MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Wyniki były do odbiory następnego dnia.
I tak chyba najlepiej pójść wcześnie rano, bo im później się idzie tym bardziej odczuwa się głód :)

Jak ja robiłam glukoze 75, to babka kazała mi przyjechać na 06.30 (bo od tej godz zaczynają pobierać krew w mojej przychodni) i wejść bez kolejki. Więc myślę, że to chyba tak wszędzie funkcjonuje.

Hej.
Mam pytanie odnośnie badania tej glukozy.
Np. jeśli w przychodni pobierają krew od 7-8.30 to czy muszę iść wcześnie rano (i czekać pewnie w długiej kolejce) czy mogę spokojnie iść na koniec a oni i tak musza mi zrobić to badanie i pobrać krew znowu po dwóch godzinach.
I czy wyniki są następnego dnia, czy trzeba dłużej czekać?

image

Luciolla- teraz jesteś w którym tygodniu? 25, 26?

No to super Luciolla:)
Ja kombinezony mam dwa-jeden normalny i drugi własnie taki ala worek i ma ten otwór na pasy w foteliku:)
Dzisiaj jadę po rzeczy higieniczne i pampersy. W realu promocja więc kupię:)

Luciolla widzisz a mówiłam żeby się nie martwić:) torbiele w większości przypadków się wchłaniają:) bardzo się cieszę:)

Ooolenka1 to dziwne mnie nic takiego nie mówili a robiłam glukozę w 18 tygodniu. A teraz mam kolejną. Jutro po skierowanie i komplet badań będę robić.

Byłam dziś na USG i mam dobrą wiadomość, torbiel u mojej córeczki już jest trzy razy mniejszy niż na początku :D Ufff.... :) Niedługo się wchłonie zupełnie.

Monika20 mi też brzuch czasami twardnieje, przeważnie pod wieczór... ustępuje to po jakimś czasie, nie wiem czy tak może być, ale jutro mam wizytę z położną więc zapytam.

Ja cieszyłam sie ze mam cukier w normie, a okazuje sie -ze musze powtórzyc test na glukoze 75 i wynik moze byc inny. Rzekomo za wcześnie go wykonałam bo w 23 tygodniu ciąży, a robi sie go miedzy 24 a 28. Az wierzyc sie nie chce ze ten jeden tydzien moze wniesc jakies zmiany, ale co zrobic, trzeba jeszcze raz przez to przejsc. Tylko jak, gdy mam lezec , a nie min 2 godziny w jakiejś przychodni spedzic??!!!

Lucciola- dzięki za namiary na "rodzyneczki", własnie kilka rzeczy od nich zamówiłam, na dniach ma przyjść paczka-zobaczymy :)

Ja kupiłam od jednej forumki taki kombinezon-worek, z cocodrillo za 50 złotych, a w sklepie widziałam,że ok 120-130 zł kosztują. W ogóle takie worki polecam, bo noworodek kuli nóżki i ciężko mu je upchnąć w nogawki, a tak zapina się worek i gotowe. Tylko ważne,żeby miał te otwory na pasy fotelika. A co do twardnienia brzucha, to o ile nie jest to regularne i się nie zwiększa częstotliwością, to może się zdarzać

Ja odkupuje od jednej pani kombinezonik różowy b.ładny,byłam dziś u diabetologa nie mam w tej cizy cukrzycy hura ale pani dr powiedziala ze za 5tyg na kontrol bo moze z wiekiem ciaży sie ona rozwinac:(a tak to jest super,od rana mam tak twardy brzuch i takie prady mi mocne przechodza:( też tak macie?

ja kombinezon kupiłam na rynku na przymorzu z Cubusa za 50 zł, nowiutki:) Pani dostała dla córeczki,ale urodziła ją w październiku a na zimę był już nią za mały więc nawet nie noszony, a kombinezonik prześliczny:)

ojj dziewczyny ale mnie zgaga dzisiaj męczy... masakra:/

Dziękuję :)

Anulka87 pamiętam, że szukałaś wózka Roan Marita używanego. Przeglądałam ogłoszenia i natknęłam się na to może Cię zainteresuje

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/sprzedam-wozek-marita-firmy-roan-ogl4299281.html

Oo szafing:) Ja niestety nie przybędę, Gdańsk to dla mnie za daleko.

Witaminy biorę od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży. Najpierw Femibion, teraz trochę tańsze Pharmaton matruelle (w aptece w centrum kaszuby te ostatnie są o 16zł tańsze niż w Rumi!!).
2 miesiące przed ciążą zaczęłam brać kwas foliowy. Wszystko zalecił mi prywatny lekarz.

Też uważam że nie ma sensu wydawać pieniędzy na drogie ciuszki dla maleństwa z których i tak za 2-3 tygodnie wyrośnie, dlatego wybrałam się do lumpka w Janowie, w dawnym Pewexie. Kupiłam 3 bluzeczki po 4-7zł każda, ogólnie wyszło mnie to drożej niż kupno nowych w Pepco. No ale te z lumpka były firmowe. W lumpku widziałam też kombinezony, niestety ceny porównywalne do tych sklepowych, nie mówię o tych z cubusa itp za 100-150zł, ale takich za 70-80. Ja kupiłam w Mapu za 68 i jest śliczny i grubiutki. Wychodzi na to że nie w każdym lumpku jest taniej.

Witajcie Dziewczyny!
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale może kogoś zainteresuje nasza akcja.
pozdrawiamy
Aga&Justyna

image

Uploaded with ImageShack.us

No ja nigdy nic z lupa nie kupowałam i mam opory. Wiem, ze dziecko szybko wyrośnie z ciuchów ,ale na chwilę obecna nie zamierzam kupować tam rzeczy. Moze pozniej, jak dziecko bedzie troszke wieksze. Najwyżej sobie nic nowego nie kupię, tylko dziecku. Ale gdybym miała gdzieś pod nosem taki sklep, abo wiedziała gdzie warto sie udać- to moze zmieniłabym zdanie. Na dzień dzisiejszy nie mam zadnej rzeczy kupionej- leze cały czas, jedynie od koleżanki kilka bodziaków i spiochów po jej córce dostałam. Bo gdybym nie musiała leżec, to pewnie szukałabym okazji i promocji, a w takiej sytuacji nie wiem co będzie. Moze pozostać mi tylko internet- czego tez nie lubię

Hej ja też kupuje ciuszki uzywane z lumpka badz od osoby prywatnej i sa zadbane orginalne ciuszki,mnie na nowe az tak bardzo nie stac,wole kupic kosmetyki ze sklepu,pampki a ciuszek ubierze 2 razy i bedzie za maly.

ja mam prawie wszystkie rzeczy z lumpa :)
moja mama upolowala sliczny nowy kombinezon na wyjscie ze szpitala za 10 pln, mam mnostwo z allegro uzywanych - w ogole nie zniszczone. Wczoraj ogladalam kombinezony, tak z ciekawosci, kurde ponad 100 pln!!
Madziakin masz racje jak kogos stac to ok, ja do oszczednych nie naleze, ale wole ta kase wydac np. na jakas zabawke ;)

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...