MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

ja jeszcze nie kupiłam sobie nic ciążowego ale już powoli się zbieram.. jak na razie chodzę w legginsach i spódniczkach, ale już dziś zostawiłam guzik odpięty w tej jedynej spódniczce w którą jeszcze wchodzę, więc muszę szybko coś se kupić bo nie będę miała w czym chodzić;)
ja też byłam tutaj w H&M i nic ciekawego nie widziałam, w sklepie jest mały wybór i chyba lepiej zamówić online... ale to jedynie jakieś bluzeczki czy legginsy bo spodni czy spódniczek bym się bała tak bez przymiarki.
Fajnie ciuszki widziałam w Dorothy Perkins czy New Look ale nie wiem czy w pl są te sklepy.
http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogNavigationSearchResultCmd?catalogId=33053&storeId=12552&langId=-1&viewAllFlag=false&sort_field=Relevance&categoryId=208668&parent_categoryId=208600&beginIndex=1&pageSize=20

http://www.newlook.com/shop/womens/maternity_30100

albo w mothercare http://www.mothercare.com/

cześć dziewczyny.

co da zapachu tradycyjnej oliwki zgadzam sie ze jest dość specyficzna. dlatego ja użwam (i polecam) taką: http://www.johnsonsbaby.com.pl/products,pokaz,24.html

super pachnie!!!

Jestem na zwolnieniu ponad miesiąc i jadłam w tym czasie jak szalona. I co? przytyłam 1,5 kilo. Nie ma reguły.

Co do ćwiczeń i diety po porodzie trzeba będzie duuużo samozaparcia żeby przy opiece nad dzieckiem znaleźć czas dla siebie. A jeśli ktoraś będzie karmiła piersią to z dietą trzeba ostrożnie. A samo karmienie dobrze odchudza :)

Ja zabieram się za siebie przed porodem, czyli regularnie kilka razy w tygodniu basen. Pomoże mi to też myślę przy porodzie.

No i mam ochote na same niezdrowe rzeczy: chipsy, frytki i cole :(. Coli nie piję ale pozostałe rzeczy to jem...

Ja też już od miesiąca nie pracuję, teraz mam urlop który kończy się 1 września i raczej do pracy nie wrócę( będzie to 5 miesiąc) wiec poleniuchuje sobie w domu. A w domu jak pisałyście-lodówka cały czas w zasięgu wzroku i ręki hehehh
Dzisiaj byłam rozejrzeć sie w HM , ale jakos fajnych ciuchów ciążowych tam nie zauważyłam. A Wy gdzie je kupujecie??

Hej dziewczyny.
Ja przytyłam ok 3 kg , bo waga mi skacze o 1 kg, więc nie jes żle, chociaż brzuch widać i chodzę w spodniach ciążowych. Z zuzią przytyłam 8 kg w całej ciąży i po 3 mcach już miałam normaną wagę. Czyli teraz mam 63-64 kg. Co do objadania sie w nocy to zdarza mi się jeść w godz 23-2 , ale tylko płatki w mleku. Nie mam ochoty na słodycze i to dobrze:) U nas dzisiaj upał jak smok-siedzę w domu z córką.

witajcie.Musze cos napisac by nowy watek trafil do obserwowanych :).Ja sie po nocach nie objadam,pracuje nadal,tez chcialam jaknajdluzej-ale zobaczymy jak sie da.30 mam kolajna wizyte,odebralam wyniki morfologie i mocz-znowu mam cos bakterii wiecej i jkies tam jeszcze 2 pozycje :(.troszke sie przytylo,widac ,ze jestem okragla.zobaczylam to na foto,jak robilismy wycieczki na urlopie :(((((((.No zdrowie oki,sily sa :),oby doczekac tych 9mies :)

Witajcie:)
Czytam Was i dopinguję codziennie.
Nie martwcie się o wagę, każda z nas jest inna. Ja w dniu wyjścia ze szpitala po porodzie miałam tylko 1 kg na plusie. Ale jak Wasze maleństwa będą miały po jakieś 2 latka i będa wciąż biegały i gdzieś właziły, a Wy będziecie biegać za nimi to na pewno zbędne kg rozpłyną się. Także spoko, nie martwcie się tym.
Pozdrawiam Was gorąco!

też chciałam pracować jak najdłużej, niestety nie było mi dane,lekarz wysłał mnie na przymusowe zwolnienie.
W sumie nie wiem czy to nie dobrze,mam mega stresująca pracę, w dodatku większość dnia na tyłku (w domu to przynajmniej rusze go z kanapy,żeby dojść do lodówki:)) i to ciągle 12h tylko na zupce chińskiej albo kawie i batonie...
Także są plusy i minusy:)

ja mam zamiar pracować do grudnia ale już czuję się coraz bardziej zmęczona... ale mam nadzieję,że jakoś będzie:) w sumie to dobrze, bo w pracy jestem 9 h na nogach cały czas w ruchu praktycznie a tak ta bym pewnie leżała przed tv i się objadała hihih;)

O właśnie:) Ostatnio obudziłam się w nocy i byłam tak potwornie głodna,ze bilam sie z myslami przez pol godziny czy zjesc cos czy nie. I chyba znudzona tymi myslami w koncu zasnelam:)
Koszmar a mam przeczucie,ze to dopiero sie zacznie:)

Z tego co widze Wy jeszcze pracujecie, a ja jestem na zwolnieniu juz od początku ciąży praktycznie więc lodówkę mam cały czas pod nosem:)

ja też się tym nie przejmuję, wiem,że po porodzie się za siebie wezmę:) ale tak jak Brygida, nie chciałabym się czuć jak wielorybia mama hihih:) a dziewczyny jecie po nocach??? to jest chyba najgorsze objadanie się w nocy wtedy się najbardziej tyle... koleżanka jadła 3 razy w nocy... no i bardzo dużo przytyła ja czasami jak się przebudzę czuję się głodna ale wytrzymuję do rana, napiję się tylko czegoś i jest ok:)

Pewnie, ja tez akceptuje wszystko co dotyczy zmian ciążowych w tym wagi - nie mniej jednak wolalabym nie przytyc za duzo,zeby pozniej nie czuc sie jak wielorybia mama:)

Nie ma co sie porownywac do innych z tymi kilogramami, moja jedna kolezanka uzbierala az 30kg - to chyba rekord, a druga tylko 11kg. Ile dziewczyn tyle innych historii. Pociesze Was teraz- przeczytalam ostatnio skad sie biorą dodatkowe kilogramy w ciąży:
Srednio:

dziecko wazy 3,5kg
macica 2 kg
plyn owodniowy 3kg
łożysko 1kg
wieksze piersi z mlekiem 2kg
tluszczyk 2-5 kg

Wiec dla mnie wszystko stalo sie logiczne i w 100% akceptowalne. Łatwo obliczyc ze zaraz po porodzie gubi sie jakies 7,5 kg! Tluszczyk to zaledwie (srednio) 20% nadwyzki. to malutko!

Najwazniejsze to zdrowo sie odzywiac zeby ani jednej malej witaminki nie zabraklo naszym szkrabom

Czasami sobie Was podczytuje, niedawno też byłam na tym etapie co Wy, czas tak szybko mija, nawet nie wiem kiedy. Widzę, że niektóre z Was używają oliwki, też tak robiłam, a teraz nie mogę się pozbyć zapachu starej oliwy z niektórych ciuchów, pościel strasznie śmierdziała, wygotowałam w pralce i jest ok, ale np jeansów nie wygotuje, więc uważajcie z tą oliwką

Marta-B oj tam, nie bedzie zle, moze teraz zaczniesz spokojniej przybierac?
Mimo tego, ze przytylam jak na razie malo, moj brzucho sterczy juz na tyle mocno ze w nic juz nie wlazi:)
Czekam teraz na zestaw 39 ciuszkow z allegro:) Mam nadzieje,ze starczy mi to do konca:)

Może brałyśmy w innej dawce, ja do tego dostałam też luteinę i nakaz leżenia jak najdłużej w ciągu dnia - może to też wpłynęło na przytycie. No i nigdy nie byłam jakaś super szczupła, no ale też nie puszysta.
Mi lekarka powiedziała wprost że w większej mierze to od tych dwóch leków.

Hm, chyba nie, ja tez bralam puphaston od 5 tygodnia do... 12? (jakos tak) i nic to nie zmienilo (ale moze kazdy i tu ma inaczej).
Od 7 tyg. ciązy co równo 5 tyg. przybywa mi tak z kilogram:)

Brygida - ja w 12 kilo na pewno się nie zmieszczę...:( Ale pocieszam się że skórę już mam tak rozciągniętą, że jak teraz będę tyła równo, a nie skokami, to może przynajmniej rozstępów nie będzie?
A wagę zrzucę po porodzie, karmiąc, ćwicząc i stosując dietę...

Brygida - na pewno nie za mało, myślę że po prostu każda z nas ma inaczej.

Ja miałam doła że przytyłam najwięcej z Was, ale lekarka mówi że powinnam się cieszyć bo to znaczy że leki zadziałały i jest większa szansa utrzymania ciąży - ale to tylko mój przypadek! A wiadomo, każda z nas jest inna.

Inną rzeczą jest też to że w dziwny, cudowny sposób przestałam tyć po odstawieniu puphastonu i luteiny - zastanawiam się czy bym tyle przytyła, gdybym w ogóle nie musiała ich brać... Na pewno cos bym przybrała, ale może nie tyle...

Ja też jeszcze sporo nie przytyłam, jakieś 2.5 kg... moja znajoma przez pierwsze 3 miesiące przytyła 7 kg a w całej ciązy 28... ojj mam nadzieję,że w moim przypadku tak nie będzie:)

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...