MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

w środę w końcu kolejne badania - już nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo :D

kolacja jest w ciąży obowiązkowa - tak mi powiedział lekarz ...
to nie jest czas na dietę i chociaż mała kolacje - a le trzeba zjeść :)
ja na kg nie patrzę już - jakiś czas temu wydawało mi się że dużo przytyłam (zdarzyły się dwa miesiące, że po trzy kg) teraz na szczęście się troszkę uspokoiło. Do przodu ma zapewne z jakieś 15-może 16 ale to i tak szybko stracę w lutym i się nie przejmuje, jem to co mam pod ręką jak jestem głodna a podoba mi się w ciąży regularność moich posiłków - i to jest fajne :)
co do pępka - mój mąż śmieje się, że jak młody chce coś od niego to ma włożyć paluszek w pępek tam od środka, i jak pępek mi wychodzi (a wychodzi jak się mocno śmieję i napinam brzuch) to coś jego synek chce :) takie małe męskie wariactwo.

Jak sie okaze,ze Zuzka dobila do okolic 3kg, to za 2 tyg ma zielone światło:) Wogole karta ciąży mi sie kończy, jedna czy dwie pozycje mi tylko zostały, także trzeba sie rozpakowywać:)

Madziakin - a Ty jeszcze pracujesz?

Wyskoczyły Wam pępki?:) moj juz od dluzszego czasu jest płaski, a od wczoraj mam wrażenie, że ma ogromną ochotę wyskoczyć na zewnątrz...

no ja dziś rano się ważyłam... 15 kg na plusie... masakra jakaś, ale staram się tym bardzo nie przejmować, tak jak Ty Brygida zajmę się tym po porodzie.

Brygida no ten czas leci jak szalony...Pewnie musisz być podekscytowana, bo Ty na pewno jako pierwsza zostaniesz mamusią:)
Moja mała niech lepiej tam posiedzi do końca, bo jestem pewna,że jeszcze sporo musi podrosnąć, daleko jej do Twojej Zuzi:))))

No ja właśnie puchne jak taki wielki balon.. juz nie moge na siebie patrzec, twarz mam jak ksiezyc w pełni:)
Mam minimum 16kg na +, pewnie jest wiecej, ale tez juz nie wchodze na wage:) dopiero w srode przed wizyta..
Wogole olalam juz to wszystko, te kilogramy i rozstepy na piersiach, ktore znikad wylazly...Zajme sie tym wszystkim po porodzie:)

Dziewczyny, wlasnie tak zerknęlam na swoj suwaczek, juz zaczyna sie 35 tc, za 2 tyg spokojnie moge rodzic:) Dziwne uczucie:) Kiedy to minęło?

no trochę to nie ma sensu hihih z tego wynika że opłaca się więcej jeść;) ale te kilogramy to być może nie jest tłuszczyk tylko zbierająca się w Tobie woda.. koleżanka przytyła 39 kg, uważała na to co je, po prostu była napełniona wodą, cała spuchnięta, wyglądała jak wielki balon, ale po porodzie szybko z niej zeszło i teraz jest chuda jak patyk:)

Madziakin - nawet bardzo dużo! Wściekam się tym bardziej, że uważam na wszystko co jem, odchodzę od stołu nie najedzona do końca, a kilogramy lecą jakbym żarła całymi dniami. Dlatego ostatnio kilka razy miałam kryzys i zjadłam raz sporo słodyczy i raz 2 kolacje. I właśnie wtedy przytyłam zaledwie niecały kilogram! Gdzie w tym wszystkim jest sens??

Marta-B ojj 18kg to dużo... ale ja pewnie też coś koło tego hehe ;)

Madziakin - cieszę się jak mały gwizdek, pewnie mam tak dlatego, że w poprzednich miesiącach przytyłam ponad miarę, w sumie mam 18kilo do przodu...:-/

Marta-B to szczęściara z Ciebie, ja właśnie od 3 tygodni boję się wejść na wagę, bo myślę, że dużo tych kilogramów przybyło... ni ale jutro trzeba będzie w końcu sprawdzić;) pewnie się przestraszę...

Luciolla - ten szef to.... bez komentarza!

Cellulit robi nam się od hormonów i nie wiem czy w ciąży da się go zredukować... Przed ciążą od czasu do czasu robiłam sobie taką "kurację szczotkową";) czyli pod prysznicem myłam się taką twardą szczotką, efekty super i szybkie. Ale w ciąży po pierwsze się boję (nie jest to zbyt przyjemne, ciało się spina), po drugie nie chce mi się i po trzecie nie mam siły. Po ciąży na pewno do tego wrócę:)

Dziś weszłam na wagę i przez 3 tygodnie przytyłam tylko niecały kilogram!:) Aż się zdziwiłam, bo w zeszły czwartek sobie pofolgowałam (wtedy jak mnie wzięło na cukier tak że myślałam że będę wcinać cukier z cukiernicy łyżkami), potem w weekend też coś było, a we wtorek byłam tak głodna że zjadłam 2 kolacje...

Luciolla przykro mi;( ojj niektórzy ludzie to w ogóle serca nie mają... mam nadzieję,że szybko znajdzie coś innego:)

też muszę kupić sobie coś na ten cellulit... nogi po prostu masakra;(

Też bym musiała coś zrobić z cellulitem. Zanim dowiedziałam się o ciąży to używałam przez prawie miesiąc tego: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8009&next=1
Chciałam lepiej wyglądać na wakacje i faktycznie regularne używanie razem z peelingiem : http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8009&next=1
dawało efekt. Nie wiem czy te kosmetyki nadają się dla kobiet w ciąży, na początku to nie chciałam ryzykować ale wydaje mi się że w III trymestrze to już chyba można.

image

Marti- nie, to pomyłka. Ten fissan jest na rozstępy. Z cellulitem tez mam problem, wiec przyłaczam sie do pytania

Luciolla-Faktycznie, nie za ciekawa sytuacja. Nie dość że dziecko w drodze, to jeszcze święta tuz tuż. A jeśli jest jeszcze kredyt do spłacenia to juz wogóle współczuję.

Marti- ja polecam FISSAN, kosztuje ok 26 zł, ale starcza na 2 tygodnie.

Lucciola, współczuję... Swoja drogą, ludzie za cholere nie maja wyczucia, zwlaszcza teraz kiedy wiadomo,ze trudno o pracę. Prezesi...
Oby szybko znalazl nową prace, na jeszcze lepszych warunkach:)

Cześć dziewczyny,

Problemów ciąg dalszy. Mój M. przyniósł wczoraj z pracy wypowiedzenie. Fantastyczna niespodzianka tuż przed świętami.... Pracujemy, (pracowaliśmy) w tej samej firmie, tam się poznaliśmy, wiec prezes doskonale wiedział o nas i o ciąży... ehhh....

Najwyżej będzie na tatusiowym :)

Marti 30 a może spróbuj jakiegoś masażera ręcznego użyć żeby rozbić te grudki cellulitu? Widziałam takie w rossmanie

Sukienka śliczna:)
Ja mam dwie do sprzedania - i nic...

Kurcze,ostatnio mam coraz gorsze noce, budze sie o 4 i za cholere nie moge zasnac. Leze gdzies do 8 i zasypiam jeszcze gdzies na jakies 2h i wstaje nieprzytomna.

Olcia-ładna sukienka:)
Kubuś od wczoraj obrócony głowką w dół.
Potrzebuje dobrego kosmetyku na cellulit. Moje nic nie dają:( Dziewczyny mozecie cos polecić?

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...