MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Czy tylko ja mam aż tak wolny internet, że wątki powyżej 300 postów ładują się co najmniej kilka minut ;)?

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-31-t175648,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 32

Hej Mamusie,

my wlasnie po sniadanku i wybywamy z domku... Ech moje nogi tez juz w malo ktore buty sie mieszcza, dobrze ze jest tak cieplo, to moge smigac w japonkach :) Aniuu ja klujacy bol na dole po bokach mialam czasami juz wczesniej, ale moja gin mowila, ze to nic niepokojacego, chyba, ze masz jakies ostre klucie to nie wiem, bo u mnie bylo takie delikatne.

Milego dzionka dziewczyny :)

A ja to sie dzisiaj chyba nigdzie nie wybieram, juz teraz jest mega goraco, a mi taka temperatura niestety nie słuzy... Nogi mam spuchniete i wygladaja jak u słonia. Dziewczyny czy Wy w ostatnich tyugodniach ciazy tez mialyscie czasem taki klujacy bol po bokach?

Witam nocnie:)

Faktycznie mamy jakiś zastój w interesie i dawno żadna nie urodziła:) Pewnie jak sie ruszty to znowu lawinowo.

Ajcia dzieciaczki sa i w wyborczej i w dzienniku. Jak ja byłam w szpitalu to akurat przyszła pani z wyborczej. z dziennika nikogo nie było.

U nas wczoraj wieczorem straszna kolka. Krzyk straszny. Mam nadzieje ze sab simplex zacznie w końcu działać bo na razie jest słabo.

Dzień za to mieliśmy bardzo intensywny. Byliśmy na 2 konkretnych spacerach po lesie. Mam nadzieje ze wózek nam to wszytko wytrzyma bo momentami droga jest wyboista:)

Weronika-co-ma-bzika witamy z powrotem, fajnie, ze masz taka grzeczna dzidzie, oby tak dalej.

aśku_85 dobrze, że jestescie juz w domku, duuzo zdrowka Tobie i Maluszkowi.

No i wlasnie zaczal sie dzien, w ktorym chcialam sie rozpakowac, a jak sie nie uda to juz obojetne kiedy, oby sie tylko samo zaczelo...

A u nas chwilowa poprawa.. Oby na dłużej..
A najlepiej na zawsze (hahaha marzenia....). Daję Mati probiotyk i Infacol i dietkę mam przez 2 tygodnie.. Zobaczymy..
Upał daje się nam we znaki, dziś po spacerze byłam mokra... Matisia też! A po kąpieli od 19 do 22 ani myślała o spaniu, ale teraz pięknie lula u tatusia na rękach :)
Jakie są normy przyrostu wagi w 3 tygodniu? Bo wydaje mi się, że moja Mała za dużo przybrała..

No i co z tymi zdjęciami Maleństw w gazetach? Moja była w Dzienniku Bałtyckim, ale przecież w gazecie też jest dodatek z dziećmi.. Czy to znaczy, że w Wyborczej też będzie?

Pozdrawiam!

hej hej dziewczynki...
ja w czwartek po expresowej akcji wylądowałam z małym w szpitalu w wejherowie z podejrzeniem zakażenia układu moczowego...bo w badaniu moczu wyszły nam bakterie...

tak jak uwazam pobyt na oddziale połozniczym w wejherowie za mega super hiper itd. tak odział pediatrii i osoby tam pracujace to jakas pomyłka....a ja z wyborem szpitala sugerowałam sie własnie pobytem po porodzie...

no nic troszke maluszka wymeczyli badaniami...zrobili mu posiew z cewnika i zero bakterii wiec wypuscili nas do domku...podtuczylismy sie troche i teraz cieszymy sie z powrotu do domku i z tego ze mamy ten koszmar za sobą:)

Nyzosia:
to jak się nauczysz dobrze wiązać to ja się do Ciebie za półtora miesiąca zgłoszę po instruktaż :).

A ja właśnie za jakąś komodą do przewijaka się rozglądam .. Przed urodzeniem małej czeka nas jeszcze przemeblowanie sypialni - część mebli przeniesiemy do drugiego mieszkania - a tu trzeba będzie wstawić jakieś bardziej pojemne :P - bo już powoli się nie mieścimy z rzeczami małej :). Takie małe dziecko a tyle przestrzeni potrzebuje :).

Ufffff... Ledwo żyję :)
Panna z mokrą głową, dopiero teraz mam chwilę dla siebie i mogę usiąść spokojnie... Fajnie było Cię poznać :)

Dzieciaki dzisiaj dały czadu, no i miałam dodatkową dwójkę do opieki- czyli moich budowlańców (mąż i nasz kolega). A to picie, a to obiadek, deserek, owoce- co chwilę im coś donosiłam. Za to pierwszy etap fundamentów gotowy :) Jeszcze trochę roboty na nich czeka... :)

Weronika z bzikiem :) fajnie, że wróciłyście już!

I więcej nie pamiętam, co chciałam napisać, komu odpisać.... Skleroza :/

Aśku się coś nie odzywa?

Witam wszystkie Mamuski ;D

Widzę że nikt nowy po mnie się nie rozpakował znowu nastąpiła przerwa...

Jestem z mała od czwartku popołudnia w domu uczymy się siebie nawzajem poznajemy się i powiem wam że myślałam że będzie gorzej....

Powolutku się docieramy mała generalnie jest spokojna tylko mamy problemy z karmieniem wiadomo cycki jeszcze nie te i mała się trochę denerwuje przy karmieniu w nocy to muszę ją raz dokarmić troszkę buteleczką ale z czasem mam nadzieje że pokarmu będzie więcej i już nie będzie takiej potrzeby

Dziś była u nas położna środowiskowa zachwycała się malutką że taka spokojna i fajniutka pulchniutka ;D

Co do porodu to powiem wam jedynie że było baaardzooo ciężko

Pozdrawiamy

Dzieki nyzosia :) kupilam i jest :) a ja myslalam ze w baltyckim yyy i rano tez jego kupilam :P my wlasnie z mega dlugiego spacerku w lesie super tam powietrze cisza i maly spal twardo :) teraz jak sie dorwal do cycka to nikomu nie odda ;)

Ssabinka w wyborczej:)

My już po pierwszym spacerku. Nie wiem jak będzie z drugim bo burza idzie:(

Ja chuste odebralam wczoraj. Mam do niej cd z instrukcja wiązania. Poza tym byłam kiedyś na zajęciach w sr i tam tez próbowałam wiązać. Popróbuje jeszcze na sucho jak ją wypiorę a potem już będę wkładać młodą.

nilkaa - nie dadzą Ci ci goście odpocząć ;)

manka - witaj w klubie. Nasze dzieci nas nie oszczędzają, ale z kolei możemy się cieszyć kolejnymi przespanymi nocami ;)

Ja dziś sobie zrobiłam spacerek po Wejherowie i spotkałam się z yecath, która nauczyła mnie wiązać chustę. Także jestem przygotowana na noszenie mojego synka :) A muszę Wam powiedzieć, że yecath robi w Wejherowie sensację ze swoim podwójnym wózkiem dla dwójki maluchów. Wszyscy się za nimi oglądali :)

Ale upał. Chyba uciekniemy dziś nad jeziorko. Ja to nie będę się kąpała, ale przynajmniej stopy pomoczę ;)

dzieki dziewczyna za informacje o Zaspie, może nie jest tak strasznie jak sobie to wyobraziłam. A te pokoje są duże? I można korzystać z piłki i jak opieka po porodzie.
Moj lekarz jest z Zaspy i dlatego chciałam tam rodzić, zresztą mnie do tego zachęcał, ale wczoraj mi powiedział jak to rzeczywiście wygląda i że na kameralność to mogę liczyć w Redłowie a nie na Zaspie. No i jestem skołowana, bo nie wiem czy nie zmienię szpitala.

panna z mokrą głową:
z tymi skurczami to nigdy nic nie wiadomo, bo przecież Karolina z naszych wtorkowych spotkań też miała takie niebolące - aż się Iwona zdziwiła ... - a tamtego dnia urodziła :)

A u mnie dziś wymiana gości, jedna partia wyjechała, nowi przyjeżdżają :)

a ja to mogę dołączyć do grona mamuś po terminie, ciekawe kiedy moja mała będzie chciała znaleźć się po drugiej stronie brzuszka :) wczoraj byliśmy na ktg, niby jakieś małe skurczyki się zapisały, ale ja tam nic nie czułam. a na tego naszego uparciucha to chyba nic nie działa ani spacerki ani przytulanie się do męża :) ... pozostaje tylko czekać ...

w wyborczej????? a nie dzienniku/?????

Pochwale sie ze moja w nocy tez tak spi:) Tylko rano jak sie obudzi to do teraz nie spi:( Ale zajął sie nia tata a ja poszłam na godzinę spać. Taki będziemy mieli porządek dnia:)

Szwy w środku sa na pewno rozpuszczalne. Mi tez wystawały i można je było zdjąć ale położna mi je zostawiła żeby same wypadły.

Ssabinka nasze dzieci sa dzisiaj w wyborczej:)

Panna rozmawiałam z Ania w czwartek. Miała drugi test oct i nic sie nie działo. Dzisiaj miała mieć 3. Ale może urodziła?:)

Mam do was pytanie zupełnie z innej materii: 1 rocznica ślubu.
12 września mamy 1 rocznice ślubu i zastanawiam sie nad 2 rzeczami: jaki prezent dla meza - co Wy kupowałyście jeżeli coś kupowałyście? I co można zrobić na rocznice mając takiego malucha jak mamy?:)

ssabinka - trafiło Ci się Złote Dziecko :)

Ja tez wlasnie w srodku zauwazylam je:P

Maly dzis w nocy byl super:) obudzil sie o 23.30 na amku i pileszke 30 min i lulal potem przed 3 to samo i przed 6 i wstalismy wszyscy dopiero o 8.30 :)

Parawanami jest sie odgrodzonym od strony korytarza, ktorym przechodzi tylko personel.Pokoj ma sie oddzielny, z murowana ścianą ;-), a za tym prawanem sa te oszklone dzrzwi.Ogolnie slychac jeki, krzyki itp., ja sie troche nasluchalam, ale potem sama tez dałam czadu ;-)

Któras z dziewczyn pytala o te czarne szwy.Ja tez mam jeszcze jakies pozostalości, ale bardziej w srodku.Teraz nie wiem, czy to sa te rozpuszczalne, czy zapomnieli mi sciagnac....Ale chyba raczej watpliwe bo mi lekarka sciagala wiec chyba wiedzila co robi....

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...