MARKIZY żukowo

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
czy ktoras zamawiała u nich tort?? jestem bardzo ciekawa waszych opini
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MARKIZY żukowo

nie wiem jak torty weselne, ale ciasta smakują przepysznie i jak domowe, a tort lodowy rewelacja. Bardzo tanio tam mają

na forum dziewczyna pisała, że za tort i ciasta płaciła łączie 500 zł. podobno też dowożą

bardzo dziekuej ze odpisałas. Bo powaznie zastanawiam sie nad ta cukiernia ale nie znam ich wypiekow a raczej nie pamietam:) kidys jadłam na weselu ale nie moge przypomniec sobie jak smakował:(

My mieliśmy od nich tort i ciasta. Były pyszne.

Restauracja Gosia w Kielnie jest ich patronackim lokalem.

Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mi z markizy smakuje bardzo tort bezowy zbita smietana i wisniami poprostu niebo w gebie:)

dziekuje dziewczyny. Teraz wiem o jaki smak sie pytac:) mysle ze cenowo tez nie jest zle:)

no to jest ten mrożony (lodowy) ja chcę go na wesele, tylku jeszcze muszę sie upenić czy u mnie na sali są takie zamrażarki duże :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a teraz sobie przypomniałam moj przyszły szwagier miał an urodziny:):) nawet ja jadłam chociaz nie jestem fanka tortow

ja, mój narzeczony i część mojej rodziny też nie lubimy średnio tortów ( na weselu zawsze jeden kawałek na spółkę jemy) a ten jako jedyny nam smakuje ( jak i całej naszej rodzinie- bo króluje na wszystkich imprezach) tak więc mamy taki sam gust.
moja kuzynka często u nich zamawia i jest bardzo zadowolona i często wmawia innym, że sama robiła

up:):):)

a macie jakies namiary na ta cukiernie, zamowilabym sobie na swieta jakies ciasta na wyprobowanie a zaraz mam urodzinki to bym wziela sobie torta. Jak macie dokladny adres lub telefon bede wdzieczna

Tez polecam "Markize". Pysznosci...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A oto namiary:
MARKIZA - Cukiernia Roman i Adam Wenzel
ul. Gdyńska 63
83-330 Żukowo
(58) 681-84-70

ubolewam tylko ze nie maja stronki bo chciałabym zobaczyc ich torty . Mniej wiecej jak wygladaja:)

dzieki Etka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do goska1987. Tort mojej siostry z Markizy wygladał tak:
image

ja zamawiałam u nich na swoją 18 a później na chrzciny synka tort tiramisu , jest przepyszny i teraz też zamawiamy tort weselny u nich ;]

cześć
Polecam tylko torty:bezowy na bitej śmietanie z wisniami,ciemny biszkopt z bitą śmietaną i wiśnie.
krokodyla odradzam-mnóstwo zielonego kremu nie do zjedzenia
odnosnie ciast-również odradzam typowo cukiernicze
lepiej zamów od kogoś ciasta domowe będziesz bardziej zadowolona z tego co wiem na weselniku jest ich troszeczkę do wyboru.
pozdrawiam.

lucy bardzo dziekuje:) bo własnie zastnawiałam sie czy warto zamowic u nich ciasta, ale teraz sie zastanowie:)

Witam.
Polecam tort ciemny biszkopt+bita śmietana+wiśnie rewelacja.Nie wspomnę o bezowym też palce lizać jezeli mogę doradzić to tylko torty odnośnie ciast raczej polecałabym wypieki domowe:).Fajne tory robi również haffner i sowa ale cena tez inna:)

dziewczyny a wiecie moze ile kosztuje u nich kilogram tortu??

Zadzwonić nie łaska ?! :)

wierz mi jak bym mogła to bym zadzwoniła!!! tylko nie mam jak!!!!

w markizie 38/kg

Ponury przecież pisałam,ze Twoje miejsce jest w domu zdala od komputera i weselnika a odnosnie kielna i Gosi to gratulacje masz faktyucznie gust i smak.Zachwalasz ciasta ło matko chyba nie jadłeś innych ale cóz o gustach sie nie dyskutuje.
Jeżeli nie stać Cię aby odpowiedzieć kiedy ktoś grzecznie pyta proponuje jak wyżej wyjdź i nie klikaj szkoda naszego,mojego czytania Twoich wypowiedzi

bardzo dziekuje za odpowiedz

Madziola ten tort wyglada super, a jak smakowal? jakie smaki mialy pietra?pamietasz moze? A moze ktoras z was ma jeszcze jakies zdjecia tortow z Markizy albo jakiejs innej godnej polecenia cukierni z okolic Kartuz???

no to hop! Moze jakies nowe opinie? A moze ma ktos zdjęcia tortu?

chciałabym tam zamówić jakieś ciasta. może znacie jakieś smaki, które warto polecić ??

up :)

tort lodowy z wiśniami pycha z Markizy!

To prawda, tort lodowy z wiśniami jest rewelka :-) Ale czy warto brać takie torty ?Skoro może być ciepło i upał ? bo może sie rozpuści ..

no właśnie ;) a coś co może się nie roztopić ? :)

patriciag, ja zazdwonie wieczorem do mojej przyjaciółki ona mieszka w Borkowie ale ma bardzo blisko do żukowa i jej się zapytam na temat torty jakie smaki poleca i które dobre by były aby się nie roztopiły i jakie smaki sa pyszne :-) bo ona nawet robi przyjecie, itp jest kucharzem..

strasznie nam wątek spadł :) rybucia udało Ci się może uzyskać jakiś informacji od przyjaciółki ? :)

Kochana , Jutro moja przyjaciółka jedzie do Żukowa i się dowie jakie smaki sa itp Ona też mówi ze dobre są z beza z wiśniami, ponoć też sa dobre truskawkowe , ale jutro ona do mnie zadzwoni i Ci napiszę jakie smaki są i jakie markizy poleca torty weselne pozdrawiam

Ja bardzo lubię tort czekoladowy - nie za słodki, dla mnie w sam raz. Tort lodowy - bezowy z wiśniami tez jest dobry, ale nie wiem czy nadaje się na wesela (gł. chodzi o temperaturę). Ogólnie nie przepadam za ciastami, ale z Markizy lubię ciasto "deserówka", serniki też są ok. Ogolnie kupujemy z Markizy ciasta na uroczystości rodzinne i nie zdarzyło się, żeby ciasta były niedobre.

dokładnie etka , ja również kupowałam tam ciasta.Jak gości do mnie przychodzili albo jak jechałam do przyjaciółki to też kupowałam do kawy :D I sa bardzo dobre i nie za słodkie i nie ma takie mdłe.. ale torty jadłam tylko bezowy z wiśniami u babci , właśnie było kupione u Markizy ..

dzwoniłam, cena za kilogram to 23,60, płaci się po weselu we wtorek( nie wiem czy dobrze zrozumiałam?)

mojego ulubionego bezowego niestety nie zrobię na tyle osób, ale można na śmietanowy biszkopcie, ciekawe jak smakują.
nie wiem czy jeden smak zamawiac czy różne, a jakie wy polecacie od nich smaki.

pojadę niedługo tam dogadać szczegóły, a nie wiecie czy robią takie piętrowe torty w całości, jeden na drugim czy tylko na paterach.

no i czy płaciłyście jakąś zaliczke, bo babka mi mówił, że całość sie płaci po weselu, ale to trochę dziwne

taka cena jeśli chodzi o tort weselny nie jest chyba wygórowana ?

http://www.markizy-warszawa.pl/uebersicht.htm

hop hop

My na naszym ślubie mielismy tort z markizy :) był zarąbisty ja z samego rana w niedziele pierwsze co to szukałam czy tort został bo był naprawdę dobry robia takie jakie chcesz wystarczy przynieść zdjecie i opisac:) my np. mielsimy pietra śmietankowo kawowe :) pyyycha