MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Link do poprzeniego wątku i uaktualniona lista:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=176753#fs

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Gabi weź mnie nie strasz!:) mąż kończy urlop za 3 tyg i aż się boje :(( coś czuje ze szybko schudnę :)

nyzosia po prostu zbyt rzadko ściągam pokarm podobno...chociaż może to być po cc, może coś z blizna się dzieje, ale prawdopodobnie to przez morfologie bo mam silna anemie, jak będę mila powyżej 38C mam jechać do szpitala, położna sama nie wiedziała chyba co ze mną zrobić ;) ale rzeczywiście kapusta pomaga, ehh już sama nie wiem

dobrze ze nie tylko ja narzekam na brak czasu ;) już myślałam ze jestem źle zorganizowana bo sobie zupełnie nie radze ;/

Przyszła mama dobrze że to nie zapalenie. Czyli co? Zwykły zastój??

A co do czasu wolnego to ja go też nie mam:((( Ściągam pokarm co 3h i też mąż się małą zajmuje ale ja i tak nie umiem się zorganizować. W piątek za to idę do fryzjera. A w przyszłym tygodniu pójdę do manikiurzystki z robić paznokcie u rąk i stóp:))

ale słodkości :)) super fotki :) a jaki śliniak się wydaje ogromny :D

ja jestem całe dnie sama i powiem szczerze, że radzę sobie coraz gorzej, na początku Miki dużo spał, to zdążyłam posprzątać, zrobić obiad, wyprasować, teraz jest dużo bardziej absorbujący i siedzę po prostu w takim syfie głodna :P przyjdzie weekend mąż pomoże to coś posprzątam a do tej pory to nie widzę szans ;-) jak mam chwilkę to po prostu siadam i łapie oddech ;-) ale to też moja wina, bo długo zalegamy w łóżku rano, jakbym wstawała o 7, a nie o 10-11 to pewnie byłoby dużo lepiej, no ale ja po prostu nie mam siły tak się zrywać, więc trzymam małego ile wlezie w łóżku

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Nasz Aniołek :))

Hej

wróciłyśmy od położnej i lekarza, położna powiedziała ze to nie zapalenie piersi, mam próbować odstawić mleko modyfikowane i karmić ja tylko piersią lub ściągać do butelki, tylko ze ona tak płacze :( powiedziała ze przekarmiam ja, od wyjścia ze szpitala przytyła 200g

ściąganie szwów rzeczywiście nie bolało ;)

pediatra potwierdziła ze najlepiej dawać jej tylko bebilon na noc, ogólnie jest zdrowa, szczególnie jej płuca ;))

dziewczyny głupie pytanie może ale jak udaje Wam sie znaleźć odrobinę czasu dla siebie i ściągać pokarm co 2h ;/? mam męża który w zasadzie cały czas zajmuje się małą a i tak zero czasu dla siebie ;(

Pewnie sobie tylko cumkał:)) To tak jak moja niunia:)

Ja wyczytałam że nie trzeba podgrzewać mleka więc nie zawsze podgrzewam - właśnie czasami z tego samego powodu co piszesz - młoda się drze w niebo głosy i nie ma czasu na podgrzewanie:)))

o, dajesz mleko nie podgrzewane? Dobrze wiedzieć, bo ja czasami nie zdążę podgrzać jak mały krzyczy w nocy (na noc nie daje mu cyca, bo musiałabym wstawać co pół godziny) i miałam wyrzuty sumienia, że może przez to go brzuszek boli
dzisiaj zrobiłam wyjątek, bo nie chciało mi się ściągać w nocy i trzymałam go ciągle u siebie w łóżku przy cycku, prawie ciągle ciągnął.. a jak rano wstałam, to miałam tak twarde piersi, że laktatorem ściągnęłam 200! więc on chyba nic nie zjadł, oszukiwał :P

Co do karmienia to mój mąż na szczęście mnie wspiera i mówi ze to moja decyzja. A ja jako ze dzisiaj bez zastoju i po wizycie u lekarza znowu jestem nastawiona na dalsze karmienie moim mlekiem. w sumie juz 1 miesiąc mam za sobą wiec zostały tylko 2:))))

Na spacer zabieram butle z mlekiem w termo-opakowaniu po Warce:))) tak wiec młoda dobrze zaczyna:))
Aha i ja nie zawsze podgrzewam mleko. tzn takie z lodówki tak ale to co stoi w temp. pokojowej to nie. teraz mam podgrzewacz od koleżanki wiec podgrzewam. Ale temp. pokojowa jak najbardziej może być.

A co do szczepienia to mamy to 6 w 1 bo to jest tez glaxo smith klein czyli tego samego producenta co engerix i ma juz engerix w sobie. teoretycznie można osobno kupić engerix i wziąć tylko te bezpłatne ale po pierwsze i tak trzeba wydać kase na engerix a po drugie te bezpłatne maja w sobie to cos co ma euvax a tego nie chcemy podawać. no wiec padło na 6 w 1 choć ja sie przy tym nie upierałam.
Ale za to lekarka nic nam nie powiedziała o rota wirusach i teraz nie wiem dlaczego:(

a jak odróżnić trądzik niemowlęcy od uczulenia??

Ja się w ogóle nie wstydzę :) Mój mąż za to zawsze próbuje mnie czymś zakryć, a mi nie przeszkadza, że ktoś się gapi- to ten ktoś ma problem, a nie ja... :)

Gosiaro, napisz do mnie na @ albo gg 2676850 :)

Morela, wielkie gratulacje :D fajnie, że tak szybko poszło i wyszłaś ze szpitala już na drugi dzień, ekstra :)

ja też mam dylemat ze szczepionkami, na pewno dostani tą 6w1 bo neurolog zalecił, ale nie wiem co z tymi rotawirusami mi położna powiedziała,że jak nie będzie miał styczności z dziećmi z przedszkola, to można sobie odpuścić, ale nie wiem..

Ja też miałam obiekcje co do karmienia piersią na dworze, ale wczoraj byliśmy na długim spacerze, mleka ściągniętego zabrakło no i nie było wyjścia, co się okazało, to nic strasznego :P

Mikołaj też ma takie krostki, coraz więcej, myślałam, że to normalne.. A oprócz tego to dzisiaj 4 dzień bez kupki, za to pierdzi tak, że po prostu ciężko to wytrzymać, cały przechodzi tym zapachem, nie wiedziałam, że takie małe dziecko, może aż tak ;-)

Madziulka, wiem o co chodzi z tym wstawaniem do toalety, byłam tą szczęściarą co pod koniec łaziła nawet co pół godziny :P dla pocieszenia, teraz mogę nawet cały dzień nie chodzić ;-)

Mówicie, że przestajecie karmić piersią, mnie to by mąż zasztyletował jakbym wpadła na taki pomysł :P kupiłam ostatnio mleko modyfikowane na wszelki wypadek, no i czasami daje małemu w nocy, żeby trochę dłużej pospał, ale to w tajemnicy ;-)

Mówiłam ostatnio o tym okresie no i dostałam przedwczoraj -_- to chyba to, no bo brzuch mnie bolał jak na @, a połogowe krwawienie skończyło mi się 2tyg temu. Także mam pecha, tak jak moja mama, nawał pokarmu i będę się jeszcze z okresem męczyć

Miłego dzionka

ach no morela...gratulacje!!!!

dokładnie pierwszy raz jest przełomowy:)
my na weekend pojechalismy do znajomych na kwatere do ustki...taki pierwszy dłuzszy wyjazd niunka...cały dzień na plaży, promenadzie i chcac nie chcac małego musiałam nakarmić...naławeczce..troche sie stare rumple gapiły ale kij im w oko...
fajnie to wyglądało bo dwie byłysmy na tej ławce z kumpelą i sie cycowałysmy:p

hmmm nyzosiu ja tez w szpitalu małego energerixem szczepiłam..ale teraz nikt nam nie mówił ze z tego wzgledu trzeba /czy tam lepeij 6 w 1 ....zastanawiałam sie nad 5 w 1...cięzki orzech z tymi szczepionkami:)

mój tez ma ten okropny tradzik...strasznie to wygląda...jedne krostki schodzą a zaraz inne sie pojawiają;/

ja czuje że też się bede wstydzić. Nawet teraz sobie myśle że jak przyjdą goście to chyba pójde po prostu do 2 pokoju ;/ a na spacerze to już w wogole :(((

my mamy az 3 maty edukacyjne :D jedna dostalismy gratis do wozka jakas taka zwykla bezfirmówka, a 2 fisher price - rainforest i ocean wonder jakoś tak

Gosiaro- ja przed wyjściem ogrzewam mleczko w kąpieli wodnej i wkładam do termoopakowania- może nie trzyma ono super, ale póki co jakoś dajemy radę- zresztą położna środowiskowa mówiła, że najważniejsze żeby zimne nie było, a w szpitalu to nawet kazali podawać w temp pokojowej, więc jakoś się nie stresuję jak temp troszkę zejdzie :) no gorze napewno bedzie jak się zrobi chłodniej na dworzu

Yecath- kurcze ja jakos nie mogę się przemóc- nawet jak w dmu mamy gości to zasłaniam się pieluszką, żeby tak z piersią na wierzchu nie siedzieć. To chyba nawet nie chodzi o to co ludzie powiedzią/pomyślą, ja wewnętrznie mam taką barierę :) pewnie najgorszy byłby pierwszy raz- może kiedyś się przemogę, bo to jednak duża wygoda :)

Yecath położna mi poleciła zaszczepienie na rota bo jej synek to przechodzil i strasznie sie nacierpial, a ona z nim...A ty jakie masz nastawienie do tej szczepionki?

Gosiaro, a szczepienie na rota ktoś Wam polecał? Czy tak sama zdecydowałaś?

A dlaczego nie karmicie na spacerze? Wstydzicie się?
Nie ma czego, to powód do dumy a nie wstydu :) A jeśli nie możecie wytrzymać tego, że ktoś Wam może gapić się na cycki :), to przykryjcie się pieluszką tetrową albo flanelową... :)

A matę edu mamy z Tiny Love- to moja ulubiona zabawkarska firma :) Śliczne kolory, wzory i świetna trwałość zabawek.

U nas te krostki wygladały na poczatku jak potówki i bylo ich kilka.Potem sie rozsiały na policzki, szyjkę i teraz troche na piersi...Wyglądaja jak małe pryszcze, takie zaschniete.Mam nadzije, ze to tradzik i zejdzie sam, bo wyglada nieciekawie.
Modern Lady a jak sobie radzisz z utrzymaniem temperatury mleczka na spacerze?

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??