MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

witajcie dzis wizyta u gina bedzie dziewczynka:O to bedzie Liwia/Luiza wazy 400g jest zdrowa i sliczna.

Mój Kubus ważył w 23 tyg 640 g, ale doktor mówił, że dzieciaczki lubia duzo przybierac a potem będa chwile stały w miejscu z waga i dopiero po 32 tyg znowu ruszą-nie ma reguły. Nie ma co się martwić zbyt małą lub dużą wagą.
Co do szyjki macicy to ja jestem po konizacji szyjki i mam bardzo krótką i póki co nic sie nie dzieje a niby miałam iść po 14 tyg na zabieg. Póki szyjka daje radę, nie otwiera sie i nie krwawimy to się nie ma czym martwić. Pozatym mi zawsze mój gin robi usg dopochwowe-zawsze można poprosić o nie-widać wszystko od strony szyjki własnie.
Mi przez 30 dni płacił szef a teraz Zus, ale bardzo mało, bo tylko 1041 zł czyli tyle co miałam na umowie:( nie chcą uznać premi, bo na umowie nie miałam wyszczególnione kwoty , więc jestem zła bo mam połowę kasy. Przez tę sytuację nie wiem czy wrócę do tej firmy..... wszyscy na najniższej krajowej a reszta jako premia , której potem nie widać:(

oolenka1 4 tygodnie temu ważyła 407 g, teraz to już chyba więcej mam nadzieję:)

Aha, Oolenka - nie kupowałam sama płytki - pan dr sam dał, nawet nie musiałam przypominać;)

Oolenka - mi przez tel. powiedziano że dobrze zrobić badanie 4d w 25 tygodniu. Czekałam kilka dni, ale były bliższe terminy.

Ja jestem na zwolnieniu dopiero od 19 września, wcześniej miałam po prostu wakacje:) Mam oszczędności więc zastoju w kasie się nie boję, jestem tylko ciekawa jak to będzie. Ale zobaczymy:)

Marta B- no ja teraz mam przestój w kasie, czyli po pierwszym miesiącu przebywaniu na zwolnieniu lekarskim, a jak ty juz kilka miesięcy nie pracujesz to zastoju mieć nie bedziesz.

kurcze, Luciolla,ale cena za usg - ale widac warto było:) czyli do szpitala nie idziesz? jak to dobrze jednak sprawdzic wszystko...

madziakin - Julka pewnie rośnie jak na drożdzach:)

madziakin- a ile Twoja mała waży?

Marta B- wiesz może do którego tygodnia najlepiej iść na to badanie 3D , by było dziecko dobrze widać? Czy miałaś kupioną płytkę i ile czasu czekałaś na to badanie( kilka dni czy tygodni?)

dziewczyny fajnie macie,że Wasze bobaski takie duże:) ja też bym chciała,żeby moja mała taka duża była, za 2 tyg. mam wizytę i mam nadzieję,że się okaże, że Julka podrosła dużo:)

Luciolla widzisz torbiel jest już mniejszy, na pewno się wchłonie i wszystko będzie dobrze:) nie potrzebny stres tylko!!

aaa ok, juz widze, 3 dni przedemna:) czyli nie tylko moja mała taka klockowata:)

Marta-B - jezeli pracujesz w wiekszej firmie, to do konca moze placic Ci pracodawca a nie bezposrednio zus, takze bez obaw:)

Co do wielkosci dzidzi - booooniu,jeszcze jakis czas temu cieszylam sie jak miala kilka cm, a teraz wazy juz pewnie ponad kilogram:)
misia83 - w ktorym jestes tygodniu?

Ja pieniążki dostałam faktycznie mniejsze, tak jak piszecie,średnia z 12 miesięcy się liczy. A czuję się coraz gorzej, zatrzymuję wodę i się czuję jak balonik taki, mam wrażenie,że puchnę. Ale zrobiłam badanie moczu pod kątek tej cholernej gestozy i nie ma białka na szczęscię. Tylko ciśnienie znów skacze. Już mam powoli dosyć i jakiś kryzys mnie dopada, nie mam siły się córcią zajmować i w ogole na nic siły nie mam. Ale na pocieszenie byłam dziś u gina i synek waży już ok 1500 gram więc sporo urósł, ilość wód płodowych jest ok, mały fika więc jemu jest dobrze, tylko mamusia narzeka;) Już mnie nachodzą jakieś myśli o kupowaniu tych wszystkich rzeczy do szpitala, może dlatego że z córką jak trafiłam na patologię ciąży w 34 tyg to już do porodu nie wyszłam i wszystko mi mąż i mama musieli kupować, teraz wolałabym sama się spokojnie przygotować.
A co do kołyski, to któraś z dziewczyn pytała, zakochałam się w takiej
http://allegro.pl/kolyska-first-years-5w1-swiatlo-melodie-wibracj-i1867716108.html
udało mi się nową taniej zamówić z aukcji allegro więc się cieszę i czekam na nią:)

Ja dostałam we wrześniu i w październiku normalną wypłatę, przesłaną przez pracodawcę. Nie skumałam - kiedy zus zacznie mi przesyłać kasę? Będzie jakiś przestój, czy nie musi być?

Brygida - 900g w 23 tygodniu - no no no, duża dzidzia:) Ale kto wie, może później przystopuje? Ja się zastanawiam jak my urodzimy te dzieciaczki hihih, obwód główki Zuzki to ponad 23cm, a przecież jeszcze sporo urośnie...;)

Oolenka - ...aż żal komentować tego lekarza... Jeśli będziesz się zastanawiać nad dodatkowym badaniem usg, to może opowiem jak ono podziałało na mnie... Pisałam Wam już wcześniej że ciąża to nie jest dla mnie jakiś cudowny stan opisywany w gazetach i afirmowany w TV. Wcale nie czułam się wyjątkowo. Na dziecko czekałam i czekam nadal, ale nie cieszyłam się na nie tak jak się tego spodziewałam. Ciężko mi było w tej ciąży. A teraz po badaniu po prostu zmiana o 180 stopni:) Jak się zobaczy takie maleństwo, które rusza się w Twoim brzuszku, a Ty to jednocześnie czujesz i widzisz, jak patrzysz na rysy swojego potomka, na jego miny, ruszanie paluszkami itp, to takie coś chwyta za serce że o wiele łatwiej jest znosić niedogodności ciąży i czujesz się o wiele bardziej związana z dzieckiem. Dlatego tak jak Marti30 polecam tego lekarza u którego byłam, dr Piotra Zabula z polikliniki Evi-Med w Gdyni. Do tego badanie jest stosunkowo tanie w porównaniu z innymi klinikami. Na pewno 160zł warto dać za takie przeżycia i za pewność że z dzieckiem jest wszystko w porządku.
Ze mną na badaniu była mama, mąż był akurat w delegacji. Dostaliśmy jednak płytkę z filmem i zdjęcia, więc i tak zobaczył naszą córeńkę w akcji:) Warto, naprawdę warto!:)

Na zwolnienie jestem no ale kasę to mi pracodawca przelewa...

Luciolla - a jestes na zwolnianiu i płaci za Ciebie zus? Bo mi wczesniej tez wysylali a teraz cisza..

Brygida mnie pracodawca wysyła pocztą albo mój M. odbiera z firmy. Także spytaj u siebie w firmie.

chodziło mi o koniec października :)

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...