Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

a ja się łudziłam, że żeby do porodu jej przeszły te humory... A to zapewne początek, ojojoj...
Ale tak samo liczę, że jak będzie cieplej to będzie łatwiej, bo będzie mogła dłużej być na dworze, bardziej się zmęczy i łatwiej będzie zasypiać. Bo my ogólnie trochę mamy problemy z jej usypianiem, długo to trwa, potrzebuje trzymać moją rękę i w nocy jeszcze potrafi się przebudzić a wtedy to często ryk nie wiadomo z jakiego powodu. Pewnie dlatego to wszystko takie już męczące jest...
No ale wyjścia nie ma- muszę dać radę

Ja się wybieram na bezpiecznego malucha w poniedziałek, któraś z Was jeszcze nie była i idzie? Koleżanka mówiła, że ostatnio były tłumy, może teraz już będzie luźniej:)
Ja mam w piątek wizytę u lekarza z dłuższym USG i już się nie mogę doczekać:)
Pozdrawiam wiosennie!

Moj Miko ma prawie 4 lata i dalej z nim tak mam. moj maz mowi, ze Miko szczeka. ale wszytko jest na nie, na wszytko jest obrazony, na wszytko placze. czasami mi ciezko z nim wytrzymac. jak idzie do przedszkola, to sobie troche odpoczywam, ale teraz niestety maja 2tygodnie przerwy swiatecznej :/ masakra, juz powoli nie wyrabiam. dzisiaj jedziemy do fryzjera, wiec tam tez pewnie bedzie jazda, bo on niecierpi wlosow obcinac.

Muszczek, zabije Cie!!!! ja moge sobie musli zjesc na sniadanko, bo cukier mimo podwojnej dawki lekow dalej zawysoki :/

Mój synek też ostatnio lubi manifestować swoje zdanie, na szczęście ogólnie jest dość ugodowy a ja dość stanowcza, więc jak za dużo jęczy to się przełączam na tryb ignorowania. No i ma etap taty, jak mąż jest w domu to mogę (no, prawie) nie istnieć, co czasem jest przykre, ale w obecnym stanie raczej pożądane :)

Ech, wszystko mnie dziś wkurza mimo słońca za oknem. Właśnie zjadłam trzy kanapki z Nutellą.

Dostałam potwierdzenie czwartkowych warsztatów ze świadomej mamy:) wybieracie się też?? Mam nadzieję, że do czwartku się wykuruję i będę mogła pojechać bo zapowiadają się na prawdę bardzo ciekawie:))

Najlepsze są pytania mojego synka, a dlacego dzewo stoi? Odpowiadam no i pyta dalej: A dlacego rośnie itd., itp. Czasami to ze śmiechu to nie mogę:)

To ja się dołączam do mam buntowników:/ moja ma prawie trzy latka i prawie zawsze jak coś chce to najpierw ryczy i marudzi:O nie mogę jej nauczyć żeby spokojnie powiedziała co chce! wiecznie tylko yyyyyyyyy, mam nadzieję, że jak się cieplej zrobi i będziemy więcej czasu spędzać w ogrodzie to będzie lepiej. Ale zaczął się kilka dni temu ten fajny etap w jej życiu: A CEMU?

Widzę Buniak, że masz takie same problemy jak ja, mój synek choć ma 3latka tez ma swoje chimery i potrafi dać w kość :( Ale takie są właśnie nasze dzieciaczki w tym wieku:)

image

image

oj ja dziś mnóstwo słodyczy zjadłam... Muszę trochę przystopować, bo nie zejdę z wagi po ciąży
Dziś dorwałam mega okazję i kupiłam (co prawda duże bo na 18-24 miesiące) 3 bodziaki na długi rękaw w cenie 10 pln za całość. W tesco widać jakieś końcówki mieli, bo więcej nic nie było no i kupiłam, co by na zaś były.
A ogólnie to Mały fika, moja córcia przechodzi bunt dwulatka i dość często płacze, co mnie bardzo męczy. No ale jakoś trzeba to znieść... Chociaż momentami mam po dziurki w nosie tego ryku.
Mam nadzieję, że jej to niedługo minie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

haha ja dzis dzem kupilam ;p tez mnie wzielo ;]

A oczywiscie na zlosc wszystkim i wszystkiemu chce mi sie nalesnikow z dzemem :-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jotenka moja mama 10 lat temu rodzila mojego brata, jeszcze wtedy porodowka byla w miejskim i z cukrzyca ciazowa urodzila 10 dni po terminie. Nie chcieli jej wywolywac. Moze czasy sie zmienily. Ciekawa jestem jak to w pl teraz wyglada.

Macie rację, że co swoje, to swoje i tyle. Ja eliminuję to, czego nie zmieszczę i bez czego mogę się obyć. Na pewno wezmę podkłady na łóżko. Gdybym ich poprzednio nie miała to bym chyba 2 tygodnie na tym samym leżała.

A myślałam, że to tylko moje natręctwo, a jednak nie:)
Myślicie, że koce szpitalne za każdym razem są prane? Bo jak je widziałam to wydawało mi się, że jak by je często prali to by się rozpadły:D

Też jestem ciekawa jaka duża jest moja córcia i ile już waży:)
Dobrze, że ciąże cukrzycowe rozwiązują szybciej a nie każą kobietom się męczyć bo wiadomo, że "słodkie" dzieciaczki szybciej rosną.

Oj niech ta wiosna juz przyjdzie bo widze, ze chorujecie ostro dziewczyny. Szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich.

Jotenka tak jak napisalas to ja identycznie. Nawet do hotelu bym swoja posciel chetnie zabrala, nie mowiac o szpitalnych. Chociaz mikolaja rodzilam w szpitalnejbkoszuli i bylo ok, przynajmniej swoich nie pobrudzilam.

A ja 2h spedzilan dzisiaj w klinice, widzialam 5 osob. Lekarzy, polozne, pielegniarki itdpowinnam sobie nagrwyac co do mnie mowili bo ju nie pamietam. Musze bac wiecej lekow, bardziej uwazac co jem. Ale plus taki ze 29 mam usg a 22 dostane date rozwiazania ciazy :-) oczywiscie jest opcja , ze urodze sama szybciej ale gdyby nie to nie beda mne trzymac dluzej niz do 39tc. Masakra ta cukrzyca.

Juz sie tego usg nie moge doczekac. Ciekawe jaki babel jest juz duzy.

Oj niech ta wiosna juz przyjdzie bo widze, ze chorujecie ostro dziewczyny. Szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich.

Jotenka tak jak napisalas to ja identycznie. Nawet do hotelu bym swoja posciel chetnie zabrala, nie mowiac o szpitalnych. Chociaz mikolaja rodzilam w szpitalnejbkoszuli i bylo ok, przynajmniej swoich nie pobrudzilam.

A ja 2h spedzilan dzisiaj w klinice, widzialam 5 osob. Lekarzy, polozne, pielegniarki itdpowinnam sobie nagrwyac co do mnie mowili bo ju nie pamietam. Musze bac wiecej lekow, bardziej uwazac co jem. Ale plus taki ze 29 mam usg a 22 dostane date rozwiazania ciazy :-) oczywiscie jest opcja , ze urodze sama szybciej ale gdyby nie to nie beda mne trzymac dluzej niz do 39tc. Masakra ta cukrzyca.

Juz sie tego usg nie moge doczekac. Ciekawe jaki babel jest juz duzy.

Stokrotko24s! przepraszam ze tak sie wbilam w Wasz watek, ale az mi sie milo zrobilo i sobie powspominalam swoje przygotowania:). tez rodzilam blizniaki ale na klinicznej w czerwcu 2012:). Drugi raz bez najmniejszego wachania wybrala bym ten szpital, opieka nad dziecmi super, polozne jeszcze lepsze, wszysyc byli pomocni o nic nie trzeba bylo prosic a co wiecej sami dopytywali czy nic nie potrzeba(byl to moj 2 porod w tym szpitalu, corka ma juz 4 lata, no i blizniaki w czercu rok). Moje maluchy ur. sie w 35tyg, jeden wazyl niecale 2400, drugi niecale 2500, wage mieli super i dostali po 9pkt, mialam je praktycznie odrazu przy sobie tzn, zaraz po tym jak bylam na zwyklej sali. W razie czegos ci zabraknie wszystko dostepne jest w szpitalu.
Przepraszam ze sie wtracilam ale wspomnienia byly silniejsze, a i mam nadzieje ze troszke pomoglam:).
Pozdrawiam i zycze powodzenia. Gosia

no Muszczek bo ty pierwsza w kolejce do rozpakowania wiec się pakuj ;-)

Pewnie, że ubrankom szpitalnym nic nie brakuje - ale jak ja byłam ostatnio to tylko na początek dali swoje. Tak to też bym nie brała, mało miejsca w torbie :p A tak biorę 2x body, jedne śpioszki i jeden pajacyk. Rożka nie zabieram, to się tak szybko nie brudzi, w szpitalu jeden dają, a potem i tak nie używałam - za to zajmuje mnóstwo miejsca.
Już prawie jestem spakowana :) Dzisiaj rano większość przygotowałam. Wczoraj mąż przyniósł z piwnicy wózek do wybrania, ale to musi być jeszcze trochę cieplej, bo w domu będzie tydzień schło... Łóżeczko gotowe, bo wystarczyło podnieść poziom po przeniesieniu synka i tyle :) Jeszcze jedna albo dwie pralki do wyprania i wyprasowania i w sumie wsio.

Dla mnie pogoda może być, trochę wieje, ale przynajmniej jest słońce i śniegu coraz mniej! Nawet na placu z synkiem byliśmy.

A ja się wietrzę, mam nadzieję, że się przez to nie rozchoruje, ale jak tak ładnie słońce świeci to aż wstyd nie otworzyć balkonu :P
Wróciłam właśnie z zakupów.. i jakaś taka zmęczona jestem już :/
dobrze, że na obiad rybka i warzywka na parze - wystarczy jedno wrzucić do piekarnika, drugie do parowaru i po robocie.
W ogóle ta ciąża na mnie dziwnie działa - nie znoszę groszku - nienawidzę wręcz! a wzięła mnie ochota, żeby jutro sobie zrobić zupę krem gorszkowy o.O
Musiałam coś wymyślić, bo mąż sobie zażyczył żurek, a ja nie mogę takich rzeczy jeść.. dziś po 3 kanapkach z wędliną i pomidorem cukier mi podskoczył do 147.. dla porównania po 3 takich samych kanapkach tylko że z żółtym serem i pomidorkiem miałam 109, a po 3 takich samych tylko że z twarożkiem pomidorem i ogórkiem 97.. po wędlinach i mięsie innym niż drób i ryba cukier mi tak skacze, że chyba zrezygnuję w ogóle z wędlin na rzecz sera, twarogu, warzywek i kiełków.. mięso tylko na obiad i tyle mi powinno starczyć.. jutro jeszcze jajka na śniadanie muszę przetestować, żeby wiedzieć czy to mogę czy nie..

Ja do szpitala biorę własne ciuszki, nie chcę żeby mała chodziła w szpitalnych... myślę że wezmę 2-3body i 2-3 śpioszki - mąż i tak pewnie codziennie będzie u nas, więc jak czegoś zabraknie to dowiezie :)

Jotenka, ja mam podobnie, jak leżałam przez tydzień w szpitalu to najbardziej mnie drażniło, że nie mogę mieć swojej pościeli :P w tej szpitalnej czułam się strasznie :P to samo z ubraniami, jak dostałam tą koszule szpitalną po operacji to byłam tak zła! pierwsze co to się przebierałam - na wpół przytomna, ale musiałam się przebrać - w sumie dobrze, że mi dali szpitalną, bo była cała żółta od jodyny, a moja się już tak nie zabrudziła dzięki temu ;)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...