MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE IPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

kasiaka, a robi Ci się przy tym taki twardy brzuch? Ja jak miałam w szpitalu skurcze, to nie przypominało to bólu menstruacyjnego,ale pewnie to nie reguła

dziewczyny, nie przejmujcie się wagą, ja przytyłam 15kg w ciąży, a teraz ważę mniej niż przed. Brzuch jeszcze nie jest idealny, bo trochę za dużo skóry, ale jest płaski. Spokojnie wchodzę w spodnie z przed ciąży.

yecath stworzyła już nowy wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

Aniaa ja mam Medela mini electric. Jak dla mnie super tylko trochę głośny ale nie wiem czy inne są bardziej ciche.

Ja w ciąży przytyłam 9-10kg. Jak wróciłam ze szpitala miałam jeszcze 1 kg na plus. A wczoraj miałam już ponad 1 na minus. Tak wiec szybko.

A co do wagi z usg to jak mnie przyjmowali do szpitala to obliczyli ze młoda wazy 4100. Potem siedziałam 2 tyg w szpitalu i młoda z taka waga sie urodziła wiec trochę zaważyli wagę. Tak wiec różnie może być:)

Co ile mają być te skurcze i ile trwają i czy taki przychodzący ból menstruacyjny w dole brzucha to moze być to?

Nie wiem czy u mnie coś się ruszyło. Powiedzcie mam tak jakby ból menstruacyjny co ok. 5-7 min i trwa 15 sekund. Powiedzcie jak mam rozpoznać, czy to może być skurcz. Nie wiem o co chodzi

No wlasnie ja tez sobie nie wyobrazam noszenia Malucha jesienia i zima w chuscie wiec narazie daruje sobie ten zakup:)
Mi jakos od paru dni niezbyt wygodnie sie jezdzi samochodem, nie moge sie jakos dobrze ulozyc i bola mnie plecy:P Chyba musze ograniczac wojaże:)
Do dziewczyn ktore juz karmia i uzywaja laktatorow: jaki polecacie?

czyzby naszly mnie dolegliwosci 9 miesiaca - jakies bole w dole brzucha a mialo byc tak pieknie :D . Ciekawe co u panny z mokra głową, bo dzis sie chyba nie odzywala.

Przyszla mamo tak jak napisalas już w przyszlym tyg bedzie mieć mała przy sobie, więc nie ma co się dolować, korzystaj z tego piknego czasu ciazy jeszcze :P Ja wczoraj do meza mowie, ze jak urodze to juz nie bedzie tak fajnie, juz nie bedzie mnie wyreczal w noszeniu zakupow itepe hehe

ja mam 10kg na plusie i chyba w ciągu paru dni już nie przytyję ;)

już coraz bardziej nie mogę się doczekać aż będę miała moja Małą przy sobie...pomału łapie mnie jakaś depresja chyba

nie no dziewczyny jak Wy to robicie że nie tyjecie tak?? choc poszlo tylko w brzuch to przeraza mnie powrot do figury sprzed ciazy ;/ ehh lepiej o tym nie myslec :)

A ja od 5 miesiąca mam wystajacy pępek, stoi jak antenka :D

A ja mam wciąż wklęsły pępek ...A zawsze chciałam mieć w ciąży taki wystający :P

A waga mi stoi od prawie 4 miesięcy - tak jak na początku sporo przytyłam tak teraz już w ogóle ... - więc jest 10 i chyba już tak zostanie.

Nyzosia:
A Ty ile w ciąży przytyłaś? Ciekawi mnie ile można w tydzień po porodzie schudnąć :)

Moja mała to chyba chce rodzica prezent zrobić na pierwszą rocznice ślubu i urodzić się w niedziele (08.08) fajną datę by miała i tatusiowi łatwo byłoby za pamiętać ;D

Ja w ciąży dużo nie przytyłam w sumie ok 8 kg mam nadzieje że większa część zajdzie wraz z porodem.

A co do wagi dzieciaczków wg usg to naprawdę nie są one miarodajne mojej siostrze lekarz pomylił się o 0,8 kg i mały zamiast 3800 miał 4600 dobrze że miała cesarkę :)

yecath daj znac co z pępuszkiem Wojtka.

Nyzosia zazdroszcze ze juz zgubiłaś brzuszek..mi niby się wsiaka ale nie nazwałabym tego wygladem sprzed ciązy://// moze po cc dojście do siebie zajmuje troszke dłużej..
pepek dalej mamy, a chciałabym zeby już sobie odpadł...

a my byliśmy na rewie z maluchem na spacerku i było superancko...mały od razu zasypia i w autku i w wóziu:P

nyzosia ja też zazdraszczam powrotu tak szybkiego do figury, a duzo macie/ mialyscie na plusie? ja mialam 2 tyg temu 10 ;/ ciekawe ile sie traci od razu :)))

No to ja tez będę miała taka chustę w tym samym kolorze:)))

Ja próbowałam wiązanie z lalką i faktycznie nie jest to trudne. A myślę ze moja mała będzie lubiła w niej siedzieć:)

Alycja witamy :)

Yecath trzymam kciuki za Wojtusia.

nilkaa tez wlasnie u tego sprzedawcy zamowilam lapis lazuli i ladnie sie prezentuje :) Mam nadzieje ze poradze sobie z wiazaniem i noszeniem w niej maluszka, samo wiazanie na sucho calkiem niezle wychodzilo i nie jest tak skomplikowane, jak wczesniej myslalam, oby tak samo bylo z wsadzaniem malenstwa :)

Nyzosia zazdroszcze powrotu do figury. Wczoraj ogladalam swoje zdjecia sprzed ciazy i zatesknilam za moim dawnym wygladem, ech troche strach mnie oblecial, czy jeszcze kiedys bede tak wygladac, no ale mam nadzieje, ze nie zabraknie mi silnej woli...

Ojj tam :)
Może być i pół mniej ... Nie ma co się denerwować na zapas ...
Zresztą czasami też trafiają :)

dzięki Gabi za życzonka ;) właśnie tą wagą z usg się ciutke boje ;/ ze bedzie np pol kilo wiecej brrrr
Fajne te chusty ale jakoś średnio sobie to w zimie wyobrazam

anett, niestety, duży maluch = dużo doznań ;D
przez mojego prawie padła mi wątroba, więc wiesz :P

ten link od chusty nie działa, więc wklejam nowy http://allegro.pl/item1169390920_chusta_nati_22_kolory_rozmiar_l_promocja.html
jest naprawdę bardzo fajna

http://allegro.pl/item1167856888_chusta_elastyczna_lennylamb_gratis_wysylka_0zl.html

Proszę :) Ja będę miała w końcu Lapis lazuli. A chusta sądzę, że przede wszystkim przyda się w domku, ale nie tylko... Jeszcze spora część jesieni przed nami :)) Poza tym myślałam, że chusta może mi się przydać do jakiś szybkich zakupów. Mieszkam na 3 piętrze, więc znoszenie całego wózka, gondolki będzie dość ciężkie .. A tak na 5 minut uda mi się szybko wyjść ... Nawet po schodach, jeśli w drugiej ręce będę trzymać gondolkę to powinno być wykonalne, szczególnie że sam stelaż tyle waży - a on raczej na dole będzie stał ...

Nyzosia - zazdroszczę, że tak szybko wracasz do swoich kształtów :) Ja, mimo, że wszyscy zachwycają się, jak wyglądam w ciąży, czuję się już jak słonica i chciałabym, żeby było mnie znów mniej ...

A ja od jutra, przez najbliższe dwa tygodnie będę miała gości... Na szczęście udało się to tak poukładać, że wszyscy będą przed porodem :). Więc potem już będzie spokój. Dziś robię pranie za praniem, dodatkowo wszystko co się da już prasuję, aby potem mieć mniej roboty :).

Witamy nową mamusię.
Dziewczyny, czy wam wasze dzieciaczki też tak dają popić i popalić?? Moja mała się wierci jak szalona. Ciągle mi włazi pod żebra, za chwilę gdzieś w pachwinę potem jeszcze zaliczy pęcherz i tak w kółko. Wczoraj przez 20 minut nie mogłam się ruszyć z bólu bo wlazła mi na jakiś nerw albo coś... Żadne głaskanie, przekręcanie się ani prośby słowne nie pomagają. Jak dalej tak będzie to do porodu moje wnętrzności będą zmasakrowane. Jest strasznie żywiołowa. Potrafi przez 3-4h się wiercić bez chwili spokoju. Mam tylko nadzieję, że tą energię po porodzie spożytkuje jakoś inaczej a nie płaczem i marudzeniem.

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...