MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

z ziarniną już sobie poradziłam...własnie smarując:)
jutro idziemy konsultowac wyniki moczu i krwi do lekarza...to cos wiecej moze bede wiedzieć..

Mamy windi ale nie mamy odwagi go zastosować. na razie testujemy infacol:)
SS to to samo co Infacol i inne kropelki tylko ma więcej tej substancji co pomaga może dlatego sa lepsze niz te które sa w Polsce.
Pani dr powiedziała ze możemy używać SS - bo cytuje: skoro nie szkodzi niemieckim dzieciom to naszym tez nie zaszkodzi:)

Yecath - mam nadzieję, że Aśku przeczyta o tej ziarninie i trochę to ją uspokoi :) Fajnie, że kontrola u gin wypadła pomyślnie. Ja na razie nie myślę o bzykaniu - mój ukochany zresztą stara się zejść mi z drogi, żeby nie dostać odłamkiem z mojej furii ;)
Nie wiem, co z tym moim suwaczkiem - datę ustawiałam na 13-go sierpnia (pierwszy termin), ale to z kolei nie pasowało do tego, w którym byłam tygodniu według mojego gina. I jakieś zamieszanie się zrobiło,a potem to już to olałam.

Nyzosia - ciekawa jestem, jak zadziała sabsimplex. Słyszałam, że lepiej niż infacol. A windi już poszedł w ruch?

Yecath to super wiadomość - w sumie to obie wiadomości super:)))

Ja sobie dzisiaj oglądałam moje nacięcie i stwierdzam ze całkiem ładnie wygląda - już sie zagoiło. Gorzej z brzuchem:( rozstępy słabo wyglądają choć brzuch jest prawie płaski.

Ja wiem czemu tak myślałaś Nyzosia, bo Panna ma tak suwaczek ustawiony :) wg suwaka jest w 41 tc już :):)

Byłam u ginki :) Podwozie w bdb stanie, można się bzykać :P Wzięłam receptę na tabletki Azalia, jutro albo pojutrze wykupię i zacznę od razu brać.

Wojtuś nie ma jednak przepukliny, usuwanie ziarniny to nic strasznego :) na patyczku do uszu chirurg ma jakąś maść/płyn czy sama nie wiem co i smaruje ziarninę, ma odpaść sama w ciągu kilku dni, a może nawet dzisiaj.

Ajcia ja ściągam pokarm bo nie umiemy jeść z cycka:( Przystawiam ją co prawda ale on się nie najada. Zaskoczy raz na jakiś czas. Tak więc zostaje mi dojenie i podawanie jej mojego mleka w butli.
Też mamy Infacol i nie wiem czy nam pomaga. Dzisiaj znowu od 15 akcje. Jutro spróbuję podawać cały dzień. Chciałam podawać tylko po południu ale widzę że to nie działa. Czekam jeszcze na Sab Simplex z Niemiec.
Nam najlepiej na brzuszek pomagają spacer i smoczek. Na spacerze nie płacze jak się zajmie smokiem to tez sie uspokaja choć jak tylko jej wypadnie to znowu płacze.

Panna z mokrą głową nie wiem czemu ale myślałam że Ty masz termin jakoś na początek sierpnia a tu sie okazuje że masz jeszcze tyle czasu:))) Spoko jeszcze dużo może sie zdarzyć do terminu:)

Basiula, Supppperrrrrrrr! :) Będę wdzięczna za nie wyrzucenie i przekazanie mi :))) Wysyłam Ci maila!

Ajcia, ja mam ten dziennik i mogę Ci podesłać bo myślałam że moja Zuza tam będzie ale niestety jeszcze nie. Gazetę chcę wyrzucić więc jak chcesz to mogę Ci oddać.

Witam Dziewczyny i gratuluję wszystkim nowym szczęśliwym Mamuśkom!:-D

widzę że nadal jestem na liście, choć nie udzielałam się chyba od lutego czy marca.
ciążę ogólnie kiepsko zniosłam: wpierw rzyganko do 20-tego tyg. a potem jakieś dziwne akcje, które kończyły się szpitalem i lekami na podtrzymanie.

a teraz... ten mały uparciuch nie chce wyjść hihi
jutro jadę do szpitala na kontrolę, więc może coś się ruszy

pozdrawiam serdecznie:-)

Czytałyście ten tekst?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Opiekunka-okradla-skarbonke-niemowlat-n40965.html
Pokaźną sumkę zebrały do skarbonki te bliźniaki ;) Ciekawa jestem, czy - gdyby nie kradzież - te pieniądze by tam przeleżały kilkanaście lat, zamiast trafić na jakiś rachunek bankowy...

Gosiaro, szkoda, ze nie masz dodatkowych egzemplarzy.. Ech.. skąd zdobyć Dziennik Bałtycki.. skąd.. ???

U nas dzisiaj średnio. Mała do 15 rozbita, co zasnęła, to budził ją brzuszek. W rezultacie ciągle na mnie i ciągle biedulka się męczyła.. Juz boję się nocy.. Ale i ja mam jakąs rewolucję żołądkową, więc może czymś?? się strułam...
Później poszłam na spacer, to ładnie zasnęła w wózku, a później oczywiście mąż wrócił z pracy i ją ululał w sekundę i teraz śpi jak aniołek. No kurdeeee.. córeczka tatusia.. :)))
Najgorsze, że czuję, ze ma pełnego pampa, a boję się ja dotykać, bo jak tylko zacznę zmieniać pampa, to będzie znów się męczyć i zacznie się akcja brzuszek.. :(

Nyzosia, po co odciągałaś pokarm? :D Jak podajesz kropelki? Też masz infacol?
Ja mam dodatkowo lacidobaby, ale nie wiem jak podawać. Pani dr kazała saszetkę dziennie, przy każdym karmieniu troszkę, ale jak to zrobić??
Jestem jakaś niekumata, a laktatora boję się jak ognia..

No, ssabinka - wymiatasz. Zazdroszczę :)

Nyzosia - mam dwa terminy, więc albo 20.08 albo 23.08. Ale mam iść znowu na IP w piątek, może mnie zostawią i poczęstują oxy... Już sama nie wiem, czy lepiej siedzieć w szpitalu czy w domu. Najchętniej, to bym sobie kupiła oxy w aptece i czekała na akcję w domku. No, ale to niemożliwe ;) Ty pewnie radzisz opcję z czekaniem w domku, co?
Też liczę, że rozdrażnienie plus częste wycieczki do łazienki to jakiś sygnalik od mojego organizmu..

Wow 5 godzinny spacer!!!! nieźle.

Ale nam sie tez udało być na 2 spacerkach wiec nie jest zle. Młoda super sie na spacerkach sprawuje:)

Panna z mokra głową takie rozdrażnienie może zwiastować nadchodzący poród. A kiedy bedziesz 10 dni po terminie?

Yecath studia dzienne z 2 maluchów. Na prawdę zazdroszczę organizacji i zapału:) Choć może ja za miesiąc tez będę go miała:)

Czesc:)

Ja jestem dzis bardzo dumna z siebie:) bo zdazylam poprasowac poskaladac ubranka ogarnac pokoj i byc na 5 godzinnym spacerku ale teraz to padam maly lula i nie wiem czy tez teo nie zrobie czy moze z tatusiem na spacerek jeszcze......

kiciuchna ja mam podobnie a do tego ejszcze moj maly na poczatku bardoz lapczywie ssie i potrafi sie w miedzyczasie odrywac od piersi a wtedy mleko sika na boki i wszystko zalewa, ja sobie radze zakaldajac na poczatku karmienia silikonowe kapturki - w nich gromadzi sie troche pokarmu i dzieki temu dziecko sie nei krztusi i nie wycieka na boki

kiciuchna. Zamiast odciągać laktatorem - złóż kilka pieluszek tetrowych wzdłóż, przełóż woreczkiem foliowym i włóż do lodówki. jak się schłodzi to walnij sobie taki okład na piersi. To pomaga (sprawdzone, oczywiście jeszcze nie osobiście). Laktatorem tylko napędzasz produkcję pokamu

chyba trzeba szałwię pić ...

Czesc dziewczyny. Codziennie Was trochę podczytuje ale nic nie pisze bo czasu nie ma za wiele. Mój synek ma jutro 2 tygodnie i czas leci przy nim nieubłaganie.
Mam problem z karmieniem. Mam strasznie dużo pokarmu i mleko samo wycieka z piersi. Jak przykładam małego to on pije dużymi łykami i przy tym się krztusi a czasami wymiotuje tym co wypił. W ciągu dnia staram sie odciągac laktatorem ale w nocy nie ma kiedy. Czy któras ma podobnie? Jak sobie z tym radzic?

Ajcia ja mam sobotni dziennik,ale tylko dlatego ze tez była fota mojej Mai.

Nyzosia - za tydzień będziesz już tak zorganizowana, że zapomnisz o początkowych problemach. I będziesz nas, młode, uspokajać. Mam nadzieję, że za tydzień to już NAPRAWDĘ urodzę... :)
Jestem na maksa nieznośna, a mój Filip wytrzymuje to z niespodziewanym spokojem. Normalnie na złotego człowieka trafiłam ;) Sama siebie już bym dawno kopnęła w kostkę za takie skandaliczne humorki ;)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?