MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

PRZYSZŁE MAMUSIE:

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie

Stary watek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-13-t160593,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

a kupujecie nianie elektroniczne? ja się zastanawiam - mieszkam w domu i przydałaby mi się np jak będę piętro niżej kąpała chłopaków by nie targać małej ze sobą.

Heh ja mam dopiero 22;)

Ja też tzn będę miała w tym roku puki co mam 29:)))))

ja mam 30 :)

Dziewczyny a tak zapytam z czystej ciekawosci ile macie lat?:)

a ja kawe odstawilam calkowicie, i nawet nie jest az tak ciezko bez niej. Myslalam, ze bedzie duuuzo gorzej, a tu mila niespodzianka :)

ja pije codziennie filizanke rozpieszczalnej:)

image

ja nie pije bo nie lubie kawy, przed ciążą też nie piłam

Ja piję 1-2 razy wtyg jakoś nie zmakuje mi tak jak przed ciążą - poza tym muszę brać magnez więc ograniczam.

Ja piję całą ciąże. Nie miałam momentu żeby mnie od niej odrzucało - jak niektóre dziewczyny - a wręcz przeciwnie smakuje mi bardziej niż przed ciążą.

Pije jeden kubek kawy rozpuszczalnej z mlekiem. Mniam:)))

Dziewczyny a ja mam pytanie, czy pijecie kawe? Ja przed ciaza piłam 2 filizanki dziennie, nie jakies mocne, raczej takie latte z duza iloscia mleka. Bardzo lubie smak kawy, lekarz mowil ze jesli ma sie niskie cisnienie to mozna i pije tak co drugi dzien jedna filizanke takiej slabej. Probowałam pic zbozowa ale nie moge zniesc jej smaku wiec odpada:)

hej dziewczyny :) weekend minal bardzooo szybko, w sobotę komunia w niedziele poprawiny komunii hihihi ale objadlam się za wszystkie czasy

ale fajna lista, przyda się bardzo. Ja powoli szykuje wyprawke :))) troszkę rzeczy dostałam, troszkę kupujemy już nie mam gdzie tego trzymać, musimy jakieś mebelki kupic :))

A ja wybrałam Helenę i z niej można zrobić Lenę:))) I tak chcę na nią mówić - Lenka:)

Ja sie jeszcze nad SR zastanawiam. Troche sie obawiam, ze moga mnie tam zupelnie niepotrzebnie nastraszyc opowiesciami i porodach rodem z horrorow... Ja zaczelam jakis czas temu program "LagodnyPorod" (dla zainteresowanych: http://www.lagodnyporod.pl/) i teraz w weekend mam warsztaty. No i zobacze czy potrzeba mi bedzie jeszcze jakies szkolenie. No i mam tez zarezerowany kurs karmienia piersia - z pewnoscia sie przyda.

jak ja nadawałam chłopakom imiona tez wydawały mi się mało spotykane a teraz ich dużo - najważniejsze, że ma się rodzicom podobać :)

Cześć dziewczyny!!

Widzę że wyprawki szykujecie wielką parą. Ja też już mam listę i po woli odhaczam co już mam a co mi jeszcze brakuje. Najwięcej mam ubranek:))) Masakra - będę musiałam pamiętać żeby ją w to wszystko ubrać:))) No i ciesze się że będzie lato bo najbardziej z ubranek podobają mi się rampersy - niesamowite słodziaki:)))

Zastały mi od kupienia kosmetyki dla młodej i dla mnie, wózek i moja mama będzie szyła pościel dla małej - z materiału który był kupiony 30 lat temu na pościel dla mnie:)))

Co do szkoły rodzenia to oprócz tego że faktycznie mówią o tych wszystkich ważnych rzeczach to mnie jakoś najwięcej daje pod względem psychicznym - spotykam dziewczyny z brzuszkami, z różnymi problemami, pytaniami itp. Jest wesoło:)))

I naprawdę ten 7 miesiąc daje wam tak do wiwatu?? Ja zaraz zacznę 8 i nie jest źle. Bałam się że będzie dużo gorzej. Na razie czuje się super i jestem w pełni sprawna:)) No może trochę bardziej powolna:)))

Ostola o tym że zazdroszczę Ci podróży nie będę pisać po raz 10 ale zazdroszczę Ci jak cholera:)))))

Malaniunia ja akurat mam w najblizszej rodzinie i Lene i Julie i Maje:D wiec odpada...

ja chciałam dziewczynkę nazwać julia, lub maja...ale to obecnie najpopularniejsze imiona damskie...nie wspominam juz co się dzieje w szkołach i przedszkolach jesli chodzi o Julki- po 3,4 w klasie wiem bo pracuje:)...więc
wymysliłam sobie lenę tak jak malaniunia:) noi nadię...

a i tak okazało się że spodziewam się osobnika płci męskiej:p

image

Ja na SR nie chodze wiec w tym temacie sie nie wypowiem;)
Co do imienia dla dziewczynki podoba mi sie Lena i Julia.

Ostola witamy po urlopie;)

Dzieki dziewczyny za uwagi, czesc rzeczy wpisalam w nawiasie, bo tak myslalam, ze sa zbedne, no i Wasze uwagi to potwierdzily, np. termometr do wody czy podgrzewacz do butelek.
Co chodzi o ciuszki to skopiowalam z jakiejs listy, zeby mniej wiecej wiedziec ile czego, w sumie prawie juz mam odpowiednia ilosc. Tak jak piszecie, kiedy sama kupowalam, skupialam sie glownie na body, ale dostalam kilka kaftanikow w prezencie, wiec moze je wykorzystam. W sumie mam duzo wiecej pajacykow i body niz na mojej liscie, ale za to tylko jedne spiochy, wiec myslalam o dokupieniu ich jeszcze, ewentualnie jakies polspiochy. Yecath dzieki za wskazowke odoscie polspiochow wlasnie :)

mjakmama z ta czapeczka w domu, to moja mama i kilku innych moich doradcow twierdzi, ze zapobiega odstajacym uszom, bo czasem jak dzieci glowke przekrecaja to sie zaginaja ;) Nie wiem na ile to ma sens, no ale dopisalam do listy. A nad szczotka to sie jeszcze zastanawiam, bo w sumie nie wiadomo, czy bedzie co czesac ;), no ale zawsze moze byc na pozniej. yecath w sumie nie pomyslalam, ze taka gabka to siedlisko bakterii, a jak pamietam moja mlodsza siostre mama tez myla na pieluszce tertrowej

Dzieki dziewczyny za wszytskie inne wskazowki, zawsze co dwie glowy, a wlasciwie jeszcze iwecej, to nie jedna :)

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....