MONIQUE - HANDMADE FACE CREAM - KREM NAWILŻAJĄCO - REGENERUJĄCY

Temat dostępny też na forum: Moda i uroda
SZANOWNE PANIE I PANOWIE

Mam przyjemność zaoferować Państwu własnoręcznie robiony, naturalny krem do twarzy, który jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich typów skóry. Każda skóra wymaga regularnego nawilżania i odnowy, dlatego mój krem jest odpowiedzią na jej potrzeby. Można go stosować na dzień i na noc. W moim kosmetyku nie ma konserwantów, zbędnych wypełniaczy, sztucznych barwników i aromatów, czyli tych wszystkich szkodliwych i rakotwórczych substancji sprzedawanych w drogeriach i aptekach. Niestety większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że się przez całe życie po prostu podtruwa. Ocena surowców, które stosują koncerny kosmetyczne jest skomplikowana i nie każdy ma czas i ochotę się nią zajmować, dlatego producenci łatwo i bez żadnych konsekwencji używają w produkcji kosmetyków substancje szkodliwe, a nawet niebezpieczne.
Krem, jaki Państwu oferuję zawiera wyłącznie naturalne składniki i ma prosty skład. Do zrobienia kremu użyłam:
HYDROLATY ROŚLINNE – produkty otrzymywane z roślin przy destylacji z parą wodną, zawierają substancje aktywne o działaniu pielęgnacyjnym i terapeutycznym.
OLEJE ROŚLINNE ZIMNOTŁOCZONE – zawierające związki, podobne do tych występujących w skórze ludzkiej, co sprawia, że są łatwo przez skórę przyswajane i wchłaniane. Mają właściwości pielęgnacyjne i lecznicze.
KWAS HIALURONOWY 1 %, D – PANTENOL 100 % - stymulują regenerację naskórka i utrzymują jego prawidłową wilgotność, dzięki czemu naskórek staje się jędrny, sprężysty i gładki. Zwiększają przenikanie substancjii czynnych w głąb skóry.
OLEJKI ETERYCZNE – czyste, stężone wyciągi roślinne, które działają odprężająco, bakteriobójczo, regenerująco i odmładzająco.
EMULGATORY ROŚLINNE – umożliwiają tworzenie kremu.
Ten własonoręcznie wykonany krem, bez konserwantów, będzie nadawał się do użycia przez dwa tygodnie i musi być obowiązkowo przechowywany w lodówce.
TEL. 603 517 300
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MONIQUE - HANDMADE FACE CREAM - KREM NAWILŻAJĄCO - REGENERUJĄCY

Trochę sceptycznie podchodziłam do kremu, który przygotowała dla mnie P. Monika. Używam go jednak już od tygodnia i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że już dawno nie miałam tak nawilżonej skóry, bez żadnych podrażnień i zaczerwień. Moja cera stała się gładsza i nabrała młodszego kolorytu. W dodatku prześlicznie pachnie. Jestem fanką tego kremu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?