MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Oleńka - tak na Rewie-odkryliśmy Rewę jakieś 2 lata temu.. pięknie, zawsze jeżdzimy tam na cały dzien i zostajemy na obiedzie w tej drewnianej knajpie zaraz przy plaży-super jedzonko:)
Ciuszki kupowałam w różnych sklepach, to co wpadło w oko i było wyjątkowe. Dużo mam ze smyka z Auchan Rumia. Różne firmy-patrzałam bardziej na materiał i wykonanie. Trochę też ciuszków dostanę od kuzynki-ona całą wyprawkę kupiła w lumpeksie . Całą ciążę chodziła i kupowała i ma same firmówki za kilka złotych za sztukę:)
Ja po urodzeniu też mam zamiar kupować w lumpeksie,bo wiadomo dziecko szybko rośnie, tylko nie wiem czy starczy mi czasu i cierpliwości w poszukiwaniach.
Jak tak piszecie o kołotaniu serca to ja też mam i to codziennie. Serce mi jakos nierówno bije , ale ja robiłam to badanie TSH. Czy cos jeszcze innego sie robi?

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek

Marti30 ojj dużo tych ciuszków już masz:) z tego wynika,że ja jeszcze mam dużo do kupienia;)

ja se badań na tarczycę nie robiłam, ale Sasa1984 pisała o kołotaniu serca, też często je mam, więc może powinnam zrobić te badania:/

dziś czuję się fatalnie... głowa mnie strasznie boli od wczoraj,źle spałam, czuję się taka jakaś zmęczona że szok... do tego zaczęłam się zamartwiać, piszecie,że Wasze pociechy tak szaleją w brzuszku, moja jak na razie spokojna jest.... mam nadzieję,że wszystko ok:/

Wlasnie, a propos jodu- musze zmienic witaminy na takie, gdzie jest tez jod, bo w moich go nie ma.
Mi oswiadczono, ze leczenie moze trwac jeszcze po urodzeniu, po pologu, a byc moze - jesli wyniki nie beda super zadowalajace - do konca zycia... Elegancko.
Naczytalam sie sporo o niedoczynnosci, jak grozna jest szczegolnie na poczatku ciazy. Cale szczescie,ze skoro miala juz sie pojawic- to pojawila sie dopiero niedawno. A zaczelo sie od kolatania serca i mojej checi ustalenia skad to sie wzeilo. Stad wszystkie badania.

Ja też mam niedoczynność tarczycy ale utajnioną. Ogólnie TSH miałam w normie(nawet było idealnie) ale mój obecny gin zalecił dodatkowe badania i wyszło szydło z worka.
Jest to minimalna niedoczynność ale w ciąży gin kazał brać tabletki i jod i kontrolować. Na kolejnej wizycie spytam się czy jak urodzę to dalej będę musiała je brać bo słyszałam, że wtedy nie można karmić piersią:/ ale nie wiem na ile to prawda.

Sasa- ja mam problemy z tarczycą, dlatego co 4 tygodnie stawiam sie u endokrynologa z nowymi wynikami badań i monitujemy je.

Marti- dużo tych ciuszków masz. Kupowałaś wszystko odrębnie czy może wszystko w jednym miejscu za jednym razem??

Byłaś na Rewie? To blisko mnie :)

Luciolla -tatuś nie pomaga, bo prowadzi firmę i praktycznie prawie codziennie jest od 8-19 w pracy. Ale zakupy mi robi, to co sie na kartce znajdzie:) Tylko niedziela ma wolną , więc zawsze gdzies jedziemy. W zeszłym tyg do zoo a wczoraj na cały dzień do Rewy.
Od przyszłego tyg chce brać 1 dzien w tyg wolny , bo trzeba listwy przypodłogowe wkońcu zrobić i piwnice sprzątnąć. Ja siedzę na zwolnieniu od sierpnia , więc domem i dzieckiem sie zajmę, tylko czasem Zuzi mi szkoda, bo brakuje jej wspólnych zabaw czy poprostu częstszej rozmowy nie tylko ze mną.

Hej dziewczynki. Ja już wszystkie ciuszki mam kupione:) Ciągle obawiam się , że mi zabraknie. Kupiłam w sumie w rozmiarze 0-3mce 12 pajacyków cieńkich, 6 grubszych, 12 par body z krótkim rękawem, 6 z długim, 8 par śpioszków, dwie pary dzinsów, bo jakoś sie nie moge przekonać, że niemowlakowi bedzie w tym wygodnie + 2 koszule i kamizelkę na wyjściowe okazje:), 2 dresiki, kombinezon i taki ocieplacz ale kombinezon z rączkami i zszywanym dołem(cos takiego jak do spania), 2 czapki, 12 par skarpetek i łapki niedrapki. Siedze i podziwiam sobie i juz nie moge się doczekać:))
Kubuś kopie ciągle i mąż i córka już też nie mogą się doczekać. Moja córka dzisiaj stwierdziła że mam jeszcze jedną bułkę zjeść, co Kubuś szybciej urośnie, bo jej sie do zimy to nie chce czekać:))No i odwieczne pytanie: mamo a gdzie ja będę jak ty będziesz w szpitalu -bo wtedy to do szkoły nie chcę chodzić! Ach te dzieci...

Ja wczoraj wieczorem poczułam trzy ciosy w dole brzucha :) Nareszcie :)
I też mam kłopot z tym, co kupić, i ile? Mam co prawda dwie kuzynki, które mi podpowiadają, co i jak, ale...

Czesc ciezarowki,
ja czuje juz mojego malego znacząco. Tatuś juz jakis tydzien temu zobaczyl wypchniecie na skorze brzucha, poczul go rowniez przez rękę jak kopie. Baaardzo sie cieszyl, bo strasznie czeka na kontakt z synusiem:)
Mlody kopie najczesciej na dole brzucha jak rowniez czesto z prawej strony u gory. Jest juz ulozony glowką w dól, oby nie przyszlo mu do glowy sie odwracac. A jesli nawet - to niech szybko wroci do tej pozycji z teraz, poki ma jeszcze duzo miejsca.
Aniulka - faktycznie wkleilam starszą naszą listę, za co bardzo przepraszam :)

Moje badania w porzadku, oprocz.... tsh...
Lekka niedoczynnosc. Prawdopodobnie "zlapala" mnie gdzies okolo 16 tyg, wiec nie ma juz takiego ryzyka,jakby to bylo na samym poczatku ciazy, no ale zawsze. Bylam u endokrynologa - dzialamy.
U Was tarczyca w porzadku? Sprawdzcie, bo jest to "groźnawe" dla dziecka. Szczegolnie wlasnie niedoczynnosc.

olcia_ koniecznie jak będziesz szła weż se sobą połówkę cytryny:) ja oczywiście zapomniałam i roztwór był nie do picia;/ No i dobrze jednak być z kimś, ja pojechałam sama i przez pierwszą godzinę było nieciekawie...

Szkoła rodzenia jak dla mnie fajna sprawa, ostatnio kąpaliśmy dzidzie:) teraz na następnych zajęciach mamy mieć spotkanie z psychologiem i kimś tam jeszcze:)
Jak dla kogoś kto jest dzieciowo zielony (jak ja:)) jest to coś bardzo przydatnego. Pozatym czuje się troche bardziej pewnie..
Ostatnio na przykład miałam durne sny o tym,ze juz urodziłam i nie mam pojęcia jak mam trzymać dziecko a nikt mi nie chce podpowiedziec:)
Dzieki SR jest trochę lepiej:)

Brygida to super, że cukier masz w normie i masz to już za sobą. Ja niestety jestem jeszcze przed tym badaniem :/
A powiedz jak na szkole rodzenie?? Ona trwa 6 czy 11 tygodni??

Hej dziewczyny:)
Ja weekend spędziłam weselnie, trochę potoczyłam się po parkiecie,obżarłam, popuchłam i teraz odleżakowuję:)
Najgorzej było dziś rano, totalnie sie nie wyspałam bo mała nie dała mi pospać urządzając sobie z mojego brzucha dość bolesną trampolinę:) a tu trzeba było jechać na poprawiny... Całe szczęście juz po:)

Pochwalę się jeszcze tylko,że na caaaałe szczęście cukier mam w normie:)
Na całe szczęście bo powtarzanie tego całego 2godzinnego oczekiwania byloby katorgą:)

miało być w okolicach kolan;)

ooo fajnie macie, też bym już chciała zobaczyć jak mi brzuszek skacze;)

ja niestety też nie byłam nigdy u dermatologa, kiedyś często miałam uczulenie ale to przeważnie w okolicach kolach i łokci, objawiało się to suchą i czerwoną skórą w tych miejscach i do tego swędziało, brałam zawsze zirtec i mi przechodziło, nie mam pojęcia od czego to było...

oolenka1 Niestety nie pomogę Ci z dermatologiem tym bardziej z Gdyni.
Ja dopiero od paru dni widzę jak mocno kopie to aż widać takie wypuklenie się na brzuszku robi:) super widok i uczucie. Tylko się cieszyć, że w żebra jeszcze nie kopie to ponoć boli

A co z tym dermatologiem? Nikt nie miał przyjemności być u jakiegoś z Gdyni???? To będę musiała jutro w ciemno do jakiegoś sie zarejestrować

Ja jak na razie byłam raz na wstępnych oględzinach w hurtowni. Chciałam zobaczyć jakie mają tam produkty i jakie ceny. A kupiłam jak na razie same pierdółki: nozyczki, temometr, skarpetki, butelke, smoczek. Ciuszków nie kupowałam bo nie wiedziałam jaki rozmiar i jakie najwygodniejsze. To tez nasze pierwsze dziecko i nie bardzo wiem co kupowac, dlatego zrobiłam sobie listę ( z internetu) i z nią następnym razem pojade i dokupie kolenych pare rzeczy typu: kocyki, pościel....

A ja odkąd więcej odpoczywam i leżę to nie tylko czuje ale i widzę jak dziecko rusza się. Brzuch tak czasami śmiesznie skacze. Mąż tez miał okazje je zobaczyc. Fajnie, to strasznie zbliża :)

Madziakin a mi się śniło dzisiaj w nocy, że są bliźniaki:p
Jeżeli chodzi o kopanie to częściej kopie bardzo nisko a czasami razem rączkami i nóżkami uderza. Ale nigdy nie poczułam go powyżej pępka zawsze poniżej. Mój mąż już poczuł ruchy nawet go centralnie w ucho kopnął jak przyłożył ucho do brzuszka:)

Bywały takie dni, że dopiero wieczorem go czuje bo cały dzień śpi. Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że na tym etapie dziecko śpi 20 h na dobę.

Ja jak na razie nie mam jeszcze nic kupionego:/ Nawet nie wiem jak się do tego zabrać. To nasze pierwsze dziecko i nie wiem czego ile ciuszków kupić i na co zwracać uwagę przy zakupie:/

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...