MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-33-t177999,1,16.html

NASZA LISTA:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
22.07 Moniczka.P - synek ;)

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 34

Nyzosiu ja też będę miała 1 rocznicę :) i dlatego trochę liczę, że mała zrobi rodzicom prezent rocznicowy :)

Widze dziewczyny że mamy tutaj silną grupę osób która brała ślub we wrześniu.My jesteśmy z 12.09:) Teraz mam pierwszą rocznicę:)

Melduję się we wrześniu.
Ja mój pierścionek zaręczynowy miałam przełożony na lewą rękę. A jaką suknię kupujesz??
co do schodóe i herbatek. Herbatki jeszcze nie pijam, a po schodach muszę włazić, żeby się dostać do domu (2 piętro) także wszystko naturalnie, bez szaleństw. Moja mama przenosiła i mnie i mojego brata, także jakoś nie nastawiam się na poród w terminie a co dopiero na wcześniejszy. Chociaż byłoby miło jakby mała zrobiła mamie niespodziankę i wyszła wcześniej np w rocznicę ślubu (19.09)

karolkaw:
tylko, że to niemożliwe aby urodzić akurat jak będą miejsca ...Wg mnie to bez sensu, że tak straszą kobiety w ciąży, bo przecież po co taka biedna która za chwilę ma rodzić czy już rodzi ma się jeszcze stresować brakiem miejsca...Tym bardziej, że jednak te które już rodzą to akurat wciąż w Redłowie przyjmują, skoro nawet z Gdańska do Redłowa odsyłają.

Kasiaka - ale rozwarcie miałaś na 2 palce czy centymetry? Bo to może były już palce - a z palcami to się tylko do 5 dochodzi chyba ...

Wczoraj byłam na IP w Redłowie na ktg, z dzieckiem wszystko ok. jakies skurcze były, ale bez rewelacji. Lekarz powiedział, ze mam wziac na noc 2 tabletki no spy, zeby macica sie zregenerowala i wygenerowala silniejsze skurcze, no i jak wzielam to nie mam już żadnych skurczów. jak nie urodze do 4 wrzesnia to mam sie zglosic na patologię.
Najgorsze jest to, ze Pani na IP powiedziała mi na wstępie, że nie mają wolnych miejsc na żadnym oddziale, a Redlowo jest gumowe i przyjmuje wszytkich odesłanych z innych szpitali i nie wiadomo kiedy się to rozładuje. Teraz w zależności od wolnych miejsc muszę przyśpieszać lub odwlekać poród, a to raczej trudne.

dziewczyny przypominam ze mam na zbyciu nutromigen 4 puszki i 1 otwartą :)

malaniunia - :)

`mój synek zafundował mi całkiem nowe brodawki - do kończa zeżarł stare, zeżarł strupki i teraz mam różowiutkie brodawki jak u 12-latki ;) Ból przy karmieniu już mniejszy - nie sądziłam, że to potrwa tylko tydzień.
Mamy z brzuchami - weźcie do spzitala maść na brodawki to szybciej Wam się zacznie wszystko goić.

Nyzosia - ja też wymyślam dziwne słowa, pytałam się dziewczyny, z którą leżałam na sali, jak ma zamiar pielęgnować pieluszek. Chodziło mi o pępuszek ;)

Z tym rozwarciem to jest różnie. Ja w dzień porodu miałam rozwarcie na 2 i zero skurczy. Dopiero ok.17 zaczęły się delikatne skurcze takie jak na @ i były równiutko co 5 min.O 20.30 gdy pojechałam do szpitala skurczę miałam co 4 min i rozwarcie na 3. Na porodówkę trafiłam o 21.00. O 22.43 mała już była na świecie. Miałam takie wrażenie, ze z tego rozwarcia na 3 to od razu były parte bo o 21.30 już parłam, więc nie wiem kiedy zrobiło się 10.Ogólnie mój poród wspominam bardzo bardzo dobrze.Dziewczynki trzymajcie się dzielnie i to naprawdę nie jest takie straszne a widok malca- bezcenny.

No właśnie - u każdej jest inaczej :).Mi się chyba brzuch jeszcze nie obniżył... Czyli mimo, że organizm do wyjścia małej się przygotowuje,to ta woli jednak jeszcze w brzuszku mamy być :).

Ja dziś też pomyślałam, że za kilka lat to nas szkoła czeka :). Wtedy to dopiero się zacznie :). Dziś wszędzie dzieciaki w galowych strojach chodzą :), a niektóre mamy odprowadzają je ciągnąc wózek :) - może i to nas czeka :P

Helou dziewczyny

Jakby co to ja żyje i mamy się całkiem dobrze tylko internet nam wciąż nawala ;(

Mała ma ogromny apetyt i by ciągle wisiała na mamy cycuszkach przez to aż jej potówki zrobiły się na twarzy i nie chcą zejść ;( No a tak do wszystko dobrze mała śpi w nocy od 22-23 do 4-5 czasem nawet do 6 w dzień to coraz krótsze drzemki sobie robi ale zawsze jedną dłuższą też zrobi to wtedy mam czas coś zrobić lub też się położyć...

Jeszcze trochę i malutka będzie miała miesiąc :D
Jak ten czas leci..

Jakby nie było za parę lat my będziemy szykować nasze kruszynki do szkoły 1 września

Trzymam kciuki za kolejne mamusie do rozpakowania miłego dnia życzę

Pa

No ja mam nadzieje ze i bez tych skurczów przepowiadajacych cos ruszy;) W sumie mam juz brzuch od przynajmniej 2 tyg obnizony, ciagle mnie uda bola, wiec mam nadzieje ze wszytsko idzie sprawnie;) Jutro mam wizyte to moze sie dowiem czegos nowego:) A czy Wy dziewczyny miałyscie robione usg takie z mierzeniem Maluszka? Bo ja kurcze ostatnie dawno miałam, doktorka mowi ze zrobi jesli przenosze, a na kazdej wizycie włacza usg zeby zbadac serduszko Malej i przeplywy w pepowinie. Wiec w sumie nie mam pojecia ile ona moze juz wazyc, a jestem strasznie ciekawa:)

Tak buraczek to jest leżaczek:))) he he

Nilkaa mój maż sie wysypia bo to ja wstaje do młodej a on nawet nie słyszy ze ona płacze mimo ze jest w naszej sypialni:) tak te chłopy mają:))

Panna z mokra glowa wczoraj nie odpisalam bo mnie nie bylo,jesli chodzi o te rzeczy nie ma sprawy i wcale sie nie dziwie kawal drogi tez by mi sie nie chcialo jak jest tyle spraw na glowie:)

Hej,

dzisiaj juz wrzesien,wiec wrzesniowki do dziela:D

Ja nie mialam pierscionka zareczynowego bo nie moglam go wsadzic na palec(pozniej go powiekszylam) ,ale mialam pierscionek ktory dostalam wczesniej od meza na urodziny:)
Ahhhh przygotowania do slubu super czas,tyle radochy z tego bylo,a teraz w niedziele bedzie 1 rocznica i akurat bedziemy na poprawinach;)

Ja mialam obnizony brzuch nisko i to bardzo wczesni,rozwarcie tez a do terminu nic nie bylo i byla cc tak jak byla zaplanowana i nie wiadomo ile jeszcze bym pochodzila;)

yecath:
ja tak trochę żartuję - ale ogólnie na szkole rodzenia, jak położna opowiadała nt przygotowania do porodu, to wynikało z tego, że to najważniejsze zadanie rodzącej kobiety :). Cały czas z tego z mężem się nabijamy ...- a batony to już mam dla niego zapakowane :P
Zresztą w ogóle to jest śmieszne, jak gdzieś razem jesteśmy, np.ostatnio w sklepie zielarskim to pani go pytała czy się nie boi porodu i czy się nie boi że mu teraz dziecko będzie przeszkadzać i nie będzie mógł się wyspać :P Jakby to tylko on mógł mieć jakieś obawy przed porodem ...

A co do skurczy to Nyzosia ma rację. Tu nie ma żadnej zależności. Jedni mają przez połowę ciąży, inni dopiero w dzień porodu. Ostatnio kuzynka mówiła, że jej brzuch się obniżył dopiero na 8 godzin przed rozpoczęciem porodu, a przecież książkowo to 3,4 tygodnie ...

hej hej
Wrzesniowki codziennie rano się meldujemy :)) ale mi sie dzis dobrze spalo. Aniaa nie martw się ja też skurczy nie czulam a rozwarcie sie zrobilo- wiec jednak jakies tam skurczy chyba byly tylko po prostu bezbolesne - gdyby tak do konca porodu hehe

Nyzosia, buraczek to jest leżaczek :D?

Eee... Mąż sobie sam może kanapki zrobić albo kupić coś w szpitalnym bufecie. Myślcie bardziej o sobie :) To Wy przecież macie najważniejsze i najbardziej odpowiedzialne zadanie ;-) Albo można kupić jakieś batoniki czy rogale 7daysy...

I potwierdzam słowa Nilkii- moja ginekolog troszkę mnie opierdzieliła za to bieganie po schodach, nie warto ryzykować. Spacery, seks- jak najbardziej, ale takie "wyczynowe" sprinty po schodach to głupota...

Dziewczyny to jest tak że można nie mieć żadnych skurczy a potem jak ruszy to już będzie koniec:)))

Ja właśnie wyczyściłam młodej buraczek i ją w nim posadziłam - mówię Wam jaką ma minę:)))) W ciężkim szoku jest ale chyba się jej podoba bo nie krzyczy:)))

Kurcze Nilkaa a ja chyba jeszcze nie czułam zadnego skurczu:/ Przynajmniej tak mi sie wydaje, bo nie mam zadnego twardnienia brzucha ani nic z tych rzeczy. Czasem mnie tylko zaboli mocniej ale to chyba nie sa skurcze...
Czyli pewnie przenosze jak nic!

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...