Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Muszczek z tym zabiegiem na żylaki to tak jest, że nic nie czujesz i nic za bardzo nie widzisz bo jesteś ograniczona taką ścianką z materiału:) przynajmniej tak miała moja znajoma. Cały czas miała kontakt z anestezjologiem, który był przy jej głowie. Więc za bardzo nie wie jak to wyglądało.

Stanika do karmienia nie używałam prawie w ogóle, pewnie dla tego, że miałam taki zwykły miękki z canpolu a na co dzień noszę usztywniane i ten miękki mi wcale nie pasował. Biust mi za bardzo nie urósł więc nosiłam te co zawsze.

Rożkom mówię nie:P szczególnie w ciepłe dni. Ja tam bardzo lubię mieć bezpośredni kontakt z dzieckiem, a po za tym dla maluch jest zdrowo jak układa nóżki na "żabkę" to zdrowo na bioderka i na kolanka a w rożku ma ściśnięte.

Z porodem mi się jeszcze nie spieszy po pierwsze mam jeszcze do dokupienia kilka rzeczy w tym najważniejszy wózek (planuję w przyszłym tygodniu się w końcu na jakiś zdecydować) a po drugie w miarę możliwości staram się teraz więcej czasu starszej córce poświęcać bo mam wyrzuty, że już nie będzie tą jedyną:(
Pewnie za miesiąc już mi się zmieni;D

Hej, założyłam nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=462240&c=1&k=160

hihihi Adziula ;-)

No w marcowo kwietniowych ostatnia mum to be zostala i nasza kolej :-)

Ja tez bym juz chciala. Jeszcze do majowki musze sie wstrzymac, ale pozniej juz nie bede bronila ani powstrzymywala synka, a wrecz zachecala do wyjscia. Ciezko mi cholernie juz, paluchy mnie bola i chce zjesc cos zeby sie nie martwic jaki cukier bede musiala wpisac do dzienniczka. No i strasznie nie moge sie doczekac kiedy moji rodzice z bratem przyjada :-)

No Muszczek koncz ta robote i zaczynaj juz :-)

No Muszczek Kochana nasza ty juz 37 tydzień;-) a własciwie 38 nie?

Ja ktg jeszcze nie miałam (37 tydzień), będę miała dopiero koło 40 jeśli wcześniej nie zacznę rodzić.

Dziewczyny które nie mają 50km do szpitala, spokojnie zdążycie zrobić kanapkę, pierwszego dziecka chyba nikt w pół godziny nie rodzi :D

Ja wszystko co przygotowane trzymam w łóżeczku, nie zajmuje miejsca i jest łatwe do ogarnięcia :) Stanik do karmienia mam jeden (M&S) - poprzednio miałam trzy, ale dwa wywaliłam bo się rozciągnęły (Alles), a ostatecznie i tak chodziłam w zwykłych, bo mnie wkurzały luźne obwody. Rozmiar chyba jeden większy niż w ciąży, przy czym w ciąży już i tak mam większy niż normalnie :) Rożek mam jeden bo mieliśmy poprzednio, ale w ogóle go nie używałam, więc na razie leży na dnie szuflady. Wg mnie zbędny wydatek, choć niektórzy wolą w tym trzymać dzieci. Ale moim zdaniem to lepiej zimą, teraz trochę za ciepło na takie opatulanie (tzn. zaraz będzie, mam nadzieję).

Mnie wiatr strasznie wkurza, ale i tak ponad 2h na spacerze byliśmy, fajnie jak można tyle na dworze posiedzieć a nie kisić się w domu.

Mi się w sumie czekanie nie dłuży - cały czas mam co robić. Jeszcze kończę kolejne zlecenie (miałam już nic nie brać :p), jutro mam imieniny, więc w weekend rodzinka na ciasto przychodzi, w poniedziałek idziemy z synkiem na USG, bo nas jedna rzecz niepokoi, i tak ciągle jeszcze coś. Ale pod koniec przyszłego tygodnia już chętnie urodzę :)

ja aktualnie nie mam żadnego stanika do karmienia i mam miseczke D tak się zastanawiam czy kupic większą czy jednak zostac przy D?

Witam, ciesze się, że Was znalazłam. Przygotowania do porodu trwają, a ja chciałabym Wam zabrać krótką chwilkę. A teraz już wyjaśniam czego mi potrzeba:

Jeśli właśnie oczekujesz dziecka i jesteś w 35 tygodniu ciąży lub później, to ogłoszenie jest skierowane właśnie do ciebie!

W ramach badań prowadzonych na Uniwersytecie Gdańskim zachęcamy przyszłe mamy do wzięcia udziału w badaniu, polegającym na wypełnieniu prostych kwestionariuszy, dotyczących kwestii związanych z ciążą i porodem.

Naszym celem jest odmitologizowanie porodu i spojrzenie na niego z szerszej perspektywy. Wierzymy, że może stać się on dla kobiety doświadczeniem pięknym i radosnym.

Dzięki Tobie zwiększymy wiedzę na temat kwestii okołoporodowych. Dowiemy się jakie są oczekiwania, potrzeby i lęki kobiet będących w ciąży. Twoja pomoc przyczyni się do zwiększania świadomości kobiet, co w przyszłości skutkować będzie pełniejszym przeżywaniem tych niepowtarzalnych chwil płynących z narodzin dziecka.

Wyniki tych badań pomogą wielu ciężarnym kobietom, ale również mogą pomóc i Tobie!

Jeśli jesteś zainteresowana, prosimy o kontakt pod adresem maadeleine.k@gmail.com lub o bezpośrednie wypełnienie ankiety po adresem:

http://www.ankietka.pl/ankieta/111204/czynniki-satysfakcji-z-porodu.html

Ja mam 2 takie zwykłe, bawełniane staniki do karmienia z poprzedniej ciąży i do tego jeden z Alles. Na razie nie kupuję więcej. Rozmiar taki jak mam teraz.

ja mam jeden stanik medela, ale muszę kupić jeszcze jakiś sztywniejszy, bo ten mam miękki, sportowy i cycki mi opadają XD

Kasia się chyba obróciła, wydaje mi się, że już nie jest ułożona główką w dół, tylko ułożyła się poprzecznie, bo kopie po bokach, wczoraj dała mi wieczorem popalić - mąż się cieszył, bo skopała jego rękę jak nigdy ;) ja się cieszyłam trochę mniej bo bolało :P

Staniki mam 2 canpola, zwykłe, miękkie i więcej nie zamierzam kupować, ostatnio tyle wystarczyło. Jeśli chodzi o rozmiar, to na pewno warto kupić 1 lub 2 rozmiary większe, bo biust na bank urośnie

Hej, u mnie ten tydzień rozpoczął się nieciekawie, bo Mała mi przygorączkowała. Na szczęście dość szybko jej przeszło, więc liczę że nic się większego nie przypałęta. Profilaktycznie podaję jej jakieś lekarstwa, dziś też była na już na dworze, bo już nie ma temperatury. Może to z tego przesilenia? 1 dzień zima, a 2 dzień letnia pogoda...
Ja chyba za pranie i prasowanie zabiorę się po majówce, może tylko aptekę internetową załatwię szybciej.
W przyszłym tygodniu wizyta więc liczę też na pozytywne informacje. Dziś byłam na morfologii, zobaczymy jak tam moje żelazo?
No majówki, Wy to już w przedbiegach- tylko rodzić, ale to zleciało
Ja bym na porodówkę wzięła tylko niegazowaną wodę.
Stokrotka- odnośnie Zaspy, to ja w 2010 tam rodziłam i nawet dawali te wielkie podpaski, ale wiadomo warto też mieć swoje, gdyby zabrakło.

Jeśli chodzi o staniki do karmienia, u mnie rozmiar się zwiększył po porodzie, efekt był taki, że pierwsze co po powrocie ze szpitala to leciałam kupić nowe, bo te kupione w trakcie ciąży były za małe. Teraz mam kilka z poprzedniej ciąży plus jeden nowy, u mnie była różnica jednego bądź dwóch rozmiarów, w zależności od firmy. I tak mi zostało :-)

inka2 zgadzam się z Tobą,że lepiej być gotowym :) ale ja mam jeszcze 2 miechy do terminu więc jak dla mnie bez przesady :) od 35 tyg spakuje walizkę, ale to jeszcze 3 tyg wiec na razie na spokojnie.

Ja też wolę by wcześniej gotowa, bo to nigdy nic nie wiadomo, a jak potem mam się przejmować, że nie mam ciuszków gotowych i liczyć na szpitalne to wolę wcześniej naszykować.

Staniki mam 3, jeden z Triumpha rewelacja, jeden z Alles super te mam z poprzedniej ciąży, teraz dokupiłam z Canpolu taki zwykły żeby był nowy po prostu. Co do rozmiaru to raczej mieszczę się w taki co z przed ciąży tylko więcej w obwodzie.

Rozmiarówka różna Triumph,Alles 75E, Canpol 75D. Po prostu najlepiej zmierzyć.

ja mam dwa staniki do karmienia i trzy rożki. rożki kupiła mi mama ale w czerwcu raczej będzie na nie za ciepło.

co do przygotowań to już powoli czas gdyż moja koleżanka , która jest o tydzień dalej ode mnie leży już w szpitalu, gdyż przedwczoraj odszedł jej czop i ma rozwarcie. niby czop może odejść na 2 tygodnie przed porodem a nawet na miesiąc ale lepiej chuchać na zimne.
dlatego te rzeczy, które wolałabym kupić sama kupiłam i są spakowane.
ciuszki mam poprane ale niestety jeszcze czeka mnie prasowanie.
co do rzeczy to jestem zdania, że wolę mieć więcej niż mniej. wiem, że zawsze można dowieść ale nasi mężowie też będę w stresie i nie możemy od nich wymagać pełnej koncentracji. póki mamy teraz czas i siłę lepiej przygotować wszystko na spokojnie.
co prawda ja już nie mam siły aby latać po sklepach ale jeszcze troszkę zakupów przede mną.

ja rozka nie mam wcale. mialam z Mikolajem i byl nieuzywany, sprzedalam go jako nowke :) zbyteczne to dla mnie bylo, a teraz tym bardziej bedzie,majac nadzieje, ze pogoda nam dopisze w wakacje :)

stanik do karmienia- mam 2 z pierwszej ciazy- ale juz takie byle jakie sa, teraz dokupilam jeszcze jeden (bezowy) i chyba dokupie jeszcze z jednen (czarny). co do rozmiaru to normalnie nosze miseczke D, a do karmienia mialam DD lub E, takze ciut wiekszy sie nada napewno.
przypomnialo mi sie jeszcze, ze takie te rozmiar wieksze mialam kilka pierwszych miesiecy, pozniej mimo karmienia wrocilam do normalnego rozmiaru.

Dziewczyny macie rożki? jak tak to jakie polecacie?
ja jak na razie widziałam same ciepłe i tak jakoś nie mogę się zdecydować czy nie są za grube.

stenemi ja tez nic nie mam przygotowane.Podobnie jak ty mam wszsytko raczej kupione ale nic poprane. Ale my z końcówki czerwca więc jak dla mnie jest jeszcze czas :)

no właśnie co do staników do karmienia, kompletnie nie wiem jaki rozmiar kupić? czy większy od obecnego? jakie macie? doradzajcie :)

Stenemi, ja mam dwa staniki do karmienia. U mnie jutro wizyta u lekarki, jestem ciekawa co powie, ciekawe ile maly przybral. Ja tez niby termin mam jeszcze odlegly ale tak jak mowicie- lepiej dmuchac na zimne- przy pierwszym porodzie w 36 tygodniu bylam kompletnie zaskoczona teraz zamierzam byc kompletnie...przygtowana.
Wlasnie wrocilismy z malym ze spacerku, pogoda rozpieszcza i nawet jakos ten wiatr mi nie przeszkadza. niestety mojej dziecko ma dzis jakis potworny bunt i wszystko jest NIE!

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...