Aliexpress-ktos zamawiał?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Aliexpress-ktos zamawiał?

zamawiałam i dotarło, chyba 2 tyg czekałam

a jak płaciłas? miałas jakas specjalna kartę ?

Witam, czy jakaś dobra mama, która korzysta z aliexpress mogłaby pomóc mi przy dobrej kawce w przebrnięciu przez pierwszą transakcję? Pozdrawiam Agnieszka

Zamawiam z aliexpress regularnie. Płacę w USD, jak do tej pory wszystko ok. Jak masz jakieś pytania pisz śmiało na priv.

Ja na poczatku miesiaca zamowilam i czekam cierpliwie na 1 przesylke. Mam info ze juz wyslali. Generalnie okres oczekiwania na mojej aukcji 60dni by byla darmowa dostawa.

Darmowa dostawa nie jest uzależniona od okresu oczekiwania. 60 dni to maksymalny czas w jakim sprzedający zobowiązuje się na dostarczenie towaru. Maksymalnie czekałam 31 dni (zawsze biorę z opcją darmowej wysyłki). Aliexpress uczy cierpliwości :)

przedmioty które ogladałam z opcją darmowa wysyłka to wszystkie miały zapisane 60dni. Dla mnie nie ma problemu mogę poczekać. różnice cenowe pomiędzy allegro a aliespres jest ogromna

Mam pytanie a jak jakościowo rzeczy ??
Mój Partner tez zamawia sobie tam rzeczy ale co innego dla dorosłego a co innego dla dziecka

Różnie, ale w większości ok. Staram się dokładnie czytać opisy, skład materiału, wymiary i opinie innych użytkowników. W przypadku rzeczy dla dziecka tylko raz się sparzyłam na jakości spodni dresowych, były bardzo cienkie. Ale nie było tragedii - nadawały się do spania jako dół od piżamki. Za tą cenę i tak się opłacało.

a co głównie zamawiacie? do mnie przyszło pierwsze zamówienie- kurtka/płaszczyk dla synka. za ta cene jestem zadowolona ;)))

a czy dostarczaja do polski podobaja mi sie z tej strony pieluszki

pieluch nie zamawiałam. Ale raczej z dostarczeniem nie powinno być problemu. Na ubrankach się dotąd nie zawiodłam. Niektóre są nawet z wszytymi metkami firm zachodnioeuropejskich. I jakość materiału i szycia jak dotąd na plus. Ale również dokładnie czytam komentarze, opisy, rozmiary, sprawdzam co się da.

agawera na fb w grupach pieluszkowych dziewczyny kupują regularnie na aliexpress poszukal grup z pieluchami wielo i poszukaj w wątkach opinii i nazw sprawdzonych już sprzedawców :)

Macie oddzielne konto specjalnie do tych płatności?

Mąż chce na wszelki wypadek założyć jakieś darmowe konto, może być nawet złotówkowe - byle przelewy nie szły z naszego "normalnego" konta...

Nie planujemy dużych zakupów, więc możemy płacić przez Przelewy24(tych xx groszy czy x zł więcej).

Możecie polecić jakiś bank?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez problemu można płacić jak w polskich sklepach online przez Przelewy24.pl nie potrzeba konta PLn kurs wymiany jest bardzo korzystny wystarczy się zalogować i w metodzie platności wybrać przelewy następnie nasz banki i potem to już z górki

Z perspektywy czasu.

Przelewy robiliśmy/robimy normalnie przez przelewy24.
Paczki przychodzą w ciągu 2 tygodni do 2m-cy - tak najczęściej.
Bywa, że nie ma ich wcale - wtedy zakładanie sporu i zwrot kasy.
Raz paczka doszła po pół roku...
Najdroższym zakupem był chyba smartfon dla Syna. Ale wysyłany kurierem z Niemiec(czy jakoś tak, w każdym razie z Europy).

Właśnie ja regularnie robię tutaj zakupy. Można tanio kupić naprawdę ekstra rzeczy, a dodatkowo zyskałam ostatnio cashback -15% na zakupy przez Picodi, więc można też zaoszczędzić

Ja tez bardzo często zamawiam z AliExpress sprawdź sobie stronę AliExpressove Love tam znajdziesz dużo fajnych okazji i perełek właśnie z AliExpress

Inne tematy z forum

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...