MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Luciolla fajny ten wózeczek, a jaki tani:) no i jaka różnica w cenie, aż nie do wiary:) a przyszedł Ci już czy jeszcze czekasz???
ja będę kupowała taki jaki jak Marti-30 grander alu:) kolor srebrno fioletowy, a Ty Marti jaki wybierasz???

ja mam jak na razie mały brzuszek... aż czasami się martwię,czy wszystko ok ze mną... w Pl mi powiedzieli,że dzidzia jest mniejsza o tydzień, teraz jak byłam na wizycie z położną mierzyła ona miednicę i powiedziała ,ze jest mniejsza niż powinna, jak za 3 tygodnie będzie mniejsza to wyślą mnie na dodatkowe USG...no i takim sposobem to se wkręcam czy aby wszystko ok i czy moja dzidzia rośnie... ale czuję ją jak się rusza, kopniaki są coraz mocniejsze, więc mam nadzieję,wszystko jest ok. Ale tak jak oolenka1 czuję ciągły strach o moje maleństwo... nie wiem czy to minie???

tak w ogóle to strasznie mnie dziś zgada męczy:/ nigdy w życiu nie wiedziałam co to jest, dopiero teraz miałam okazję się przekonać... masakra:/

Marti30, rozumiem twa obawę przed zakupem rzeczy dla dziecka, zanim się ono pojawi. Ja właśnie tak mam, jestem 6 miesiącu a w zasadzie nic dla dziecka nie mam. Cała ciąże dmucham i chucham by wszystko bylo dobrze, ale z w kazdym miesiącem pojawiają sie inne zagrożenia. Przez pierwsze 3 miesiące- strach przed poronieniem, 4 miesiąc- troche oddechu, 5 i 6- strach przed przedwczesnym porodem. W 7 mam nadzieje ze troche odsapne.

Luciolla faktycznie ładny i tani ten wózek.

Marti30 ja też chce kupić ten wózek:) Mam nadzieje, że sprawdzi się. Oglądałam go w sklepie w Tczewie kosztuje chyba 1150.
Ja też planuję wszystko wywozić do mamy łącznie z mebelkami i chce żeby mąż umeblował i przygotował wszystko dla maluszka tak żebym miała"niespodziankę" jak wrócę ze szpitala

Mi udało się kupić fotelik maxi cosi za 100zł praktycznie nie używany więc jestem mega zadowolona.

A ja nie mam wcale wielkiego brzuszka. Mieszczę się jeszcze w swoje bluzki i swetry. Kupiłam sobie na allegro ładną bluzeczkę ciążową ale jeszcze jest za duża:/

Luciolla -ale tani ten wózek!! Super cena.
Ja kupuje podobny choc trochę droższy.
http://allegro.pl/tutek-grander-alu-lekki-wielofunkcyjny-sprawdz-i1861226419.html

Dla Kubusia mam juz wszystko:)
Kołyske odkupiłam z forum i wyprana stoi w suszarni (mysle , że będzie do 4 mca) a wózek kupię po porodzie . Jakos się boję trzymać kołyske i wózek w domu przed porodem. Nie wiem czemu ....
Brzuch mam jak w 9 mcu:) Masakra jakaś.

Chciałam się jeszcze pochwalić zakupem :)

http://allegro.pl/deltim-outlet-delti-cat-2009-gondola-spacerowka-i1857526402.html

Dla porównania w Mama i Ja kosztuje 1350 a w Akpolu 1290 zeta. Polecam tym którzy jeszcze nie wybrali bryki.

Ja tez chce żeby tatuś był przy mnie, głównie z czysto egoistycznych pobudek :)

A ja oprócz tego myślałam jeszcze o znieczuleniu. Zastanawiałam czy chce i czy dałabym rade bez... A jakie wy macie zdanie o tym?

Czesc brzuchate :)
Ja rowniez rodzę z mężem. Ani ja, ani on nie wyobrażamy sobie żeby było inaczej. On strasznie chce przy tym byc.
A porody rodzinne:
"Pobieranie opłat za tzw. porody rodzinne i za intymne warunki podczas porodu (sala pojedyncza) przez placówki, które zawarły z NFZ kontrakt na udzielanie świadczeń medycznych związanych z porodem, jest sprzeczne z konstytucyjnymi zasadami szczególnej opieki nad kobietą w ciąży (art.68 ust.3 oraz art.71 ust.2), a także z zasadą równego dostępu do świadczeń opieki zdrowotnej (art.68 ust.2)"
Tak więc, jesli ktos bedzie Was chcial skasowac za porod rodzinny- mozecie powiedziec, zeby się bujał :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja również będę rodzić z mężem:) kiedyś miałam inne zdanie na ten temat, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Mam nadzieję,że zdąży dojechać z pracy na czas;)

Ja pierwszy porod mialam rodzinny i platny a teraz moja kolezanka rodzila w sierpniu i nie placi sie juz za porod tylko polozna powiedzial ze mozna dac ale nie trzeba dla poloznych co laska ale nie trzeba.Teraz też bym chciala rodzic z mężem ale zobaczymy co wyjdzie:o

A ze tak spytam tutejsze mamusie zamierzacie rodzic z mezem co o tym sadzicie ?
image

madziakin o jak fajnie wiedziec dziekuje za odpowiedz ;) image

Monika1987 koleżanka niedawno rodziła na Zaspie i nic nie płaciła, druga koleżanka w Wojewódzkim jakiś czas temu też rodziła i nic nie płaciła za rodzinny.

Witam wszystkie mamusie mam pytanie odnosnie porodu rodzinnego jak to jest w gdansku czy sa platne pytam sie bo chcialabym zeby maz byl ze mna przy porodzie moze ktoras wie ;)
image

Luciolla nie powinno być to nic niepokojącego, gdyż gdzieś wyczytałam,że między 16 a 22 tygodniem ciąży rozpoczyna się laktogeneza, tzn., że gruczoł piersiowy pod wpływem hormonów ciążowych osiąga pewne możliwości wydzielnicze. Mleko przedporodowe gromadzi sie w pęcherzykach i u niektórych kobiet pojawia sie na brodawkach... no ale w poniedziałek masz wizytę,więc będziesz wiedziała,czy wszystko ok:)

Trzymam kciuki dziewczyny żeby wam się dzieciaczki ładnie "zaprezentowały" :)

Ja również do gina w poniedziałek ale głównie po skierowanie na badania i lekarz wspominał że chce się dokładnie przyjrzeć jak serduszko pracuje i czy dobrze już rozwinięte. Więc będę miała okazję posłuchać :D

Któraś z was wspominała, że wypływa jej już płyn (bo nie wiem jak to inaczej określić) z piersi. Nadal tak macie? Bo ja dziś też zauważyłam plamę na staniku. Zapytam się w poniedziałek co to może być bo chyba trochę za wcześnie według mnie...

Monika20 ja z mezem pragnelibysmy chlopca poniewaz mamy juz 2 kochane corcie ale tego nie mozna wyczuc kiedy mozliwosc jest zaplodnienia chlopca czy dziewczynki wiec najwazniejsze dla nas jest zdrowie naszego szczescia a co bedzie to bedzie rowniez mocno kochane jak nasze corcie. Zycze tobie zdrowej i uroczej corci ;D
image

Monika1987 ja chodze do gina w akademi medycznej ale jeżdże na usg dokładniejsze do sopotu do dr f*utowskiego:) ja mam na 10 i żeby sie dzidzia pokoazała bardzo bym chciała wiedzieć bo mój mąż cały czas mówi że to chłopiec a ja że dzieczynka.Moja siostra też jest w ciąży tylko 2tyg póżniej bedzie rodzić i bedzie miała córe ja też bym chciała ale zobaczymy.

W końcu kupiłam parę ciuszków dla synka:) Byłam przypadkowo w C&A i były promocję a ciuszki takie śliczne że nie mogliśmy się oprzeć. Do tego przy kasie okazało się, że mają promocję i 25% obniżają każdy rachunek więc nakupowałam trochę więcej:)

Oglądałam kołyski w Mama i Ja i ta co w internecie kosztuje z przesyłką 200zł tam kosztuje 350 więc mają drogo:/

Mały wierci się coraz bardziej. Lubie jak kopie ale czasami robi coś dziwnego tak jak by się przekręcał gdzieś głęboko i to trochę boli i takie dziwne uczucie:/

Monika1987, Monika20 trzymam kciuki, żebyście poznały płeć dzieciaczków na kolejne wizycie

Monika20 ja tez za tydzien ide na usg i mam ogromna nadzieje ze dowiem sie kto mieszka w moim brzuszku dokladnie to w piatek na 12.00 jestem zapisana ul kolobrzeska a ty gdzie chodzisz? ;P
image

Monika20 pewnie nie możesz się doczekać:) oby tylko dzidzia chciała pokazać;)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (113 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...