Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

haemka - moja siostre tez rece swedzialy w ciazy i miala jakies badanie zrobic wlasnie na cholestaze - nie wykazalo jej tej choroby.. nie martw sie.. jesli musisz isc do szpitala to pewnie lekarz wie co robi a tam bedziesz pod stala kontrola..

no nasze maluszki (chyba nie moge tak mowic o nich;P) nie sa maluszkami hehe.. maz sie smieje,ze je utuczylam, ale jesli one waza razem 4 kg, plus wody, macica itd to te moje 14 to nie az tak duzo chyba:P

a brzuch nadal swedzi przez rozstepy,ale tylko w okolicy pepka.. mama mowila,ze kupi mi bio-oil co reklamuja na blizny i rozstepy.. moze mi pomoze..

Haemka kurcze jeszcze cholestaza?? Co za pech !!!!!! Kiedy do szpitala się kładziesz??

stokrotka, Twoje to naprawdę jakieś giganty, ja miałam ostatnio badanie w 32 tygodniu chyba i córeczka ważyła niecałe 2kg, a ja mam tylko jedno w brzuchu :)

U nas dziś naleśniki na obiad z kolei :) Ja tam niezależnie od tego czy ciąża czy nie nie miałabym problemu, żeby za chwilę zjeść makrelę.
Teraz padam - byliśmy 2h na spacerze i prosto ze spaceru godzina smażenia naleśników. Dopiero usiadłam - do roboty :/
Ja się jakoś porodem nie przejmuję, strasznie chciałabym już urodzić. Tylko pastę do zębów do szpitala muszę jeszcze kupić :D

haemka, trzymajcie się!

już w domu jestem.. i idziemy znowu do szpitala...
wszystko przez te bakterie i powiedziałam, że mnie od kilku dni ręce swędzą nooo to od razu, że cholestaza mi powiedział... mam dość.. .totalnie się załamałam...

dziewczynki zdrowe, ułożone główkami w dół a jedna już się strasznie pcha (lekarz wyczuł główkę)... poza tym ważą o dzziwo nie wiem czy aż czy tylko 1543g i 1686.. stokrotko masz termin po mnie a Ty już masz takie duże maluszki!!! :)

H&M musisz patrzeć na HGB- to jest wskaźnik na anemię, no i strzałki w dół to poniżej 12 się pokazują. Jak pokazałam lekarzowi od usg wyniki, to powiedział że te 12 to norma dla "drwali", a nie kobiet w ciąży, więc według mnie jak jest ok 11 to jeszcze znośnie. Oczywiście zobaczymy, co Twój lekarz powie...
Ja na pewno nie mogę przyjmować żelaza w tabletkach, bo masakra z zatwardzeniami. Póki co odstawiłam i staram się jeść sporo czerwonego mięsa. W przyszłym tygodniu idę na morfologię to też się okaże co i jak.
Oj robicie mi smaka tymi naleśnikami z dżemem... Muszę niedługo zrobić...

h&m na czerwone cialka krwi musisz patrzec, jak jest ich zamalo to wtedy anemia jest.

lolaola no wlasnie ja mam to samo :) mam juz po dziurki w nosie szczerze powiem, ale jak mysle sobie o porodzie to jakies przerazenie mnie ogarnia i stwierdzam, ze jeszcze za wczesnie i jeszcze niech chociaz ze 2tygodnie posiedzi:)

ale dzisiaj pieknie u nas. 14st :) az zal mi bylo do domu wracac, ale jakbym jeszcze pochodzila chwilke to pozniej bym sie z bolu brzucha zwijala. takze na dzisiaj starczy.
a wrocilam do domku i wlasnie wcinam bule z makrela wedzona, mhhhhh pysznosci :D

ale nie ma to jak kobieta w ciazy- rano nalesniki z dzemem, teraz makrela :D

Moja mama pod koniec ciąży z moim bratem spała sama, bo brat tak mocno się wiercił, że tata obrywał po plecach ;) nawet bardzo się nie musiała do niego tulić ;)

U mnie tez w domu preferujemy wspólne śmierdzenie czosnkiem :P

Słuchajcie dziewczyny, może któraś ma podobnie? Ja już wariuję.
Mój synek od paru dni tak się wierci, że zwijam się z bólu. To już nie są jakieś tam małe falujące górki na brzuchu, ale normalnie co chwilę jakaś część ciała wystawia z innej strony i to z impetem. Żałuję, że nie mam non stop aparatu w pogotowiu, bo to co się dzieje u mnie w brzuchu to istne harce. Już bardziej się chyba nie da go rozciągać. Najgorsze, że w nocy to samo. Dziś dał mi popalić od 1 do około 5 rano. Już jak zombi chodzę. Staram się odsypiać w dzień, ale i tak jestem wykończona. Skubany nawet tak kopnąć potrafi, że i mąż się budzi jak leżę przytulona brzuszkiem do jego pleców :P
A wszędzie piszą, że przed porodem dziecko mniej się rusza, więc już zgłupiałam totalnie...

Ooo, dobrze, że mi przypomniałyście o czosnku. Na moje przeziębienie będzie super. Namówię męża na grzanki czosnkowe na kolację. Razem będziemy śmierdzieć :)

hej:-)) jestesmy po wizycie..nasze maluszki to male giganty:-) waza 2011 i 1980g, leza poprzecznie, to wieksze to synek a to mniejsze nie chcialo sie pokazac.. ogolnie z nimi wszystko ok, gin mowila,ze mozmey w sumie rodzice za 2-3 tyg ale,ze czuje sie ok, zadnych dolegliwosci procz czasami puchnacymi kostkami nie mam to urodzimy za 6-7tyg..

a ja przytylam znowu..i lacznie mamy 14 kg na plusie w butach..

no i sie przeziebilam..:(( ale biore leki i bede lezala w lozeczku to mam nadzieje,ze mi szybko przejdzie..

h_and_m powodzenia u gin:-)) zaciskam kciuki

dzisiaj do lekarza idę na 15.30 i jestem ciekawa co tam u Laleczek słychać :) martwię się jednym bo odebrałam wyniki krwi i moczu i mi pokazało, że mam liczne bakterie w osadzie ;/ poza tym to w morfologii same strzałeczki w dół... i się tak zastanawiam, na co się patrzy żeby rozpoznać anemię...

Moseka, jesli lubisz czosnek to jedz go teraz duzo- pomoze i na przeziebienie i czosnek zbija cukier. wcinalalm taki niesmierdzacy w tabletkach jak nie moglam w ciaze zajsc, wiec chyba pomaga, skoro sie udalo :) takze czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek :)

ja muszę jeść regularnie, bo największe skoki cukru mam jak długo nie jem, a później szybko coś zjem (nawet coś małego!) mam ustawione przypomnienia co 2h i jak mi dzwoni to idę, robię coś małego i jem - dzięki temu dziś cukier bardzo ładnie się kształtuje... mierzę teraz częściej właśnie żeby zobaczyć jak to wygląda..
przeziębiłam się wczoraj :( gardło boli... dobrze że cytryny mam w domu dużo :)

Noooo pozwolilam sobie :-) ale mowie, po 19 od tych nalesnikow az do teraz nic nie jadlam :-/

Ale u nas ladna pogoda, musze isc antybiotyk dla siebie wykupic i pasko do glukometra i chyba pojdziemy spacerkiem zamiast autem.

A na pocieszenie wam powiem ze u nas w niedziele 19st zapowoadaja :-)

Naleśniki z dżemem :O
ja po małej kromce chleba graham z płaską łyżeczką dżemu (domowego, śliwkowego, wcale nie tak słodkiego...) miałam po godzinie 130 cukier
o.O
Ja też chcę móc jeść naleśniki z dżemem! :(

muszę swoją piłkę wyjąć.

ag, ja wlasnie dostalam zalecenie jesli to mozliwe to nie jesc po ostatnim posilku, ktory zazwyczaj mamy kolo 19. no i podzialalo dzisiaj. wczoraj na kolacje zjadlam 3 nalesniki z dzemem truskawkowym, okropnie slodki byl. cukier po w normie i rano tez w normie. normalnie jestem w starsznym szoku, zobaczymy co bedzie jutro :/

Muszczek ja w szpitalu jak pytalam o to wywolywanie (czy bedzie kroplowka czy cc) to mi babka powiedziala, ze drugie dziecko zawsze sie szybko i sprawnie rodzi takze najpierw normalnie bede probowac. oby miala racje :)
od siostry na urodziny dostalam taka pilke do skakania. powiem wam, ze na tym sie siedzi znacznie lepiej niz na kanapie :D a i sie ladnie przygotowuje tam wszytko do porodu, takze kto nie ma to polecam :)

Gani, no mam nadzieję, że będzie łatwiej :)
1. więcej się ruszam
2. mam nadzieję, że córeczka będzie mniejsza
3. a drugim razem podobno i tak jest łatwiej :)

ja też muszę ograniczyć cukier jednak. wczoraj się zestresowałam tym co wyczytałam na tej stronie. ja mam wyniki ok ale za dużo cukry w ciąży przyjmuje.

Muszczek, to lepsze od gimnastyki w ciąży. Pewnie poród będziesz miała łatwiejszy. Ja w poprzedniej ciąży sumiennie ćwiczyłam. Teraz to schylanie do zakładania butów dziecku itp. zaliczam jako gimnastykę. Naiwna jestem, ale gdzie tu z twardniejącym brzuchem jeszcze ćwiczyć.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...