MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

ale fajowe pampersiaki:)))
czasem sie zastanawiam jak sobie dajesz rade z dwójką maluchów...mąż pewnie w pracy..podziwiam Cię szczerze:) Ja martwie sie jak dam sobie rade z jednym....

Wojtuś fajno przy Tosi wygląda jak miniaturka:p

Uff, myślałam, że tylko ja jestem taką okropną żoną, że nie gotuję codziennie... :) Na szczęście moja teściowa też nei przepada za garami, więc mój mąż nie jest za bardzo wymagający ;) Ja lubię gotować "od święta", ale tan na co dzień? Nieeee ;)

Pokażę Wam raz jeszcze moje maluchy, fajnie na fotce widać, jak dzieci szybko rosną :) Między nimi rok i niecałe 5 m-cy różnicy... A Tośka była o pół kilo mniejsza na starcie :)

image

Madziulka, nawet nie ma pewności, że dziecko łagodniej przejdzie chorobę :)

Tośka była w szpitalu z rotawirusem, było mnóstwo dzieci ZASZCZEPIONYCH a przechodzących chorobę dużo gorzej niż ona... Pielęgniarki i lekarze na oddziale też mówili, żeby nie szczepić, no chyba, że ktoś ma kupę zbędnej kasy.

Tośkę szczepiliśmy Hexą (6w1), teraz będziemy szczepić tym refundowanym programem. Więcej wkłuć, chyba o 1 wizytę więcej, za to 800 zł zostaje w portfelu... Wiem, że nie powinnam oszczędzać na dziecku, ale rozmawiałam z lekarzami zarówno w szpitalu, jak i w przychodni i powiedzieli, że te bezpłatne szczepionki są równie skuteczne i bezpieczne, jak skojarzone, po prostu oszczędza się dziecku i rodzicowi wkłuć...

Ja też rzadko gotuję, ale ostatnio namiętnie piekę ciasteczka owsiane z czekoladą i rodzynkami :) To moje ulubione śniadanko- ciasteczka i mleko z lodówki :)

Jakby któraś chciała przepis, to mata :) bo jest rewelacyjny!!! http://kuchniaagaty.blogspot.com/2010/04/owsiane-ciasteczka-z-rodzynkami-i.html

Heh to ja dziękuję za taki lżejszy przebieg - mojej znajomej mała zaszczepiona, a potem 3 tygodnie w szpitalu z rotawirusem, a potem łapiąc inne infekcje od pozostałych maluszków.

Chyba zatem też nie będę szczepiła na to. A o innych to jeszcze nie mam bladego pojęcia....

ja zawsze uwielbiałam gotować, kombinowac itd.
ale w lecie jakos wymiekam...nie chce mi sie stac przy garach...ale jesc mi sie tez niechce wiec jest git...i tez obiad wychodzi max 2 razy w tygodniu...

duzooo bardziej wole to co z warzywniaka czyli owocki mniam smaka mi narobiłaś:)

Cosniecos na poprawe nastroju dla wszystkich oczekujacych mamusiek:

http://www.youtube.com/watch?v=82AkiMXSZE8&feature=related

Za kazdym razem dostaje usmiech dookola glowy :-D

bo szczepionki jedynie sprawiają że choroba ma lżejszy przebieg tak mi się wydaje

Powiem szczerze jeszcze o szczepionkach nie myslałam.

Morela jak był te upał to też nie gotowałam ale dziś mam ochote na normalny obiad :D

Ja rowniez nie mam zamiaru szczepic małej na rotawirusy, mojej siostry coreczka byla szczepiona i zachorowala wiec chyba sie nie oplaca...

Ech mi to gotowac sie nie chce, u nas obiad to raz ew. 2 razy w tygodniu jest... Pewnie jak Maluszek bedzie wiekszy to to sie zmieni, ale poki co nie gotujemy. Wlasnie wrocilam z zakupow z warzywniaka, kupialam sliwki, czeresnie, truskawki i arbuza... teraz sie objadam... :)

no jaki fajny nowy wątek - teraz Helka to już musi wyjść!!! :)))

ja mam pare takich 56 a wiekszość 62 i 68. Ja dziś zabrałam się za sprzątanie mieszkania i skonczyłam, teraz pora na obiadek

Starszy brat to zawsze skarb, a co dopiero dwóch :)) Fajna rodzinka. Mi się zawsze marzyło troje dzieciaczków, zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

panna z mokrą głowa bliżniaki super sie zachowuja chca dotykać Emilką, wynoszą pieluszki i biegną do kosza jak płacze i mruczy są zadowoleni z siostry :)

Ciuszków 56 mam bardzo mało wole wywinąć rekawek i dłużej ponosić, poza tym dzieci szybko rosną. Co do szczepionek jestem zdecydowanym przeciwnikiem szczepionek na rota itp chłopaków nie szczepiłam i Emilki też nie będę - szczepię tylko obowiązkowymi. Gosiaro widzę, że leżałyśmy przez 2 dni razem na zaspie jak urodziłaś :D

ja miałam zamiar nie kupowac dużo na rozm. 56, bo też słyszałam, ze dzieciaczek szybko wyrasta, ale jakoś nie mogłam się oprzeć, a potem dostałam jeszcze od kuzynki i koleżanki ciuszki w tym rozmiarze po ich pociechach i wyszło, że mam całą wielką szufladę- a niunia zanosi się na klopsa, więc pewnie większości nie ubiorę :(
a tak to mam tez sporo na 62 i trochę na 68, a reszta z czasem...
ale ja już chyba kiedyś Wam pisałam, że moją wyprawką to bym chyba mogła z 5 dzieci obdarować- tyle tego mam, ale wszystko wydaje mi sie potrzebne :) życie pokaże czy się nie przeliczyłam :)

co do szczepionek, to póki co myślę, żeby szczepić 5w1 i tez na pneumo (bo niunia do żłobka idzie), a na rota nie chcę szczepić, bo w sumie to biegunka i wymioty i w pore zauważona nie niesie ze sobą jakiś bardzo poważnych konsekwencji (nie licząc czasu spędzonego w szpitalu), więc myślę, że jako odpwoedzialny rodzic będę umiała w porę zareagować...
ale to tak na luzno, bo czekam na rozmowę z pediatrą- zobaczymy co powie... bo tak jak pisałam mętlik w głowie jest niemały...

A jeśli chodzi o ciuszki to też mam kilka 56, a resztę 0-3 czyli 62 i większe. Nie mówiąc już o tym, że mam w szafie rzeczy, które wystarczą Młodemu gdzieś do półtora roku :)))

W nowym wątku :))

Jeśli chodzi o szczepionki, to ja już podjęłam decyzję:
żółtaczka: euwax, reszta szczepionek nieskojarzone (chyba, że Młody będzie przerażony i nie będzie znosił dużej ilości, wtedy przejdę na skojarzone). Rotawirus nie. Pneumokoki, dopiero ok. 1-go roku.

Oczywiście to wszystko jest wersja na teraz, pogadam jeszcze z moim pediatrą. Pani pediatra ze Źródła Marii, która nam mówiła o szczepionkach na SR powiedziała, że rotawirus niekoniecznie, bo to jest ogromny problem - tak, ale w Afryce. A producenci szczepionek straszą nas danymi, że na biegunke umiera co piąte dziecko, ale nie dodaje, że 4 z nich umieraja w Afryce...
I powiedziała jeszcze, że szczepienie szczepionkami nieskojarzonymi nie oznacza, że narażamy nasze dziecko.

tak pytam bo mam juz metlik w glowie. Nyzosia nam podobni powiedziala i badz tu madry ach.... Niby padalo ale duchota jest nadal trzeba cos porobic.

Ja mam troche rozmiarow 56 ale to od znajomych sama kupilam moze ze 3-4 rzeczy 'newborn',mały sie urodzil mial 54cm a te na rozmiar 56 wszystko jest jeszcze za duze:P
Ale pewnie z dnia na dzien okaze sie za male.

Mi sie wydaje ze pare ciuszkow ze 3-4 na zmiane 56 powinny byc bo nigdy nic nie wiadomo:)

Nyzosiu dawaj,dawaj MOBILIZUJEMY HELENKE DO WYJŚCIA!:D

Werronika nam na szkole rodzenia położna mówiła że każdy powinien indywidualnie z lekarzem pogadać o szczepionkach bo wszystko zależy od syt. rodziny - np. czy są w niej dzieci chodzące do przedszkola itp.
Tak więc ja zostawiam temat na później.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...