MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

Tak, tylko, że mieszkam w Gdyni jedynie z mężem, a On pracuje w systemie zmianowym. Najbliżej rodzinę mam w Rumi, ale bracia też pracują, więc pewnie sama będę musiała się zawieźć :P
Kilka dni temu zabolało mnie w dole brzucha, i to ostro. Na szczęście jak szybko się zaczęło, tak szybko się skończyło.
Pozdrawiam!

dokładnie odkąd się zacznie poród jest jeszcze dużo czasu i spokojnie się zdąży:) to tylko tak na filmach pokazują że kobieta jedzie i już prawie w taxi rodzi;))

Aniulka, ja tez szykuje sie na wejherowo,
Ty sie kochana nic nie martw, odkad zaczniesz rodzic minie tyyyyyyle czasu ze bedziesz mogla zdazyc dojechac do jakiego tylko szpitala chcesz! znajomi mieszkaja na karwinach i tez wybrali wejherowo, porod sie zaczal- ruszyli w droge, pod wejherowem okazalo sie ze zapomnieli ksiazeczki, ubezpieczenia, wiec zawrocili z powrotem do domu, znalezli i ruszyli z powrotem do szpitala i ZDĄŻYLI, co więcej mieli jeszcze mnóóóstwo czasu dla siebie :)
chill..

Aniulka87 fajnie,że z dzidzią wszystko ok:) masz rację, jeżeli lekarz nie zalecił żadnych dodatkowych badań, nie musisz robić, ważne,żebyś Ty się czuła z tym dobrze:) a stres to to, czego najmniej potrzebujemy:)

Czytam Wasze posty w miarę możliwości. U lekarza byłam 21 lipca, teraz zaczął się 11 tydzień. Dostałam zdjęcie :) dzidzia machała rączką :) tylko z samopoczuciem gorzej :( zaczęłam wymiotować, ale myślę, że to raczej przez to, że zjem coś nieodpowiedniego. Dziś też mi się "zbierało", ale nic nie było :) żadnych dodatkowych badań nie robiłam i raczej nie mam zamiaru wykonywać - po co się stresować, stosuję się do zaleceń lekarza i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ktoś się wcześniej pytał o Wejherowo - ja chcę tam rodzić, jeżdżę tam do lekarza, ale boję się, że to nie wypali, bo aktualnie mieszkam na Obłużu i kawałek jest.
Pozdrawiam!

Zobacz w necie, moze są w Twoich okolicach sklepy z biustonoszami o większych miseczkach:)

A co do tej invecty i tych wszystkich lekarzy od niepłodności itp, to jak dla mnie naciagactwo na maxa :( Myślę,ze ta Twoja gin ma więcej racji:)

Ha! Właśnie rozmawiałam z moją gin i powiedziałam jej o tej wstecznej fali A, którą wykryto u naszego maleństwa w Invikcie, a moja gin na to że wsteczna fala A nie jest absolutnie niczym, co mogłoby nas martwić, skoro pozostałe markery są dobre. Ha! A babka z invikty właśnie mówiła że to ją martwi i zaleca dalsze badania, i najlepiej już się zapisać na 2 kolejne usg w 16 i 20 tygodniu! Dziwne...

Ło matko, Gdańsk... trochę daleko, ale jak nie da rady gdzie indziej to i tam się przejadę.

Próbowałam 80, niektóre są ok, zależy od modelu. Tylko boję się kupować taki obwód, bo wiadomo że po paru praniach może się rozciągnąć, no chyba że w tym sklepie D+ są staniki jakiejś lepszej jakości? Nigdy tam nie byłam.

Koniecznie musisz kupić porządny stanik, zeby piersi były podtrzymane:) sprawdź może w sklepie D+ (tak sie chyba nazywa) na dmowskiego w gdańsku - na przeciwko kebabów ;)

Albo w necie, ale ja to bym wolałą przymierzyć:) A mierzyłaś 80 z odpowiednią miseczka??

A ja 2 dni temu chciałam kupić stanik, bo już w żaden swój się nie mieszczę. Niestety, okazało się że w sklepie nie mają rozmiaru 75 E, i wzięłam jedyny jaki na mnie pasował, czyli do karmienia:( Jest okropny. Po pierwsze brzydki, po drugie bawełniany i wcale nie trzyma piersi, mam wrażenie że teraz przy swoim ciężarze szybko mi oklapną:( Dziewczyny gdzie można dostać staniki o małym obwodzie i dużej miseczce? Wcześniej mieściłam się w C, a teraz... Mam wrażenie że nawet E jest za mała.

ja mam koniec 14 tygodnia i przybrałam 2 kg, ale czuję się jak bańka napuchnieta ;-)
Na razie zapinam pasek na tą samą dziurkę, ale już po woli zaczynam czuć z tym nie za dobrze ;-)
Oczywiście wypchało mi troszkę brzuch ( szczególnie po jedzeniu ) i pierski rosną - mąż zadowolony ;-)

hihih ja na razie przytyłam 2.5 kg, ale już się nie mieszczę w niektóre rzeczy, za mocno uciskają brzuszek.. wczoraj kupiłam se o rozmiar większe leginsy ale już oglądałam ciążowe ciuszki i pewnie niedługo będę musiała coś zakupić:) brzuszek już trochę widać:) a teraz będzie się robił coraz większy hihi:)

oo. a suwak pokazuje mi 12tydz i 3 dzien.. moze sie walnęłam z obliczaniem. widać faktycznie jestem w 12 tyg.

Jej, mam nadzieje ze u wszystkich z Was juz bedzie z malenstwami wszystko mocno w porzadku, ciesze sie bardzo, ze wszystko ma sie ku dobremu! :) ja przytylam narazie 0,8kg. Jestem prawie w trzynastym tyg. Jeansy zapiete na guzik- uuuu, nie posiedze za dlugo. brzusio uroslo. i cycusie :)

Hihih, Tekla - ja się wbijam w legginsy;) W jedne luźniejsze jeansy jeszcze się mieszczę, ale brzuch mi uciskają, więc na chwilę mogę je włożyć, a na dłużej to już tylko legginsy albo sukienki:)

Oolenka - ja biorąc puphaston i luteinę przytyłam 6 kilo. Po odstawieniu tych leków już tylko 300gram i dalej nie tyję. Pewnie teraz dziecko czerpie z tych zapasów nagromadzonych za czasów puphastonu;) a za jakiś czas znów przytyję, ale mam nadzieję że już nie w takim tempie... 2 kilo na miesiąc - masakra!

U mnie pelny 13 tydz,zakonczony.Raczej tak mega nie przytylam,ale juz spodni nie dopinam choc w tylku i nogach mi pasuja.Z 4 kg na pewno mam wiecej.

Dziewczyny, ja tak z ciekawości pytam ile już kilogramów przybrałyście? Bo lekarz ostatnio mi powiedział że "rosnę jak na drożdżach" . Trochę mnie to zaniepokoiło, bo szczupła nigdy nie byłam, a teraz brzucha prawie nie widać, ale za to tyłek i uda jakies takie wieksze. Przytyłam już 5 kg - jestem w 14 tyg ciąży

czesc dizewczyny.Ja tez robilam tylko przeziernosc karku.Robilam to priw za 150zł.Ale nie wiem czy na 100% jest wiarygodne,bo maluszek lezal na pleckach,nie chcial sie odwrocic.ezalam z pol godz i nic,lekarka az denerwowala sie pozniej.Niby sie obrocilo lekko i udalo sie jej tam cos zmierzyc.Niby powiedziala,ze jest w normie,1,6 chyba-maluszek ma od głowki do pupki 6.1cm i stwierdzila,ze w normie jest,kosc nosowa pieknie widac bylo.a co to cytomegali i toxoplazmozy-rowniez robilam,ale juz ze wzgledu na cene-zrobilam tylko na obecnosc bierzaca i toxo te 2 rodzaje(przebyta i obecnosc).Okazalo sie,ze przebylam kiedys toxo i mi nic nie grozi,bo 2 raz juz nie mozna zlapac jej :).a okres mialam ostatni 23 kwietnia,ktoras pisala,ze miala 26 kwietnia :),wiec mamy zblizone daty porodu:).Dziewczyny,nie ma co sie zamartwiac tymi prenatalnymi,lekarze tylko strasza.kiedys nie mowiono o wielu chorobach,dzieci rodzily sie zdrowe,nie dbano tak o higiene,nie bylo takiego sprzetu.....usg robiono 3 razy w ciazy i bylo dobrze.Nie ma co wyrywac sobie wlosow z glowy... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marti30 musisz jakoś wytrzymać i przeleżeć to!! Oby już jutro było lepiej!! Dasz radę, myśl o Twoim maleństwie, Ono jest najważniejsze:) Będzie dobrze,zobaczysz:)