MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

Brygida mi sie tez wydawalo ze moj maz przy 1 dziecku tez nie wie ale przed porodem lezalam ponad 1msc i mialam zawsze przywiezione to co chcialam i jak wrocilam do domu to wlasnym oczom nie dowierzalam posprzatane i wszystko przygotowane dla malego i dla mnie naprawde bylam w szoku ze myslalam ze sobie nie poradzi ale sie mylilam teraz tez mysla czy ogarnie wszystko ale mysle ze tak:o wie co i jak jakie pampki wrazie co ma kupic co zabrac tylko boje sie o kosmetyki chyba zaczne sama kupowac i pakowac he he bo jeszcze mi swoje da :o

Paula - haha, wcale nie wiadomo:) jeszcze sie okaze,ze przenosze i tak to sie skonczy:) ale o ile Ty nie urodzisz wczesniej, to i tak bede przed Toba wiec relacje zdam:)

Tez mi sie wydaje,ze laktator najlepiej miec swoj "pod reka".
Jak sie nie miesci juz do torby, zawsze maz moze na drugi dzien dowiezc:)

Wogole tez macie wrazenie, ze mezowie polowy rzeczy nie ogarniaja?
Mi sie wydaje,ze SR prawie nic mu nie dala, sluchal uwaznie, fakt,ale wszystko i tak juz wylecialo:) Tak sobie mysle, ze jakbym czegos nie zdazyla przygotowac to wogole moge zapomniec,ze on cokolwiek ogarnie:)
w sumie mnie to smieszy,ale to troche przerazajace:) On wogole nie wie, co mamy, czego nie ,co potrzebujemy, ile pieluch, ile czego...
Faceci:)

Mam pytanie " z innej beczki" Czy znacie kogoś lub mozecie polecić kto namaluje obraz ze zdjęcia.

tez jestem zdania zeby miec swoj laktator nie trzeba bynajmniej czekac na szpitalny,i sciagasz kiedy chcesz:o

a do szpitala laktator lepiej mieć chyba swój - w szpitalu mają jeden albo dwa i ile kobiet do "odsączenia". Zawsze to kwestia higieny przede wszystkim.

Brygida, na pewno będziesz rodzić pierwsza, jeśli skorzystasz z gazu to z niecierpliwością będę czekać na Twoją opinię :)

Ja mam laktator ręczny Tomee Tippee ale jest średni, też słyszałam, że elektryczne droższe, ale dużo lepsze. Jak miałam nawał to mój nie dawał rady, lało się po bokach, wtedy podstawiałam małą i było dobrze.

Niezłe zamieszanie z tymi zmianami płci na usg:) u nas chłopiec na 100% więc już wszystkie różowe ciuszki po córci poszły do koleżanki, a ja kolekcjonuję błękity i inne. Co do laktatora to dla mnie po cc był wręcz niezbędny, bez niego bym nie rozkręciła laktacji w szpitalu, bez szans zupełnie. Miałam na zaspie medelę mini electric i fajnie się sprawdziła, tylko podczas nawału słabo dawała radę ciągnąc i wtedy sobie pożyczałam taki szpitalny "motor-silnik" do medeli, który naprawdę mocno ciągnął i nawet podczas nawału zmękczył pierś.

Ja już raz musiałam się przestawić z dziewczynki na chłopca i było ciężko ale teraz mam pewność 100% że będzie chłopiec:)

A w razie czego dziewczynkę łatwiej ubrać w niebieskie niż chłopca w różowe z falbankami hihi a i takie przygody się zdarzały :p

Co do laktatorów, czy są potrzebne od razu w szpitalu, to chyba wlasnie od szpitala zalezy... Ostatnio znajoma rodzila w Wojewodzkim i mowila, ze w szpitalu dali jej laktator na wylacznosc - radzila wiec nie brac.
Z kolei znajoma,ktora (juz jakis czas temu co prawda) rodzila na Zaspie, mowila,zeby laktator brac, bo jest jeden i ciągła kolejka do niego:)
Ja mam elektryczny, dostalam w spadku,ale zobacze jak to bedzie... Cos czuje,ze moze bycc bardzo sredni w uzytkowaniu, no ale moze nie bedzie mi potrzebny az tak? Jak sie okaze,ze bez dojarki ani rusz to sobie kupie chyba nowa:)

Paula - o kurde:) No,ale lepiej teraz jakies watpliwosci, niz isc juz rodzic z nastawieniem na dziewczynke, a uslyszec : zdrowy chlopiec:):):)

Jeżeli chodzi o gaz na Zaspie - biorę!!!:) I tak nic innego na Zaspie nie daja, wiec chociaz cos:)
Biorę, jesli dadzą, ale oczywiscie z nadzieja, ze bede w grupie tych dobrych objawow i nie zwymiotuję itp.

Madziakin - jak wózek?:)

Jeeeej, dziewczyny, mamy jednak mały pokoik dla Zuzki:) wywaliliśmy kanape gościnna i jest miejsce:)
Haha,bede mogla gniazdo uwić:)

o matko to by było... ja wszystkie ubranka dostałam różowe albo kiecki albo falbanki.

Paula - a toś mnie teraz zaintrygowała:D Hihih ciekawe czy się nie okaże że u którejś z nas też się płeć zmieni;) Byłam nastawiona na chłopca, teraz przestawiłam się na dziewczynkę i nie wyobrażam sobie już urodzić teraz chłopaka;)

Rausz gazowy - suuuuper:D:D

Ja mam dużo ciuszków po córce, ale mam też dużo neutralnych, wózek beż, więc nie jest źle :)
Ale na poprzednim usg doktor był pewien na 100%, pokazywał mi i też widziałam cipuszke, nie mieliśmy wątpliwości, dziś sam był zdziwiony :)

To dobry pomysł, żeby iść do innego lekarza, Doering daje gwarancję na piśmie hehe byliśmy u niego z Zosią :)

A mi się Borys podoba :)

Co myślicie o porodzie na rauszu gazowym azotowym?

mi się podoba imię Borys, ale wśród moich znajomych nie za bardzo się podoba... Nam 3 różnych lekarzy powiedziało,że będzie dziewczynka, ostatnio na wizycie też było ewidentnie widać ciepuszkę więc mam nadzieję,że niespodzianek nie będzie:) ja raczej większość rzeczy mam pod dziewczynkę, wózek w fiolecie, pościel jedna w pomarańczu druga w fiolecie... sporo ciuszków dla dziewczynki.... ciężko by było to wszystko zmieniać...

a jednak dzidzi w brzuszku zimno nie jest:) ale dziwne to że co lekarz to inaczej mówi...

Rzeczywiście fajny ten zestaw Olci. Ja mam nadzieje ze chociaz łóżeczko takie mieć będę :).

Patrycjanka - to masz pewność na 1000%... chyba;) U nas widać było cipuszkę, tzn. poduszeczkę z linią przez środek, lekarz mówi że na 100% dziewuszka:) Aaale... tą cipuszkę widać było od strony pośladków a nie brzuszka, tzn. tak z tyłu, i czasem myślę, że może to są jąderka, a siurek schował się z przodu, tzn. że "jąderka" go zasłoniły;p;p Wiem, schizy, prawda?;) Ale buźka dzidzi ewidentnie kobieca:)

A wiecie co mówią nasi znajomi?;) Że całe szczęście że to dziewczynka, i że to dziecko nie jest chłopcem bo nie chciało mieć na imię Borys;p hihih dlaczego ludziom nie podoba się to imię??:D

Olcia - mebelki super! Świetny zestaw znalazłaś, aż żałuję że nie mam osobnego pokoiku dla Zuzi, też bym chciała takie śliczności...:)

Monika20 - dobrze że Ci przeszły te objawy. Bałam się że będzie to co u mnie, ale u mnie to się utrzymywało ok. 2 tygodni. Może się przeforsowałaś z czymś?

Paula - ale jaja! A nie chcesz iść do innego lekarza, może na 3D, i sprawdzić płeć wcześniej?:D Kurczę twarda będziesz jeśli wytrzymasz miesiąc:D hihi:D

Dziś moja siostra była u tej samej gin do której ja chodzę i korzystając z tego przekazałam przez sis liścik "miłosny" do lekarki:D hehe;) Zapytałam o to drżenie dziecka. Lekarka odpisała że: "NA PEWNO nie jest dziecku zimno, bo człowiek jest istotą stałocieplną, w moim brzuchu jest 37 stopni i w tej temperaturze dziecku nie może być zimno"... co lekarz to opinia... Mam obserwować kiedy się to pojawia (gin mówi że może to od nerwów - tylko ja się nie denerwuję) i za 2 tygodnie na wizycie o tym pogadamy.

no u mnie widać było ewidentnie jajeczka i penisek, więc wiem, że u mnie rośnie chłopaczek :) chociaż i tak dowiem się ostatecznie dopiero w przyszłym roku :)

Paula, jestem tylko tydzień do przodu- aż sie boję ze w przyszłym tygodniu usłyszę to samo co ty :). Co prawda pościele, akcesoria dla malucha , kocyki to mam neutralne, ale część ciuszków typowo dla dziewuszki. Ale byłyby jaja. . .

Dobre, z ta płcią. Mi też niektórzy mówią ,ze to do końca nigdy nie wiadomo jeśli chodzi o dziewczynkę. Ale dobrze ze zdrowe dzieciątko :)

Paula ojj to niezły numer jakby byłby chłopiec!! :) a ciuszki już masz pokupowane na dziewczynkę??

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...