MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

Hej.
Brygida...mój jadłospis wygląda bardzo podobnie do Twojego, raczej sobie niczego nie odmawiam. Mam na plusie już 10 kg i nadzieje, że zrzucę po porodzie. Ale mimo tych 10 kilo to ludzie raczej mówią, że tylko brzuch mi widać. Pewnie jeszcze trochę przytyje, bo odebrałam wyniki na glukozę i nie mam cukrzycy. W ogóle wszystkie wyniki mam dobre a szyjkę wzorcową jak powiedział lekarz wiec jestem dzisiaj mega szczęśliwa a córeczka ma już 750g;)

image

Madziakin kolor padł na srebrno szary chociaż bardzo mi się podobał też czerwony.

Marti30 ten wózek zawsze będzie miał małe kółka z przodu a duże tam gdzie masz rączkę bo tylko wkład przedkładasz przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Byłam w sklepie i sama przekładałam budę:)
tutka znalazłam w Tczewie jest po 1199zł a jak zażyczysz sobie inny kolor ramy np czarny, czerwony dopłacasz 100zł. Gdzie będziesz kupowała może znalazłaś gdzieś taniej??

Ja stawiam na grandera alu tutek -chyba srebrno-szary, muszę wpłacić zaliczkę i 2 tyg czekać.
Czekam Madziakin na twoją recenzję co do spacerówki i grubości śpiworka w nim:)
Zastanawiam się jak będzie np. wiało to rączki nie przełożę w spacerówce, tylko muszę całą górę przełożyć a to podobno już głupio wygląda. Małe kółka będą z tyłu wtedy.... W Tygrysku (gdzie wózek chcę kupić) były tylko 2 reklamacje na ten wózek , więc pewnie się na niego skuszę.

olcia_ a jaki kolorek będziesz kupowała? jak dojdzie mi wózek to go wypróbuję i zdam ci relacje:)))

Marta-B ja jem podobnie do Ciebie, z tym że, jadłam dużo słodyczy ale już je ograniczyłam... ale i tak codziennie zjadam coś malutkiego słodkiego;) czasami skuszę się na chipsy... i jak mąż ma wolne to wtedy jakiś cięższy obiadek smażone mięso czy jakiś sos.. ale to nie zawsze i staram się nie jeść jakiejś mega dużej porcji...
Aniulka87 to fajnie,że po Tobie nie widać tych 10 kg... u mnie widać i to dużo, w pracy co chwilę mi ktoś komentuje jak to ja przytyłam... niby w żartach ale zaczyna mnie to już drażnić... wcześniej mi to nie przeszkadzało,że tyję ale już czuje się jak hipopotam a jeszcze 2 miesiące zostały i ciekawe jak to będzie... ale cóż, jakoś damy radę dziewczyny:)))))

Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę że sobie pogadałyśmy o jedzeniu:) Aniulka - nie zdołowałaś mnie:) Po prostu czytając posty różnych osób, które odżywiają się różnie i różnie tyją można stwierdzić, że tycie w ciąży nie zależy od jedzenia. Tak więc będzie mi teraz na pewno lżej, że mimo że tyję, nie jest to jakaś moja wielka wina, tylko po prostu tak mam i już.

Już wykluczyłam słodzenie inki za radą Marti30. Więcej chyba zrobić nie mogę. I niech się dzieje co chce:)

No to ja się wypowiem w kwestii tycia i jedzenia. Jestem w 25 tygodniu. Na początku jadłam mało słodyczy, ale teraz sobie odpuściłam. W ogóle, od 4 miesiąca jem wszystko, dosłownie. Nawet chipsy, pijam od czasu do czasu pepsi czy colę, kawę od jakiegoś miesiąca prawie codziennie z jednej łyżeczki z dużą ilością mleka 3,2%. Smażone mięsko, zagęszczane zupy, 2-3 kanapki z wędliną i warzywami, owoce codziennie, herbaty (zwykła i owocowe, słodzone) kilka razy w ciągu dnia. Naprawdę, jem normalnie. Na plusie w 23 tygodniu miałam 9,7 kg. Przed ciążą ważyłam 54 kg, przy moim wzroście miałam niedowagę. Przez okres 19 tc. a 23 przytyłam 3 kg. Ale, wg słów osób postronnych, nic po mnie nie widać, że zyskałam na wadze prawie 10 kg. Tylko brzuch mi rośnie, biust :) i uda się troszkę powiększyły :)
Mam nadzieję, że nikogo nie "zdołowałam" swoim wpisem. Następna wizyta 17 XI, więc wtedy się dowiem, ile ważę, bo nie mam w domu wagi :)

Hahaha oolenak, wiedzialam,ze komus polepsze humor:)

Nie mniej jednak na swoje usprawiedliwienie powiem,ze i tak mega polepszylam swoja "diete", bo wczesniej kiedy jeszcze pracowalam jadlam tylko i wylacznie fastfoody, albo zupki chinskie czy inne gotowe swinstwa.
Nie bylo czasu na nic innego... bywaly takie dni, ze w barach jadlam i sniadanie i obiad i kolacje.
Takze i tak sie ogarnelam:)

Oj Brygida, Brygida- jak dobrze mi po przeczytaniu twojego postu :))))

Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do przychodni w której chcez wykonac ta glukoze i dowiedziec sie w recepcji co i jak masz zrpbic. Ja nie wiedziałam ze samemu tez mozna ja rozrabiac

Jak tak czytam co jecie to mam coraz większe wyrzuty sumienia...
U mnie zazwyczaj na śniadanie miska płatków i jezcze jakis jogurt, albo ze 3 kanapki.
Potem do czasu obiadu zdąże jeszcze napchać się czymś słodkim czy owockiem i zjem ze dwie kanapeczki.
Potem obiad - jakis ryz/kasza/najczesciej ziemniaki i do tego mięsko, rzadko chude i jeszcze najczesciej z sosem. Czasem jakis makaron z warzywami czy czyms innym, rzadziej zupki, rybe zazwyczaj jem w weekend jak jemy w jakis restauracjach.
Zaraz po obiedzie mam mega ochote na slodkie, wiec nie rzadko konczy sie na pochlonieciu czekoladki.
Na kolacje jakies kanapki, czasem pizza/zapiekanka czy cos innego tlustego i niezdrowego.
Powiem jeszcze, ze nie kupuje niczego z napisem chude, mleko pelnotluste, normalne serki wiejskie i inne - nie lekkie.
Dodatkowo raz na dwa tygodnie robie napad na McDonalda i jestem cala szczesliwa.

Podejrzewam,ze rozgrzeszylam wszystkie z Was,ktore mysla,ze jedza zle czy za duzo, wcale tak nie jest...

Monika - ja robiłam sama tą glukozę, ale 50. Tam chyba było napisane żeby rozpuścić w około szklance wody (chodzi o to żeby dało się wypić, im gęstsze tym słodsze). Po 60 minutach dopilnowałam żeby pobrano mi krew. Tak kazała mi zrobić moja gin.

Inna sprawa że w przychodni mnie ochrzanili że sama robiłam, że to się robi inaczej, ale chodzi chyba o to że wyszedł im zaburzony wynik. Ale lekarz prowadzący wie o co chodzi i potrafi odczytać prawidłowo wynik, nawet jeśli na kartce z przychodni wychodzi że glukoza jest spooooro ponad normę.

a gdzie robilas badanie? bo ja mam to zrobic na kolobrzeskiej

Marta B- dzięki za wsparcie, ja leze plackiem 90% dnia, takze mega duzo. Ktoś tam pisał ze kawe pije- ja też słabą, rozpuszczalna z mlekiem ale nie codziennie, tak z 3 razy w tygodniu

Monika1987- ty sama chcesz rozrobic ta glukoze? Idziesz do przychodni, pobieraja krew po raz pierwszy, dajesz glukoze pielegniarce, ona to rozrabia-ty wypijasz- a po 2 godzinach pobieraja krew po raz drugi. Tak to wygladało u mnie

jak wy to zrobiliscie?

kTORA Z WAS WIE JAK ZROBIC TA GLUKOZE A MIANOWICIE ILE WODY WLAC DO 75G GLUKOZY?

Tekla - a kawę pijesz prawdziwą? Pytam bo tego mi bardzo brakuje, ale trochę się boję pić.

Luciolla - a czemu tak malutko jesz? Nie jesteś głodna?

Marti30 ja nie lubię tłustego więc jem podobnie jak Ty. Wszystko chude, jem jednak czasem smażone mięso na obiad z tego względu że mieszkamy w całą rodziną i obiady są wspólne. Więc na razie nie mam możliwości tego zmienić:(

Oolenka nie wiem ile teraz waży Zuzia, bo mi tego moja gin nie mówi, chyba nie ma odpowiedniego sprzętu.
Daj znać jutro jak po wizycie u Twojego gina, będę trzymać kciuki żeby było dobrze, ale myślę że jak dużo odpoczywasz to powinno być oki!!

Oolenka - mi się wydaje że jemy podobnie, ja ostatnio ograniczam tylko słodycze ale z reszty chyba bym nie mogła zrezygnować bo bym chyba padła z głodu.

Odpoczywanie idzie mi średnio - niby dużo poleguję lub jestem w pozycji takiej półleżącej, ale tu trzeba było zawieźć kogoś z rodziny do lekarza, tu podjechać do apteki, i to mnie męczy bardzo, jakbym miała już z 70 lat.

Tak, chodzę do Wejherowa do szkoły rodzenia, niby mogę ćwiczyć nadal ale miałam takie skurcze że wczoraj sobie odpuściłam, wysiedziałam tylko na wykładach i to ledwo. Lekarz nie zabronił.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??