MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

hm moze moze zacxzelam uzywac nowego zelu do mycia..... moze to byc od niego? ja sama nie jestem uczulona na nic ale wtedy chyba na caym brzuchu bym miala a nie na kawalku czy sie myle?? No to fajnie by bylo jakby mi tak poszlo w sobote:P ale chyba bym wolala zeby wody odeszly wraz z filipkiem podobno lzej wtedy :)

image

Ssabinka to może być uczulenie na jakieś detergenty albo kosmetyki. Używałaś ostatnio coś nowego?
Ja dostałam uczulenia na brzuchu jak założyłam bluzkę wypraną w proszku mojej mamy (innym niż mój). I lekarz mi powiedział że jak to tylko na brzuchu to właśnie jakieś takie miejscowe uczulenie a nie np. pokarmowe.
Może Ty masz to samo.

Dzisiaj koleżanka z pokoju miałam test oksytocynowy - była 13 dni po terminie i urodziła córeczkę. Ale poszło jej błyskawicznie - o 11 wzięli ją na test, po 13 odeszły jej wody, zaraz dostała skurczy i o 16.30 mała już była na świecie!!!! Weście jakieś dobre wieści na tej patologii:)))

No a ja zaraz na spacerek. Trzeba korzystać z temperatury, bo jutro ma być masakra :( No ale nic, przeżyłyśmy tydzień pow. 30stC to 2 dni to pikuś :)

Ja juz po obiadku i spacerku nad morzem i bulwarze :) a teraz wcinam wafelki:) dzis tak w miare ale jutro taki ukrop bedzie :( yyyyyy juz sie boje

wogle zauwazylam ze jakies malej wysypki w jednym miejscu na brzuszku doistalam yyyy ciekawe od czego to moze byc

image

Hej,

widze coraz wiecej Nas sie robi w liscie mamusie z dzieciaczkami i coraz wiecej ja objawy do porodu takze czekamy z Wami cierpliwie:)

KK widze ze rodzilas 16 na Klinicznej,ja rodzilam 15 wiec moze sie gdzies na korytarzu mijałyśmy:)

Moja lekarz tez mi to zaproponowala i na pewno skozystam ale to dopiero po tyg 36. Tylko mam nadzieje ze mala do tego czasu sama sie jakims cudem przekreci, bo szanse powodzenia takiego zabiegu u pierworodek wynasza tylko 30%...

Ostola
Czytałam kiedyś, że niektórzy lekarze - dotykając brzuch potrafią dziecko przekręcić o 180 stopni :).
Ale to już chyba wyższa szkoła jazdy :).

No tak tylko ze dziecko jest duzo dluzsze niz szersze i w miare jak jest coraz wieksze to ma mniej miejsca i trudniej sie mu obrocic. Ja sposobow zadnych nie znam, skorzystaj z rad poloznej, ona chyba powinna wiedziec na ten temat najwiecej:)

HEJKA, moja mala jest ulozona prosto jakby kleczala (glowka u gory), z podkurczonymi kolankami, wiec jesli jej sie tylko zechce to powinna miec dosc latwo zeby sie przekrecic. Moja polozna radzila zeby duzo siedziec na pilce, pochylona do przodu oraz na czworakach... Zalecaja tez akupunkture i refleksologie... A ktoras z Was ma jakies sprawdzone sposoby? Czy to tylko moja cora taka uparta i przekrecic sie nie chce....

Yecath jak zwykle niezastąpiona!!! Dzięki :)
Fajnie, że Cię mamy w naszym wątku :)

Yecath dziekuje za odpowiedz, juz wszytsko wiem:)

Aaania, szpital wysyła informację do USC o narodzinach dziecka i mąż musi podjechać, zarejestrować maluszka, odebrać akt urodzenia (3 egzemplarze). Wszystko robią na miejscu, za darmo.
Potem w Urzędzie Gminy właściwym dla miejsca zamieszkania składa się wniosek o becikowe (jeśli ma się dochód bodajże poniżej 504 zł na miesiąc na członka rodziny przysługuje drugi 1000 zł!, liczą się dane z Urzędu Skarbowego za 2008 rok), i po miesiącu odbiera się z UG nr pesel dziecka.

Mam nadzieję, że nic nie pokićkałam :)

A moje maluchy elegancko śpią, w samych pampersach. Tośka ma ostatnio manię rozbierania się z pampersa, chyba pora na odpieluchowanie jej :)

yecath moze teraz sie ciesze ale boje sie ze nic nie wyjdzie z tego i wroce do domku. Ale wszyscy sa pewni ze tak nie bedzie a moj gin niby nawet poscil oczko do mojego ze bedzie maluch w ten weekend oczywiscie jak ja nie widzialam..... Pozyjemy zobaczymy i tak to mnie nie ominie :P

Moja mama miala wywolywana ciaze zemna i na nia podzialalo ale dopiero po 6 godzinach a po 12 ja juz bylam....

image

Yecath a moglabys jeszcze napisac jak to jest z dokumentami i zgloszeniem urodzenia dziecka itp?

Ssabinka, grunt to pozytywne nastawienie, a widzę, że jesteś bardzo pozytywnie nastawiona :) :)

Modern Lady, w szpitalu a potem położna środowiskowa w domku wszystko Ci wytłumaczą :)

Ale wygląda to mniej więcej tak:
- kilka dni po powrocie do domku przychodzi położna środowiskowa
w 2 tygodniu życia jest patronaż (czyli idziesz z maluszkiem do przychodni, do pediatry, bez kolejki wchodzisz, ale wcześniej trzeba się umówić)
- pierwsze szczepienie w 6 tygodniu życia
- następne za 6 tygodni
- kolejne znowu za 6 tygodni
- USG stawów biodrowych najlepiej wykonać jak najwcześniej, ale zazwyczaj się robi w 4-5 tygodniu życia (często są terminy typu za 5-6 tygodni, dlatego warto się umówić jak najwcześniej, w razie czego- w Wejherowie, w prywatnej przychodni STERMED są króciutkie terminy oczekiwania, ja zadzwoniłam i za 2 dni mieliśmy USG, koszt 70 zł)
- od 8 dnia życia podaję wit. K (w kapsułkach, jedna kapsułka dziennie)
- od 15 dnia życia podaję wit. D3 (jedna kropelka dziennie)
- 6 tygodni po porodzie kontrolna wizyta u ginekologa (ja już tylko na to czekam i na zielone światło na seksik :D)

Ale wszyściutko w szpitalu i potem położna wytłumaczą :)

Gratulacjeeeeeeee :):):)

Ja dzis zrobilam sobie dlugi spacerek bylam na plazy moze z dwie godzinki rano umylam sie musze jeszcze ogarnac i na obiadek wybieramy sie dzis do restauracji jak mam isc w sobote do szpitala to chce zjesc cos pysznego :) wogle mam dzis mega apetyt na goracego paczka z czekolada i wisniami mniammmmmmmm

Wogle sie dzis dowiedzialam ze polozne lubia i sie smieja jak moj gin umawia sie z pacjentkami w szpitalu:P niiby moze byc ciekawie:P

image

Ach dopiero zobaczylam, ze Asiiek mnie ubiegla z info od Karolli, ale jakos dzis nie bylam na biezaco z naszym watkiem... Uff strasznie goraco, a ja wreszcie ukladam ciuszki Maluszka do jego szafy :) Jeszcze musze torbe do szpitala spakowac, ale nie wiem juz cyz sie dzisiaj do tego przybiore... wymiekam powoli w tym upale...

Gosiaro gratulacje :)

urodziła dziś o 12.10. jaaa to cała chodzę z emocji.
no i gratki dla pozostałych mamuś

21.07 czyli moja lista jest ok:)

A Gosiaro urodziła wczoraj czy dzisiaj? Ja zrozumiałam że wczoraj wieczorem coś się zaczęło i po 12h urodziła czyli dzisiaj....

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...