MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Yecath calkiem mozliwe ze to rwa kulszowa, najgorzej bylo w niedziele ze mna bo az sie poplakalam z bolu, teraz juz jest duzo lepiej i jakos daje rade:)

Kurcze ale czas szybko leci:) Wydaje mi sie jakby to bylo wczoraj kiedy na suwaczkach lipcowek byl 35 tydzien, a teraz sama dobilam do tego momentu:) Zaczynam pakowac torbe bo mąż mi spokoju nie da!:)

Ja melduje swoją obecność w dniu dzisiejszym. Dalej w dwupaku niby jakieś skurcze mam, najczęściej w nocy i po chwili i tak zasypiam .... Mąż mnie pociesza że mała jak przyjdzie czas to wyjdzie ale kiedy to będzie ile można czekać :/

Aniaa, absolutnie nie ubieraj w kombinezon, maluch się zgrzeje. Tak jak napisałaś- będzie ok ;)

Wojtusiowi też schodziła skórka- kąpiel z ciekłą parafiną pomoże ;)

Dziewczyny w ciąży, jak Was boli noga, ból promieniuje od pośladka, z boku nogi aż do dołu to może rwa kulszowa? Mnie męczyła w obydwóch ciążach :( Koszmar... I najgorsze, że nic nie pomagało :( Tylko masaże, ale to na krótki czas. a czasami mnie tak bolało, że nie mogłam się ruszyć :/

Aśku, ja bym też stawiała na potówki albo wysypkę hormonalną ;) Wojtek ma też utrzymujące się krosteczki, nie wiem od czego :/ Muszę wydedukować.

No i ma przepuklinę pępkową :( w piątek idziemy do lekarza.

Nyzosia, mam LennyLamb, elastyczną.

Przyszła mama, my na szczęście nie załapaliśmy się póki co na bolacy brzuszek i kolki, ale polecam chustę, masażyk i podnoszenie pupki z nóżkami do góry, kładzenie dzieciaczka na brzuszku, ew. herbatkę koperkową.

Nadrobiłam Was :) Wczoraj nie miałam neta, bo zapomnieliśmy z mężem o płaceniu i mieliśmy 4 faktury nieopłacone :D I fajny dzień bez neta spędziłam :)

http://dziecko.onet.pl/50102,5,7,spokojnie__to_tylko_ciaza,artykul.html

Może ja żyję na innej planecie... żadnych niekulturalnych uwag nigdy nie słyszałam na swój temat ...

poznikały ale znowu jedna nowa w innym miejscu się pojawiła:)
no mam nadzieje ze nic powaznego...człowiek sie tez doszukuje wszedzie...

A ja właśnie wróciłam ze spotkania z koleżankami ze studiów. To są zalety studiowania -można poznać naprawdę fajnych ludzi :).
Szkoda tylko, że studiowanie wiąże się jeszcze z pisaniem dyplomu :(.

Moja tez miała takie krostki - wczoraj była położna i powiedziała to samo co Karollli ze to zmiany hormonalne. I faktycznie dzisiaj nie ma śladu po krostkach:)

dziewczyny te krostki trzeba zostawic w spokoju i nic z nimi nie robic. Moj maly tez takie ma, ale bron Boze nie wolno wyciskac... one same znikają po kilku godzinach czasem po kilku dniach.. moja polozna mowi, ze to zmiany hormonalne, ktore dzieci przechodza :) samo zniknie, ale jak sie bardzo niepokoisz to przemywaj rumiankem, ja tak robie i przy okazji buzka mlodego jest zawsze swieza :):)

asku to moga byc potowki jesli same szybko znikaja

Tak aśku one wyglądały chciało się je nawet wycisnąć... Spróbuj do kąpieli użyć przegotowanej wody... To może być reakcja małego na twardą wodę którą możesz mieć w domu lub która była w szpitalu ale dopiero teraz wyszły..

Jeśli giną same to chyba nic poważnego nie jest...

te krostki to takie czerwone plamki z zołta końcówką.....ale szybko znikają...

ja zdjełam dziś szwy i odrazu lepiej sie czuje...mama przyjechała i została z Marcysiem a my po lekarzu wybraliśmy sie na lody i spacer po bulwarze było tylee ludu a ja tak odżyłam ze choć na chwile wyrwalismy sie gdzieś sami...odpoczełam od płaczu i leciałam steskniona jak na skrzydłach do mojego maleństwa...

zaraz druga czesc odwiedzin:)

przyszla mama ja mam herbatke hipp z kopru wloskiego, a kropelki zaczynalam od espumisanu do mleczka ale niewiele daly wiec polozna kazala mi zamowic niemieckie sab simplex i dzis mu dam wiec zobaczymy... te krople nie sa dostepne w polskich aptekach trzeba je zamawiac z niemiec kosztuja ok 30-35zł, ja zamowilam przez internet, byly w ciagu 2 dni.

Madziulka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:)

Moja mała póki co nie ma kolek. Więc nie pomogę w tej kwestii.

Ja się własnie doje:) Wcześniej sie wykąpałam zrobiłam sobie włosy i od razu lepiej sie czuje:)

Po dojeniu jade do sklepu.

przyszla mama jak Twoje samopoczucie? masz dalej te bole?? ooo do porodu 5 dni ci zostalo ;)

ja wlasnie posiedzialam sobie w wannie, golenie to nie lada wyczyn :D pazury u stop pomalowane i czekam na mojego ksiecia :) hehe cosik zaplanowal na dzisiejsza 3 rocznice ;)

karolla czyli sama herbatka z kopru nie pomaga ? a krople przepisuje pediatra czy mogę je sama kupić w aptece ?

jeżeli chodzi o herbatkę to jaka kupujecie i czy tylko ja dajecie jak boli brzuch czy sporadycznie do picia tez ?

kurcze juz normalnie zaczynam fiksować ze sobie nie poradzę ;(

przyszla mama u mnie niestety nie obylo sie bez kropel do mleczka i herbatki z kopru..maly ma co wieczor od 22:00 do 24:00 bol brzuszka i strasznie go to meczy :(

Hej,

jak ja Wam zazdroszczę ze macie już poród i Maluchy przy sobie !

mam pytanie do Was mamusie ;) co podajecie dziecku jak boli go brzuszek i ma kolkę ? czy tylko masaż robicie? ja bym chciała się jakoś "zabezpieczyć" na bolący brzuszek a leków nie chce podawać takiemu maleństwu

Yecath mam pytanie bo już zapomniałam - jaka ty masz chustę do noszenia??

Ech depresyjnie sie nam w watku zrobilo... Oby jak najszybciej minal ten zly nastroj, chociaz pewnie Wam przejdzie a nas dopadnie... no ale tyle kobiet przezylo, to i my damy rade, a co ;)

Mi odechcialo sie rodzic. Czuje sie super z brzuszkiem i tak moze zostac, jak na razie :) Tylko troszke zaczynaja mnie draznic wywody innych, ze nie moga sie doczekac az urodze i kiedy to nastapi i takie tam... Chyba przestane telefony odbierac. A co chodzi o odwiedziny w szpitalu i w domu, to juz meza uswiadomilam, ze jak nie bede jeszcze o silach, to bedzie musial wszystkim grzecznie odmawiac i mowic, ze zaprosimy ich jak juz bedziemy gotowi, mam nadzieje, ze sie nie obraza i zrozumieja, zwlaszcza moja szwagierka, bo ona to by chciala juz na porodowke przyjechac...

aśku a są to takie białe pryszczyki?? Mój siostrzeniec miał coś takiego lekarz powiedział że jest uczulony na wodę i przez pierwsze tygodnie kąpaliśmy go w przegotowanej wodzie z czajnika i później to zginęło. nIE Było tych krostek dużo ale parę to na policzkach to na czole a to na brzuszku.

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...