Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (11)

Ja też bym zdecydowanie nie brała całej paczki pieluch, pewnie, że to pół walizki. Ja wzięłam na początek 10 sztuk, wkładek laktacyjnych chyba też z 10, podkładów poporodowych jedną paczkę, ciuszków dwa komplety. W rezultacie mam szkolny plecak na potem i małą reklamówkę na porodówkę.

Głodna nie chodzę :)

ja zakupiłam małą paczkę pampersów do szpitala

ja spakowalam 30 wkladek laktacyjnych i paczke pieluszek ale mala paczke 43 sztuki dla blizniakow.. w razie czego mozna odkupic badz dowiezc z domu..kos zawsze odwiedzi..
a i tak wyszla mi duza walizka..
lezy w sypialni i co chwile na nia patrze i mnie wkurza.. chcialabym miec juz dzieci przy sobie..po drugiej stronie brzucha..eh.. jeszcze torche.. jeszcze z 2-3 tyg i juz:-))

Witam bo weekendzie, ja się też już po części spakowałam. Też puchnę, ale mniej niż w pierwszej ciąży, głodna też jestem co chwilę.

Moseka może całej paczki pieluch to nie bierz, mąż Ci przywiezie, ja z pierwszym dzieckiem zrobiłam, ż wzięłam wszystko. Teraz jestem mądrzejsza biorę na początek tylko 15szt i tak mąż będzie codziennie. Tak samo z wkładkami laktacyjnymi, ciuszkami itd.

image

image

Ja rozmawiałam z kierowniczką - jestem co miesiąc w pracy na herbatce, przy okazji podrzucam zwolnienie lekarskie, dziewczyny wiedzą, że jeśli wejdzie ustawa to zostaje na rocznym macierzyńskim. Jeśli chodzi o wychowawczy, to trzeba poinformować pracodawcę na 2tyg wcześniej, że chce się iść na wychowawczy i wtedy też zadeklarować na ile.
Co do mojego pracodawcy - z komendantem, naczelnikiem wydziału ani z kadrami nie rozmawiałam na ten temat, moja kierowniczka jest bardziej koleżanką z pracy niż przełożoną.. więc w sumie w rozmowie wyszło..
Zobaczymy jak ustawa wejdzie, pewnie będzie trzeba jakiś papier do pracodawcy zanieść, że chce się skorzystać z przedłużenia macierzyńskiego.. bo w końcu to opcja a nie przymus.

Jak dobrze pójdzie i sklepy www mnie nie zawiodą to w tym tygodniu skompletuje całą wyprawkę - zostanie już tylko chusta i klapki pod prysznic, ale klapek nie liczę do wyprawki, a chusta to opcja a nie mus :)

Jutro planuję poprać resztę ubranek i zapakować już torby.
Takie rzeczy jak podkłady, majtasy, pieluchy, kocyki itd już popakowałam.

wyszło że muszę zabrać dwie walizki o.O' szok, że tyle to miejsca zajmuje o.O paczka pieluch zajęła mi pół walizki o.O a gdzie ręczniki, piżamy czy szlafrok..

powiem wam, że już bym chciała popakować wszystko i jechać na tą porodówkę - nie to żebym się źle czuła, ale nie mogę się już doczekać, kiedy będę mogła przytulić małą..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, deklarowałyście pracodawcom na jak długi macierzyński się wybieracie? Podsłyszałam coś na SR jak dziewczyny mówiły, że niby tak trzeba, ale nie zdążyłam zapytać co i jak. Ja jeszcze nie rozmawiałam z szefem bo nie wiedziałam czy wejdzie ta ustawa.

Witam się po kilkudniowej przerwie. Nie było mnie przez ponad tydzień , bo pojechałam do mamy na Majówkę. No i w sobotę podróż zniosłam ok, natomiast w niedzielę z rana złapały mnie dość mocne bóle brzucha, normalnie jak skurcze, przestraszyłam się no i pojechałam do lokalnego szpitala, żeby mnie zbadali. No i niby było wszystko ok i szyjka zamknięta, a i tak zatrzymali mnie na obserwacji i tak 3 doby spędziłam w szpitalu.
Miałam wiele razy ktg no i na szczęście wszystko dobrze, ale co swoje to przeleżałam. W zasadzie to byłam pewna że skoro wszystko jest ok to mnie wypuszczą, ale okazało się ,że mnie zostawili. Teraz w środę idę na kontrolę no i myślę, że będzie dobrze, bo nic już mnie nie boli.
Pozostałe dni Majówki spędziłam spokojnie i miło, dziś już na miejscu i w tygodniu zamierzam zabrać się za pranie ciuszków bo u mnie już 34 tydzień się zaczyna

Ja się chowam ile mogę, nie cierpię słońca :p Dla mnie wymarzona pogoda to lekkie słońce + wiatr albo ciepło ale bez słońca. Inne zestawy słabo znoszę, a teraz to już szczególnie :p Na plac zabaw poszliśmy dzisiaj po kościele to myślałam że się ugotuję. Niedługo liście się wreszcie rozwiną to może da się chociaż znaleźć trochę cienia... Ale przynajmniej wreszcie ciepło, balkon cały dzień otwarty :)

ja tez witam sie z wami z balkonu:-)) siedze sobie z ksiazka i laptopem:-)) wczoraj mielismy grilla.. opalilam sie na twarzy, rekach i dekoldzie... dzisiaj tez cos czuje,ze mnie wezmie sloneczko..choc raczej uciekam przed nim..

dzisiaj uslyszalam,ze brzuch mi sie obnizyl..jakos tego nie widze.. ale walizka spakowana wiec w sumie moge jechac.. a moze na moje ur...hmm..;-))

milego dnia:)

dziewczyny, tragicznie powiem Wam u mnie ostatnio ;p zaczyna mi się zatrzymywać woda w organizmie i wyglądam jak jedna wielka tocząca się pyza ;/ aa i już ciężko mi jakiekolwiek kapcie założyć a o adidaskach już nie wspominam tak mi nogi puchnąć zaczęły, a o rękach nie wspomnę, paluchy normalnie jak parówy takie wiellkie się zrobiły.. coż trzeba jakoś to przetrzymać a do końca niewiele już zostało :)

powiedzcie mi czy Wy też jesteście cały czas głodne?? ja się mogę napchać a za 20 minut znowu chce mi się jeść ;/ jak tak dalej pójdzie to w dzień porodu będę ze 100kg ważyła ;/

aa i zaczynam już normalnie chodzić, fakt mała strasznie nisko siedzi i boli mnie wszystko w dole... w końcu 35 tydzień już a tyle miałam wytrzymać ;) i mamy cały czas problem z wózkiem, nie wiemy na jaki się zdecydować a do niego trzeba dopasowac foteliki jakieś..

miłego dnia :)

Witam was w kolejny piękny poranek - ja już od rana na balkonie :) mąż zrobił pycha śniadanko :) ja wstawiłam kocyki młodej do prania - szkoda tracić takie słonko :)
Zaraz idę je powiesić a później znów malowanie płotu :)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

04.05 lolaola SYNEK Tymon / Redłowo
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Sylwia, dopisałam Cię ;)

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds

Ja dziś wyciągnęłam męża do sklepu, kupiliśmy wreszcie bejce do płotu i trawę, bo już nie mogę patrzeć na rozkopany ogródek... nie dostaliśmy niestety ziemi, którą chcieliśmy, więc do poniedziałku będzie trzeba poczekać z sianiem trawska, ale za to płot pomalowany pierwszą warstwą - jest śliczny, ale maluje się go okropnie - dopiero teraz odżyłam, a od 18 jestem już w domu.. cały dzień malowania płotu.. ma tyle zakamarków że szok.. jutro podejście drugie, tym razem sama, bo mąż ma jutro sesje w plenerze, więc pół dnia go nie będzie, a drugie pół pewnie będzie kończył zlecenie :/ ale cóż - dziś dałam radę pomalować pół płotu to jutro może uda mi się chociaż pół pomalować drugą warstwą, bo teraz straszy swoją brzydotą :/ dobrze, że bejca ekologiczna, to mogę malować bez strachu :)

Jotenka, współczuję przebojów.. trzeba niestety uważać na te grillowe rzeczy, bo to nigdy nie wiadomo..

Mnie za tydzień czeka imprezka rodzinna, nie wiem jak sobie poradzę, dobrze, że mąż obiecał pomóc, bo mimo że to grill to jednak nie uznaję gotowców, więc wszystko będzie trzeba zamarynować, sałatek narobić, nie mówiąc już o ustawianiu stołów i noszeniu wszystkiego na dwór.

Witam się prawie po weekendowo:)
U nas zleciał troszkę nudno:( i jeszcze na dodatek strułam się czymś na grillu i nie mogłam w nocy przez to spać;/ zasnęłam dopiero ok 5! coś strasznego tak się walać po łóżku przez całą noc a już o 8 na nogach bo córcia spać nie dała:( jutro też nie pośpię bo na chrzciny jedziemy na 11, to trzeba rano wstać.
Ale jeden pozytyw tych wolnych dni to dałam radę spakować torbę do szpitala i zauważyłam, że dotarło do starszej córci, że coś się święci. Co chwilę pytała co robię i musiałam jej tłumaczyć, że będę musiała jechać do doktorka, żeby dzidzie z brzucha wyjąć i nie wrócę na noc do domu:( mała się bardzo przejęła, ale przynajmniej widać po niej, że coś już dociera:)

dzisiaj jest w końcu przepiękna pogoda. no ale co weekend się kończy powoli to pogoda jest

Wieczorem to ja chętnie :) Chociaż siostra się totalnie rozłożyła i z łóżka nie wstaje, a do nich właśnie synek miał jechać jak będę rodzić, średnio mi się uśmiecha zarażać go w sam raz do noworodka :/ Ale nie bardzo mamy wyjście jakby co.
Dzisiaj się ledwo ruszam :/

Witam się w ten piękny i słoneczny dzień :)

Jednak co swoje łóżko, to swoje łóżko - udało się wyspać, mimo że młoda od rana szaleje :)

Dziewczyny, to która wieczorem na trakcie porodowym ląduje? Zachęcam jednak do spędzenia tego pięknego dnia na słoneczku :P po co spędzać go w szpitalu ;)

no Lolaola i Muszczek na was czas ;-)

Muszczek ja tez w pierwszej ciazy nie doswiadczylam skurczy przepowiadajacych, dlatego caly czas sie zastanawiam czy to co mi teraz dolega to to sa napewno skurcze :D

strasznie boli mnie kosc lonowa, bol jak na miesiaczke i to bardzo ciezka i obfita :/ a do tego lapia mnie skurcze, ale tylko z prawej strony, czasami z obu stron i co najciekawsze tylko w plecach/ okolicy ledzwiowej. juz sie nawet zastanawialam, czy ja kamieni w nerce nie mam, ze tak mnie to boli :/

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......