Re: MATEMBLEWO-ŚLUB
Witam, odświeżam temat po prawie 2-ch latach ;)
Biorę ślub w Matemblewie w październiku 2011...
To znaczy...mam nadzieję, że biorę, ponieważ jeszcze tam nie byłam w TEJ sprawie ;)
Decyzja o ślubie zapadła dośc spontanicznie, a jesteśmy za granicą, więc póki nie jesteśmy w Polsce (czyli do Wielkanocy) to postanowiłam zaczerpnąc trochę wiedzy od Osób, które miały lub będą miały ślub właśnie w tym sanktuarium :)
Po pierwsze - czy można rezerwowac datę i godzinę telefonicznie? Jeśli tak - może ma ktoś numer, bo ja "jakiś" znalazłam - do sekretariatu - ale nikt tam nie odbiera :-/
Po drugie - może bierze ktoś ślub 22.X.br.? Ja chciałabym już na godz.13-tą, max. 14, więc mam nadzieję, że któraś z nich będzie wolna :)
Po trzecie - słyszałam, że wystrój robi "jakaś" Siostra zakonna, więc ciekawe, czy to jeszcze aktualne (ostatnie opinie o tej Parafii są z dośc dawna). Jeśli tak, to czy wiecie, czy ten wystrój jest wystarczający, czy tak skromny, że aż za skromny, co wchodzi w jego "skład", no i jaki jest koszt?
Po czwarte - chciałabym "obstawic ślub naszymi ludźmi", hehe, tzn. chciałabym, że fragment Pisma Św. przeczytał najbliższy Wujek Narzeczonego, żeby zaśpiewała nam moja Kuzynka, a nawet, żeby całą Mszę poprowadził mój zaprzyjaźniony Ksiądz z innej Parafii...
Czy wiecie, czy może byc z tym problem? Pozdrawiam :)
0
0