Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

ja też czekam na wynik i zobaczymy.

No Hexusia ja też miałam robiony ten wymaz ostatnio, czekam na wyniki, też tryb oszczędzający, ale leże nie muszę:)

ja już po wizycie. mały waży między 2100-2400 ( nie wiem czemu takie granice), szyjka- twarda, zamknięta i skraca się z 40 na 26 cm ( ale podobno ma tak być ), wyniki wzorcowe, jest głową w dół i następna wizyta 17 maja. dzisiaj lekarz zrobił mi wymaz (pochwowo-odbytowy) czyli to badanie potrzebne do porodu i mówi, że chociaż by chciał to nie ma się do czego przyczepić. tryb oszczędzający ale nie leżący.

a mi brzuch zmalał o.O znów widzę swoje stopy o.O' do tego brzuch sporo opadł.. mała się kręci, więc się nie martwię - myślę że to przez tą dietę, w czwartek wizyta, więc zobaczymy co tam u młodej słychać.
Mąż dziś znów pracuje, dobrze, że to ostatnie wesele w tym miesiącu, w maju ma chyba tylko dwa, na czerwiec na szczęście nie brał zleceń, więc będzie bardziej pomocny w domu, bo na razie to albo wraca z normalnej pracy o 18 i siada do zdjęć, albo lata po weselach... sama muszę sprzątać i przy okazji wysłuchiwać, że za dużo robię, że już powinnam odpuścić sprzątanie - ale jak nie sprzątać przy dwóch psach..
Mi jest coraz lżej, brzuch spada to i łatwiej mi po schodach latać i łatwiej się schylać :)

To i ja witam sie w nowym wątku. Wczoraj mialam wizyte, maly ladnie przybral i wazy 1700g. Aczkolwiek mocno juz napiera glowka na szyjke- wiec absolutnie nie wskazana podroz na majowke:) a chcielismy pojechac jeszcze do moich rodzicow;/ Faktycznie juz powoli zaczniemy sie rozpakowywac- ale to zlecialo. Wlasnie zrobilam zupe gulaszowa wg Okrasy i upieklam pyszne ciasto z malinami, ktore zalegaly w zamrażarce.
Potem z malym na basen i odwiedziny u mojego chrzesniaka- planow duzo a mi tak ciężko...;/

Oj, jak ja dzisiaj poczułam ból w pachwinie to w 10 minut spakowałam torbę do szpitala :) Teraz porównałam tylko listę od położnej z tą co miałam poprzednio. Ledwo się mieszczę, a rzeczy dla dziecka będę miała osobno.

No i ja się witam:)

Co za pogoda, przedwczoraj 26st, a dziś 10, masakra. Dobrze, że słońce chociaż świeci:)

Ja wstawiłam kolejne pranie małego:)

No dziewczyny już niedługo zaczniemy się rozpakowywać :)

image

image

Mi dzień dzisiaj minął na gotowaniu pierogów. Strasznie to wkurzające, że muszę co chwilę robić sobie przerwy i leżeć.
U nas przygotowania idą bardzo powoli, ale my już większość mamy po córce. Z praniem i prasowaniem mąż sobie poradzi, chyba. Ostatnio nawet mi fajny komplet do szpitala kupił co wzbudziło prawdziwy podziw u moich szpitalnych współlokatorek :) Ale trochę stresa mam i mam nadzieję, że synek poczeka przynajmniej do 38 tygodnia. Dopiero dostałam rozpiskę od położnej co mam spakować do torby.
Spokojnej nocy. Jutro ciąg dalszy przygotowań.

Witam się w nowym wątku!
Ja mam dziś straszne załamanie humoru.. cały dzień chodzę i płaczę :/ każdy powód jest dobry do ryku :/

mnie dziś też wszystko swędzi.. byliśmy u znajomej męża, która ma w domu sporo kotów.. byliśmy chwilkę.. wszystko mnie swędzi...

mnie dzisiaj też swędzi. wczoraj byłam na dworze i mam dwa ugryzienia chyba komarowe.

No ja już 38 tydzień, ale lekarz mi w pon powiedział, że urodzę w maju :) Chociaż ostatnio mówił, że urodzę wcześniej, i przez dwa tygodnie się dziwił, że "Pani jeszcze w ciąży?!", więc ja mu tam za bardzo nie wierzę :p

Ja w sumie nie mam wyrzutów, że synek nie będzie jedyny, chociaż trochę się oczywiście stresuję, jak przyjmie siostrę :) Ale zamierzam po porodzie poświęcać mu tyle uwagi, ile tylko się da - przy małej poza karmieniem wszystko może robić mąż, więc z kim synek będzie się wolał bawić tego będzie miał :) Najbardziej mnie przeraża pobyt w szpitalu, w sensie że będzie tęsknił i że ja będę tęsknić - do tej pory nie zostawiłam go nigdy na więcej niż 4 godziny.

hej hej.. u nas beznadzienie zaczal sie dzien..

mam spakowane 18 kompetow czyli u mnie 1 pajac to 1 komplet, 1 kaftanik+spiochy = 1 komplet..

dostalam jakiegos uczulenia.. od kilku dni mocno swedzial mnie brzuch..doszly rece..dekold..a dzisiaj zauwazylam ze mam cos jakby pokrzywke w tych miejscach i im wiecej drapie tym wiecej pecherzykow wyskakuje.. przestraszylam sie i pojechalam do przychodni.. mojej gin nie bylo ale trafilam na ordynatora naszego szpitala - przyjal mnie, zbadal, obejrzal.. i zrobil usg - okazalo sie,ze maluchy przytyly po okolo 150-200 gramow i sa skierowane glowkami w dol..:-)))
rozmawialam z nim i powiedzial,ze zaprasza mnie i meza do siebie na oddzial celem rozmowy, ze i u nas w szpitalu moge urodzic bliznieta.. ponadto dostalam leki na to uczulenie..stwierdzil,ze to raczej uczuleniowe (moze byc po nabiale badz swiezych ogorkach, bo to ost duzo jem) jak nie minie to w pn mam sie zglosic na oddzial do szpitala..:(((
bardzo sympatyczny facet..

leki wzielam...nadal swedzi, ale jakby mniej..a moze ja nie mysle tyle o tym teraz? hm.. nie wiem.. lece dalej meza pakowac..

milego weekendu:*

To ja również przywitam się w nowym wątku.

Miłego weekendu dziewczyny Wam życzę,aby pogoda dopisała do spędzenia całego dnia na świeżym powietrzu. Dosyć tych czterech ścian.

stokrotko u Ciebie tych 18 kompletów to same śpiochy i kaftaniki czy pajace? :) i na jaki rozmiar bierzesz? :)

meldujemy się w nowym wątku :)

Jotenka ja jutro jadę na podbój wózka !

a ja na sam koniec napisałam wypracowanie:)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=458771&c=1&k=16#post8164641
bo mi czasami brakuję jak chcę sobie do czegoś wrócić

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??