MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

Szkoda że mam taki charakter że nie umiem się odezwać i wymusić pierwszeństwa. Mój mąż już dawno mi mówił że się wszystkim zajmie ale wiecie jak jest :) chcemy wszystko same bo przecież ciąża to nie choroba.
Pozdrawiam i dziewczyny do dzieła niech się dziś jakaś rozpakuje będzie miło :)

ech, monika, to przykre, co piszesz. Ja mam zupełnie inne doświadczenia - ja z kolei prawie płaczę, jak mnie ktoś przepuszcza/ustępuje mi miejsca - zawsze się wzruszam :) Ale żeby było jasne - ja też puszczam dziewczyny z malutkimi dziećmi, chociaż protestują, bo wiem, że im jest ciężej niż mi. Mój synek przynajmniej się nie rozryczy :)) No, ale Ty powinnaś mieć priorytet wszędzie. Szkoda, że trafiasz na takich ludzi..

Dziewczyny - nyzosia się nie odzywa. Może....? :)

Czesc dziewczyny.
Mi ostatnio hormony szaleją.
Wkurza mnie ludzka znieczulica i myślenie tylko o sobie. Odkąd jestem w drugiej ciąży nie spotkałam się z żadnym miłym gestem ze strony obcych tzn. mam na myśli zakupy. Stoję w kilometrowych kolejkach i zawsze w tych samych sklepach i ani ekspedietki ani ludzie nie przepuszczą kobiety w tak zaawansowanej ciąży z dzieckiem w wózku.Ostatnio się popłakałam w drodze do domu tak mi przykro było.
ech...

Hej dziewczyny,

trzymam za Was kciuki, zeby sie wreszcie ruszyla lawina porodow... Ciekawe, kiedy u mnie cos sie ruszy, teoretycznie od dzis moge rodzic :) tylko jakos syptomow brak... zamiast tego pojawil mi sie pierwszy rozstep :((( a tak chcialam, zeby mnie to ominelo, w sumie nie jest duzy, bo ma ok. 1 cm, tak sobie sie umiejsowil, miedzy dziurkami od kolczyka, ale i tak sie wkurzylam... Pojechalam do apteki i kupilam masc cebulowa, zobaczymy, czy cos zdziala... Kurcze taki deszcz, ze nawet na spacer nie chce sie wychodzic i jak tu wplynac na dzidzie... chyba tylko przytulanko zostaje... w piatek ide do gin, ciekawe jaka bedzie prognoza...

takiego przestoju to jeszcze nie było :)

No to teraz czeka nas wysyp nowych mam :)

Modern Lady, pocieszę Cię, mój Wojtuś pod koniec 37 tc, gdy się urodził, miał główkę 36 cm i rodziło się go bardzo łatwo, bez żadnego nacięcia, pękniecia i szycia :)

Zgadza się, wszystkie dane są zarejestrowane na naszej "szpitalnej" liście. U mnie Młody od dawna się mało rusza, ale tak naprawdę od dawna - gdzieś od początku ósmego miesiąca. na usg wszystko wyszło ok, więc się nie martwię. Teraz się właściwie więcej kręci i przeciąga niż ostatnio.. Nie wiem, wszystko robi na odwrót ;) Ale pod koniec dzieciaczki powinny się mniej ruszać, więc nie ma się co martwić :)
A że jesteś obolała - w to wierzę :) Podejrzewam, że wszystkie z nas "na wylocie" czuja się za ciężko.. Ból pachwin, miednica, krzyż... Jak staruszki ;)

Jestem jestem na liście bo do tej pory odzywałam się jako Basia :) Zuzę chcę rodzić na Zaspie - termin jak wspomniałam mamy na 2 sierpnia. Czytałam Was wczoraj dużo - widzę, że spora liczba szykuje się do rozpakowania a dzieciaczkom wcale się nie spieszy. U nas podobnie. Myślałam że może mała wyjdzie wcześniej a tu nic. A ja powoli mam dość bo wszystko mnie boli i w ogóle im częściej myślę o porodzie tym bardziej się go boję :( Mąż się śmieje, że umówił się z małą na poniedziałek na 18 i że wtedy na pewno będzie bo to przecież córeczka tatusia :) Aha...widzę, że teraz dzieci duże rosną :) Zuzia 2 tyg temu na usg miała już 3500. Nie wiem ile mogła przybrać przez te 2 tyg ale na pewno coś przybrała.
I mam pytanko - czy Wasze dzieci też już tak mało się ruszają w tym czasie?

cześć Basiula!
Nie zaśmiecasz, musimy wystukać z 1000 postów w tym wątku, żeby nyzosia była rekordzistką także w tej dziedzinie ;)
A Ty jesteś na naszej liście? Jak nie, to dopisz szczegóły - szpital, imię itd :)

Ooo...już jest :) To jeszcze raz witam dziewczynki :)

O nie...nie ma suwaczka...jaki kod powinnam wkleić żeby się pojawił?

Hej dziewczyny! Dzisiaj w końcu z nudów się zarejestrowałam ;) No i teraz próbuję czy suwaczek mi wyszedł :) Przepraszam, że w ten sposób zaśmiecam ale jestem jedną z Was - termin za 5 dni :) I tak jakoś się z Wami zżyłam.

panna z mokrą głową napisałaś dokładnie to co wczoraj powiedział mój lekarz- byle tylko główka przeszła :) tyle, że to kolejny powód do doła, bo mojej Wiki głowka jest z tych większych (w obwodzie 35 cm)- chyba dobry dziś dzień na zamartwianie- a może jak mała zobaczy smutna mamę to się w końcu zdecyduje??

no i ciekawe co tam u nyzosi??

Modern Lady - jak ja mam taki nastrój i płaczę, to mój mąż mówi, że się cieszy, bo to znaczy, że ze mną wszystko dobrze. Każdy musi mieć kiedyś spadek nastroju.. A co do wagi - ja też się "martwiłam" waga mojego małego, ale w sumie stwierdziłam, że i tak mu waga opadnie w szpitalu, a tak to będzie miał mały zapasik :) A urodzić-urodzimy :) Byle tylko główka przeszła :)

kurcze ja już sama nie wiem?? a mój lekarz idzie na urlop...
w sumie czytałam w necie, że skierowanie nie jest potrzebne, chyba, ze coś się dzieje albo jest wskazanie do cc
ja wczoraj jak usłyszałam wagę małej i to, że nic porodu póki co nie zapowiada to tak zdębiałam, że zapomniałam go zapytac o kilka ważnych rzeczy- pierwszy raz mi się zdarzyło takie ogłupienie...
niby wiedziałam, że mała podąża ku 4 kg i przecież 2 tyg temu porodu tez nic nie zapowiadało, więc nie powinnam być zdziwiona. Ale jakaś nadzieja się mnie uczepiła i u niego pękła jak bańka mydlana i zostałam skołowana...
ach, mówię Wam, niezbyt dobry dzień mam dzisiaj- mogłabym płakać na zawołanie, a nie należę do osób, które się nad sobą rozczulają...

Modern Lady - mi lekarz zapowiedział, żebym do niego przyszła 18 (termin na 13) to mi wypisze skierowanie do szpitala. Ale mam też wizytę u drugiego lekarza na 5 sierpnia i zobaczymy, co mi powie :)

aśku - choć już tego pewnie nie przeczytasz - rozpakowuj się. Dzisiaj jestem w pracy u męża w Wejhe, skąd przesyłam Ci fluidy :) (Może wrócą rykoszetem... :)

nyzosia - jak tam walka o Helenę?

Mi się ta pogoda bardzo podoba, lubię, jak pada :)

brrrr ta pogoda juz mi sie nie podoba ;/ zimno mi

asku powodzenia

moja mala ostatnio malo ruchliwa jest :((

ale wam zazdroszcze :):):)

Nyzosia a co u ciebie????? moze ty wiesz jaki lekarz dzis jest???? :P

image

aśku- jeszcze raz powodzenia!!! może Ty rozpoczniesz dla nas szczęsliwe dni porodów?? trzyam kciuki!!
No i aszka następna w kolejce :))
fajnie macie dziewczyny...

Modern Lady nie mam zadnego skierowania ale moj lekarz pracuje w tym szpitalu i chyba nie potrzeba... ale nie wiem czy dzis on jest czy nie chce poprostu zeby mnie zbadali czy jeszcze moge nosic malego czy trzeba dzialac jakos czy cos. Nie wiem tez ile wazy maluch moze dzis sie dowiem w nocy sie obudzil i dal mi popalic po pecherzu po zebrach yyyy jeszcze go nie ma a juz mnie budzi w nocy

image

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...