MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

No my tez sami.
Ale chcielismy ja wziac,bo nie dawno zostala wdowa,doslownie pare dni temu.....caly taki zeszly tydz byl do d....A to prolem co zaloze na siebie itd.A teraz po pol rocznej przerwie jak nas odwiedzila to porzadki jej.....bo zapewne mamy nie po jej mysli.....szlag moze trafic czlowieka....Ciagel tylko slysze...za moich czasow......(ze kilka ubranek dla dziecka,ze poscieli tez raptem 2,2 przescieradelka)A jak pieniadze komus umie wyliczac:).....komu dzis udaje sie odkladac w skarpete.......

a gdzie to mozna kupic??W aptece??ile sztuk jest w paczce??Dobra kobieta z tej tesciowej...ale czuje sie jak dzieck oprzy niej....bez praw do urzadzania mieszkania po swojemu.Mysle,ze szybko tu nie przyjedzie:).Mam w mieszkaniu bardzo czysto,we 2 dbamy o to.a jak mam nerwa to tez sprzatam.Kiedy mam lenia-owszem to mam :).Ale nie musze wstydzic sie przed nieplanowanymi goscmi.A moj z glodu nie umiera bo zawsze obiad jest,a ostatnio nawet ciasta..bo odkad jestem na chorobowym mamy co weekend gosci...Tez jestem juz tym zmeczona.Jakos nie moge lezakowac w ciagu dnia... :(.chyba te 65latki zapomnialy jak to jest miec mega brzuch.....kiedy juz buta ciezko wiazac...czy zapiac zamek w nim.A zwlaszcza te chudzielce(mam na mysli tesciowa,kto wie czy nie smieje sie ze mnie z tego powodu).Bo skubiac suche liscie od kwiata,opadly mi tez na podloge-nie podnioslam ich..a ona cos parchala pod nosem,ze nie podnioslam.a ja sobie chcialam odkurzacz wziac:) i przy okazji cale mieszkanie odkurzyc.Ach te tesciowe......starej daty..

Olcia_ też lupiłam miniatury z rossmana:) Swoja droga myslalam,ze maja wiekszy wybor:)
No właśnie planuje rodzic na Zaspie - a tam podobno gencjana króluje..

Tekla28 - chyba najlepiej właśnie te wielkie, zwykle moga byc zbyt malo chlonne, a tym bardziej always - one sa jakies takie odparzajace..
Ja kupilam podpaski Hartmanna, wydaja sie fajne. Z tych popularnych Bella mama lub Absorgyn.

My na szczescie mieszkamy sami, ale nawet z daleka czasem dobre rady potrafią dobić:)

Tekla28 jak by to była moja mama to jeszcze bym przeżyła ale teściowa... zależy jakie są relacje między wam...i o zgrozo nie pozwoliłabym żeby ktoś zaglądał mi do szafek.

Ja kupiłam 2 paczki podkładów poporodowych z Belli. To takie gigantyczne i grube podpaski. Jak to zobaczyłam to aż mnie ciarki przeszły. Zwykłe podpaski będą za małe może na samą końcówkę będą dobre. Polecam też nakładki na toaletę do szpitala bo na "małysza" pewnie będzie ciężko po porodzie :)

Chodzi o tesciowa:)

Witajcie,ja mam kupione z 2 reki sliczne ubranka,ale mysle nad kupnem nowych na wyjscie.Choc uwazam,ze mam ladne.Juz leci mi 31 tydz,sama n ie wiem kiedy to zlecialo juz.Lozeczko juz stoi(tez z 2 reki),nie mam nic dla siebie do szpitala.Dobrze,ze sa swieta to zapewne dostane koszule do szpitala:),na hali targowej Gildi sa fajne po 39zł:) z guziczkami na karmienie i misiem po srodku:).Zastanawialam sie na zakupem srodkow higieny osobistej po porodzie....Czy zwykle jakies olways czy jakies mega wielkie i chlonne???Nawet jakiej firmy-nic nie wiem....Czy wasze mamy ,tesciowe ukladaja wam w szafach??Albo krytykuja za nielad w szafie choc nie jest az tak zle??Moja jest emerytowana pedantka!!!Wczoraj byla taka akcja,ze juz nie chce jej czesto!!!!!Dobra kobieta,ale u niej wszystko musi byc od razu zrobione!!Nic na pozniej.chyba jakas zazdrosc,ze juz nie moze gotowac tu(wczesniej robila to nim ja sie pojawilam :),porzadki....I chyba ciezko jej pogodzic sie z tym.chcialam by kiedys pilnowala malej..ale chyba wole juz jakas sasiadke i placic jej jak awantury o porzadek czyo cos w tym stylu. Smieszne to,ale wczoraj myslalm,ze sama ja wyprosze juz,ze wykrzycze jej by pojechala juz do domu swego.....

Marti zazdroszczę spakowanej torby. Ja na pewno będę miała z tym problem co jak i ile do szpitala:)
Kupiłam 2 piżamy jedną taką do porodu i drugą na salę poporodową. Na SR babeczka mówiła żeby wziąć 3 i nie wiem czy jeszcze jedna dokupić.

Brygida może zadzwoń do szpitala gdzie planujesz rodzić i spytaj się czy do pępuszka stosują gencjane.
Pokupowałam takie mini kosmetyki w rossmanie żeby mniej miejsca zajmowały np pasta do zebów, szampon, odżywka itp

Mari - pewnie, zamawiaj wozek, lepiej zeby postal, niz byl za pozno.
Ja myslalam,ze jak zamowie to go od razu wysla - taki by komunikat na stronie. Oczywiscie okazalo sie,ze na ten kolor trzeba czekac 10-14 dni. Wiec jeszcze okolo tygodnia...

Ja kupilam kapcie z Lidla - fajne, lekko puchate i dzieki temu sie rozciagaja, nawet stopa gigant wejdzie:)
Nie mam jeszcze szlafroka, to juz chyba jakas moja zmora, nie moge sie zdecydowac, ale chyba wreszcie dzisiaj zamowie.
Zazdroszcze spakowanej torby, ja jakos nie moge sie zebrac i moja przypomina pobojowisko.
W dodatku nie wiem ile i jakie te ciuszki dla malej do szpitala...
Kupilam takie sliczne spiochy, specjalnie na ten cel, ale teraz slysze,czy m,i ich nie szkoda,ze moga zniszczyc sie w szpitalu przez ta gencjane... No to co, mam uzywane,lekko znoszone ciuszki do szpitala wziasc?

U mnie na szczęście prąd był-ale nie mogłam spać przez wichurę. Dzisiaj podejmuje decyzje co do wózka i go zamówię. Niech czeka razem z kołyską w wózkarni:) Kapcie, które kupiłam do szpitala są za wąskie-tak mam spuchnięte nogi.... ale torba spakowana.

Witam po weekendzie:)

Ja dalej jak balon, nawet mam wrazenie,ze coraz bardziej, ale to juz moze sobie wkrecam?

Marta-B - pytalas, czy ide z tym twardnieniem i puchnieciem do lekarza, czy czekam - poczekam, lekarza mam w srode, mam nadzieje,ze jakos dociągne:)

Jak wczoraj o 22 wylaczyli nam prad tak dopiero wrócil o 5 rano - pol nocy nie spalam z wizja,ze na pewno tej nocy urodze, a nie ma pradu i ani sie ogolic, ani umyc, a najgorsza juz byla wizja, ze pewnie przez te wichury nie bedzie tez pradu w szpitalu:):):)
Robie sie znerwicowana:)

Witam!
Zajęcia są bezpłatne, po prostu jeszcze nie zdążyłysmy zamieścić informacji na stronie, ponieważ są to świeże ustalenia -dzis bedzie podana aktualna informacja wraz z godzinami. Zajęcia bedzie prowadzić połozna, która też prowadzi zajęcia w przychodzi na Morenie. U nas będą bezpłatne zajęcia, co więcej po porodzie ta sama położna bedzie mogła bezpłatnie przyjechac na wizyte domową i np. ściągnać szwy lub w ogóle przyjechac i udzielić porady w razie potrzeby.
Zamieszczenie błednej informacji na forum byłoby bardzo nieprofesjonalne z naszej strony i na pewno nie mogłoby mieć miejsca, także zajecia są bezpłatne, już od 12 grudnia - napisałam, ze info już wkrótce na naszej stronie, a póki co telefoniczne, Także zachęcam do kontaku.
Justyna

Witajcie byłam dzis u diabetologa powiedzial ze cukry w normie ale mam sobie mierzyc cukry ciesze sie jak gwizdek za 4tyg mam przyjsc do niej z usg i zobaczy czy mala dobrze przybiera,jutro wizyta u gina zobaczymy co powie,mala caly cas sie rusza kopie tak mocno ze az czasem mnie zaboli:(

Hm,odwiedzilam strone i tam nie ma nic o darmowych zajeciach :).wiec to pewnie zacheta na platne ajecia.:)

Witam!
Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Dziewczyny, chciałabym (jeśli jeszcze nie uczęszczacie) zaprosić na zajęcia bezpłatnej szkoły rodzenia w Gdańsku Zakoniczynie w klubie Trendy Mamy, już od 21 tygodnia ciąży. Będzie ciekawy program. Zajęcia już od grudnia. Szczegóły już wkrótce na naszej stronie http://www.trendymamy.pl tymczasem pod nr tel. 519 051 064 lub 501 349 088.

Aga&Justyna

Dzieki. No własnie wszystkie kontakty jakie znalazłam byly na ul Wybickiego, a z kolei slyszalam ze to gdzies na ul. Morskiej. Dlatego tego znalezc nie moglam bo to juz nie morska tylko Sobieskiego. Mam zamiar wybrac sie tam w przyszlym tygodniu niezależnie od wszytkiego.

Ja pepek mam na swoim miejscu :) czyli wewnątrz. Waga +15 kg. Mi woda raczej sie nie zbiera i nie puchne. A chyba wolałabym puchnąć bo przynajmniej po porodzie wiedziałabym ze ona zaraz zniknie, a ja to mam sam tłuszcz- tak mi sie wydaje. Juz nawet uda mi sie ocieraja jak ide - masakra!!!

Kontakt do Tygryska z ich strony:
http://etygrysek.pl/index.php?pasek=show&page=6

Oolenka - Tygrysek jest na Sobieskiego (jak jesteś z Gdyni to jedź Morską w stronę Rumi (po lewej miniesz karczmę Zochlinę - taką niby chłopską chatę, i za jakieś 100-200 metrów po prawej stronie będzie Tygrysek.

Link do łóżeczka:

http://etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=632

Tam na stronie jest cena 119zł, ale to jest bez szuflady, a z szufladą 185. Poza tym kiepskie zdjęcie jest w necie, ładniej to wygląda na żywo.

oolenka1 na dziale ciążowym, kolekcja H&M MAMA.

P.P.H.U. Tygrysek
Rumia, Wybickiego 14, tel.500092385

Dzieki Madziakin. A ta kurtka to na dziale normalnym czy ciążowym??

Jakos nie mogę znależć adresu tej hurtowni TYGRYSEK w Rumii. Zna ktoś???

oolenka oby było koniec leżenia:)

ja sobie kupiłam fajną kurteczkę w H&M, jest bardzo wygodna, dużo miejsca na brzuszek:) polecam:) w Pl na pewno są te same.
http://www.hm.com/gb/product/92837?article=92837-A

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...