MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Cieżarówki ico dziś lepszy dzień? u mnie TAK :) mezol rano przywiozl mi przed pracą slodkie sniadanko hehe mamy złotych chłopów :)
Dobrze że to takie jednorazowe wybryki bo jakby to mialo trwac 9 miesiecy to psychiatryk jak nic :D

hej

ja wciaz sie kulam..............juz mam naprawde dosc!!!
wczoraj bylam na wizycie u swojego gina, dal mi skierowanie do szpitala wiec jesli do jutra sie nic nie bedzie dzialo to smigam z rana na kilniczna, jutro mija tydzien od terminu wiec zobaczymy .....

dzis to juz wolalabym zeby dzidzia jednak siedziala bo maz w wawie na szkoleniu i wroci w nocy.... 3majcie kciuki zeby moja Lwiatko wylazlo jutro:)))

pozdrowki

Ajcia podaje linki do osób które mają Ss w Gdańsku:
http://www.adin.pl/ogloszenia/108528.html
http://www.gieldamamy.pl/p18610-SAB-SIMPLEX-oryginalny-niemiecki-na-kolke-35zl.php

U nas w nocy jest spokój. Mała spi od 21 do 1 a potem do 5 i dzisiaj spala do 8:30!!! Jestem super wyspana mimo ze w nocy muszę jeszcze odciągać pokarm.

Nasza ma kolki ma po 15 do 21. Rano jest ok i w nocy tez wiec o tyle dobrego.

Dziewczyny, po dzisiejszej nocy wymiękam :( Mała się tak męczy, ze po prostu siedzę i płaczę :( Do 3 próbowałam ją ululać. Odpadła, obudziła się na karmienie o 6, ładnie zasnęła, teraz ją nakarmiłam i też kima, ale co chwilę budzi ją ból i biedna się wije, stęka i piszczy.. Przecież to jest jakaś masakra.Nie wiem czy ten infacol pomaga.. czy po mojej uczcie przedwczorajszej jest jazda, bo i ja miałam rewolucję. Ale tak się martwię.. :((
Gdzie kupić Sub Simplex niemiecki?

Gosiaro, ja moją budziłam co 4 godziny, bo tak kazała pediatra, ale teraz jak ma te problemy z brzuszkiem i straszliwie się męczy, pozwalam jej spać do woli, bo wiem, że jak się obudzi, to się zacznie..

Asia27, ja rodziłam na klinicznej i była trochę masakra, bo trafiłam na kiepski zespół, ale później już było ok ;)

Asia27 a skąd jesteś?? Zależy, gdzie masz bliżej i czego oczekujesz od szpitala. Np: Na klinicznej jest znieczulenie zewnątrzoponowe, czego nie ma na zaspie. Na zaspie z kolei są świetni lekarze zwłaszcza od wcześniaków. Pojedź sobie na zaspę i na kliniczną, obejrzyj porodówki podpytaj o to co cię interesuje i zdecyduj. Trudno jest komuś doradzić, zwłaszcza jak się nie rodziło w obu szpitalach i nie ma porównania. Zresztą gusta są różne. Ja np zdecydowałam się na zaspę. Po 1 mieszkam w brzeźnie, więc mam najbliżej, poza tym mam tam znajomą położną.

Kiciuchna. Tu jest artykuł o karmieniu piersią. Jest o tym co pisałam, że laktatorem napędzasz podukcję mleka. Może komuś jeszcze się przyda.
http://dzieci.pl/chgid,12559092,title,Jak-prawidlowo-karmic-piersia,fototemat_dzieci.html

Witam Serdecznie!Chciałam podpytac przyszłe Mamusie gdzie warto rodzic kliniczna czy Zaspa?pierwszy poród był w Wojewódzkim i nie byłam zadowolona z opieki przy porodzie dlatego chce zdecydowac sie na inny szpital.

do ajci - odezwij się w sprawie dziennika B. mam dla Ciebie

doczytałam, że Gwiazduś Twój synek najchętniej nie wstawałby w nocy na jedzenie?? a inne dwa razy w nocy się budzą?? Mój wstaje co dwie godziny i je dużo mniej niż w dzień, po czym zasypia, także jak uda mi się pospać 6h to jest cudownie. Najczęściej rano się czuję jak po całonocnej imprezie, chciałam dać mu w nocy mleko modyfikowane, nawet kupiłam, ale mąż mi wjechał na ambicje żebym mu nie dawała, także na razie stoi. Za to na wadze ładnie przybiera, w dwa tygodnie 600g, a książkowo podobno jest 500.

hej dziewczyny!

myślałam, że nadrobię czytanie, ale niestety, mały już krzyczy

coraz bardziej daje znać o sobie, dobrze mi pediatra mówiła, żebym się jeszcze nie cieszyła 2tyg temu, że taki grzeczny, bo on jeszcze siedzi w brzuchu ;-)

gratulacje dla nowych mamuś :) powodzenia z maleństwami :)

udanego dzionka :)

Basiula ja tez nie budze.Ciesze sie jak w nocy przespi mi ciągiem te 4 godziny, a ja razem z nią ;-).Potem i tak w dzień nadrabia bo chce jesc tak co 2-3 godziny.

Basiula ja mojej nie wybudzam. Pozwalam jej spać choć generalnie max po 4h sie obudzi.
Możesz ją raz przetrzymać i zobaczyć po ilu godzinach sie obudzi. Może jakoś sama sie wyreguluje?

Oj dziewczyny ciężarówki dajecie popalić mężom?:) Dobrze ze na końcówce tylko a nie przez całe 9 miesięcy:)

Ci nasi panowie mają przechlapane. Mój wyszedł z domu, bo już nie mógł mnie słuchać. Czepiałam się o wszystko. Mam tak od kilku dni i mam nadzieje, że to mi nie zostanie do porodu. bo to jeszcze ok 1,5 miesiąca. Jak on ze mną wytrzyma to nie wiem, ale jak da radę to zrobie mu chyba medal z ziemniaka :)

Ehhh- no to to mnie (a raczej mojego męża :) jeszcze czeka? Nareszcie coś będzie miał z tej ciąży - bo do tej pory to ja żadnych zachcianek nie miałam.

Co prawda dziś przywieziono mi 4 bochenki chleba z białegostoku, bo akurat ten chleb mi smakował :), ale wytrzymałabym bez niego :).

Gdyby mój mąż był kobietą, kupiłabym mu kwiaty na przeprosiny ;)

Ech juz sama nie wiem, czy to nasza ciaza, a raczej jej koncowka i bliskie rozpakowanie czy dzien taki, bo tez chodze dzis wsciekla, choc naleze do spokojnych osob, moj maz nawet sie dzis slowem nie mogl do mnie odezwac, taka rozdrazniona bylam, ze sam fakt, ze cos mowil mega mnie wnerwial... oby jutro byl lepszy dzien...

Mam niemal 100 proc. pewności, że nasi panowie mają rację... Taka poddenerwowana byłam tylko na samym początku ciąży, zanim nawet się dowiedziałam o dziecku ;)

A ja mam pytanie do mam - jak karmicie swoje maleństwa (pytam o takie dzieci w wieku mojej Zuzy - kiedy mają tydzień, dwa). Mówi się, że dziecko karmi się na żądanie, jednak nie rzadziej niż co 3h. Zuza jest śpiochem i czasami z chęcią przespałaby więcej niż te 3h. Wybudzanie jej to jakaś masakra (szczególnie nocą kiedy oczy mi się kleją). Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej nie wybudzać jej i czekać aż sama zgłodnieje, nawet jeśli miałoby to być np. po 5h. Nie chcę jej zaszkodzić a z drugiej strony po tych kilku nocach padam na twarz bo choć Zuza jak wspomniałam jest śpiochem i ogólnie nie krzyczy to czasami takie wybudzanie trwa bardzo długo :/

panna z mokrą głową - mnie też mąż dzis unika bo jak on to nazwał "szukam zaczepki " bozeszzz wszystko mnie dzis wkurza ;/

aśku - a jak ogólnie samopoczucie? baby blues daje o sobie znać?

Inne tematy z forum

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...