MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Link do poprzeniego wątku i uaktualniona lista:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=176753#fs

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Gabi weź mnie nie strasz!:) mąż kończy urlop za 3 tyg i aż się boje :(( coś czuje ze szybko schudnę :)

nyzosia po prostu zbyt rzadko ściągam pokarm podobno...chociaż może to być po cc, może coś z blizna się dzieje, ale prawdopodobnie to przez morfologie bo mam silna anemie, jak będę mila powyżej 38C mam jechać do szpitala, położna sama nie wiedziała chyba co ze mną zrobić ;) ale rzeczywiście kapusta pomaga, ehh już sama nie wiem

dobrze ze nie tylko ja narzekam na brak czasu ;) już myślałam ze jestem źle zorganizowana bo sobie zupełnie nie radze ;/

Przyszła mama dobrze że to nie zapalenie. Czyli co? Zwykły zastój??

A co do czasu wolnego to ja go też nie mam:((( Ściągam pokarm co 3h i też mąż się małą zajmuje ale ja i tak nie umiem się zorganizować. W piątek za to idę do fryzjera. A w przyszłym tygodniu pójdę do manikiurzystki z robić paznokcie u rąk i stóp:))

ale słodkości :)) super fotki :) a jaki śliniak się wydaje ogromny :D

ja jestem całe dnie sama i powiem szczerze, że radzę sobie coraz gorzej, na początku Miki dużo spał, to zdążyłam posprzątać, zrobić obiad, wyprasować, teraz jest dużo bardziej absorbujący i siedzę po prostu w takim syfie głodna :P przyjdzie weekend mąż pomoże to coś posprzątam a do tej pory to nie widzę szans ;-) jak mam chwilkę to po prostu siadam i łapie oddech ;-) ale to też moja wina, bo długo zalegamy w łóżku rano, jakbym wstawała o 7, a nie o 10-11 to pewnie byłoby dużo lepiej, no ale ja po prostu nie mam siły tak się zrywać, więc trzymam małego ile wlezie w łóżku

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Nasz Aniołek :))

Hej

wróciłyśmy od położnej i lekarza, położna powiedziała ze to nie zapalenie piersi, mam próbować odstawić mleko modyfikowane i karmić ja tylko piersią lub ściągać do butelki, tylko ze ona tak płacze :( powiedziała ze przekarmiam ja, od wyjścia ze szpitala przytyła 200g

ściąganie szwów rzeczywiście nie bolało ;)

pediatra potwierdziła ze najlepiej dawać jej tylko bebilon na noc, ogólnie jest zdrowa, szczególnie jej płuca ;))

dziewczyny głupie pytanie może ale jak udaje Wam sie znaleźć odrobinę czasu dla siebie i ściągać pokarm co 2h ;/? mam męża który w zasadzie cały czas zajmuje się małą a i tak zero czasu dla siebie ;(

Pewnie sobie tylko cumkał:)) To tak jak moja niunia:)

Ja wyczytałam że nie trzeba podgrzewać mleka więc nie zawsze podgrzewam - właśnie czasami z tego samego powodu co piszesz - młoda się drze w niebo głosy i nie ma czasu na podgrzewanie:)))

o, dajesz mleko nie podgrzewane? Dobrze wiedzieć, bo ja czasami nie zdążę podgrzać jak mały krzyczy w nocy (na noc nie daje mu cyca, bo musiałabym wstawać co pół godziny) i miałam wyrzuty sumienia, że może przez to go brzuszek boli
dzisiaj zrobiłam wyjątek, bo nie chciało mi się ściągać w nocy i trzymałam go ciągle u siebie w łóżku przy cycku, prawie ciągle ciągnął.. a jak rano wstałam, to miałam tak twarde piersi, że laktatorem ściągnęłam 200! więc on chyba nic nie zjadł, oszukiwał :P

Co do karmienia to mój mąż na szczęście mnie wspiera i mówi ze to moja decyzja. A ja jako ze dzisiaj bez zastoju i po wizycie u lekarza znowu jestem nastawiona na dalsze karmienie moim mlekiem. w sumie juz 1 miesiąc mam za sobą wiec zostały tylko 2:))))

Na spacer zabieram butle z mlekiem w termo-opakowaniu po Warce:))) tak wiec młoda dobrze zaczyna:))
Aha i ja nie zawsze podgrzewam mleko. tzn takie z lodówki tak ale to co stoi w temp. pokojowej to nie. teraz mam podgrzewacz od koleżanki wiec podgrzewam. Ale temp. pokojowa jak najbardziej może być.

A co do szczepienia to mamy to 6 w 1 bo to jest tez glaxo smith klein czyli tego samego producenta co engerix i ma juz engerix w sobie. teoretycznie można osobno kupić engerix i wziąć tylko te bezpłatne ale po pierwsze i tak trzeba wydać kase na engerix a po drugie te bezpłatne maja w sobie to cos co ma euvax a tego nie chcemy podawać. no wiec padło na 6 w 1 choć ja sie przy tym nie upierałam.
Ale za to lekarka nic nam nie powiedziała o rota wirusach i teraz nie wiem dlaczego:(

a jak odróżnić trądzik niemowlęcy od uczulenia??

Ja się w ogóle nie wstydzę :) Mój mąż za to zawsze próbuje mnie czymś zakryć, a mi nie przeszkadza, że ktoś się gapi- to ten ktoś ma problem, a nie ja... :)

Gosiaro, napisz do mnie na @ albo gg 2676850 :)

Morela, wielkie gratulacje :D fajnie, że tak szybko poszło i wyszłaś ze szpitala już na drugi dzień, ekstra :)

ja też mam dylemat ze szczepionkami, na pewno dostani tą 6w1 bo neurolog zalecił, ale nie wiem co z tymi rotawirusami mi położna powiedziała,że jak nie będzie miał styczności z dziećmi z przedszkola, to można sobie odpuścić, ale nie wiem..

Ja też miałam obiekcje co do karmienia piersią na dworze, ale wczoraj byliśmy na długim spacerze, mleka ściągniętego zabrakło no i nie było wyjścia, co się okazało, to nic strasznego :P

Mikołaj też ma takie krostki, coraz więcej, myślałam, że to normalne.. A oprócz tego to dzisiaj 4 dzień bez kupki, za to pierdzi tak, że po prostu ciężko to wytrzymać, cały przechodzi tym zapachem, nie wiedziałam, że takie małe dziecko, może aż tak ;-)

Madziulka, wiem o co chodzi z tym wstawaniem do toalety, byłam tą szczęściarą co pod koniec łaziła nawet co pół godziny :P dla pocieszenia, teraz mogę nawet cały dzień nie chodzić ;-)

Mówicie, że przestajecie karmić piersią, mnie to by mąż zasztyletował jakbym wpadła na taki pomysł :P kupiłam ostatnio mleko modyfikowane na wszelki wypadek, no i czasami daje małemu w nocy, żeby trochę dłużej pospał, ale to w tajemnicy ;-)

Mówiłam ostatnio o tym okresie no i dostałam przedwczoraj -_- to chyba to, no bo brzuch mnie bolał jak na @, a połogowe krwawienie skończyło mi się 2tyg temu. Także mam pecha, tak jak moja mama, nawał pokarmu i będę się jeszcze z okresem męczyć

Miłego dzionka

ach no morela...gratulacje!!!!

dokładnie pierwszy raz jest przełomowy:)
my na weekend pojechalismy do znajomych na kwatere do ustki...taki pierwszy dłuzszy wyjazd niunka...cały dzień na plaży, promenadzie i chcac nie chcac małego musiałam nakarmić...naławeczce..troche sie stare rumple gapiły ale kij im w oko...
fajnie to wyglądało bo dwie byłysmy na tej ławce z kumpelą i sie cycowałysmy:p

hmmm nyzosiu ja tez w szpitalu małego energerixem szczepiłam..ale teraz nikt nam nie mówił ze z tego wzgledu trzeba /czy tam lepeij 6 w 1 ....zastanawiałam sie nad 5 w 1...cięzki orzech z tymi szczepionkami:)

mój tez ma ten okropny tradzik...strasznie to wygląda...jedne krostki schodzą a zaraz inne sie pojawiają;/

ja czuje że też się bede wstydzić. Nawet teraz sobie myśle że jak przyjdą goście to chyba pójde po prostu do 2 pokoju ;/ a na spacerze to już w wogole :(((

my mamy az 3 maty edukacyjne :D jedna dostalismy gratis do wozka jakas taka zwykla bezfirmówka, a 2 fisher price - rainforest i ocean wonder jakoś tak

Gosiaro- ja przed wyjściem ogrzewam mleczko w kąpieli wodnej i wkładam do termoopakowania- może nie trzyma ono super, ale póki co jakoś dajemy radę- zresztą położna środowiskowa mówiła, że najważniejsze żeby zimne nie było, a w szpitalu to nawet kazali podawać w temp pokojowej, więc jakoś się nie stresuję jak temp troszkę zejdzie :) no gorze napewno bedzie jak się zrobi chłodniej na dworzu

Yecath- kurcze ja jakos nie mogę się przemóc- nawet jak w dmu mamy gości to zasłaniam się pieluszką, żeby tak z piersią na wierzchu nie siedzieć. To chyba nawet nie chodzi o to co ludzie powiedzią/pomyślą, ja wewnętrznie mam taką barierę :) pewnie najgorszy byłby pierwszy raz- może kiedyś się przemogę, bo to jednak duża wygoda :)

Yecath położna mi poleciła zaszczepienie na rota bo jej synek to przechodzil i strasznie sie nacierpial, a ona z nim...A ty jakie masz nastawienie do tej szczepionki?

Gosiaro, a szczepienie na rota ktoś Wam polecał? Czy tak sama zdecydowałaś?

A dlaczego nie karmicie na spacerze? Wstydzicie się?
Nie ma czego, to powód do dumy a nie wstydu :) A jeśli nie możecie wytrzymać tego, że ktoś Wam może gapić się na cycki :), to przykryjcie się pieluszką tetrową albo flanelową... :)

A matę edu mamy z Tiny Love- to moja ulubiona zabawkarska firma :) Śliczne kolory, wzory i świetna trwałość zabawek.

U nas te krostki wygladały na poczatku jak potówki i bylo ich kilka.Potem sie rozsiały na policzki, szyjkę i teraz troche na piersi...Wyglądaja jak małe pryszcze, takie zaschniete.Mam nadzije, ze to tradzik i zejdzie sam, bo wyglada nieciekawie.
Modern Lady a jak sobie radzisz z utrzymaniem temperatury mleczka na spacerze?

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...