Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

haemka - moja siostre tez rece swedzialy w ciazy i miala jakies badanie zrobic wlasnie na cholestaze - nie wykazalo jej tej choroby.. nie martw sie.. jesli musisz isc do szpitala to pewnie lekarz wie co robi a tam bedziesz pod stala kontrola..

no nasze maluszki (chyba nie moge tak mowic o nich;P) nie sa maluszkami hehe.. maz sie smieje,ze je utuczylam, ale jesli one waza razem 4 kg, plus wody, macica itd to te moje 14 to nie az tak duzo chyba:P

a brzuch nadal swedzi przez rozstepy,ale tylko w okolicy pepka.. mama mowila,ze kupi mi bio-oil co reklamuja na blizny i rozstepy.. moze mi pomoze..

Haemka kurcze jeszcze cholestaza?? Co za pech !!!!!! Kiedy do szpitala się kładziesz??

stokrotka, Twoje to naprawdę jakieś giganty, ja miałam ostatnio badanie w 32 tygodniu chyba i córeczka ważyła niecałe 2kg, a ja mam tylko jedno w brzuchu :)

U nas dziś naleśniki na obiad z kolei :) Ja tam niezależnie od tego czy ciąża czy nie nie miałabym problemu, żeby za chwilę zjeść makrelę.
Teraz padam - byliśmy 2h na spacerze i prosto ze spaceru godzina smażenia naleśników. Dopiero usiadłam - do roboty :/
Ja się jakoś porodem nie przejmuję, strasznie chciałabym już urodzić. Tylko pastę do zębów do szpitala muszę jeszcze kupić :D

haemka, trzymajcie się!

już w domu jestem.. i idziemy znowu do szpitala...
wszystko przez te bakterie i powiedziałam, że mnie od kilku dni ręce swędzą nooo to od razu, że cholestaza mi powiedział... mam dość.. .totalnie się załamałam...

dziewczynki zdrowe, ułożone główkami w dół a jedna już się strasznie pcha (lekarz wyczuł główkę)... poza tym ważą o dzziwo nie wiem czy aż czy tylko 1543g i 1686.. stokrotko masz termin po mnie a Ty już masz takie duże maluszki!!! :)

H&M musisz patrzeć na HGB- to jest wskaźnik na anemię, no i strzałki w dół to poniżej 12 się pokazują. Jak pokazałam lekarzowi od usg wyniki, to powiedział że te 12 to norma dla "drwali", a nie kobiet w ciąży, więc według mnie jak jest ok 11 to jeszcze znośnie. Oczywiście zobaczymy, co Twój lekarz powie...
Ja na pewno nie mogę przyjmować żelaza w tabletkach, bo masakra z zatwardzeniami. Póki co odstawiłam i staram się jeść sporo czerwonego mięsa. W przyszłym tygodniu idę na morfologię to też się okaże co i jak.
Oj robicie mi smaka tymi naleśnikami z dżemem... Muszę niedługo zrobić...

h&m na czerwone cialka krwi musisz patrzec, jak jest ich zamalo to wtedy anemia jest.

lolaola no wlasnie ja mam to samo :) mam juz po dziurki w nosie szczerze powiem, ale jak mysle sobie o porodzie to jakies przerazenie mnie ogarnia i stwierdzam, ze jeszcze za wczesnie i jeszcze niech chociaz ze 2tygodnie posiedzi:)

ale dzisiaj pieknie u nas. 14st :) az zal mi bylo do domu wracac, ale jakbym jeszcze pochodzila chwilke to pozniej bym sie z bolu brzucha zwijala. takze na dzisiaj starczy.
a wrocilam do domku i wlasnie wcinam bule z makrela wedzona, mhhhhh pysznosci :D

ale nie ma to jak kobieta w ciazy- rano nalesniki z dzemem, teraz makrela :D

Moja mama pod koniec ciąży z moim bratem spała sama, bo brat tak mocno się wiercił, że tata obrywał po plecach ;) nawet bardzo się nie musiała do niego tulić ;)

U mnie tez w domu preferujemy wspólne śmierdzenie czosnkiem :P

Słuchajcie dziewczyny, może któraś ma podobnie? Ja już wariuję.
Mój synek od paru dni tak się wierci, że zwijam się z bólu. To już nie są jakieś tam małe falujące górki na brzuchu, ale normalnie co chwilę jakaś część ciała wystawia z innej strony i to z impetem. Żałuję, że nie mam non stop aparatu w pogotowiu, bo to co się dzieje u mnie w brzuchu to istne harce. Już bardziej się chyba nie da go rozciągać. Najgorsze, że w nocy to samo. Dziś dał mi popalić od 1 do około 5 rano. Już jak zombi chodzę. Staram się odsypiać w dzień, ale i tak jestem wykończona. Skubany nawet tak kopnąć potrafi, że i mąż się budzi jak leżę przytulona brzuszkiem do jego pleców :P
A wszędzie piszą, że przed porodem dziecko mniej się rusza, więc już zgłupiałam totalnie...

Ooo, dobrze, że mi przypomniałyście o czosnku. Na moje przeziębienie będzie super. Namówię męża na grzanki czosnkowe na kolację. Razem będziemy śmierdzieć :)

hej:-)) jestesmy po wizycie..nasze maluszki to male giganty:-) waza 2011 i 1980g, leza poprzecznie, to wieksze to synek a to mniejsze nie chcialo sie pokazac.. ogolnie z nimi wszystko ok, gin mowila,ze mozmey w sumie rodzice za 2-3 tyg ale,ze czuje sie ok, zadnych dolegliwosci procz czasami puchnacymi kostkami nie mam to urodzimy za 6-7tyg..

a ja przytylam znowu..i lacznie mamy 14 kg na plusie w butach..

no i sie przeziebilam..:(( ale biore leki i bede lezala w lozeczku to mam nadzieje,ze mi szybko przejdzie..

h_and_m powodzenia u gin:-)) zaciskam kciuki

dzisiaj do lekarza idę na 15.30 i jestem ciekawa co tam u Laleczek słychać :) martwię się jednym bo odebrałam wyniki krwi i moczu i mi pokazało, że mam liczne bakterie w osadzie ;/ poza tym to w morfologii same strzałeczki w dół... i się tak zastanawiam, na co się patrzy żeby rozpoznać anemię...

Moseka, jesli lubisz czosnek to jedz go teraz duzo- pomoze i na przeziebienie i czosnek zbija cukier. wcinalalm taki niesmierdzacy w tabletkach jak nie moglam w ciaze zajsc, wiec chyba pomaga, skoro sie udalo :) takze czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek :)

ja muszę jeść regularnie, bo największe skoki cukru mam jak długo nie jem, a później szybko coś zjem (nawet coś małego!) mam ustawione przypomnienia co 2h i jak mi dzwoni to idę, robię coś małego i jem - dzięki temu dziś cukier bardzo ładnie się kształtuje... mierzę teraz częściej właśnie żeby zobaczyć jak to wygląda..
przeziębiłam się wczoraj :( gardło boli... dobrze że cytryny mam w domu dużo :)

Noooo pozwolilam sobie :-) ale mowie, po 19 od tych nalesnikow az do teraz nic nie jadlam :-/

Ale u nas ladna pogoda, musze isc antybiotyk dla siebie wykupic i pasko do glukometra i chyba pojdziemy spacerkiem zamiast autem.

A na pocieszenie wam powiem ze u nas w niedziele 19st zapowoadaja :-)

Naleśniki z dżemem :O
ja po małej kromce chleba graham z płaską łyżeczką dżemu (domowego, śliwkowego, wcale nie tak słodkiego...) miałam po godzinie 130 cukier
o.O
Ja też chcę móc jeść naleśniki z dżemem! :(

muszę swoją piłkę wyjąć.

ag, ja wlasnie dostalam zalecenie jesli to mozliwe to nie jesc po ostatnim posilku, ktory zazwyczaj mamy kolo 19. no i podzialalo dzisiaj. wczoraj na kolacje zjadlam 3 nalesniki z dzemem truskawkowym, okropnie slodki byl. cukier po w normie i rano tez w normie. normalnie jestem w starsznym szoku, zobaczymy co bedzie jutro :/

Muszczek ja w szpitalu jak pytalam o to wywolywanie (czy bedzie kroplowka czy cc) to mi babka powiedziala, ze drugie dziecko zawsze sie szybko i sprawnie rodzi takze najpierw normalnie bede probowac. oby miala racje :)
od siostry na urodziny dostalam taka pilke do skakania. powiem wam, ze na tym sie siedzi znacznie lepiej niz na kanapie :D a i sie ladnie przygotowuje tam wszytko do porodu, takze kto nie ma to polecam :)

Gani, no mam nadzieję, że będzie łatwiej :)
1. więcej się ruszam
2. mam nadzieję, że córeczka będzie mniejsza
3. a drugim razem podobno i tak jest łatwiej :)

ja też muszę ograniczyć cukier jednak. wczoraj się zestresowałam tym co wyczytałam na tej stronie. ja mam wyniki ok ale za dużo cukry w ciąży przyjmuje.

Muszczek, to lepsze od gimnastyki w ciąży. Pewnie poród będziesz miała łatwiejszy. Ja w poprzedniej ciąży sumiennie ćwiczyłam. Teraz to schylanie do zakładania butów dziecku itp. zaliczam jako gimnastykę. Naiwna jestem, ale gdzie tu z twardniejącym brzuchem jeszcze ćwiczyć.

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...