Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Ja się zastanawiam czy pieluch dziś nie przeprać - i tak będę musiała je przeprać 2-3 razy jeśli chcę ich używać zamiast pampersów (po kilku praniach lepiej chłoną). Zaraz zrobię obiad i zobaczę jak stoję z czasem dziś.

Hej :)
wiosna tuż tuż :) i ja wtedy też ruszam z praniem :)

co do wagi ja mam +10kg ale i tak każdy mówi,że mam mały brzuszek i dla mnie najważniejsze nie jaka waga a w jakiej kondycji mam ciało i skóre. Wszystko moge robic sama :) pedicure na spokojnie też :) spać na plecach czy leżeć też nie mam problemu a rozstępów na razie brak. Więc wydaje mi się,że nie przejmujcie się dziewczyny waga ważne jak się czujecie :)

Moseka a z psami u Ciebie to jakbym czytała co u Nas się dzieje hehe :D

Rety, masz całą pralkę kocyków?! Ja mam jeden ;) I wrzucam wszystko jak leci, od najpotrzebniejszych (najmniejsze bodziaki i pajacyki i pieluchy) po najmniej potrzebne (sukieneczki, zapasowe prześcieradła). Czwarta pralka czeka na prasowanie i w kolejce jeszcze wózek i fotelik, mam nadzieję że w weekend będzie wreszcie słońce.

Ja już wczoraj pierwszą pralkę wstawiłam z kocykami, a dziś już druga leci, no bo trzeba podzielić co na 40st, co na 90st, trochę tego jest.

Zrobiłam już miejsce w półce, także teraz tylko prac i prasować.

image

image

Ja mam za sobą paskudną noc - eksmitowaliśmy psy z sypialni.. metodą małych kroczków - najpierw eksmisja z łóżka, ale dranie czekały aż zaśniemy i się wtarabaniały do łóżka - wszystko było by ok, bo łóżko duże i byśmy się pomieścili, ale one sobie upodobały spanie na moich nogach - nie mogę się ruszyć jak się takie 20kg na mnie uwali.. pół nocy pisków pod drzwiami. Po raz pierwszy wstałam do wc w nocy.. no i teraz już wiem, że młoda w nocy się kręci - co się przebudzałam to czułam jak mnie po plecach kopie :)

z praniem czekam na koniec maja/czerwiec, mam nadzieję że będzie pogoda ;)

ogólnie większość rzeczy już mam... jeszcze chyba trochę ciuszków kupię, bo boję się że to co mam będzie za mało...

Sl , ja tez jeszcze nic nie zrobiłam wielkiego a propos przygotowań do narodzin Małego, ale my jeszcze mamy czas... No i liczę, że wreszcie będzie pogoda, żeby pranie schło na dworze.... ale czy się doczekamy to już sama nie wiem, bo codziennie jest załamka, że wciąż tak zimno

Ja dziś miałam sen ( rzadko pamiętam, co mi się śniło), że urodziłam 2gą Dziewczynkę :) - ( ogólnie ma być chłopczyk) także ciekawie

Ja zakupy w większości planuję zrobić w internecie, także mam nadzieję, że sprawnie pójdzie

Przede mną praktycznie jeszcze cała robota. Muszę poprać i poprasować ubranka i pościel dla Małej (ale czekam na ładniejszą pogodę. Mam nadzieję, że się doczekam). Muszę sprawdzić, czego mi jeszcze brakuje i zastanowić się chociaż, co będę ze sobą do szpitala zabierać. Aczkolwiek, na szczęście, jeszcze mam czas ;)

Hehe, sl, fajnie mieć takie kumate dziecko :) Mojemu niestety nie da się wytłumaczyć, że po dwugodzinnym spacerze jestem wykończona i bardzo proszę żeby wszedł sam chociaż jedno piętro :( Ale coś za coś, chcieliśmy małą różnicę wieku to teraz mam :p Chociaż jakoś magicznie ostatnio zaczął się sporo sam bawić, nie poznaję własnego dziecka.

Ja się ciągle czuję, jakby Natalka chciała wyjść przez brzuch. Nie kopie, ale się wypycha i to mocno boli, bo zawsze w jedną stronę, pewnie mam już siniaki od środka :/

W nocy śpię jak kamień, tylko raz do łazienki wstaję a poza tym nic mnie nie rusza, Natalka może sobie szaleć a ja nawet o tym nie wiem :)

Mój synek bardzo się uspokoił. Już mnie tak mocno nie kopie. Czasem nawet muszę go zachęcać żebym się przekonała, że wszystko w porządku.

A ja mam dzisiaj lenia i chyba niewiele zrobię. Mam straszny katar i będę się dzisiaj wylegiwać na kanapie pod kocem. Z jednej strony mam stresa przez to że jest tyle do zrobienia, a z drugiej jeden dzień odpoczynku chyba wielkiej różnicy nie zrobi.

cześć dziewczyny. współczuje Wam cukrzycy. Mnie to na szczęście nie dopadło. Za to zaczęłam znów czytać w nocy. W ciąży z synkiem miałam to samo. 3 godziny przerwy w śnie w środku nocy - no i żeby to dobrze spożytkować, to czytałam. No i pierwsza noc z książką za mną ;)

Nasz synek już skończył 4 latka kilka dni temu i na szczęście jest bardzo grzecznym dzieckiem. Ma mnóstwo energii, ale pożytkuje ją z tatą. Rozumie, że mama nie ma siły i ze mną rozwiązuje zadania, czyta, bawi się stacjonarnie, a z tatą szaleje na podłodze i biega. I też się nie lubi ubierać :/ Ale dziś w przedszkolu tłumaczył koleżance, że mama się nie może schylać i ładnie się ubrał sam ;) Grunt to się popisać przed koleżanką ;)

W środę idę podejrzeć córeczkę. Jestem ciekawa, ile waży. Za to śniło mi się dzisiaj, że wyjęła rękę przez brzuch (w okolicach przepony) i pokazała się z takim szyderczym uśmiechem. Takim bezzębnym, ale nie dziecięcym, tylko starczym... Ech, nie wiem, jak to ująć, ale ten obraz do teraz mnie prześladuje...

Ja juz swoje wazylam zanim zaszlam w ciaze, do tego na poczatku chudlam, ale lekarz nie widzial problemu i powodu do niepokoju, wiec ja tymbardziej. Nawet mnie to cieszy, bo skoro zapowoadaja mi duze dziecko, do tego wody lozysko itd to moze sie okaze, ze po porodzie bede mniej wazyla niz jak w ciaze zaszlam :-)

No to pięknie, powoli każda ma jakieś dolegliwości. Nie zazdroszę HM a jak tam u Was ze zgagą dziewczyny? Ja wczoraj w nocy musiałam aż wstać i tabletkę wsiąść bo mnie zgaga obudziła, a mleko już nie pomaga.

Mały też się wierci strasznie, ale w porównaniu do Waszych dzieciaczków mój synek to gigantem nie jest w 31tyg 1600g.

A ja mam 12kg na plusie:) Jest lepiej niż w poprzedniej ciąży w tedy przytyłam 27kg:(

Ja też poprzednio chodziłam już na tym etapie w kapciowatych balerinkach albo japonkach, a teraz ledwo porzuciłam kozaki, heh...

Dobijacie mnie, ja mam 15kg na plusie :/ Pocieszam się tylko, że poprzednio było identycznie i szybko zeszło...

Rzeczywiście, końcówka ciąży jest przytłaczająca, w pierwszej ciąży w ostatnich tygodniach nie czułam za bardzo strachu przed porodem, marzyłam jedynie, żeby mieć już maleństwo przy sobie, żeby wszystko przebiegło pomyślnie, a ja znów mogła swobodnie się poruszać i spać w wygodnej pozycji. Jeszcze wtedy bardzo spuchły mi stopy pamiętam, co było nie do zniesienia, ciągle zimne okłady plus chodzenie jedynie w japonkach, dobrze że to był ciepły czerwiec :-)

4,5 kg na plusie od początku ciąży, 32 tydzień Bobo waży 2600 :)

Adziula tylko 5 kg? poszalałaś.

haemka - bedzie dobrze ;)
cholestaze to ciagle wciskaja, a moze sie wcale nie potwierdzi, ale lepiej dmuchac na zimne. Trzymam kciuki, zeby bylo ok.

A co do koncowki ciazy - 9 miesiac, to najdluzszy miesiac w moim zyciu :P Jakby to byla ciąża bez endu. Ja tez juz jestem tak zmeczona ciaza, ze jakos specjalnie porodu sie nie obawiam. Chcialabym poprostu juz byc lzejsza i synka zobaczyc :) A kolejne marzenie, to położyc sie na brzuchu wreszcie :)

Hm nic innego bys nie mogla zrobic, a choroby ktore nas dopadaja nie sa nasza wina!
Mam nadzieje, ze cholestaza sie nie potwierdzi. Mnie tez strasznie dlonir swedzialy ale wszystko samo przeszlo.

Trzymaj sie i jak kaza do szpitala to idz do szpitala- wszystko zeby maluchy jak najdluzej siedzialy w brzuszku. Pewnie latwo sie mowi, ale to juz koncowka wiec damy rade :-)

I mialam mowic jeszcze co do wagi, ze ja rowniusie 5kg na plusie od pierwszej wizyty u poloznych do poniedzialku.

mam nadzieję, że to tylko moje jakieś tam domysły, i że się ta cholestaza nie potwierdzi.. do tego posiew a na wyniki do 2-3 dni muszę czekać ;/ eeh jakbym wiedziała, że tak to się wszystko tak potoczy ...

ja to mam na razie 13 na plusie, kilo mniej od stokrotki, a jem wszystko co mi przed oczami się pokaże ;p

Stokrotka maluchy wielkie jak na bliźniaki.
Ale to dobrze!

14 kg? pewnie, że nie dużo`

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...