MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE IPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

witam nową mamę :)

Madziulka, spóźnione życzonka rocznicowe :)

kasiaka, koniecznie do lekarza!

yecath, ale Wam się przydarzyło :/ trzymam kciuki żeby plasterki pomogły i Wojtuś szybko wyzdrowiał

u nas jeszcze pępek nie odpadł, trochę się martwię, bo do miesiąca maks powinno być po wszystkim, czyli mamy dwa dni, a się nie zapowiada.

Też kupiłam herbetkę z kopru, bo przedwczoraj miałam Mikołaja prawie cały czas przy cycu, ciągle wołał jeść, pociągnął parę razy i po wszystkim, w ogóle nie spał. Teraz jak po jedzeniu woła to dostaje herbatkę i jest spokój.

Któraś z Was pisała o chuście, że na jesień się nie opłaca, na SR kobieta mówiła, że i w zimie nie ma problemu, żeby nosić tak dziecko.
My już mamy w domu taką: http://allegro.pl/item1053243688_piekna_chusta_nati_paleta_kolorow.html, ale musimy się wstrzymać z noszeniem na piersi bo mały strasznie się wygina do tyłu, pręży się w księżyc, muszę strasznie uważać bo ta główka to mu wszędzie lata, pediatra powiedziała, że do 3miesiąca niektóre dzieci tak mają, ale mąż mnie już nastraszył, że to coś groźnego, bo się naczytał w internecie :/

Gwiazduś współczuje, że musieliście być aż 10dni w szpitalu i dobrze wiem o co chodzi z tymi infekcjami i z zachowaniem położnych.. Mikołaj leżał na sali z klimatyzacją, która była raz włączona, a raz wyłączona, musiałam ciągle pilnować żeby mu nie było zimno, albo się nie przegrzał, ale matki innych dzieci były dochodzące, więc te maluszki tak bidne leżały. Najważniejsze, że już wszystko ok :) Mikołaj jest z tego samego dnia :) ale przy Twoim to maluszek, bo będzie ważył teraz z 3200 ;-)

A co do wagi z USG dziewczyny to nie chce Was straszyć, ale mi w szpitalu powiedzieli, że Mikołaj będzie ważył 2550, a wyszło 2980 ;D

Udanego dzionka :)

Nyzosia ja mam staniki takie do karmienia bez drutow:) Jeden z triumpha a drugi no name;)

Witamy nowa mamusie:)

Nilkaa daj linka do tej aukcji na której kupiłaś chustę. Ja tez muszę kupić.

Yecath trzymamy kciuki za Wojtusia :)
Nam kikut odpadł dzisiaj:) Ja czyściłam na sucho patyczkami do uszu i od czasu do czasu oktaniseptem:) I już nam odpadł:)

Z tym stanikiem to sie zastanawiam bo sie boje ze w nocy druty mi sie powbijają i coś narobią. Ale fakt ze bez stanika sie nie da. Cyce po pas:) Może będę zakładać taki sportowy bez drutów.

Musze wam powiedzieć ze jestem w szoku jak szybko dochodzę do siebie po porodzie. Brzucha już prawie nie mam - mam chyba mniejszy niz sprzed ciąży:))) Nacięcie sie ładnie goi, prawie juz nie krwawię... Myślałam ze to jakoś dłużej trwa:)

hejka ;)
no dziwne z tą wagą jest, każde usg podaje inaczej czy co ;/ ja jestem przerazona waga malej brrrr podobno w ostatnim miesiacu tyje 1-1,5 kg mam nadzieje ze to nieprawda ;)

tak sie zastanawiam, bo kiedys juz tu mialam konto.... weszlam wlasnie w profil i zobaczymy czy pokaze sie moj suwaczek:)

witam:)
pomyslalam ze odezwe sie w koncu w Waszym watku bo czytam juz od dluzszego czasu:)
tez jestem sierpnioweczka:) a termin mam na ...dzis:) i oczywisicie zero akcji, hehe

takze dolaczam do grona poterminowych;)
czekam na druga Corcie, pierwsza w czerwcu skonczyla dwa latka:)
a wiec dziewczyny....czekamy na nasze Lwiatka:)))

Nilkaa a chuste zamowilas do noszenia po domu? Bo ja szczerze mowiac jako ze rodze na jesien to nawet nie bralam chusty pod uwage...

kasiaka
Ja bym na Twoim miejscu zgłosiła się do lekarza chociaż pierwszego kontaktu, bo to naprawdę może być poważniejsza infekcja ... (oczywiście jeśli wczoraj nie jadłaś buraczków).

Nie ma na co czekać - może po prostu w Twoim wypadku sama żurawina to za mało ....

ehhh- no właśnie to USG pod względem wagi mało wiarygodne jest :(.
Ciekawe ile moja już waży - na poprzednim USG było 1600 ale to już będzie prawie półtora miesiąca temu... Może za półtora tygodnia dowiem się jak tam rośnie :).

A ja wczoraj wreszcie zamówiłam chustę :) W końcu wybrałam niebieską w kolorze naszego samochodu :). Znalazłam na allegro aukcję gdzie chusta była w tej samej cenie jak na stronie producenta, tylko, że nie trzeba płacić za wysyłkę. Więc zawsze coś mniej ...

Kasiaka ja Ci niestety nie doradze co zorbic bo tak nie miałam, ale mysle ze powinnas zadzwonic do swojego lekarza prowadzacego.

Nilka ja zakladalam ze to mozliwe ze Mala ma juz 3kg bo 2tyg temu inne usg pokazywalo ze ma juz 2600!:) A tu sie okazalo ze co sprzet to inny wynik:) Moja Mała i tak bedzie spora, lekarka powiedziala ze dluga nie bedzie ale bedzie okraglaczkiem:) Zreszta widzialam przez chwile jej buzke w 3D no i ma takie fajne pucki:) Ehh juz chce ja miec przy sobie!:)

dziewczyny proszęo radę!!!

dziś w nocy miałam różowy mocz.jestem przerażona. Byłam u lekarza i dostałam żurawinę, którą jem już 3 dni a tu stan mi się chyba pogarsza.

Aniaa
Ja bym nawet nie pomyślała, że już by można mieć 3 kilo w brzuszku :) - jakoś tak szacuję wciąż na 2,5kg :). A co do wyniku USG- to niestety jest bardzo niemiarodajny. Zresztą nie ma co się dziwić skoro podawany jest na podstawie zupełnie innych wymiarów i wyliczeń.

Jakoś w ogóle jeszcze do mnie nie dociera że za miesiąc to już ja "będę na dniach" i z niecierpliwością będę oczekiwać porodu. Jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia, przygotowania ....

Ja spie w stanku ze wzgledu na wkladki bo czasami mi mleko leci ;) a poza tym grawitacja czasami robi swoje - u mnie to jakas schiza co do cyckow - nie chce miec kolo pasa ;)

Nyzosiu ma Helenka charakterek. Najpierw nie chciała wyjść a teraz ustawia życie mamusi pod siebie. Cały czas Ci maluch pokazuje, że jest górą. Prawdziwa lwica ;). Takie dzieciątko to daje powera. :)

Nyzosia, ja spałam w staniku, ale teraz moje cycki chcą w nocy odpoczywać... I śpię zazwyczaj bez albo w takim "sportowym", luźniejszym z mikrofibry czy czegoś tam :)

Ja dzisiaj idę z Wojtkiem do lekarza z tą jego przepukliną pępkową. Nie wiem, czy o tym tu na forum pisałam, ale ma pępek bardzo wypukły, w szczególności, gdy płacze. No i jeszcze jest ziarnina, czyli chyba nie zagoiło się idealnie... Jestem zła na siebie, bo mogliśmy od początku smarować spirytusem, jak przy Tośce a nie te nowe metody, że tylko mydłem przy kąpieli. Pępek odpadł szybciej, to prawda, ale teraz same problemy... Mam nadzieję, że na tę przepuklinę pomogą plasterki i nie bedzie potrzebna interwencja chirurga :( Trzymajcie kciuki za pępolek Wojtka!

Nyzosiu ja jeszcze wprawdzie nie karmie ale czytałam ze powinno sie spac w staniku, nie wiem jak to wyjdzie w praktyce:)

Jednak zakład przegrałam, Mała ponoc dopiero teraz waży 2620g, nie wiem juz ktoremu wynikowi ufac bo niby tyle ważyła prawie 2 tyg temu u innego lekarza:P W kazdym razie dla mnie chyba lepiej ze bedzie troszke mniejsza, i tak data z usg pokazuje jakby byla tydzien wieksza:)

Widze ze ja będę zamykała forum w nocy i otwierała rano:)

Mój aniołek dzisiaj przespał noc:) Obudziła sie po 2 na karmienie, zjadła i poszła dalej spa i spala do 6:)
Rodzice mega wyspani:))))

Karmiące dziewczyny mam pytanie - czy śpicie w stanikach czy bez?:)

Dziewczyny cieszcie sie ze czekacie na poród w domku. Może nie zdążycie sie położyć do szpitala:) Trzeba mieć nadzieje:)

Okazało sie ze mam jednak dziecko nie cyborga:) jak padła o 22 tak śpi do teraz:)

kasiaka niby zostało parę dni ale co to za dni... Ciągłe wyczekiwanie no i stres jak to będzie zgłosić się do szpitala na to wywołanie- to najbardziej mnie stresuje....

oj nyzosia ale ty biedna jesteś najpierw nie chciała się urodzić a teraz nie lubi spać. Ma charakterek Helenka.

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...