MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

witajcie
ja jeszcze tydzien i bede wiedziala co bede miala:)
Luciolla chyba wiem o jaki sklep ci chodzi rodzyneczek?

olcia_ fajna ta kołyska z allegro:)

oolenka1 no to super,że wyniki są w normie:)))

ja ciuszków mam już coraz więcej, ale za to cała reszta pozostała jeszcze do kupienia...
Luciolla ja też kombinuję, jak to wszystko dla maleństwa pomieszczę w mieszkanku... za tydzień małe przemeblowanie będziemy robić i malowanie, mam nadzieję,że jakoś to zrobię,żeby więcej miejsca było:)

oolenka1 ja też tęsknie za imprezkami przy drinku w zadymionej knajpie i harcami na parkiecie :P

Mój M dzisiaj z koleżanka z pracy się zgadał że ma na sprzedaż X landera XA :) Tak więc kolejna rzecz na liście zakupów odfajkowana :D

Więc brakuje tylko drobiazgów, kosmetyków, pościeli, przewijaka, pieluch i innych pierdółek. Ale znalazłam na Allegro sprzedawce z Pruszcza Gdańskiego który ma to wszystko za znośną cenę :) Teraz tylko kombinuje jak ja to wszystko pomieszczę w mieszkanku.

Wyniki glukozy odebrane- są w normie. A lekarz tak mnie nastraszył mówiąć "napewno ma pani cukrzyce" !!!Fakt, duzo juz przytyłam ale nie musiał mnie tak straszyć. Może z tą skracająca się szyjką macicy też tak na wyrost powiedział? Ide w przyszłym tygodniu do innego lekarza, zobaczymy co powie. Wkurze sie na tego mojego lekarza i mu wygarnę jeśli wszystko będzie dobrze,bo tylko stersów mi przysparza.

MamaO- ja dopiero w listopadzie zamierzam kupić większośc ciuszków i przyborów dla dziecka. Chciałabym tez łózeczko z całym wyposażeniem ,ale nie wiem czy to nie za wcześnie. W sumie bedzie to 7 miesiąc, ale ja cały cza myśle ze jeszcze czas. Na dzien dzisiejszy mam kilka par skarpetek i buciki :)

MartaB- w końcu kupiłam sukienke na slub koleżanki , też na hali w Gdyni. Jutro panieński-szkoda ze nie mogę zaszaleć :)

Ja dzisiaj też robiłam test na glukozę... W pon idę na wizytę do gin, w środę do endo i mam nadzieję, że wszystko będzie okey.
Powoli kompletuję wyprawkę...
Przeglądam sobie kołyski i są takie śliczne... A jak Wy jesteście daleko z dzieciowymi zakupami ?

hmmm, też właśnie nie wiem. W każdym bądź razie ja tego nie miałam robione.
Byłam rano robić ten test na glukoze 75, jutro wyniki, mam nadzieje ze zadnej ciążowej cukrzycy nie mam ( jak podejrzewa lekarz)

oolenka ja ciśnienie mam dobre, maleństwo jest w normie a miałam robione przepływy ale nie wiem czy każda kobitka musi to robić

Mam pytanko, czy każda ciężarna musi mieć zrobione te przepływy krwi, czy tylko wtedy gdy ma nadciśnienie lub gdy za mały jest płód?

Misia83 to super, że przepływy już w normie:)
a jaką kołyskę wybrałaś. Szukałam na Allegro i nawet tanią znalazłam

http://allegro.pl/amal-ii-kolyska-lozeczko-buk-materac-3-kolory-i1846420788.html

koszt 200 zł z przesyłką więc nie jest najgorzej. Dzisiaj jadę do Mama i Ja żeby pooglądać i porównać. Trochę boję sie z Allegro kupować bo nie wiem jak będzie jakościowo. Więc jak możesz daj znać jak przyjdzie Twoja:) i pochwal się jaką wybrałaś

Monika, a skąd byłby odbiór tych warzywek? i co byś miała na sprzedaż?:)

Hej dziewczyny, mnie też trochę nie było, ja i moja córcia chorowałyśmy, jak wszyscy wokół chyba. Już u mnie siódmy miesiąc leci(dzis zaczynam 28 tydzien) i czuję się kiepsko, ciężko mi chodzić, ciągle muszę to ciśnienie mierzyć, nogi mi puchną itd.Ale byłam w zeszłym tyg u gin i synek ma już 1100 gram, ładnie rośnie, przepływy te maciczne się poprawiły dzięki lekom więc jestem szczęśliwa:) Zamówiłam dla małego kołyskę z allegro, a dla starszej muszę jakieś łóżeczko wybrać, ona ma 2 latka i 4 miesiące, najpierw myślałam o tapczaniku,ale chyba chciałabym jeszcze żeby w szczebelkowym spała, więc kupujemy takie 140x70 cm 2 w 1, z opcją zmiany na tapczanik

Witajcie odnośnie w czym będzie spało moje dziecko:) to mam łóżeczko.Mój brzuch od paru dni wyglada jak bym była w 8msc ciąży:(taki wypchany.A dziewczyny mam pytanie jest ktoś chętny na warzywa i jabłka swoje niepryskane?

olcia_ szkoda,że do Twojej sypialni nie zmieści się łóżeczko:( niestety ani kołyska ani kosz nie starczy Ci na długo, do ok 6 -go miesiąca może... dzidzia będzie rosła i potrzebowała więcej miejsca... a taka kołyska sporo kosztuje, ja bym wolała wykombinować tak,żeby jakoś się zmieściło to łóżeczko, jeżeli naprawdę się nie da, to nie wiem co bym wybrała, bo niestety nie mam pojęcia co lepsze... musisz sprawdzić rozmiary przede wszystkim, bo te kosze wydają mi się troszkę mniejsze... ale chyba są ładniejsze:) i bardzo słodkie:)

Marti30 mi też tak parę razy się zdarzyło jak długo siedziałam i szybko wstałam z łóżka to poczułam ból na dole brzuszka. Za to jak kicham to zawsze muszę się lekko skulić bo jak jestem wyprostowana to boli mnie cały brzuch.

Dziewczyny może wy możecie mi doradzić. Wczoraj zorienwałam się, ze do naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko. Rozważam zakup kołyski albo kosza wiklinowego(oba na kółkach) i nie wiem co będzie lepsze.

Założyłam wątek z zapytaniem mam nadzieje, że ktoś mi doradzi

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=274797&c=1&k=160

Hej dziewczyny-ale nas juz dużo jest:)
Z tym kołotaniem to jestem już spokojniejsza, bo wiem , że nie jedyna...
Mam okropną zgagę i brzucho mnie boli na dole przy każdej próbie wstania czy schylania się. Idę w czwartek do gina i zapytam czy to normalne zeby tak bolało.

mamaO nie martw się, nic z Tobą nie jest nie tak:)
ja czuję się podobnie, zmęczona, senna, bolą nogi, kręgosłup, czasami nie mam siły na nic... do pracy też już coraz gorzej się chodzi... ale przecież takie są uroki ciąży, nikt nie powiedział,że będzie łatwo, trzeba to jakoś wytrzymać:) myślę pozytywnie, cieszę się,że już niedługo będę tulić swoją małą do siebie i szybko zapomnę,że się troszkę męczyłam w tej ciąży:))) ale są dni kiedy czuję się świetnie, tak jakbym w ogóle w niej nie była;)
Mi tak samo jak olci poprawia humor oglądanie ciuszków, mebelków i zdjęć małych dzieciątek w necie, a także czytanie na ten temat i snucie wyobrażeń jak to będzie jak dzidzia będzie już z nami:)

mamaO głowa do góry będzie dobrze. Nie chcę na siłę Cię pocieszać ale zamiast smucić się ciesz się, że z maleństwem jest dobrze.
Każda z nas jest w ciąży i nie jest idealnie w końcu ciążowe dolegliwości dotykają każdej z nas. Więc nie myśl, ze z Tobą coś nie tak bo jest wszystko w porządku:)
Nie wiem jak Tobie ale mi poprawia humor jak oglądam w internecie ciuszki i mebelki dla dzieci i wtedy wiem, że te parę miesięcy będzie mi to wynagrodzone:)

Cześć dziewczyny,
Troszkę mnie nie było :(
Zastanawiam się czy to ze mna jest coś nie tak, czy ogólnie coś się zmieniło i kobiety jakos gorzej znoszą ciąże ? Dla mnie ta ciąża nie jest łatwa, ciągle coś łapie, źle się czuję i ogólnie jakoś słabo znoszę ten stan błogosławiony :) Ciężko mi ze wszystkim, zaraz jestem zmęczona, co chwilę wstaję do wc. Chciałabym już urodzić gdyby to było bezpieczne i możliwe.
Raczej długo śpię, a jak wcześnie wstanę to odsypiam w ciągu dnia a i tak ,,za chwilę'' jestem spiąca. Do tego wieczorami mam zgagę i dokuczają mi nogi i kręgosłup.

olcia_ to super, że wszystko dobrze z małym:) nie potrzebnie było się martwić:)

Sasa1984 też tak myślę,że z tym kołotaniem to jest tak jak powiedziała mi położna, już się przestałam martwić:) chyba, żeby się to nasiliło i jeszcze jakieś dodatkowe objawy wystąpiły na na pewno to sprawdzę, póki co nie ma co panikować:)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...