MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

naprawione :)

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

naprawiam temat :)

Re: szczepionka w szpitalu

ssabinka mnie moj gin olał w 37tc bo stwierdził ze juz nie bedziemy musieli sie widziec...no w szpitalu pewnie...no prosze a we wtorek konczy sie 39 tydzień i ide bez umówionej wizyty i powiem mu : "akuku to nadal ja w stanie double:pppp" zdziwie sie zdeko:p

hmm czemu temat zmienił się na szczepionka w szpitalu???

Gabi wielkie wielkie gratulki, dobrze że już wszystko jest w porządku, martwiłyśmy się tu co u Ciebie. Jak bedziesz miala czas i ochote to napisz co sie stalo że tak szybko urodziłaś?

cudna pogoda co? :D u mnie 15 st na dworzu hehe jak jest taka pogoda to ja spie do 10 :D

Przyszła mamo. Na początku poprawie nazwisko lekarza. Nie szymczyk a szemryk. Po 2 chłop ma rację. Jakie podduszenie? Przecież dziecko w brzuchu nie oddycha tak jak my tylko przez pępowinę, więc owinięcie wokół główki nie powoduje podduszenia. To prawie tak jakby owinęła się wokół rączki, nóżki itp. Dziecko zaczyna oddychać przez usta dopiero kilkanaście sekund po wyjściu główki i do tego czasu lekarze spokojnie zdążą odplątać pępowinę. Zresztą pępowina jest tak długa i elastyczna, że nie zrobi dziecku krzywdy... No chyba, że lekarz dupa i nie zdąży odwinąć pępowiny po urodzeniu no i wtedy może być podduszone.

hej hej :)

Wiecie a ja tak czytam o porodach po terminie i zaczynam sie bac :( nie wiem czy to nie bedzie za pozno jak pojde do szpitala dopiero za tydzien?? wszedzie pisza inaczej raz ze co dwa dni powinno robic sie ktg itp wizyty u gin juz nie mam myslicie ze mam czekac tydzien jeszcze? czy udac sie w tygodniu do szpitala zeby sprawdzili czy ok? i ogolnie to termin od miesiaczki to 22 lipiec a nie 23

image

ale superowa noc...wkońcu chłodno było... a ja i tak jakoś spać nie mogłam cierpiąc na moje słynne juz bóle brzucha...jakies skurcze znowu były ale lipne bo ...przespałam je:DDDD

śmiesznie mam w lodówce tylko ketchup i majonez...więc zaraz zmuszona jestem uderzyc na zakupy...a wczoraj o 12 byłam na plaży były super fale i dopadł nas nawał deszczu mówie WAM takie krople ze po chwili byliśmy cali mokrzy...najśmieszniejsze ze momentalnie plaża opustoszała i tylko dwa czuby tańczace w ciepłym deszczu zostały:ppp fajno było:)

p.s. czemu nam sie temat watku zmodyfikował na tą szczepionke???

a co do owinięcia dziecka pępowiną to ja się tego boje i kontrolowałabym każdy podejrzliwy brak/zmniejszoną ilość ruchu, dziecko "przyduszone" pępowiną może być (ale nie musi) niedotlenione a to prowadzi do poważnych konsekwencji, dziwne ma podejście ten lekarz...może bierze pod uwagę "nieznaczna" ilość takich przypadków i nie chce stresować przed porodem

Witam po przerwie ;)

Nyzosia byłam pewna że urodziłaś ;)

Gabi ale maluch się pospieszył dobrze że wszystko w porządku i już jesteście w domu :)

Aśku a Ty jeszcze w dwupaku ;PP

co prawda temat trochę przeterminowany ale moja mała waży 2700 tyle co ja jak mnie mama rodziła więc może coś w tym jest bo nie sądzę żebym dotrwała do 40 tc, chociaż nigdy nie wiadomo...

dziewczyny czy któraś z Was zna się na bankowości i finansach ? tj szukam doradcy bo chciałabym Liwii założyć jakiś fundusz, konto oszczędnościowe czy coś w tym stylu ale nie mam kompletnie o tym pojęcia a w bankach ciężko się czegoś praktycznego dowiedzieć ;/

Witam z rana ;) Co do pępowiny owiniętej wokół główki to nie ma się czym martwić. W szpitalu na Zaspie było spotkanie z dr Szymczykiem (czy jakoś tak) i on się śmiał apropo pępowiny, że przecieć dziecko jak siię rodzi to oddycha przez pępowinę. I prędzej dziecko udusi pępowinę niż pępowina dziecko. Zagrożenie powstaje dopiero jak np: dziecko przyciśnie pępowinę do ścianki kanału i będzie dostawało mniej tlenu, ale to się może zdarzyć nawet jak dziecko nie jest owinięte. Także o to się nie martwcie ;)

Ania ma trochę stracha po tej informacji o pępowinie. W poniedziałek ma przyjechać na kolejne ktg. Więc może we wtorek jeszcze będzie u Iwony:)

Aniaa:
Ja bym na Twoim miejscu jechała - nie ma co się zastanawiać - zdrowie Twoje i maluszka są najważniejsze.

No to super - naprawdę ekspresowe tempo :)
Też tak chcę :)

Ciekawe czy w końcu jej mąż został do końca czy nie ...

A co tam u Ani? Domyślam się, że jeszcze nie urodziła ... Mówiła, że jej mała miała szyjkę pępowiną owiniętą.
Ciekawe czy ona jeszcze dotrwa do wtorku czy tym razem to już sama zostanę ...

Nilkaa niestety nie ma takiego ubezpieczenie:((( Kurcze ale byłabym bogata!!!

Nilkaa - dzisiaj była u mnie Ania przedszkolanka ta od spotkań u Iwony i opowiadała mi o Karolinie. Mówiła że na wtorkowym spotkaniu miała skurcze co 8 min i że Iwona ją zbadała i miła rozwarcie na 1,5 palca. Pojechali więc do domu ale wieczorem skurcze się nasiliły więc pojechali do szpitala. W szpitalu byli chyba koło 17 a o 20 Karolina już urodziła!! Tak więc ekspresowo:)))

Nyzosia :)
Czas już zwolnić łóżko szpitalne :)
Chociaż może masz tak jak ja, takie ubezpieczenie, że za każdy dzień w szpitalu dostajesz 50 zeta? :) W takim wypadku to można posiedzieć :P
Na szczęście jeszcze nie musiałam z tego korzystać :)

A ja dziś znów cały dzień spędziłam w remontowanym mieszkanku - ciekawe ile jeszcze czasu upłynie aż powstanie łazienka w nim :).

Gabi gratulacje, niech Maluszek zdrowo rosnie i super ze bylas taka dzielna,maluszkowi to sie napewno przydalo,4tyg w szpitalu to nie ciekawie ale juz jestescie w domku i teraz juz z gorki:)

Kurcze dziewczyny a ja sie cos źle czuje, niedobrze mi, mam biegunke i od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, ale nie zoladek tylko jakos tak u gory, a czasem czuje lekkie klucie w dole brzucha... Troche sie tym niepokoje ale nie wiem czy gdzies jechac czy czekac az mi przejdzie..

Gabi - gratuluję, niech Maleństwo się dobrze chowa! 4 tygodnie w szpitalu... Ech, masakra. Współczuję bardzo. Jak będziesz miała czas i ochotę, to napisz, co się działo.

nyzosia - zwolnij łóżko dla ssabinki w końcu ;)

No gratulujemy kolejnej mamusi :) Nyzosiu nie martw się na Helkę w końcu przyjdzie czas. To będzie chyba najbardziej wyczekiwany malec tego roku :D:D

Gabi gratulacje! Faktycznie trochę nerwowo było ale dobrze że wszystko dobrze się skończyło!

Tak moja Helka uparta jak osioł a nie jak lew:)))) Już wiem że w poniedziałek znowu idę na oct. Wyczerpie im cały zapas oksytocyny.

Ssabinka tak może być że pan dr był wkurzony bo my nie rodzimy i nie mają łózek na patologii wolnych. Może dlatego Ciebie nie wziął bo jakby coś nie poszło to nie miał gdzie Cię położyć:)

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...