MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Yecath staram się głosować codziennie - jak pamiętam:)
Dzisiaj już zagłosowałam:)

Moja też już spi 3 godzinę. Siedzi w gondoli na balkonie:)

Ja zmówiłam chust,ę Lennylamb z Allegro - od tego sprzedawcy co Nilkaa - nie taka droga bo za 130 zł. Ale na razie chusty nie ma:(

http://pl.lennylamb.com/#chusta/konkurs/1983 Pamiętaaaaajcie o Tosieńce ;) ;)

Mój mały skok-smok rozwojowy śpi! Ale cudowna cisza... :)

Nilkaa - spokojnie. Zmiany humoru pewnie są na samiutkim końcu (przynajmniej tak się pocieszam). Mi się zaczęło dwa-trzy dni temu. Równo z terminem ;) I nie chcę Cię martwić - ale te ostatnie cztery (nikt nie powiedział, że ostatnie...;) tygodnie są najgorsze. Przynajmniej ja to tak odczuwam.

Nyzosia - ja też dostałam właśnie chustę elastyczną, ale kupiłam nie jakiejś znanej firmy, tylko od polskiego producenta. Taka wypasioną to kupię dopiero tkaną, jak się młodemu będzie podobało noszenie.

hehe - tak trzeba właśnie planować termin :P
Mi też się jeszcze nie śpieszy - łóżeczko co prawda już jest - ale ani prześcieradeł, ani komody,ani przewijaka, ani wózka ...- mała musi jeszcze sobie posiedzieć w brzuchu i już :P
Od dziś został mi dokładnie miesiąc do porodu - jak to szybko zleciało, aż trudno mi uwierzyć, że terminowo to ja za miesiąc mogę być już mamą ... Coś mi się wydaje, że ja to sporo po terminie urodzę, bo żadnych objawów - nawet zmiany humoru u siebie nie obserwuję.

yecath co za pielagniara która na sile chce prostować nózki ;/ mama musi na wszystko patrzec

ja w końcu zamówiłam łóżeczko - ok 20 sierpnia powinno być - więc do tego czasu ani mysle by rodzić :)

A i niezła ta promocja w carrfurze tylko ja cholera nie mam tu nigdzie carrfura:(

Ajcia współczuje:( Wiem jak to jest jak sie maluszek tak meczy a Ty przy okazji tez:( Moze sab simplex Wam pomoże. Trzymam kciuki!

Dzisiaj taki upał który na pewno naszym maluchom nie pomaga:(

Moja póki co śpi - chyba nawet sie najadła z cycka bo dostała butle o 9 a potem cyca o 11 i teraz śpi wiec chyba głodna nie jest:)

Panna z mokrą głową czekam na chustę. Mam swoja kółkowa ale jest do dupy wiec zamówiłam normalna wiązaną ale jeszcze nie doszła.
Juz nie mogę sie jej doczekać bo moja niunia jest strasznie ciężka i kręgosłup mnie boli od noszenia jej.

Yecath moja pani dr faktycznie mierzy młodą tylko od głowy do tyłka. Teraz już wiem dlaczego:)

Co do lacidobaby, to obojętnie w jakie ilości rozrobisz, będzie dobrze :)
My Tośce wrzucaliśmy całość saszetki do butelki mleka mod.
A jak była malutka, to na łyżeczkę dawałam trochę mojego mleka i troszkę (tak na oko) z saszetki.

Do leków w płynie dla dzieci są super strzykawki z miarką! Ja najczęściej tak podawałam syropki itp, bo z łyżeczki to ciężko :/

My po szczepieniu, ale płakał :( Tak mi go żal... Od wczoraj Wojtek ma skok rozwojowy, baaaardzo to widać, płacze, cały czas chce być przy piersi, w nocy budzil się 4-5 razy, masakra...

Waży już ponad 5 kilo. Ale nie dałam go zmierzyć, pielęgniarka chciała mu prostować nóżki do mierzenia, no co za pomysł :/ Nie wolno tak robić maluszkom, można uszkodzić stawy biodrowe, a ona na siłę chciała Wojtusiowi girki wyprostować :/

wiem, że były takie sklepiki w pasażu "Lotnia" i koło rynku na przymorzu, ale nie wiem czy jeszcze są. Może ktoś wie, gdzie jeszcze?

Moja Mała dopiero zasnęła.. Cały poranek walki.. I nie wiem na jak długo i kiedy wybudzi ją brzuszek..
Nyzosia, dziękuję za namiary. Właśnie zamawiam.
Zastanawiam się ile powinnam ściągnąć pokarmu, żeby rozrobić probiotyk? Pediatra mówiła coś, ze mam podawać w małych dawkach, ale jak to mam zrobić? Wyciskać 2 kropelki i co? 10 ziarenek probiotyku odliczyć?
Masakra jakaś..
Dzisiaj mam kryzys i już walnęłam mamie beksę, bo jestem zmęczona, niewyspana, głodna ( ale na myśl, że moje jedzenie może ją uczulać wyć mi się chce i słabo mi) a przede wszystkim przerażona stanem mojego Maleństwa.. :((
Ale trzeba to przetrwać.. :((

a to nic mi nie przychodzi do głowy, bardziej się orientuję w terenie na zachód od Gdańska.

gdańsk

anettkaboss - a jakie miasto?

w carfurze jest promocja na hugisy rozm 2 - 90 szt po 34,84 :)

Niektórzy faceci to typ masochisty - wie, że mało trzeba, żeby rozsierdzić babeczkę na końcówce a i tak dyskutują :) Może potrzebuja opieprzu? Mój to typ zachowawczy, jak widzi, co się święci, to się tylko uśmiecha pod nosem i udaje grzecznego. W głębi duszy musi go bardzo bawić ta moja złość ;) Ale tak, jak powiedziałyście - dobrze, że tak jest tylko na końcówce.
Nyzosia, piszesz, że kolki sa od 15 do 21. To sie zgadza z moimi notatkami z SR - mam podkreślone, że kolki są regularne i pojawiają się o stałych porach. Próbowałaś z chustą? Podobno noszenie bardzo pomaga.

Dziewczyny znacie gdzieś sklepiki z rzeczami dziecięcymi?? Nie mówię tu o akpolu czy mama i ja, ale o takich małych, osiedlowych.

Oj tak Madziulka, dzis duzo lepszy dzien :) Chyba az obiadek jakis zrobie mojemu Mezulkowi na przeprosiny za moje wczorajsze humorki

u mnie też już lepiej z humorkiem, ale do męża się nie odzywam. Wkurzył mnie wczoraj. Wiedząc, że mam humory dyskutuje ze mną, zamiast zawinąć się i nie reagować na zaczepki, co jeszcze bardziej wytrąca mnie z równowagi. wrrrrrrr.....

:) uśmiałam się z rana. uwielbiam to czytać. Na poprawę humoru:

http://dziecko.trojmiasto.pl/powiedzenia/?id_dowcipy=1424

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...