MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

oolenka1 ja też im bliżej świąt, tym jestem bardziej leniwa :) Na szczęście idziemy na Wigilię do jednych, a potem do drugich rodziców. Nie muszę niewiadomo ilu potraw przygotowywać. Robię tylko dwie drożdżówki, pierogi ruskie i sałatkę. Resztę jedzenia na święta dostaniemy od rodziców. :)
Prezenty świąteczne mam zrobione wszystkie. Część już miałam kupioną w listopadzie.

Brygida, może i nawet mamy tą samą sukienkę. Tez mam M, i u góry lezy super, brzuszek fajnie wygląda z przodu, ale z boku to uwypukla sie brzuch i jednoczenie tyłek, wiec wyglądam jak w namiocie.

Ja już większość prezentów mam kupione, tylko/aż mąż mi pozostał, ale tym zajmę się w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, ze nic nie bede musiała robic w tym roku na śwęta, że nikt do nas nie przyjedzie, tylko my sie gdzies wkręcimy- przez to leżenie zrobiłam sie strasznie leniwa.

ja też mam zamiar kupić sobie jakąś bluzeczkę na święta, dziś byliśmy na zakupach ale już nie miałam siły chodzić za bluzką, podjadę jakoś w tygodniu. O sylwestra się też nie martwię bo spędzamy go w domu, prawdopodobnie i tak będę sama siedzieć gdzieś do 24 bo mąż raczej będzie pracował (jest kucharzem i w restauracjach tak bywa,że ciężko o wolne, zresztą w tym roku i tak nam nie zależało).

kupiliśmy dziś dla małej zabaweczkę do zawieszenia na łóżeczko taką karuzelkę, nie wiem jak to się nazywa ale pewnie wiecie o co chodzi:)

zaraz będę ubierać choinkę a mąż zajmie się łazienką, bo trzeba ściągnąć stary sylikon i założyć nowy, później jeszcze trochę porządków nam zostało, ale strasznie mi się nic już nie chce bo te zakupy mnie wymęczyły:(

Pauline to dobrze,że już lepiej się czujesz:) jeszcze troszkę i ci całkowicie przejdzie:)

cześć dziewczyny :) dziękuję za życzenia!
Dziś jest odrobinę lepiej, ale i tak od rana leżę w piżamie na kanapie pod kocem. Co chwilę herbatka z miodem i cytryną, albo mleko z miodem i moje tabletki.
Również nie mam pojęcia co założę na święta. Byłam w tygodniu w H&M, było bardzo dużo przecen, ale nawet nie miałam ochoty niczego przymierzyć. Na duże zakupy udam się po ciąży, jak już trochę kg odejdzie.

Ooo olenka, wiem o czym mowisz. Ja mam sukienke Hm Mama, rozmiar M - udalo mi sie juz do niej "dorosnąć" takze chyba w niej wystąpie - u góry na biuście wszystko ok, ale nizej juz robi sie tragedia, brzuszek wcale nie wyglada fajnie, tylko bardziej jak cos pod namiotem:)

Dobrze,ze przynajmniej nie mam problemu z ciuchem na sylwestra w tym roku - czy urodze, czy nie, postanowilismy,ze spedzamy w tym roku sylwestra z dwójką:)

Za mną też ostatnio chodziło kupienie czegos NOWEGO na świeta i sylwestra odrazu. No i kupiłam sobie wczoraj w HM sukienkę- ale po przymierzeniu w domu juz mi sie nie podoba tzn ja w niej wyglądam jeszcze grubiej niż w rzeczywistości. Także oddam ją, 100 zł wróci ale ja zostanę bez ciucha :(. Zreszta może i sie nie opłaca kupować na 1,5 miesiąca , ale jak każda kobieta, lepiej bym sie czuła mając coś nowego , ładnego :)

A ja dzisiaj niestety szybko wstałam i zawiozłam babcię na pogrzeb. Babcia w kiepskim nastroju bo zmarła jej koleżanka, w jej wieku mniej więcej, więc wiadomo... a w domu nastrój się udziela...

Za to teraz już zwarta i gotowa będę z mężem wieszać lampki w ogrodzie:) tak na odstresowanie. Porządki robione na bieżąco, więc niewiele już nas czeka, a ścian i sufitów w tym roku nie sprzątamy. Raz można sobie odpuścić.

Do ubrania na święta mam taką sukienkę sweterkową z Carry, czerwoną z kokardą pod biustem - uwielbiam ją! Aż popędziłam do Carry parę dni po po jej kupieniu, żeby kupić jeszcze jedną, tylko brązową, a tu miłe zaskoczenie, przecena z 99 na 69:) Aż mi żal że po ciąży już nie będzie tak fajnie na mnie wyglądać, bo ujawni się to całe moje sadełko;) A teraz brzuch tak wystaje że np. uda nie rzucają się w oczy;)

Mój mąż dziś powiedział że tak mu się podobam z brzuszkiem, że mogłabym tak całe życie chodzić;) Ach ci faceci;)

Ja też, już wymyślam jaką kurtkę kupię, i jeansy... a teraz to bez sensu co kolwiek kupować, chodzę w szmatławym płaszczu, starym, ale trudno.

Az wstyd - nawet jeszcze spod koldry nie wylazlam:) Pomijajac fakt, ze dopiero godzine temu sie obudzilam, to poza koldrą jesta tak zimno,ze az sie nie chce wystawiac nosa:)

Z tymi świętami to racja, ale z drugiej strony w czasie ciąży tak sobie ładnie pojadłam, ze te 3 dni świąt juz bym mogla sobie odpuscic, na zdrowie by mi wyszlo:)
Pozatym nie mam zielonego pojecia co ubiore w te święta, w to co wchodze juz mialam ubrane setki razy i nie moge na to patrzec, a na te 3 ostatnie tygodnie kupowac cos nowego to bezsensu...
Nawet nie wiecie jaka mam ochote kupic sobie cos normalnego:)

A mi się nie chce sprzątać, a mamy taki bałagan..ale muszę się zmobilizować, już po kawce więc zabieram się do działania.

A kończąc temat sexu, bo ja się jeszcze nie wypowiadałam :) ja to kompletnie nie mam chęci.. współczuję mojemu M ale co zrobić.. jak on idzie do łóżka to ja już dawno jestem w objęciach Morfeusza :) ale w pierwszej ciąży było zupełnie odwrotnie, aż sama się dziwiłam hehe a jeszcze komplementy, że wyglądam seksownie w krągłościach mnie zachęcały :)
Udanego weekendu dziewczyny, zdrówka i nie przemęczajcie się tym sprzątaniem i praniem za bardzo ;)

moniii1985 słuszna uwaga:) też bym wolała po świętach rodzić, w te święta można się objeść bez wyrzutów sumienia hihih:) za rok już trzeba będzie się pilnować;)

Brygida - Ja bym na twoim miejscu wolała żeby mała "wyszła" po świętach. Przynajmniej będziesz mogła zjeść te wszystkie pyszne potrawy, a po porodzie jeśli zdecydujesz się karmić piersią to na większość tylko popatrzeć będziesz mogła:)

image

Brygida lepiej żeby Zuzia się pospieszyła, bo szkoda,żebyś w święta w szpitalu leżała...no chyba,że mała zdecyduje jeszcze dużej posiedzieć w brzuszku:) tylko żeby nie była taka duża jak ta dzidzia co się ostatnio na Zaspie urodziła;)

Pauline85 - zdrówka!:)

Madziakin - nareszcie fajrant:):)

A ja dzisiaj odkurzylam cale mieszkanie, umylam podlogi + wysprzatalam lazienke na blysk. Potem duze zakupy spozywcze i targanie siatek po schodach.
A Zuzik dalej ani rusz:)

A ja dzisiaj w Realu kupilam 6x72 szt chusteczek Cleanic Kindii Dzidzius za 23,95 - tez calkiem niezle.

Ja bylam w rosmanie-nie widziala zadnej promocju na pampersy,ani 1 ani inne.2 sa po 57 z groszem.Te urosept pomagaja na chwilke,pozniej i tak mam powrot bakterii....

Pauline85 wygrzej się w łóżeczku:) miód mleko i cytrynka działają cuda:)

Właśnie przeglądałam gazetkę i w rossmanie pieluchy pampers newborn jedynki są w promocji za 22.99/43 szt i chusteczki nawilżane nivea 4x63 szt za 19.49

Pauline85 kuruj się kochana!!!
herbatka, miód i cytrynka, na mnie zawsze działało:)

hej dziewczyny:)

muszę się pochwalić,że właśnie dziś zakończyłam pracę:))) w końcu wolne i czas na wypoczynek i spokojne wyczekiwanie naszej niuńki:)
Nawet dostałam prezent dla dzidzi od szefostwa:)))

Marta-B sprawdzałam czy dam tą koszulę jedną ręką odpiąć, da się więc spoko:)
Ja też często śpię na plecach, nie ma w tym nic złego, czytałam gdzieś, że jeżeli jest tak wygodnie to nie ma problemu, mówią żeby nie spać bo większością kobiet źle się oddycha, ale jeżeli tak pasuje to ok.

ja wstaje w nocy ostatnio jakos rzadziej do wc, tak jak wczesniej do 3 w nocy sie meczylam tak teraz zasypiam od razu jak sie poloze. Czasem budze sie i spie na plecach - budzi mnie wlasne chrapanie ;)

mnie poki co przeziebienie nie lapie...
Pauline - duzo zdrowia, polecam mleko z miodem...

Ja dziś cały dzień w łóżku pod kołdrą z przerwą na zrobienie obiadu i zjedzenie. Złapał mnie okropny katar, mam zapchany nos, nie mogę oddychać. Dzwoniłam do mojej ginekolog i jedyne co mogę wziąć to rutinoscorbin i wapno. Kuruję się. Leżę jak kłoda, spać nie mogę, choć czuję zmęczenie.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...