MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

Niewiem - radzono nam zabrać 3 koszule do szpitala - jedną do porodu, najlepiej jakby nie było nam jej szkoda zniszczyć, czyli nie jakąś bardzo wykwintną;) i dwie koszule potem na późniejszy pobyt w szpitalu już z maluszkiem, takie do karmienia.

Jak szukałam koszul do karmienia to widziałam tylko takie z guziczkami (ale pomyślałam że odpinanie trochę czasu zajmuje), albo takie z rozcięciami pod biustem, niby ukryte są te rozcięcia w takich jakby zakładkach, ale jak kupiłam jedną taką koszulę na próbę to kurczę musiałam zaszyć te rozcięcia bo jakkolwiek się nie ułożyłam to mi było wszystko widać... I sobie ostatnio zamówiłam z allegro koszulki do karmienia takie z dekoltem w kopertę i z taką a'la bluzeczką pod spodem, tak że tylko się odchyla kawałek koszulki i już można wygodnie karmić. Super wygodne są, więc polecam:)

http://moda.allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i1975155662.html

u mnie druga pralka chodzi... biale wyprane, teraz kolory.
Nie mam jeszcze wanienki i recznika kapielowego, mam jedna paczke wkladow poporodowych, chyba dokupie jeszcze. Dostalam koszule do karmienia i zastanawiam sie czy jedna wystarczy do szpitala, bo w sumie w domu nie musze w takich jakis specjalnych nosic. Nie mam kapci do szpitala, bo w domu chodze w skarpetach antyposlizgowych ;) Nie mam laktatora i ceraty dla siebie na lozko w razie gdybym przeciekala... w kolysce jest materac z cerata, wiec ok. Musze kupic jakies przescieradlo do kolyski, mysle o jakims flanelowym.

Jaka ja mam od paru dni jazde na kakao, normalnie dzis litr mleka poszedl.

wiecie nie chce mi sie tych swiat, tego jezdzenia i siedzenia za stolem, najlepiej bym sie zaszyla z mezulkiem w domu i lezala...

Ja dziś wyprałam ostatnie rzeczy :) Muszę kupić kosmetyki dla synka. A tak, to w sumie mam dla niego wsio.
Ta ceratka to z apteki?

niewiem1303 ja jeszcze nie ma wszystkiego popranego, wstawiłam ostatnio tylko jedną pralkę, resztę będę prała od jutra, także nie jesteś sama;)

Niewiem - pocieszę Cię, ja jeszcze nie zrobiłam wielu rzeczy. Wyprałam tylko połowę ubranek (piorę ręcznie - nie posiadam pralki;p), jeszcze ich nie wyprasowałam. Dla dziecka mam wszystko oprócz kosmetyków, wanienki i pampersów. Dla siebie potrzebuję jeszcze kupić podkłady poporodowe.

dziewczyny ja wiem o tym myciu okien, ze to nie najlepszy pomysl, ale ktos to musi zrobic.... kupilam na klubie znizek sprzatanie chaty z myciem za 99pln, ale firma tak dala ciala, ze zlozylam reklamacje i chce zwrotu kasy. Tydzien dzwonilam i juz blagalam o umycie tylko okien i facet tak mnie bezczelnie zbywal ze sie poddalam. Okno balkonowe w duzym pokoju zostawilam dla meza na weekend, ja juz sie nie pisze, nie mam sily...

wlasnie zaczelam prac malego rzeczy, bo wjechalyscie mi na ambicje, ze macie wszytsko zrobione ;/

mi sie juz sexu odechcialo...

Hihih dziecko mnie nie kopnęło jeszcze ani razu w czasie akcji - jak by mnie kopnęło to chyba by mi się odechciało;)... nie wiem:) Gdzieś czytałam że dzieci lubią jak się mamie hormonki szczęścia wydzielają i lubią kołysanie macicy;) Więc może mnie Zuzia nie kopie bo się uspokaja wtedy?

Ale jak już mówiłam nam się tylko kilka razy zdarzyło w ostatnich miesiącach tentegować więc może to był zbieg okoliczności że Zuzia była spokojna.

Aniulka - babka ze szkoły rodzenia mówiła że położne nie mają możliwości aktualizacji strony internetowej i dlatego dała nam trochę zmienioną listę. Np. mówiła żeby nie brać zbyt krótkiej koszuli, tylko sprawdzić czy nam dobrze zakrywa pupę bo po sali porodowej chodzą różni lekarze i położne i będzie nam głupio. Mówiła że zdarza się że rodzące przywożą ze sobą 1 lub 2 zgrzewki wody mineralnej i potem nie ma tego gdzie postawić i to tylko przeszkadza z opiece nad dzieckiem. No nie wiem, chyba nie ma co wymyślać jakichś specjalnych gadżetów, tylko jakieś najpotrzebniejsze rzeczy a jak czegoś zabraknie to mąż przywiezie. Aha, szwagierka polecała takie ceratki jak dla dzieci pod prześcieradło, żeby sobie podłożyć pod pupę do łóżka bo przez siateczkowe majtki czasem coś... no wiecie...
Ale położna mówiła że w Wejherowie zmieniają pościel tyle razy ile trzeba, nawet kilka razy dziennie. No ale ja już mam taką ceratkę, z resztą to kosztuje chyba ze 3zł, więc wezmę ze sobą.

no niby nie można podnosić wysoko rąk, szczególnie w 3 trymestrze, bo macica jest bardzo rozciągnięta i nie należy jej jeszcze bardziej nadwyrężać, bo to może spowodować szybszy poród.. tak słyszałam. Ja i tak myłam okna, ściany , jakoś nic mi się nie stało, no ale lepiej uważać:)

Widziałam listę na stronie, ale ona jest z 2009 i zastanawiałam się, czy od tego czasu coś się zmieniło.

dodaje watek:)

No wlasnie, a hm... dzieci Was nie kopia w czasie "akcji"?:)
Masakra, czuje sie zdziadziała jakas przez ten czas:)
Wczoraj lekarz na moje pytanie czy moge jeszcze meza "uzyc", zapytał czy jest ochota jeszcze, to juz mi sie na jezyk cisnęło " o co ty sie pytasz stary":)
Teraz to teraz, jak ja sie do tego zabiore po porodzie??

A ja mam cały czas ochote cos robic, az mnie energia rozpiera. A jak juz sie zbiore i jestem w trakcie to nagle jestem taaaaaaka zmeczona,ze nachetniej to bym sie polozyla:)

Olcia - na szkole rodzenia mówili żeby najlepiej unikać podnoszenia rąk ponad głowę, ale nie pamiętam dlaczego.

Moja babcia kiedyś straciła dziecko we wczesnej ciąży przy podnoszeniu czegoś cięższego na wysoką półkę:( Ale jest chyba różnica między wczesną ciążą a 8 miesiącem. Myślę że nawet gdyby nasze dzieciątka urodziły się dzisiaj, to rozwijałyby się normalnie:)

A ja dzisiaj się cały dzień opierdzielam:) jedyne co zrobiłam to popakowałam prezenty:)

niewiem1303 z tego co wiem to nie wolno myć okien w ciąży a dokładnie długo trzymać rąk do góry niby ma to coś wspólnego z krążeniem krwi. Mówiła mi to mama więc nie wiem czy to przypadkiem nie jest "zabobon"

Marta-B ja też już mam dosyć takiego łagodnego, spokojnego seksu, już się nie mogę doczekać jak będzie można pobaraszkować tak jak za dawnych czasów;))))

mój mąż też kochany jest, mówi cały czas do brzuszka, całuje go i głaszcze, hihih może to hormony tak jak mówisz;))))

Brygida - jak rozmawiamy szczerze to wykonać można na boczku;);p Ja tam wolę mieć brzuszek zawsze delikatnie czymś przykryty lub odwrócony, bo jak na niego patrzę podczas tentegowania to mnie seks zupełnie nie kręci;p

No i mam już dosyć takiego łagodnego, spokojnego, czułego seksu... Ehh chciałoby się już normalnie, czasem trochę drapieżnie, a tu nie dość że nie mam sił, boję się, to jeszcze mąż mnie zupełnie inaczej traktuje - taka czułość mu się włączyła że nie poznaję tego twardziela;p

Hihih mąż do mnie mówi czasem "mój inkubatorku":) Oczywiście w żartach:) Całuje w brzuszek, przesyła smsy z buziakami dla Zuzi, no normalnie szok co się z nim powyprawiało w tej ciąży, chyba mu hormony szaleją;) hihih

niewiem1303 dziękuję:)

zazdroszczę Ci tego spania, ja od jakiegoś czasu strasznie źle sypiam, co godzinę wstaję siusiu, wiercę się i mam wrażenie,że w ogóle nie śpię:/ chociaż dziś jak wracałam z pracy to przysnęłam w autobusie, przebudziłam się w ostatniej chwili i ledwo co zdążyłam wysiąść;)

Brygida nie ma czego się bać, jest dużo pozycji z których można korzystać nawet z dużym brzuszkiem:)

Madzia - najlepszego :)

mi wlasnie ostatnio tez tak ciagnie w dole brzucha, i to rano tez, wczesniej mialam tak wieczorem. Myslalam ze to od tego sprzatania calymi dniami. Mam wrazenie ze nasz chlopczyk nie ma juz miejsca w srodku... Tez tak podtrzymuje brzuch.
Od 2 dni dni non stop spie, ok 15 budze sie do zycia i cos porobie, dzis umylam jedno okno az sasiadka mnie opie... ;)

Marta - do uczucia "wylatywania" juz sie przyzwyczilam:)

Mnie chyba bola dzisiaj od prasowania, chociaz robilam to tylko 1,5h...

Co do pierniczkow - ja wlasnie dekoruje:) Mam juz dosyc, co za cholerstwo uparte, znalazlam przepis na glazure, ale za nic nie moge jej okiełznac:)

Wracajac jeszcze do tematu seksu- mi wczoraj lekarz dal zielone swiatlo, zaznaczajac,ze jest to bardzo dobry sposob, zeby przyspieszyc porod.
I co? Stchorzylam:) Normalnie czulam sie jak przed pierwszym razem, bo w sumie nie mam zielonego pojecia jak to z tym brzuchem wykonac:)

dzięki za życzonka:)

Marta-B ja też czasami czuję podobny ból, czasami mam wrażenie,że mała mi zaraz wyleci, czuję tak tylko jak chodzę aż czasami tak odruchowo brzuch podtrzymuję:)

Fakt, mąż na medal:)

Brygida - mnie plecy wczoraj bolały, robiłam pierniczki na święta:) Ale przeszło. Za to dziś mam wrażenie że dziecko mi zaraz wyleci z brzucha. Czuję takie rozpychanie (szyjki?), duży ciężar, jakby mi główka dziecka schodziła już tak strasznie nisko i uciskała na mięśnie i na kości. Czuję taki ból (niezbyt mocny, ale stały) na chyba spojenie łonowe (to jest chyba to, bo głupio powiedzieć że na "cipkę";) chodzi o te kości), no normalnie jakby mi dziecko chciało wyjść - takie mam wrażenie, a ponieważ nigdy wcześniej nie rodziłam, to wiadomo że mogą mi się różne rzeczy wydawać;p;)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...