MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

PRZYSZŁE MAMUSIE:

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie

Stary watek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-13-t160593,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

Ja się nastawiam tylko na oliwkę pomocną przy masażu pleców, nigdy nie używałam olejków do aromaterapii, więc nie chcę zaczynać przy czymś tak nowym jak poród ;)

No to ja sie zabieram za zamawianie gaci i pieluch dla siebie... Grrr... A wlasnie napatoczylam sie na zestaw olejkow aromatycznych na porod (w tym samym sklepie internetowym). Ktos ma jakies rozeznanie w tym temacie?

Ostola po porodzie SN siedzi się w szpitalu 3 dni - jak nie ma komplikacji a po CC chyba 5/6 o ile się nie mylę. Da się przeżyć.

A ja zaraz robię galaretkę z owocami a potem zabieram się za mycie podłóg - korzystam z fajnej pogody.

jak tak czytam to jestemw malinach i niemyslalam jeszcze o jakis majtochach podkladach itd. Dzis piore ciuszki :)i ogolnie sprzatam;/ Musze powoli juz robic te zakupy:)od nastepnego poniedzialku zaczynam szkole rodzenia:)
image

A ile w Polsce sie jest w szpitalu po porodzie? Bo tu jak jest bez komplikacji to tylko 48h, a czasem juz po 24h wypuszczaja...

tym podkładem na łóżko się nie przejmuj i tak będziesz biegać często do wc odpieluchować siebie więc raczje jeden powinien wystarczyć

to było takie dodatkowe prześcieradło na całe łóżko - to nie był jakiś nieprzemakalny podkład z tego co mnie pamięć nie myli

Właśnie. Dwa tygodnie temu oświeciło mnie, że po porodzie będę krwawić parę ładnych dni. Trochę byłam zszokowana, bo do tej pory myślałam tylko o porodzie i puchatym dzieciaczku i nie zaprzątałam sobie głowy sprawami przyziemnymi... Ech, ale czas o tym pomyśleć..

na razie nie kupuję jeszcze stanika do karmienia, bo w ogóle mi biust nie urósł. No, może z A przesiadłam się na B/C. Jak czytam o Waszych F-rozmiarach, to zastanawiam się, co ze mną nie tak...

a podkłady pod prześcieradło to są na całe łóżko (np. 70x200cm) czy tylko na moją część?

Z tego co pamiętam na zaspie pielęgniarki krzyczały jak się miało zwykłe gacie - więc te siateczkowe to była podstawa - zmieniałam je kilka razy dziennie, podkłady do gatek były dostępne ale czasami jak zabrakło trzeba było prosić. Zwykłe podpaski raczej się nie nadają bo nie są przewiewne. Babki które rodziły naturalnie też te siateczkowe nosiły nikt nie wspominał o gołym tyłku chyba, że od razu po porodzie. Podkłady na łózko byl tylko jeden do wymiany z tego co pamiętam.
Widzę, że nie tylko mnie wzięło dziś na prasowanie dziecięcych ciuszków :)
Wyprawkę mam gotową na 99% - kupię tylko nianię i te podkłady, dziś przyjdzie mi wanienka i przewijak :)

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...................... az mi sie nie chce myslec o gojacych sie ranach....
Ja "zamowilam" taki porod ze tylko kaszlne i mala bedzie na swiecie bez zadnego pekania, szycia itp... ;-)))))
A wiecie, ze w Irlandii w ogole nie nacinaja, tylko pozwalaja, zeby laski zwyczajnie pekaly.... Masakra...

Karzą leżeć z gołym dupskiem bo lepiej się rany goją jak się je wietrzy. Choć jak leci krew to ja sobie to słabo wyobrażam....

Ja te wszystkie zakupy dla siebie zostawiam na czerwiec. Puki co kupuje rzeczy dla małej:)))

A nie wystarcza zwyczajne podpaski MAXI? Tak mi tu kumpele doradzaly... Z chodzeniem do kibla to nie bedzie problemu, bo bedzie w pokoju.

ostola... spokojnie leżysz pod jakąs koldrą...a tym wkładem miedzy nogami...w tym sensie bez majtek:)

no a te majtki zeby iść nawet do kibla to chyba konieczność bo inaczej trzeba zaciskać tą pieluche nogami:DDDD

grunt to poczucie humorku:)

image

Z golym dupskiem?! To przeciez kompletnie bez sensu? Jakie podklady? Jejku, jak pierwsze slysze o tych wszystkich gadzetach...
Cale szczescie tu sie bardzo dba o intymnosc kobiety, nawet przy badaniu ginekologicznym lekarz zawsze daje mi recznik zeby sie nim zakryc.

ja kupiłam wkłady poporodowe bella mama:)
niby mogą byc jakies mega podpaski, ale ponoć nie poleca sie ich..bo co chwila trzebaby je zmieniać...:(

a czy podkłady na łózko daja w szpitalu? bo ja z rozpedu tez zamówiłam...wszystko od jednego sprzedawcy na allegro:)

image

A w te majty wystarcza jakies podpaski poporodowe czy trzeba miec jakies specjalne?

no mi koleżanka dała pare tych siateczkowych...mówiła że tez spokojnie można je przeprać bo w zasadzie sie nie brudza tylko rożki:)

a ponoć w szpitalu z "gołym dupskiem" trzeba lezeć:) ale ona mówiła ze i tak wszystkie laski maja te majty i tylko na obchód szybciorem sie je sciaga:pppp

niezła beczka:)

image

brrr aż mnie telepie jak pomyśle o tym majtach :))

Aśku, lepsze są siateczkowe wielorazowe :) Są przewiewne, nie uciskają... Ja miałam takie sexy gatki: http://www.allegro.pl/item1029354900_majtki_poporodowe_wielorazowe_horizon_40_44_tanio.html

No i wystarczą dwie-trzy pary, można je szybciutko przeprać i schną bardzo szybko.

no taakie megaaa sexy :które podtrzymają ogromną pieluchę:)

ja mam siateczkowe jednorazowe bleee

image

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...