MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

dziewczynki no to otwieram nowy wątek tym razem mamusie styczniowe i lutowe:)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html

1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Struś - 26.01.2012
6.Marti30 - koniec stycznia 2012
7.Marta-B -28.01.2012
8.evilek - styczeń 2012 ?
9.Luciolla -10.02.2012
10.Paula81 - 7-10.02.2012
11.Tekla28 - ??
12. ania - ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.II

Dziewczyny, jeszcze raz Wam dziękuję, dobre fluidy od Was dotarły!
I pewnie że przykro mi, ale tak na zdrowo. Nie jestem jakoś tak załamana. Tak po prostu musiało być i już. I to, że bym płakałą czy też załamała się w niczym by mi nie pomogło a tylko pogorszyło wszystko. Więc sobie tłumaczę, że za pół roku będziemy z większą chęcią zabierać się do pracy. Bo nie ulega wątpliwości, że drugą dzidzię bardzo chcemy! A teraz nie był jeszcze moment dla drugiego dzidziusia i przybędzie do nas później. Silniejszy i zdrowy!
Poroniłam w 10 tygodniu, i wiecie, że właśnie wtedy śniło mi się że idę do lekarza i mi mówi że serduszko już nie bije. Ale faktycznie wieczorem poczytałam o tym na forum i nie wiem czy mi się wyśnił mój przypadek, czy też po prostu naczytałam się i tyle.
Ech, życie jest dziwne.
Ale Wy trzymajcie się mocno i cieplutko, już nie długo przejda wszystkie dolegliwości pierwszego trymestru i będziecie prezentować Wasze piekne brzusie. A ja urodzę dla Waszych maluchów młodsze towarzytswo.

Żadne słowa nie wyrażą tego, jak mi przykro. Przeszłam przez to samo w zeszłym roku i napewno jest ci bardzo ciężko. To przecież już prawie 4 miesiąc był. Trzymaj się dzielnie !!

No właśnie Aniu masz dobre podejście. Skoro natura tak zadecydowała, to coś w tym musiało być, musiał być jakiś ważny powód. Mimo wszystko to strasznie przykre, bo byłabyś wspaniałą mamą dla jeszcze jednego maluszka, ale może ten maluszek chce się urodzić troszkę później?

Trzymaj się dzielnie! My możemy jedynie wspierać Cię duchowo, ale może jakieś fluidy dzielności i pocieszenia spłyną w Twoją stronę...

Dziękuję dziewczyny. Jesteście kochane! Na pewno dam znać jak tylko będę za pół roku brać się z mężem do roboty. I będziemy to robić z jeszcze większą chęcią. Przykro mi bardzo, ale jakoś się trzymam. Widocznie tak musiało być. Jutro mam zabieg. I wiem, że będzie dobrze. Musi!
Będę do Was zaglądać i poczytywać i pewnie coś tam się mądrzyć czasami.
Pozdrawiam gorąco!

na pewno Aniu, będzie tak jak Marta napisała!!!! zobaczysz:)))))

Aniu, strasznie mi przykro:( Ale wiesz co... jestem pewna że za kilka miesięcy znów nam o sobie przypomnisz, i pewnie będziesz rodzić w lepszym terminie, a nie w bury styczniowy dzień. Będzie jeszcze dobrze, zobaczysz!

Mi rowiez przykro...bardzo.

amoruccia o boże tak mi przykro!!!!:((((( ale co się stało??? boże jakie to niesprawiedliwe:( mam nadzieję,że się jakoś trzymasz!!!!!

Witam dziewczynki,
niestety już nie będę z Wami pisać jako mamuśka styczniowo lutowa. Nie mam już fasolki.
Nie denerwujcie się jednak tym co mnie spotkało. Jestem pewna, że Wy wszystkie za kilka miesięcy będziecie tulić Wasze maleństwa w ramionach.
Pozdrawiam

A od kiedy widać płeć dziecka(jak oczywiście dobrze sie ułoży)? Bo mi sie wydawało ze to tak pozniej, ze w 6 miesiacu, ale nie mam doświadczenia to nie wiem.
Mi nawet jeszcze taki pomysł do głowy nie wpadł, by wymyslać juz imię dla dziecka. Ale od teraz to chyba zacznę sie powolutku zastanawiać. . .

Dzisiaj jadę do poradni genetycznej, ale nie wiem jak ta wizyta bedzie wygladała, wydaje mi się ze to tylko taki wywiad. Była któras z Was?

I jeszcze jedno pytanko, za kilka dni mam badania prenatalne ale w przychodni Gdyni Dąbrowej, czy ktos był tam na nich?

Super,ze bobas ok - nie chce,zeby go podgladać, to sie odwrócił:P Oj Kacperków coraz więcej ostatnio:) A jak ja byłam młodsza, to wydawało mi się to takie egzotyczne imie - miałam kolege w bloku o tym imieniu:)

Witajcie. Właśnie od lekarza wróciłam z dzieckiem wszystko w porządku, ale jeszcze nie znam płci dziecka bo nie chce współpracować tzn. odwróciło się i nic nie widać... Co do imion to mamy wybrane dla chłopca Kacper, a dla dziewczynki Agata.

Co do imion to Jakuba miałam wybrane już 10 lat temu, bo moja Zuzia to miał być Kubuś i tak juz zostanie , bo ja prawie całą ciażę mówiłam Kubuś :) Wiem , że to popularne imię ale no niestety.... :)
Lenę natomiast sama wymyśliłam i u nas nikt nie ma Leny i w rodzinie i u znajomych i na osiedlu. Natomiast moja córka chce Majkę i też się zastanawiamy... Ja miałam obawy z Zuzią , ale w przedszkolu były dwie Zuzie a teraz w szkole jest ona sama:)

Tak czytam,wiem ze wy o imionach :)............ja jeszcze nie mysle.Nie kupuje nic.....to moje 1 upragnione dziecko,ale czekam jeszcze,niech mi dobrze bedzie widac brzuch :))))

:),witam Was:).W piatek ide na prenatalne.Mam pytanie do was odnosnie zus.Nie mam czasu isc tam a umieram z braku odpowiedzi na moje pytanie.Mam stala pensje,ale mam dostac podwyzke.Czy ta nowa kwota bedzie moja kwota 100% płatna na chorobowym i macierzyńskim??Zus wezmie to pod uwage??Ile wczesniej musi ona byc przed pojsciem na chorobowe??

Mnie podobają się imiona z "r". Na przykład Artur, Robert, Konrad. A dla dziewczynki Wiktoria lub Weronika.

Ja też chciałabym koszyk wiklinowy lub kołyskę. Są takie piękne... Ale jak dla mnie to spory wydatek. Jeśli dostane w prezencie to nie będę posiadać się z radości, ale samej wole przeznaczyć te kilkaset złotych na coś potrzebniejszego.

Ja najbardziej nastawiona jestem na Zaspę.
Powiedzcie czy na Klinicznej przynoszą ci dziecko, czy masz je w pokoju całą dobę? Bo mnie to na Zaspie przekonało, że dziecko jest przy mnie i dodatkowo goście nie mają prawa wejść w odwiedziny do pokoju co na porę zimową ma dla mnie spore znaczenie. Widzenia są w specjalnie przeznaczonym pomieszczeniu. No i najlepsza patologia dziecięca ale akurat to mi potrzebne nie będzie :)

Masz jeszcze sporo czasu nad imieniem:) Moze to bedzie chłopiec i Julka się nie przyda;) A może jak po porodzie zobaczysz malenstwo, to sam pojawi sie pomysł:)

no właśnie... i co tu zrobić;(

Madziakin jak dla mnie to słuszne obawy :) Sama byłam na chrzcie kilku dzieci jednocześnie, z których ze 4 Dawidów było:P

Marti też się zastanawiałam nad kołyską, jednak stwierdziłam,że to zbędny wydatek... tutaj ładne kołyski nie są zbyt tanie, a to i tak przydatne do 6 miesiąca, potem i tak trzeba będzie kupić łóżeczko...w przypadku mojej koleżanki też kołyska się nie sprawdziła bo dzidzia nie chciała w niej zasnąć... Marti piękne imiona macie wybrane:) a nie przeszkadza Ci to,że są one teraz bardzo popularne??ja właśnie bym chciała córeczkę Julię, jednak martwię się,że potem będzie 5 Julii w klasie.. oczywiście wszyscy mi mówią,że se wkręcam;)