MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 35

NASZA LISTA:

***SIERPIEŃ***
4.08 antcia - synek :)
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
12.09 Nilkaa - córeczka, Redłowo
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin ??.??) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-34-t179291,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 35

Gabi bylo tak, ze kiedys bylismy u rodzicow i nie mialam przygotowanego mleka, maly sie obudzil a ja dopiero zaczelam robic mleczko, trwalo to jakies 30min bo musialam wode ostudzic i co mnie zdziwilo, ze maly zasnal mimo takiego krzyku...dalo mi to do myslenia ale potem o tym zapomnialma. Dalej budzil sie z wrzaskiem a ja zaraz pakowalam mu butle z mlekiem. Pojechalismy do lekarza i on powiedzial, ze nie kazdy krzyk oznacza, ze dziecko chce mleka i nie mozna za kazdym razem leciec z butla jak maly zaplacze. Iwtedy mi sie przypomniala sytuacja kiedy zasnal u rodzicow. No i zaczelam probowac podawac mu mleko co 3,5-4 godz. po 2 godzinach budzilsie z wrzaskiem wiec ja na rece, chodzlilam z nim, tulilam, puszczalam muzyke i smoka na sile...wszystko tylko nie mleko ani herbatke, zeby nie kojarzyl placz-cos amciu :) na poczatku ryczal godzine zanim zasnal\ trwalo to ok tydzien...potem juz mniej... teraz tez potrafi sie obudzic po 2 godz ale pokreci sie i dalej zasnie.. U nas to bylo konieczne ze wzgledu na to, ze maly dostaje mleko modyfikowane, i co godzine wypijal ok 120-150ml wiec duzoo! i dlatego tak nam zalecil, zeby go nie przekarmiac, ale karmiac piersia nie jestes w stanie tego zrobic bo nigdy nie wiesz iile maly wyp[ija

gabi...widze ze u nas podobnie...
Marcelik tez bedzie miał szczepienie w wieku 11 tyg. ze względu na żółtaczke...póki bilirubina nie spadnie nie ma mowy o kłuciu:)

karollla, na czym polegała na te metoda z karmieniem o wyznaczonych porach? Co robiłaś jak mały płakał?

jeszcze co do szczepionek, to zadzwoniłam do przychodni, żeby Mikołaja zarejestrować i najbliższy termin to był 22 września, jakieś jaja. Będzie miał 11tyg. Chociaż i tak nie wiem, czy go przez tą anemię zaszczepią :/ Chcę mu zrobić tą 6w1 i nie wiem, co z tymi dodatkowymi, czy się na nie zdecydować. Wy szczepicie na pneumokoki i rotawirusy?

Cześć dziewczyny :)

gratulacje dla nowych mamuś :)
Ostola, chyba dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejsze, hehe :)

Madziulka, super, że Cię nie zatrzymali w szpitalu, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :) ale ten czas szybko leci... już 40tydzień :)

ja mam pomału maksa, sytuacja podobnie jak u aśku, Mikołaj w dzień prawie w ogóle nie śpi i oczywiście domaga się noszenia, w łóżeczku z karuzelom wytrzyma maks 15min ;-) więc jak mam w planach jeszcze zrobić obiad i coś w domu, to na neta już w ogóle nie ma czasu. W nocy budzi się co 1,5 - 2h, ostatnio przespał 3, ale tylko dlatego, że dostał mleko modyfikowane i było święto ;-) Ale i tak jestem happy, że nie płacze przez kolki, bo męczą go strasznie, ale wtedy tylko tak kwiczy i się wyciąga, a potem znów zasypia

Z karmieniem mamy problemy, bo mały woli jeść z butelki, przy cycku strasznie się denerwuje, szczególnie jak jest bardzo głodny, więc odciągam mu pokarm, co też zabiera czas

Mikołaj waży już 5,5kg, w 6tygodni przytył 2,5kg, podobno to bardzo dużo, jest małym grubaskiem :P ma dwie brody ;-)

Niestety mały ma anemie i to przeze mnie, bo miałam mu podawać żelazo 4 razy dziennie, ale przez jego brzuszek i akcje, że ma być podawane pół godziny przed jedzeniem, podawałam mu tylko 2 razy, no i hemoglobina 7.6 :/ pediatra mnie nastraszyła transfuzją krwi to aż się popłakałam, no i teraz już pilnuje wszystkich dawek, mam nadzieje, że za miesiąc wyniki będą lepsze.
Ma też tą przepuklinę pępkową, ale na razie mam mu tylko przyklejać plaster na pępek i pilnować żeby za dużo nie płakał :/

A u mnie jest coś nie tak, bo 2tyg temu miałam ten niby okres, a teraz w weekend znów mnie bolał brzuch jak na @ i miałam lekkie krwawienie przez 2dni, chyba mi się coś rozregulowało

Udanego dzionka :)

Ostola gratulacje:)))

Nilkaa to może być faktycznie ciśnieniomierz albo syndrom białego fartucha:) Ja też tak miałam ze u gin miałam wysokie ciśnienie a w domu było ok. Idz dzisiaj do Iwony - zobaczysz jakie Ci wyjdzie. Ja dzisiaj nie ide - uciekam z domu do rodziców bo mi robią taras i jest masakra!!!

Yecath - nie wiem ile będę ściągać:) Najpierw chciałam tylko 3 miesiące ale w sumie jak będę miała pokarm toi chyba pociągnę dłużej. Pracuje właśnie nad zmniejszeniem ilości odciągań - z 8 na 6:) Więc będę miała 4 godziny przerwy:)

Moja w nocy pięknie śpi - zasypia koło 22 budzi się o 2 potem 5 a potem śpi do 7:)) rewelacja.
W dzien nie spi za dużo - też głównie na spacerze.

U nas też są jakieś ataki płaczu - ale wydaje mi się że to nadmiar emocji - zawsze robi się taka nerwowa jak idziemy gdzieś albo kilka osób przychodzi do nas. Chyba za wrażliwa jest i się denerwuje. Bo jak jesteśmy same to jest aniołek:)

A my miałyśmy mieć dzisiaj szczepienie ale musi mieć skończone 6 tyg a 6 tyg kończy jutro więc idziemy w czwartek.

czesc :)

Ostola gratulacje :)

Modern Lady to ja ograniczylam karmienie nocne...myslalam,ze sie nie da bo maly budzil sie z wrzaskiem co 2 godz na mleko, ale tak jak mowil pan doktor troche cierpliwosci i wytrwalosci i po 2 tyg moj skarb sam wyznaczyl sobie pory dostaje mleko punktualnie o 7 rano i 19 wieczorem, o 3 nad ranem i o 15 oraz o 11 rano i 23 wiecorem. Przelom nastapil przedwczoraj kiedy moj maluch sam zaczal przesuwac sobie karmienie o 3 w nocy.. dzis po mleku o 23:00 na kolejne obudzil sie o 5:00!!!!!!!!!!!! jestem wyspana jak nigdy i dzis podziekuje panu doktorowi, bo jedziemy na wizyte, za to ze mnie do tego namowil :)

Ehh- sądzę że to nie syndrom białego fartucha (bo by nastąpił szybciej) a po prostu wadliwy ciśnieniomierz.

A ja dziś rano jeszcze raz miałam morfologię, zobaczymy czy zdążę wyniki odebrać :).

Ostola, gratulacje!

Dla mnie też Nyzosia jest bohaterką ;-) A do kiedy chcesz odciągać mleczko?

Ja karmię piersią, bo to wygodne, zdrowe dla malucha i dla mnie, ale nie czuję wcale tej magicznej więzi karmiąc. Czuję ją raczej bawiąc się z Wojtkiem i patrząc na niego. Karmienie piersią nie jest bardziej magiczne od karmienia butelką, jest po prostu wygodniejsze ;)

mój za to cofa sie w postepach...wstaje co 2 godziny w nocy...a w dzień jak kimnie to tylko na spacerze....mam tak doscccccccccccc ech marze o łózku....

Madziulka to dobrze ze masz dobry humor:) Ja do tej pory tez miałam ale wczoraj i dzisiaj chyba tez, jestem jakas zdenerwowana:P
Nilka ja bym sie tak tym cisnieniem nie przejmowała, ja na kazdej wizycie mam za wysokie ale wiem ze to przez emocje ze zobacze Mała na usg itp:) mierze sobie cisnienie w domu i wychodzi ok, ponoc jest cos takiego jak "syndrom białego fartucha" :)
Dzisiaj ide na pedicure na poprawe humoru, mam nadzieje ze pomoze;)

Gratulacje:)

My wczoraj mielismy kolke ale nie wiem po czym :( a jak noc byla super jak zasnal o 20 akurat na seriale :P to potem pobudka po 24 i o 4.30 no i o 7.30 jak tata do pracy wychodzi:P mial dwie przerwy juz 4 godzinne :) robi postepy :)

Ostola gratulacje, piekna data na urodziny :) Moja Miska urodziła sie rok wczesniej o 11.00 rano tez przez cc

Gratulacje Ostola:)

Ja też co noc idę spać z nadzieją że może się coś zacznie :) - a tu nic...
A u mnie wciąż idealne ciśnienie - tak sobie pomyślałam, że ostatnio właśnie w gabinecie zmieniono ciśnieniomierz - właśnie tydzień temu już był inny - może to jego sprawka ...
Dziś jeszcze położna zmierzy mi ciśnienie takim tradycyjnym ciśnieniomierzem - zobaczymy co na nim będzie.

Tara urodzila sie wczoraj o 10:18 i wazyla 3,9 kg. Obie many sie wysmienicie. Dziewczyny, jestem tak szczesliwa ze po prostu bujam w oblokach... A mała jest przecudowna - urodziła się z boska czupryna ciemnych włosów. Mało jestem obiektywna ale jest najpiękniejszym dzieckiem jakie w życiu widziałam...

a ja jak się kłade to myslę ze cały następny dzień przede mną :D:D:D bo mysle ze zanim jakies skurcze sie pojawia, zanim beda regularne zanim beda conajmniej co 5 min to chyba minie ze 2 tygodnie hihihi

no dobra dobru humor mnie nie opuszcza ;p no to dobrej nocki ;)

Kurcze ja od paru dni chodze spac pelna nadziei ze moze w nocy sie zacznie:) Niech sie ktoras wkoncu rozpakuje zeby przerwac te rozmowy o nieszczesnej patologii!! DObranoc;)

do Redłowa mam najbliżej, wiec raczej tu ...

Tylko, że ja już tydzień temu miałam podwyższone :(, ale nie aż tak. No zobaczymy co do środy będzie, wolę zostać w domku.

no a u mnie juz 3 raz kto inny bada dlatego takie rozbieznosci hehe

widzisz jednorazowe cisnienie to nic takiego także spokojnie sobie mierz kilka razy dziennie. Nilkaa a Ty gdzie bedziesz rodzic? w redlowie?

Nilkaa ja tez zawsze u lekarza mam wyzsze cisnienie, ale od samego poczatku ciazy mierze sobie cisnienie prawie codziennie i jest ok. Ja ostatnio miałam rozwarcie na jeden palec.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...