MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Jezeli to tylko hormony to mi sie chyba nigdy nie upokoją.Też poryczalam się na wczorajszych "Faktach", a przy tej piosence co karoll wstawiła to normalnie histeriaaaa...

Aśku - głowa do góry, na pewno te wszystkie początkowe komplikacje się niedługo skończą. Musicie, mamy, przetrwać ten najgorszy okres, potem nawet o nim nie będziecie pamiętać ;) Czego życzę Wam i niedługo sobie.

Karolla - Ty masz chyba specjalizację: "wyciskacz łez" - poryczałam się, jak słuchałam tej piosenki ;) Zastanawiam się, kiedy te hormony się we mnie uspokoją. Wczoraj przeryczałam resztę "Faktów" - o materiału o oknach życia, w których ostatnio jakaś mama zostawiła bliźniaki...

Asku tak ja napisala yecath z ta waga przy karmieniu piersia to się nie zalamuj, bo na poczatku moja tez slabo przybierala a tydzień po wyjsciu ze szpitala mialla juz ponad 300 gram na plusie!!!

Karoll super opis, a myslalam ze tylko moje dziecko takie zlosliwe, ze przy zdejmowaniou pampersa sika i robi kupke jednoczesnie;-)dobrze, ze to dziewczynka, bo inaczej bym pewnie sucha od przewijaka nie odeszla, a tak to tylko ją musze myc i przebierać;-)

dla wszystkich mamusiek :) na mily poczatek dnia :)

http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

nyzosia 15 kropel do kazdego mleczka przez 2 dni potem zmniejszasz dawki do 10 kropel i co druga butle..potem jeszcze mniej i na koncu raz na wieczor do mleka

A co do nic niejedzenia to wiem coś o tym:) Ale masz racje i tak to naszym dzieciakom nie pomaga ze my czegoś nie jemy:( Wiec chyba trzeba zacząć jeść.

Ja mam już chroniczny ból głowy i obstawiam albo głód albo zmęczenie:(((

Ajcia a jeszcze jedno pytanie - dajesz malutkiej infacol przed każdym posiłkiem tak jak jest na ulotce?
Pytam bo na ulotce jest tez napisane ze jest dla dzieci od 1 miesiąca życia.

Karollla a jak Ty podawałaś/podajesz sab simplex??

Nyzosia, tak Infacol.. Wydaje mi się, ze dzisiaj zaczął działać jak trzeba.. A o jabłkach nic nie wiem.. Ciągle myślę, że wszystko Mati szkodzi.. a skoro nic nie jem, a z brzuszkiem są problemy tak czy siak, ja chodzę jakbym miała umrzeć z osłabienia za godzinę, to zaczynam jeść i obserwuję.. C obędzie, to będzie, ale ja długo tak nie pociągnę.. ;) Dzisiaj zjadłam jagodziankę i pomidorówkę i maliny.. Zobaczymy co Mała na to..
Damy radę!!

Panna z mokra glowa- ja slyszałam od kolezanki ostatnio dobra opinie o porodzie w Redłowie, wiec mysle ze nie ma sie czym martwic, pewnie tylko na IP jest tak "sympatycznie" :)

Aniaa - tak, na IP w Redłowie taka rzeźnia odchdzi ;) Ale faktycznie trzeba przyznać, że trafiłam akurat na nawał pacjentek... Nadal mam zamiar tam rodzić ;)

Nyzosia - dzięki za info o Ani, mam nadzieję, że szybko jej jednak pójdzie. Może nie będzie się męczyć te dwa tygodnie, jak Ty...

Nilkaa - ja też się cieszę, że jeszcze trochę czasu spędzę w domku zamiast na patologii..

karolla - ja też, podobnie jak dziewczyny, się wzruszylam :)

Uff, chyba nadrobiłam wszystkie poruszone kwestie ;)

Ojj- a Ania tak chciała wcześniej urodzić ...
Niestety tego nie da się zaplanować :(.

No,ale może za drugim razem się uda :)

Ajcia wy tez macie Infacol no nie? Mówisz ze trochę lepiej z brzuszkiem?

Ja jabłka tez odstawiłam - ponoć nie można jeść przy kolkach:((

Nyzosia, ja też jeszcze nie ogarniam :) Nie kumam o co Małej chodzi jak płacze i do 12 chodze w piżamie, bo marudzi i najchętniej cały dzień spędziłaby na a) rękach b) na brzuszku c) na piersi d) byle gdzie byle przy mnie.. ;) Ale damy radę! ;)
Mała w nocy pięknie spała, ale dzisiaj była trochę rozbita.. Jednak najważniejsze, że z brzuszkiem jakby lepiej. Bączkuje i kupkuje koncertowo i jakby mniejszy ból przy tym. Napina się tylko i daje czadu ;)
Oby się wszystko unormowało..
Dzisiaj jadłam w miarę "normalnie" i od razu lepiej się czuję, a Malutka jakby szybciej się najadała. Teraz jeszcze na kolację ryżowe wafle i danio bananowe. No i czeka na mnie jabłuszko..
Zobaczymy co na to Matisia ;)

Pozdrawiam i trzymam kcuki!

U nas z kolką jakby trochę lepiej. ale może to tez dlatego ze spokojniej do tego podeszliśmy.

Zobaczymy.

Panna z mokrą głową i Nilkaa - pisze do Was bo wiecie o kogo chodzi - rozmawiałam z Anią przedszkolanką i okazuje sie ze podzieliła mój los i leży na patologii od piątku. Miała wczoraj podana oksy ale nie zadziałała. Jutro kolejna próba.

Nyzosiu napewno bedzie dobrze, głowa do gory!:) Heh teraz my nierozpakowane pocieszamy swieze mamusie, a niedługo to Wy nas bedziecie ratowac swoim doswiadczeniem;)

karolla jestem pod wrazeniem Twojego opisu :) Ech tez mi sie lezka zakrecila

Nyzosiu, Helenka ma dopiero 13 dni, jeszcze 2 tygodnie nie minely, czyli wychodzi na to, ze juz za kilka dni u Ciebie tez bedzie wszystko poukladane :)

dzieki dziewczyny :) tak mnie jakos naszlo hihih :)

nyzosia bedzie okej :) krople sab simplex u nas po 2-3 dniach.

Karollla super to opisałaś:)

Ja tylko nie doszłam do tego etapu kiedy zaczyna się wszystko porządkować ale mam nadzieje że z tygodnia na tydzień będzie lepiej:)

Dziewczyny które dawały jakieś kropelki na kolki - po jakim czasie była poprawa?

karollla pięknie to opisałaś. Nic tylko przeżyć pierwsze roztargnienie i unormować sobie plan dnia i z górki.

Dokladnie, ja tez sie wzruszylam karolla:) Nie moge sie doczekac:) (mimo wszystko:P)

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...