MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Link do poprzeniego wątku i uaktualniona lista:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=176753#fs

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 33

Mi sie wydaje ze Filipek zaczal sie swiadomie usmiechac pierwszy raz wczoraj domnie dzis rowniez i do taty tez czy to juz mozliwe\?????

Ssabinka moja tez dostała Bebiko - wiadomo ten sam szpital:) a w domu dałam jej Bebilon i było ok.

Wyczytałam w necie ze można kupować mleka na receptę i wtedy jest 50% taniej. Prawda to?

malaniunia moj tez byl na bebiko w szpitalu jednej nocy wyoil i tez ok ale zastanawialam sie nad nan i tak strasznie drogie sa te mleka. Karmiac z piersi w sumie mozna troszke zaoszczedzic:) moj robeczek do 3 budzil sike co godzine lub co 1.5 godz na cycka potem spal do 6 kurcze czemu tak czesto:(

Przyszła mama gratulacje i dobrze ze wszytko sie dobrze skończyło:)
I witaj w gronie ściągających pokarm:)

A propo to ja się z tego grona jednak wypisze....dzisiaj znowu mam zastój i to nie dość ze w głupim miejscu to jeszcze mega bolący. tak wiec postanowiłam ze przechodzę na mm. jak to mój mąż powiedział widać nie jestem genetycznie przystosowana do karmienia cyckiem:)
Idziemy we wtorek do pediatry będziemy rozmawiać jakie mleko dawać. Ja tylko muszę sobie załatwić tabletki na zasuszenie pokarmu.

Malaniunia jak powiedziałam mężowi ze nas widziałaś to wiedział o kogo chodzi. tzn zauważył ze sie nam przyglądasz i ze masz na wózku tablice z imieniem synka:)))

To w ogóle przestał rosnąć.. a zapowiadał się na dużo większego przecież :) - pamiętam, że myślałam że do 4 to dojdzie :).

A co do koleżanek tonie trafiły. Wszystkie stawiały że mam o wiele więcej. Mimo, że naprawdę już mam spory brzuszek - o ile dobrze pamiętam w najszerszym miejscu było 102 cm ....

Ssabinko ja w szpitalu karmilam w dzien piersia a w nocy byl karmiony sztucznym.
Ja karmie Malego Bebiko 1 ,bo takie dostawal od urodzenia i nic mu po nim nie jest.
Moj je dokladnie co 3h.W dzien czasami co 2h itp.bo juz mniej spi niz w pierwszym miesiacu.
Ale w nocy co 3h zje i odrazu zasypia;)

Nyzosia chyba bede musiala zaopatrzyc sie w te krople tez... My dzis narazie jakies 2omin przy suszarce tylko potem kapiel chwila ok a teraz przy muzyce bobasa zasypia moze pomoze:) ale by bylo super wiem ze jak zasnie na dluzej to potem juz go nie bedzie bolalo oby wyszlo lepiej siedziec przy milych nagraniach niz przy szumie:P

A tak wogle to dzis zrobilismy sobie ladny spacer po zoo:) potem na obiadek zamowilam normalnie to na co mialam ochote mam nadzieje ze nie zaszkodzi:) a potem, na kawke do rodzcow ladnie dzien nam zlecial:)

mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziecko spi po takim mleku? i jakie podajecie? nie wiem czy nie wprowadze mieszanki i nie bede podawac sztucznego na noc bo w nocy cos strasznie czesto sie budzi a w dien tak nie robi dziwne

Przyszła mamo na Klinicznej jest własnie problem z tym dostaniem sie na IP.Jak ja lezalam tam miedzy 15 a 19 lipca nie przyjmowali nikogo i zawozili az do Gdyni i Wejherowa bo na Zaspie i Wojewodzkim miejsc nie bylo;/
A kobiety po porodzie lezaly na oddziale patologii;/
Super ze sie wszystko szczesliwie skonczylo i obie jestescie juz w domku,ja sobie tam cc chwale,pozniej bylo zamieszanie ale bylo minelo;)

Nyzosiu,własnie tak odruchowo spojrzalam ,patrze takie body,podobna dziewczynka ,ale sobie mysle jak to nie Ty to dopiero sie spale ze wstydu,mimo ze wiedzialam ze takiego stroju nikt nie ma tylko Twoja Mala;)

przyszla mamo - dobrze, że wszystko się tak skończyło. Liwia zdrowa i już z Tobą w domku. Jestem w szoku - 6 dni po terminie i zielone wody, podobno takie rzeczy powinny wychodzić na badaniu, a lekarze nic nie zauważyli.. Nie napawa mnie to optymizmem...

Weronikka - super, że już jesteś z małym! Ale szybko Ci poszło! Zazdroszczę :))
Tylko ja się ociągam z porodem.. To czekanie tak mi daje w kość, że zaczynam cieplej myśleć o cc, czego wcześniej nie brałam pod uwagę.. Jutro znowu mam test, ale od kiedy trafiłam do szpitala w ogóle nie mam skurczów.. Nic się nie zapowiada na poród, załamka...

Nilkaa - a któraś z dziewczyn trafiła w Twój obwód?Ile w ogóle masz cm w "talii"? Jeśli chodzi o mojego synka, to waży 3,5 kg. Jakoś przestał rosnąć tak gwałtownie..

Hej, mam chwile wiec napisze o moim szybkim i niespodziewanym porodzie ;)

zaczęłam sie juz denerwować ze jest juz po terminie wiec w poniedziałek pojechałam na kliniczna, zbadali mnie jednak nie mieli miejsc i kazali jechać mi na zaspe bo ich zdaniem powinnam juz lezec, pojechałam wiec na zaspe a tam czekalam 3h na przyjecie bo pani polozna stwierdzila ze skoro sie nic nie dzieje to moge poczekac a 6 dni to nie po terminie...gdy podlaczyli mnie do ktg malej walilo serce ok 160/170 gdy zapytalam sie czy wszystko z nia ok to odpowiedz uzyskalam "jest pani przewrazliwiona to normalne"...po badaniu lekarskim, lekarz stwierdzil ze w zasadzie moga mnie polozyc ale dostane oksy i ze to boli wiec jak chce...prawie ucieklam z gabinetu, we wtorek znow sprobowalam dostac sie na kliniczna IP byla pelna i zero miejsc wolnych, gdy zbadal mnie lekarz stwierdzil ze akcja porodowa w toku i szybko zawiezli mnie na porodowke, tam gdy podlaczyli mnie do ktg i zobaczyli puls moj i malej byli w szoku, przebili mi wody byly zielone rozwarcie coraz wieksze w krotkim czasie, zebrali sie lekarze i zapytali sie czy zgadzam sie na cc bo nie gwarantuja ani mi przezycia ani malej, wszystko potoczylo sie w ciagu zaledwie 3 h

cc strasznie przezylam, Liwie zobaczylam tylko chwilke a pozniej dopiero po 12H :( mialam chyba depresje lekka, jakos nie moglam poczuc wiezi, teraz juz wszystko ok, mam slodka, kochana coreczke ktora jest zdrowa :))

niestety tez mam problem z karmieniem, Liwka dostawala butle i nie chce wogole ssac piersi wiec odciagam pokarm, piersi bola, wczoraj mialam goraczke i mega gorace piersi, dziś już wróciło do normy

nyzosi ja mam pieska- wszyscy mówili ze będzie zazdrosna itp a ona jak tylko małą płacze to jest pierwsza przy łóżeczku :) wącha małą, polizała ja nawet, cały czas leży przy niej, jednak widzimy ze jest jakaś smutna ;/ może się przyzwyczai ;)

Kurcze dziewczyny a ja cierpie:( Bylismy wczoraj na tym weselu i ogolnie bylo super, troche potanczylam ale pozniej zaczal mnie bolec krzyz wiec juz dalam sobie spokoj. Dzisiaj znowu zaczelo mnie bolec ale mocniej, normalnie takie bole krzyzowe jak na miesiaczke-masakra:( Wzielam nospe ale tylko troche pomogla, nie wiem ile mozna dziennie wziac tabletek??

Nilkaa super ze miałaś baby shower. ja nie zdążyłam zrobić przez ten szpital:(

Ssabinka współczuje tych kolek. u nas na szczęście sab simplex pomaga ale tylko jak daje 15 kropel do każdego posiłku. jak zmniejszyłam dawkę to znowu sie kolki pokazały:(

Dziewczyny które mają psy w domu - jak zwierzaki zaaragowały na maluchy?

Wczorajszy baby shower super się udał :). Polecam wszystkim niedoszłym jeszcze mamom :).

Dostałam wieeelki tort z pieluszek :).

Fajne jest zgadywanie składu dziecięcych obiadków - to takie łatwe nie jest :P. Deserki wszystkie są pyszne, ale z obiadkami to różnie bywa :P.
Wszystkie zawyżyły obwód mojego brzucha :P -mimo, że mówiły wcześniej że tak dużo to nie przytyłam :) = hehe - jednak myślały że większa jestem :).
No i mam śmieszną bransoletkę na szczęście na czas porodu :) - zobaczymy czy pomoże :).

Gratulacje weronika:)

wczoraj za szybko sie ucieszylam bo znow byl atak ale troszke pozniej bo o 19.30 do tego doszly kolki poranne :( jejku on czasami tak placze jakby siemjial dusic:( nie wiem co zrobic masaze nic mu nie pomagaja jedynie suszarka i to nie zawsze:(

ojjjjjjjjj ile dziewczyn juz rozpakowanych, mnie nie bylo bo ciagle goscie, na szczescie wakacje sie koncza i sezon urlopowy tez i w koncu bedzie cisza i spokoj w domku
u nas dzisiaj slonecznie , tylko ja siedzaca w domku bo maz w pracy a ja przedwczoraj skrecilam kostke i jestem uziemiona, nie dosyc ze na koncowce,wielka i ociezala to jeszcze ta nieszczesna kostka

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...