MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

no na pewno wiesz lepiej ostola :)

To kiedy jest podawane znieczulenie w duzej mierze zalezy od rodzacej. Jezeli juz przy 4 cm bol jest nie do zniesienia (zwlaszca przy wywolywanych porodach) nalezy poprosic o znieczulenie. Jesli do 6-7 cm wytrzymalo sie bol, to raczej nie ma sensu brac znieczulenia. No i nalezy pamietac ze przy znieczuleniu jest sie unieruchomionym na lozku bo jest sie podlaczonym do aparatury, wiec chodzenie, prysznice zeby sobie ulzyc itp nie wchodza w rachube. No i odzyskuje sie pelna wlaadze od pasa w dol dopiero po 3h...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiciuchna wszystkiego naj naj naj!!!!

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8191486,Francja__malzenstwo_oskarzone_o_zabojstwo_osmiorga.html

Ehh- jak coś takiego czytam to aż nie mogę uwierzyć ...
Zamiast oddać do adopcji, dać dzieciom możliwość szczęśliwego dzieciństwa, dojrzewania a przede wszystkim życia - zabić ...

trochę mnie nie było, a tu tyle szczęśliwych mamusiek :)
ogromne gratulacje - niech dzieci zdrowo rosną!

za tydzień mam ostatnią wizytę i po niej rozpoczynam akcję - WYKURZANIE TOŚKI :)
szyjkę mam skróconą praktycznie do 0, ale brak jakiegokolwiek rozwarcia, więc musimy czekać.
jestem po "wycieczce krajoznawczej" na porodówce i jestem mile zaskoczona :) chyba najbardziej bezpłatnym ZZO...

pozdrawiam wszystkie ciężarówki!

hej gratuluje kolejnym mamusia. Dzis spalam niezle jestem juz po drugiej drzemce. Wnocy zle spalam zgage mialam ze szok:/. Jakis dzis dzien taki nijaki nawet maly sie leni i delikatnie przeciaga. A waga moja to 16 kilo na plusie hehe kto wie moze do 20 dojade hehe

Kiciuchna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Może jednak maluch zrobi mamusi prezent, nawet jakby miał byc spóźniony to i tak będzie prezentem:)

Kiciuchna - coraz bliżej do rozpakowania :))

Dziewczyny wróciłam od lekarza. Do szpitala nie musze jechać na razie-krwawienie jest z szyjki macicy bo się rozszerza a z małym wszystko w porządku. Rozwarcie na 1,5 palca i lekarz je trochę poszerzył masażem. Jednak cały czas krwawię a po tym badaniu to nawet jakieś skrzepy mam :(
W kazdym razie robiłam KTG i w ciagu 10 minut zarejestrowało 3 skurcze. Jeden z nich był dla mnie dość bolesny. Teraz cały się powatarzają ale są nieregularne. Mam nadzieję ze urodzę wkrótce. Dziś moje urodziny więc myślałam Że Nikoś chce wyjść i zrobić mi prezent :) Poczekamy zobaczymy :)

ostola mi proponowano tuz przed 2 okresem, rozwarcie bylo juz dawno 7 cm, wczesniej nie bylo nawet mowy

u mnie II faza trwała niecałe 5 minut, to rzeczywiście bym się wkurzyła, gdybym wykupiła za 600 zł znieczulenie i podaliby je na początku II fazy porodu :):)

To mnie pocieszyłyście. Mam niski próg bólu i strasznie się boję porodu, ale staram się o tym nie myśleć. Co będzie to będzie...

Znieczzulenie podaje sie przy rozwarciu od 4 do 7 cm wiec nie koniecznie na 2 faze porodu.

moim zdaniem znieczulenie nie jest za bardzo potrzebne wtedy kiedy mozna je dostac czyli w 2 iokresie porodu. ja przynajmniej nie chcialam bo po 1 bole parte byly dla mnie mniejsze niz te w 1 okresie porodu i samo parcie przynosilo ulge, a po 2 sam 2 okres wlasciwie krotko trwa wiec da sie przezyc.

Znieczulenie zewnatrzoponowe NIE przenika do lozyska w zwiazku z tym NIE ma zadnego wplywu na dziecko. Ale prawda jest ze moze wydluzyc porod a to dlatego ze nie czuje sie skurczy i nie czuje sie sily wlasnego parcia, wiec parcie czesto jest mniej efektywne...
Aaaa i szpitale nie powinny pobierac zadnych oplat za znieczulenie, jest to niezgodne z prawem.

Co do kilogramów. To ja mam 8kg do przodu, a do porodu jeszcze prawie 2 miesiące. Ciekawe do ilu kg dobiję. Mówią, że norma przy jednym dziecku jest między 9kg a 15kg. Ciekawe, przy której granicy się zatrzymam. Pewnie przy tej drugiej :(

W Wejherowie również nie ma znieczulenia. Przy Tosi była taka możliwość, ale ja nie chciałam- za duży koszt (ok. 500-600 zł),i wyczytałam, że znieczulenie często przedłuża poród, no i wpływa również na maluszka. Wolałam nastawiać się pozytywnie :)

A ja się chyba przejdę z Wojtkiem do pediatry jakoś niedługo, bo w ciągu dnia on sporo mleczka ulewa...

Ehhh- a ja po chwilowej ( za długiej) przerwie muszę wrócić do pisania magisterki :( bo jak teraz to już nigdy tego nie napiszę :(

Tylko jak się do tego zmobilizować ? :(

Waga mysle nie ma sie co martwic,moze znajome tez duzo przytyly w ciazy a teraz sa jeszcze szczuplejsze niz przed ciaza ,dzieci daja im w kosc to i kg leca w dol hehe:)
Chociaz mi jakies 3-5kg moze zostac ne obrazilabym sie ,jedyne co mnie denerwuje to brzuch,mam nadzieje ze jak pocwicze to wroci do normalnosci;/

dobre wiadomości od rana:)

GRATULUJĘ SERDECZNIE!!!

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...