MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

Będzie dobrze. Skoro lekarka ją zatrzymała na obserwacji to nie jest źle. Jakby się coś działo groźnego to by nie leżała na patoligii tylko od razu by pojechała na sale porodową. Może wieczorkiem będą od niej jakieś wieści :)

hehhe:) przyszla mama...są tez plusy tych naszych bóli...
w moim przypadku minął mi paniczny lęk przed porodem, nacinaniem, szyciem i szpitalem...a to pozwala na pozytywne nastawienie:)

yecath jaki On śliczny i duży !:) niedługo wszystkie będziemy się chwalić Naszymi maleństwami ;)

mam dyskretnie nadzieje że ja i Aśku jako następne za te nasze bóle ;)))

właśnie przeczytałam o Nyzosi i aż się wystraszyłam, kurcze ja mojej Liwii tez coś dziś za bardzo nie czuje, jakiegoś lenia złapała czy co ;/ już łapie filmy ;(

no i mam kolejny skurcz...ale moment, może pisząc na forum zaraz urodzę ;)

problemów z tetnem Helki to chyba Nyzosia nawet pod uwage nie brała...cały czas pisała ze z niej "zywe srebro"...kurcze nic nie wskazywało na jakies jazdy......
az sie zestresowałam ze tak naprawde nic niewiemy jak z naszymi maluchami:/

yecath - niezły facet z niego, na tym drugim zdjęciu to tylko zdjąć pieluchę i postawić przy nim dopitą flaszkę piwa i wyglądałby jak rasowy student po sesji :)))) Ślicznie się uśmiecha :) A myślałam, że tylko dziewczynki mogą być słodkie ;)

mam wieści od nyzosi - zostawili ją, niestety, na patologii. Na IP nie podobał się lekarce zapis tętna Heleny. Wieczorem ma mieć net, więc coś więcej napisze. Ja ją pocieszam, że przynajmniej mała jest pod dobrą opieką i myślę, że wcale nie musi się skończyć na wywoływaniu, którego tak się boi, no - ale zobaczymy, co napisze.

aśku, przyszła mama - współczuję tych bóli, nie dość, że upał rozbraja, to jeszcze te trwające od kilku dni bóle... Ech, trzymajcie się.

aśku ja też mam dość - ale i tak jest lepiej bo noce chłodniejsze i mozna normalnie spac bo jak pare dni mialam w domu w nocy jakies 30 stopni to byla masakra

siedze jak w bunkrze hehe bo jak wyjde tylko na dwor to mi niedobrze, slabo i ogolnie bleee, wychodze dopiero popoludniami - nie tak wyobrazam sobie to moje zwolnienie!!!! myslalam ze bede sobie na spacery chodzic, tu gdzies pojade tam cos zrobie wrrrr!!!! :)

oczywiscie takie lato musiało przyjsc jak jestem niedysponowana:) wczesniej ze swieczka szukac takich upałów..zobaczycie ze w przyszłym roku jak bedziemy z dzieciaczkami szykowac sie na wakacyjne wycieczki to pogoda bedzie do dupy...wspomnicie moje słowa...a ja mam dosc juz tych tropików:)

Yecath ale cudny ten Twój Wojtuś ;)

Morela w sumie nie wiem czy zazdrościć czy nie, ale miło by było jakbym nie musiała sprzątać :))) w sumie jak pracowalam to sprzatal a teraz jak jestem na zwolnieniu w domu to juz nie pamietam by coś zrobił leniuch jeden!!! :)))

Ja z prasowaniem poczekam na chłodniejsze dni, ktore mam nadzieje nadejda!! przegladalam pogode i niby jutro tropiki a od niedzieli 21st i deszcze, burze oby oby ;)

Yecath, superowy ten Twoj Wojtus :)

Kurcze dziewczyny nie strtaszcie tymi rozstepami, u mnie poki co brak, no ale jeszcze troche czasu mi zostalo, wiec wszystko mozliwe, modle sie by nic sie nie pojawilo... bo jakos rozstepy bardziej mnie przerazaja niz dodatkowe kilogramy

Wlasnie skonczylam prasowanie, kolejna partia sie jeszcze suszy. Moj pedantyczny maz wyslal mnie z deska i zelazkiem na balkon, zeby sie w domu nie nakurzylo od tego prasowania... Ech czasami juz nie mam sily na te jego zamilowanie do czystosci, chociaz z drugiej strony, to juz od kilku lat nie mialam odkurzacza w rekach, kiedy ostatnio sprzatalam tez nie pamietam... wiec chyba nie ma tego zlego... Ciekawa tylko jestem co bedzie jak Maluszek zacznie wszedzie odbijac swoje lapki ;)

Haha mina rewelacyjna :)))

U mnie dziś wahania nastrojów, od - w sumie to nie jest źle i mogę chodzić w tej ciąży i chodzić, po - mały wychodź !!
A on jak na złość się dziś wybitnie kręci (wczoraj lekarz stwierdził, że jeśli dziecko się rusza tzn że ma jeszcze dużo tlenu i jest mu bardzo dobrze).

No i pojawiły się na brzuchu rozstępy, sztuk 3.

Mały rewelacyjny. Pozazdrościć synka :) ma boski uśmiech. No i po pozycjach i minie widać, że facet :)

z*******y!!! a na tym pierwszym zdjęciu to już wogóle...od razu widać że to facet:)

Ja jeszcze przez kilka dni po porodzie czułam momentami ruchy :) To chyba bardziej w głowie siedzi, niż w brzuchu :)

Pokażę Wam, jak się Wojtuś uśmiecha przez sen :) Fajne są takie uśmieszki :) :)
image

A tak kima na łóżku rozbebeszonym wcześniej przez Tośkę :)
image

mój tylko rano się przeciągnie, wieczorem...chyba ze mam skurcze to siedzi cicho zestresowany:/ ostatnio az czkawki dostał:p

skóra mnie boli jak cholera...normalnie pali...ale tylko w sumie w jednym miejscu pod pepkiem...synek przesunął sie niżej i tam na maksa wypiął plecki czy pupe nie wiem:ppp

fakt, ze moja mala rzadko kopie, ale za to przeciaganie/ruszanie to prawie 24h/dobę, najgorzej jak pupę wypina, bo mam wrażenie, że mi skórę rozerwie- 20x na dzien ogladam brzuch w poszukiwaniu rozstepow- poki co nic, ale jak tak dalej pojdzie to moze być słabo...

mój Marcel prawie wogóle sie nie rusza....czasem tak delikatnie...ale to już nie kopy..tylko właśnie takie prostowanie/przeciąganie sie...

też ostatnio madziulka myślałam ze bedzie mi brakowąc tych ruchów...ale właściwie juz od dłuzszego czasu mi ich brakuje, wiec chyba przywyknę...

a wogole moja skóra jest juz na maksa napięta i stad te rozstepy sie pojawiły...normalnie mam "gorący brzuch"

Modern Lady mam taka nadzieje ze się mała mobilizuje ;)

Madziulka - te porody śnią Ci się pewnie przez forum i ciągły ich temat ;))

wiem ze mam jeszcze 3 tyg ale lekarz "kazał" mi urodzić wcześniej, w ogóle dawał mi termin do środy a tu nic, w przyszłym tyg mam wizytę może powie mi coś więcej;/

przyszla mamo twoja dzidzia jeszcze ma troszke czasu, ale mogę sobie wyobrazic że już bys chciala byc po. Ja tak szczerze to nie jestem na to gotowa, ale od 2 dni sni mi sie porod hmm moze nie sam porod co wyciagaja dziecko i klada mi na brzuch a tam jedna wielka zwisajaca oponka, w ktora dziecko sie zanurza hahahaha

Ciekawe jak to jest po porodzie, czy czuje sie taka pustke w srodku w koncu przez pol roku czulo sie ruchy dziecka. No ale obok jest dzidzia ktora sie trzeba zajac wiec pewnie sie o tym nie mysli.

przyszła mamo- jak się zrobił mało aktywny to może już zbiera siły na poród??

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...