MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Ja jednak będę liczyć, ze w szpitalu zrobią mi lewatywę. Kocyk mam polarkowy a akrylowy zamierzam kupić dopiero na zimę, bo wydaję mi się grubszy niż polarkowy. Prześcieradło mam frotte

nie mam pojęcia, co z akrylem - a co jest napisane na metce? Bo ja mam jeszcze niewyprany kocyk polarowy, który na metce ma napisane - 40'C, nie wirować. Tylko, że ja mam jakąś mega dziwną pralkę niemiecką i nie ma tam menu po polsku i co gorsza - jak przetłumaczyłam wszystkie "feinwasche" i "Abpumpen" to tam nie ma opcji: wyłącz wirowanie... Można tylko zmniejszyć obroty z 1000 do 600. I chyba muszę warować przy tej pralce i czekać, aż zacznie i wtedy ją wyłączyć z buta...

mjakmama - ja bardzo dziękuję, ale nie skorzystam z Twojej oferty - nastawiam sie na obsługę w szpitali.

nilkaa - machniesz pracę raz, dwa, trzy i będziesz miała z głowy. Choć może teraz masz najgorszy okres - ja akurat w Twoim "wieku ciążowym" miałam największego lenia. Teraz jest zupełnie inaczej i codziennie chodzę pomagać kochanemu w robocie.

a koce akrylowe w pralce pierzecie?

Ja mam do oddania 2 lewatywy nie zdarzylam zrobic, ale w intrukcjipisało ze nie potrzeba calej by dzialala - mam takie gotowe i latwe w obsluudze w buteleczce z końcówką :)

nilkaaa niestety mają rację, teraz się przemeczysz i będziesz miala z głowy. Pamiętam jak swoją pracę pisałam - MASAKRA najgorszy czas studiów ale jak przepadl mi 1 termin i 2 o mało też to szybko się wziełam do roboty :D ale to jak klelam nad praca to tylko ja wiem i .... mąż :D:D:D

ja piorę hurtowo kolorami - tak mi po prostu najłatwiej

Na wierzchu poukładałam ubranka 56 i 62 - resztę głębiej pochowałam :)

A co do prześcieradeł to ja się zdecydowałam na te (ale jeszcze nie kupiłam):
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50113938

Ehhh- ja dziś też siedzę przed komputerem cały dzień :( - postanowiłam, że jednak skończę tę magisterkę przed porodem - więc średnio muszę napisać dziennie minimum 3 strony :( - koniec leniuchowania ...
Nawet nie wiecie, jak bardzo mi się nie chce tego pisać ... Najchętniej bym to rzuciła i nigdy więcej do tematu pracy magisterskiej nie wracała :). Ale wszyscy tak mnie męczą, że już lepiej przecierpieć i to napisać niż słuchać narzekania, że tyle już zrobiłam i w ostatnim momencie to zawaliłam ....

Ja kupiłam frotte ale jeszcze nie mogę się wypowiedzieć jak się sprawują bo leżą wyprane w szafce :)

nie moge panna z mokra glowa z tego twojego tanca slonika :D:D:D ja dzis troszke pracuje bo mam jeszcze coś zaległego do zrobienia z pracy i jakos zabrac sie nie mogłam i tak juz 4 h to robie bleee chyba wyszłam z wprawy ;/

Ania a ja od kiedy jestem na zwolniuniu to mi sie rytm dnia troszke przestawil ;/ chodze spac pozno za to rano moglabym spac i spac chociaz dzis o 7.30 wstalam :D

Z racji fajnej pogody wstawiłam 2 prania, mam nadzieje ze szybko wyschna ;) pierzecie wszystko co macie czy tylko te na najblizszy czas? bo ja w sumie wszystko hurtem piore. A własnie macie kocyki akrylowe?? normalnie w pralce mozna je prac???

I jeszcze pytanko jedno bo sie zaraz wszyscy rozpakuja i zostane sama na placu boju ;p jakie upilyscie przescieradla?? bo widzialam ze sa frotte i jersey??? ktore sa lepsze? ktore warto kupic??

O widze ze Wy tez tancujecie:) Ja pod koniec sierpnia ide na wesele, bede wtedy w 38 tygodniu, tez zamierzam sobie potanczyc, a co!:)

Mi sie teraz plan dnia jakos zmienil, bo moje kumpele powyjezdzaly i troche nuda wionie, wiec wstaje rano, jem z mezem sniadanie i wracam do spania do jakiejs 12-13 i potem sie snuje po domu:)

Modern Lady - ja się staram z całych sił być oazą spokoju i naprawdę jest mi z tym lepiej. Dużo większe ciśnienie miałam z porodem tydzień temu niż dziś :)

Basiula - ja też sobie potańczyłam delikatnie ostatnio i sprawiło mi to wielka frajdę. mam tylko nadzieję, że nikt mnie nie widział. Z boku to musiało wyglądać jak wybuch radości małego słonika ;)

A ja sobie dziś z Zuzą potańcowałam trochę ;) Oczywiście tak delikatnie. Może ją to jakoś wygoni z brzucha :)

panna z mokrą głową komu ciśnienie porodowe opadło temu opadło :) ja nadal przebieram nogami, zeby to było juz juz...
niby miałam troszke wyluzować, ale żeby to się tak dało jak się nie da!!

spokojnie u nas - nowe mamy zajmują się maluchami, ciśnienie związane z porodem opadło... ;) Mam wrażenie, że mamy, które są już z dzieciaczkami w domu nie mają z nimi żadnych problemów - w przeciwnym wypadku co rusz by o coś dopytywały na forum ;)

Co do podkładów - na razie kupiłam jedną paczkę, zobaczę, jak szybko ją zużyję. Raczej też się nastawiam na normalne, za to bardziej chłonne. Przeraża mnie wielkość jednego opakowania belli mama ;)

ja zuzylam 2 opakowania swoje, ale na Zaspie były jeszce podkłady szpitalne więc gdyby nie to to potrzebowalabym znacznie więcej.

ja zużyłam w domu jedno opakowanie, i to w sumie tak na siłę, żeby się nie zmarnowały :) w szpitalu były podkłady bez ograniczeń (dostałam nawet do domu), a w domu wolałam większe podpaski ze skrzydełkami.

hehe to ja pewnie znou będę jakąs rekordzistką, bo kupiła 6 opakowań tych wieeeeelkich podpasek :))

ja zuzylam 2. a co do lewatywy tez swojej nie zuzylam bo jak zaczely sie skurcze to organizm sam sie zaczal oczyszczac i nie byka potrzebna

Powiedzcie dziewczyny, które rodziły ile zużyłyście tych wielkich podpasek bo ja mam na razie jedno opakowanie Baby Mama 10 szt i nie wiem czy jeszcze dokupić.

http://forum.trojmiasto.pl/akcesoria-do-porodupologu-zamienie-na-t174496,1,16.html

ja mam tylko albo i az 1 butelkę :)) bo jakaś specjalnie mała to ona nie jest :)) nie wyobrażam sobie wcisnąc w siebie 2 butelek :)) mysle, że jedna też coś tam podziała...
dla mnie najgorsze jest wybranie tego wlasciwego momentu- o ile u mnie on w ogóle wystąpi...

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...