MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

witaj Pauline85 :) zajrzyj do naszego nowego wątku, jak możesz podaj też datę porodu to wpiszemy na listę:)

dziewczynki zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=160

ja też dużo piję, cały czas mnie suszy, mogłabym wypić całe morze:) najgorzej jest w pracy bo muszę siusiu co chwilę no i w nocy bo na wieczór się nachleję a potem biegam co chwilę do kibelka ;)

wózek na razie trzymam w pokoju tam gdzie łóżeczko będzie stało, ale za tydzień łóżeczko będzie więc wózek będzie stał na przed drzwiami, mamy taka jakby prywatną klatkę z sąsiadami na przeciwko więc mam dużo miejsca :)

tekla28 rzeczywiście masakra z tym funduszem:( i ja tego nie rozumiem, nasze mamy nie miały takich problemów...

cześć dziewczyny,
Kilka dni temu zauważyłam Wasze forum. Jestem w 31 tygodniu ciąży, oczekuję na synka - Stasia. Planuję poród na Klinicznej. Tak się złożyło, że chodzę do ginekologa cały czas prywatnie, nie trafiłam niestety na ginekologa z funduszu. Co najgorsze, mój ginekolog nie pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić, więc jak będzie w tym czasie za dużo kobiet ciężarnych, to pewnie będę musiała szukać innego szpitala. Pozdrawiam i do usłyszenia.

chodze na fundusz na do gin,zalecala priv badanie 30-32tydz.Olałam to....ciekawe co powie mi na wizycie....Mam juz dosyc tych zalecec priv.A jak kogos nie stac??Jeszczcze napominala,ze kolejna priv miedzy ok 36tyg chyba na przeplyw krwi w pepowinie.Jakis nonsens,nasze mamy tego nie mialy.A te wyniki z priv i tak nie ida do karty ciazy,ani dokumentacji prowadzenia ciazy.czy na fundusz to tylko wypisywanie skierowan na mocz??Nie mozna nic dowiedziec sie wiecej w gabinecie procz recept,itp...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marti30 - ja chleję wodę po 3-4 litry dziennie, tak mnie suszy;p A i tak kilogramy przybywają w zastraszającym tempie...

Wózek trzymam w przedpokoju, wcześniej w pokoju, a mamy tylko jeden pokój (ale ponad 18m2), gdzie musi się dziać wszystko: spanie, jedzenie, przyjmowanie gości, praca itd. Uroki czekania na powstanie własnego domu;p

Dziewczyny,co do wagi....ja tez ponad 80:(,ciezko pogodzic sie z tym,ale co tam.Przyjdzie nerwowka ,wstawanie,niedojadnie itd to sie zgubi:).wlasnie zamawiam na allegro pare rzeczy,z firmy sprawdzonej juz a mianowicie przescieradełka,pieluszki tetrowe.zamawialam od nich posciel i ochraniacze i jestem zadowolona,przescieradełko 1.Sa porzadnie uszyte i jakosciowo oki.Jakby ktoras chciala to szukac firmy Ryś.Trzeba cos kupic powoli bo to szok z ta kasa,idzie jak woda w toalecie:).a jak pomysle,ze ile jeszcze trzeba to dreszcze przechodza.....A ja nic nie mam nadal dla siebie,choc juz mama moja dzwonila,ze mi koszule kupila:)

Dziewczyny ja mimo, że mam małą dietę cukrzycową i sie kłuję 4 razy dziennie i sprawdzam cukier, żeby nie przekroczył 140 to jem i smażone i słodycze. W sumie od początku 15 kg na plusie!!!! U mnie skoki wagi są na poziomie 2 kg więcej własnie wieczorem.Mój gin mówi, że moge dobić do 20 kg jesli nie będę pic 3 litrów wody dziennie. Ja mam problem z piciem wody-nie wchodzi mi. Wypijam 2 szkl dziennie wody, kawe, herbat, szkl. mleka ciepłego i tyle... Moje stopy mieszczą się tylko w 2 pary butów, nawet skarpetki są obcisłe, staniki robią sie już ciasne...
Wózek wybrany-xlander-tylko nie wiem czy teraz zamawiać czy jeszcze czekać. W sumie w 4 dni wózek byłby u mnie. Gdzie wy te wózki trzymacie?

Rety, rety, ok 12-13 wózek mi przyjdzie:))))

Marta- ooooo nie, zdjecia to zdecydowanie zły pomysł, nawet jezeli mialabym je pokazac tylko lekarzowi:)
W weekend ojciec testował nowy aparat i pstryknął mi zdjęcie - jak to zobaczyłam, to myślalam,ze sie przekręce:) Jednak człowiek patrząc w lustro sam siebie okłamuje:)

Monika, jeśli Cię to pocieszy to ja zaraz pewnie przekroczę 90:) Licząc z opuchlizną.

Brygida - tak, wieczorem to ta większa waga;) No i wiadomo - obiad, herbata + opuchlizna... no ale nie spodziewałam się że to aż 3kg.

Czasem wieczorem mam wrażenie że jestem tak napompowana że jak sobie przykucnę to mi zaraz uda i łydki pękną;p

Brygida ja też jestem raz opuchnięta, raz nie i też chciałabym to zademonstrować lekarce, no ale na to kiedy puchniemy to raczej wpływu nie mamy:( można jedynie zdjęcia robić;p

Kurde, 3kg? ja tez jutro sprawdze:)
Moze to od wody właśnie? Podejrzewam,ze ta wieczorem byla wieksza?

Miałam dzis pierwszy (od kilku dni) dzień bez opuchlizny, moglam smialo zdjac obraczke:) Oczywiscie teraz znowu zaczynam rosnąć,ale nie jest tak zle:)
Nooo, tylko,ze jutro ide do lekarza i pewnie po opuchliznie nie bedzie sladu, a jednak zawsze to lepiej zademonstrowac:)

Monika dobrze,że z maleństwem wszystko dobrze a wagą się nie przejmuj:) wszystkie tu mamy nadwagę teraz;)))

hej bylam na wizycie mala ok ja waze 84.100kg koszmar:( mam teraz isc na usg w 32tyg do grzybowskiego ktoś chodzi do niego?

wow to mega różnica!! jutro też sprawdzę bo sama jestem ciekawa jak jest u mnie.. ale w sumie od czego aż taka różnica?

Dziewczyny muszę Wam coś napisać! Jestem w szoku! Różnica w mojej wadze między porankiem a wieczorem to ponad 3 kilo!!!!

też tak mam, poród jakoś trzeba przeżyć, będzie boleć to fakt , poboli i przejdzie a nagroda za to będzie najpiękniejsza... no i też bardziej mnie stresuje ten pobyt w szpitalu, tym bardziej, że to obcy dla mnie kraj... no ale raczej będę tylko jeden dzień w szpitalu więc jakoś przeżyję, zresztą tak jak Paula pisze, mam nadzieję,że po już nie będzie się zwracać uwagi na takie szczegóły...

Marta-B - mam tak samo:) poród, trudno, przeżyć trzeba w końcu wiecznie się w ciąży chodzić nie bedzie...
Ale te 3 dni... licze na to,ze bedzie wlasnie tak jak mowi Paula, ze PO juz sie nie zwraca na wiele rzeczy uwagi:)

Paula, tak myslalam:) W takim razie lepiej ją wezmę,zajmuje mało miejsca,a moze bedzie wygodniej...

Brygida, ale mnie zastrzeliłaś teraz :) nie wiem...tzn na 99% na Zaspie nie ma suszarek, a ja na pewno nie brałam do porodu..a nie pamiętam jak sobie radziłam hehe ale może od kogoś pożyczałam? albo chodziłam chyba z mokrą głową, bo tam było tak ciepło, że włosy raz dwa wysychały :)
A z podpaskami to na Zaspie podczas całego pobytu są, take wielkie właśnie, a jak wyszłam ze szpitala to pamiętam, że używałam tych nocnych always, a gdzie kupić te belli poporodowe, w aptece?
No i na Zaspie dają też kremy do pupki dla dzidzi, więc w sumie jest wygodnie bo dużo rzeczy nie trzeba mieć swoich.
Marta-B, nie martw się, myślę, że jak już będziemy PO to nic innego nie będzie się liczyło, nawet mycie w innej łazience (ja też nie lubię), a te dwa, trzy dni miną szybko, zresztą ja zawsze myślałam, że dobrze jest mieć fachową wiedzę i opiekę 24h na początku, tak w razie co :)

Podpaski / podkłady polecali nam Bella, zabronili nam mieć podpasek z siateczką, albo takich które wiążą wydzielinę w żel.

Szwagierka mówiła żeby sobie kupić taką podkładkę na łóżko/ceratkę, jaką się dzieciom zakłada pod prześcieradło, bo przy przesiadaniu się w łóżka/wózka na łóżko można się nieźle ubabrać... ehh na razie sobie nie wyobrażam jak to będzie, poród wiadomo - ból itp, no ale wiadomo że kiedyś ból się skończy i w zamian dostaniesz dziecko;) Bardziej mnie dołuje konieczność pozostania w szpitalu przez 2-3 dni, mycie się w nieswojej łazience, spanie w nieswoim łóżku w wielkim wilgotnym podkładem między nogami, karmienie dziecka przy innych ludziach... Jakoś wydaje mi się że te niedogodności łatwiej byłoby znieść w domu.

Położna mówiła że oni w Wejherowie niczym nie smarują pępka, chyba że się "paprze".

Ciuszki położna mówiła żeby włożyć do kolorowej siatki lub od razu do rożka, żeby po porodzie tylko powiedzieć np. "ciuszki i rożek dla dziecka są w czerwonej reklamówce", żeby nikt nie musiał szukać po całej walizce;p

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...