MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

Witamy Aniulka87 :)
Ja dzisiaj w pracy do 14. Znowu mam nogi opuchnięte:( Od 30.06 idę na urlop 2 tygodniowy i juz się nie moge doczekać...

witaj Aniulka87 :)
czyli który to tydzień??

To się zgłaszam. Wg lekarza termin na 20.02, wg USG na 16.02 :)
Pozdrawiam!

aniu i jak tam dziś Twoje samopoczucie?? pocieszę Cię, mój brzuszek też sporo urósł,że już sama nie wiem czy tyle przytyłam czy to już po części ciążowy;)

ja właśnie po pracy i bardzo się cieszę,że już weekend:) ten tydzień był dla dla mnie okropny, tak się dłużył, fatalnie się czułam, nogi bolały, ciągle śpiąca i zmęczona;/

co do płci maleństwa to oczywiście,że chcę znać:) nie wytrzymałabym tak długo nie wiedząc, zresztą mój mąż też nie:)

Marta-B no coś mi się pokręciło;)

1.justysia1 -05.01.2012
2.misia83 - 06.01.2012
3.Kola -18.01.2012
4.madziakin - 23.01.2012
5.andzia -23.01.2012
6.Marta-B -28.01.2012
7.Marti30 - 24.01.2012
8.Struś - 26.01.2012
9.evilek - styczeń 2012 ?
10.amoruccia -01.02.2012
11.Paula81 - 12.02.2012
12.Luciolla -19.02.2012
13.Tekla28 - ??
13.lutka - połowa lutego

Hej dziewczyny-ja dzisiaj w pracy . Im bliżej wieczora tym gorzej się czuje. Rano nic mi nie jest. Mam chyba odwrotnie:) Piersi mnie bolą i urosły jakoś. Nad badaniami prenatalnymi wciąz się zastanawiam i zapytam dokładnie mojego gina na wizycie , którą mam na 12 lipca. Płeć też chciałabym znać szybciej- z moją córką na żadnym usg nie było widać. Teraz chce chłopczyka , ale co będzie to będzie:)
Imiona wybrane : Jakub i Lena albo Majka. Córka oczywiście liczy na dziewczynke Majkę :) Ciuszków sporo nakupowałam w hm , bo promocje fajne były. Ja tam przesądna nie jestem i wolę już teraz kupować jak jest okazja. Potem tyle kasy nie będę miała żeby odrazu kupić. Wózek chyba tylko kupię jak będzie "po". Miłego popołudnia. Pa:)

Misia - z tą szkołą i przedszkolem jeszcze jest trochę czasu, kto wie - może Twój dzidziuś będzie się tak szybko rozwijał, że nie sprawi mu trudności przystosowanie do dzieci z 2011 roku?:) Nawet gdyby urodził się wcześniej:)

Ania - ufff, to dobrze, już się martwiłam. Mdłości są przeokropne, sama myślałam że zwariuję, schodziłam domownikom z drogi bo inaczej pewnie nie raz byłyby spięcia z tych nerwów. Na szczęście wczoraj i dziś jest lepiej - nawet jeśli to tylko kilka dni luzu, to i tak się cieszę na odpoczynek od tego okropieństwa. Za to głowa mnie trochę boli ale już wolę ból głowy niż mdłości.

Misia - stokrotne dzięki za info!!:) Mam nadzieję, że w Invikcie jest podobnie:) Im więcej czytam o badaniach prenatalnych i o sposobach leczenia dziecka w brzuszku tym bardziej jestem przekonana że każda kobieta powinna się poddać takim badaniom.

Justysia - zazdroszczę 4 miesiąca, jeszcze 5 i będziesz tulić swoje maleństwo:)

Ja już jestem po usg prenatalnym i wszystko jest dobrze : ) mdłości mijają a 28 wchodzę w 4 miesiąc

A co do stycznia to tak, ze wzgledu na szkole i przedszkole byloby to lepsze. No bo faktycznie mozna wystapic do poradni o odroczenie obowiazku szkolnego, ale nie jestem do konca przekonana. No ale wplywu na to nie mam duzego, maluch sam wybierze kiedy przybedzie:)

Wiec tak, mąż był ze mną caly czas na badaniu, tam jest specjalne krzeselko dla tatusiow, z widokiem na ekran usg (jest dodatkowy ekran podwieszony pod sufitem)Usg jest bardzo dokladne, normalne, dopplerowskie, 4d. jak poprosicie o plytke na poczatku wizyty to dr nagrywa, nie trzeba miec wlasnej. Dostaje sie tez zdjecie i taki dokladny opis wydrukowany.
A co do plci to jeszcze nie znamy niestety. Moze na nastepnym usg cos sie pokaze;)

Marta-B, żyję:) Było mi potwornie niedobrze, tak bleeeee. Ale dziś wszystko oki:) Tylko jestem mega wrażliwa na zpachy co tez jest męczące, bo czuję to czego nikt inny nie czuje i się na mnie patrzą jak na wariatke, albo mówią ze mam nos psa myśliwego:) Oj, ja nienawidze mieć mdłości. Dziś spojrałam na siebie w lustrze i zwróciłam uwage, ze mam brzuch ja w poprzedniej ciąży w 4 miesiącu:(

Aniu co się dzieje? Jak to fatalnie się czujesz? Coś boli czy mdłości?

Co prawda nie wiedziałam że mdłości mogą tak umęczyć. Na szczęście mi dziś tak jakby minęły, ledwie zauważalne są, czego i Wam życzę.

Ania daj znać co z Tobą.

O kurcze babki, jak się dziś czuję fatalnie, bleeeee... Nienawidze się tak czuć i wcześniej mi nigdy tak nie było. Mam nadzieje, ze to jednodniowe i przejdzie, bo wykituje. Tak się nie da żyć.
Misia, świetnie, że juz masz za sobą to badanie, ja chcę jutro się na nie zapisać, ale państwowo, zobaczymy jaki mi termin wizyty wymyślą. Bo państwowo to jakoś nie wierze w służbe zdrowia.
Marta-B, ja chcę wiedzieć jak najszybciej kto mnie będzie boksował od środka. Poprzednia ciąża była od początku jakaś inna, i chłopaka mam, może więc teraz dziewuszka. Ale jest mi to obojętne.
Sorki, musze spadać.

Hihi Madziakin ja jestem Marta-B, nie Marti30:) Ale wiesz, w sumie to kto wie kiedy się ten dzieciaczek urodzi? Może i 23 stycznia:)

Misia - wiesz już co urodzisz?:)
Dziewczyny czy Wy chcecie wiedzieć co urodzicie? Mój M chciał się dowiedzieć dopiero na porodówce, ale zaczyna się łamać, jak widzi małe dzieci w wózkach to się zastanawia co sam będzie w wózku woził;)
Mi jest obojętnie co będzie, ale chyba chciałabym wiedzieć:)

1.justysia1 -05.01.2012
2.misia83 - 06.01.2012
3.Kola -18.01.2012
4.madziakin - 23.01.2012
5.andzia -23.01.2012
6.Marta-B -23.01.2012
7.Marti30 - 28.01.2012
8.Struś - 26.01.2012
9.evilek - styczeń 2012 ?
10.amoruccia -01.02.2012
11.Paula81 - 12.02.2012
12.Luciolla -19.02.2012
13.Tekla28 - ??
13.lutka - połowa lutego

hej:)

misia to super,że wszystko dobrze:) cieszę się bardzo:) ja za 2 tygodnie mam usg prenatalne i już nie mogę się doczekać, ale zarazem odczuwam lekki stres...

ja tak samo nigdy nie usunęłabym dziecka, nawet jeśli okazało by się ona chore, kocham już je od samego początku więc jak mogłabym to zrobić???

w sobotę idę prywatnie do polskiego gina, zobaczę moje maleństwo, ciekawa jestem ile już urosło:)))

Marta już poprawiam błąd:)

Misia - to świetnie!:) Cieszę się że wszystko jest dobrze:) Trochę mnie pocieszyłaś, że nie ma się czego bać przy tym usg prenatalnym. Mam nadzieję że u nas wszystkich wyjdzie że wszystko jest OK:)

Dobrze też słyszeć że jesteś zadowolona z lekarza, bo opinie o nim były takie sobie. Jednak ile to znaczy sprawdzić coś samemu!

Byłaś na badaniu sama czy z tatusiem? Dostałaś zdjęcia lub nagranie? Czy trzeba mieć własną płytkę żeby coś nagrali? Sorki za te pytania, ale mi się też zbliża badanie i chciałabym być przygotowana.

Pewnie chciałabyś, żeby Twój dzidziuś urodził się w styczniu ze względu na szkołę? Nie wiem czy się nie mylę, ale czy to nie matka w porozumieniu z Poradnią Pedagogiczno-Psychologiczną decydują do którego rocznika przydzielić dziecko do szkoły? Jeśli by się urodziło w okolicach Bożego Narodzenia, to myślę że można by powalczyć, by poszło do szkoły z tymi dzieciaczkami z 2012 roku:) Wtedy będzie jednym z tych starszych w klasie i będzie BYĆMOŻE miało lepszy start.

hej dziewczyny, a ja juz po usg genetycznym, bardzo polecam Preisa. Zrobil usg bardzo dokladnie,mam opis dlugi w ktorym sa wymienione wszystkie wazne organy,wnioski itp. no i wszystko jest dobrze:) wchodze juz w 4 miesiac w koncu. dzidzia ma 6 cm juz, roznie jak na drozdzach i termin porodu wciaz mi sie przybliza, mam nadzieje, ze jednak uda mi sie zostac styczniowka, nie chcialabym za bardzo w grudniu urodzic