Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

myślę, że brązowe upławy nic nie znaczą - chyba że pojawi się krew ale warto sprawdzić.

a moze one sie pojawily po stosunku np?

witam was dziewczyny, jestem z forum mam lipcowo- sierpniowych. Termin mam na początek lipca, mam do Was pytanie, może wy mnie uspokoicie, albo i nastraszycie. Od wczoraj mam delikatne brązowe upławy (sporadycznie), po powrocie męża z pracy pojedziemy na izbę przyjęć, ale co to może oznaczać?

Nie zaglądałam tu zaledwie dwa dni i takie nowości mnie zastały:)
Gratuluję nowo narodzonych maluszków:) teraz już będzie tylko pod górkę:P
Ja już też nie mogę się doczekać aż w końcu coś się u mnie na dobre rozkręci bo bardzo często łapią mnie mocne skurcze ale niestety chyba bezproduktywne:/

kupiłam kosz Mojżesza, taki sobie sposób wymyśliłam na małe mieszkanie, a poza tym to ładnie wygląda, ale tak naprawdę na noc biorę synka do siebie, bo mi się wstawać na karmienie nie chce, więc w sumie mało z tego korzystam i pewnie szybko wyrośnie, bo urodził się 60 cm, a kosz ma chyba coś ponad 70,
gratulacje dla kolejnych mam!

No mój mąż nie pije od zeszłego tygodnia, a jak na złość oczywiście np. wieczorkiem duchota i przydałoby się piwko walnąć, ale niestety.

Miałam Was pytać czy któraś z Was ma kosz Mojżesza albo taką kołyskę Coneco Simplicity? Zastanawiam się nad kupnem, ze względu na to że chciałabym żeby mały spał w dzień w pokoju brata, a w nocy u nas koło naszego łóżka i spałby wtedy właśnie w kołysce. Co o tym myślicie?

mój mąż od majówki nie pije % ! chyba, że jakieś jedno małe 0,33 piwko. w zeszłym tygodniu jak byliśmy na wizycie to zapytał się lekarza czy nie urodzę przez najbliższe 12 h to wtedy walnął sobie dwa piwa u znajomych.

ja mam jeszcze miesiąc, a mój od długiego weekendu nie pije - mimo, że już kilka okazji było, dodatkowo dobrze się czuję, nigdy nie musiał mnie na IP zawozić, ogólnie lekarza widzę tylko przy okazji wizyt kontrolnych, bo się nic nie dzieje, ale to miłe, że się tak martwi i jest ciągle w gotowości ;)

a mąż koleżanki, która ma termin na sierpień nawet w długi weekend nie pił (byliśmy całą paczką - koło 10osób - na domku), ale u nich to się nie dziwię, bo ona już dwa razy była z mocnymi bólami na IP, więc jej mąż się bał, że jak ją złapie, do w tej głuszy nas karetka nie znajdzie (wjazd do domku jest w środku lasu a później się jedzie i jedzie leśną drogą, sami mamy kłopot żeby go znaleźć... )

hehe może takie ujęcie akurat się trafiło, poza tym Patrycja (po lewej) jeszcze z tej żółtaczki nie wyszła do końca..

u Nas najlepsze było to, że po ostatniej wizycie, jak mi niby te wody odchodziły to mój wspaniały mąż nabrał ochoty na piwo i sobie wypił a za pół godziny wrzeszczę, że wody mi odchodzą.. jego mina bezcenna ;D ale później już nie pił do samego porodu ;p

Dziewczyny, śliczne dzieciaki!
H&M te twoje maluchy rzeczywiście wyglądają doroślej jakoś :P

Buniak, zleci strasznie szybko ;) chociaż wszyscy mówią, że ten ostatni miesiąc się ciągnie :P

Byłam w pracy, zmachałam się wchodząc na to 3 piętro... ale już jestem w domku i mogę sobie poleżeć XD
Nie wzięłam ze sobą telefonu - 6 nieodebranych połączeń i zdenerwowany mąż, który już chciał do domu wracać sprawdzić czy wszystko ze mną ok - na szczęście oddzwoniłam chwilę po ostatnim nieodebranym połączeniu - stracha biedakowi napędziłam, bo ja zawsze z telefonem, po raz pierwszy w życiu o nim zapomniałam o.O

H&m- też uważam że Malutkie już dobrze odchowane:)
Muszczek- Natalka konkretna dziewczynka, fajne ujęcie z rączką.
No my Moseka jeszcze miesiąc, ale zleci czas

Muszczek i Haemka śliczne Wasze Dzieciątka.

Suuuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tak się cieszę.

A tu fotka jakby co, musicie sobie kliknąć bo obcięło :)
image

Dziecko mam anioła, na razie śpi i je, teraz już super, bo w szpitalu było ciężko, no ale trochę trwało zanim się laktacja rozkręciła i teraz już się spokojnie najada, chociaż dzisiaj miała śniadanie z moją krwią już niestety :p Za to w nocy spała... od 20.30 do 4 rano!!!

Jeszcze a propos porodu - wszędzie piszą że na porodówkę można wziąć termofor, muzykę, olejki, ble ble ble (miałam z tego tylko muzykę teraz i poprzednio, żeby się na czymś innym skupiać), a tym razem wzięłam sobie jeszcze wachlarz - raczej z myślą o ktg na izbie przyjęć, bo na kontroli prawie tam odpłynęłam, a w czasie porodu sprawdził się rewelacyjnie, jak mnie mąż wachlował w czasie skurczów to tak -2 do bólu :) I potem na poporodowym też się bardzo przydał, bo duchota była, wietrzyć można umiarkowanie ze względu na maluszki, nawet koleżanki ode mnie pożyczały i mówiły że zbawienie :) A do picia wody w czasie porodu wręcz mnie zachęcali.

haemka, Twoje dzieci wyglądają na znacznie starsze :)

Śliczne:)

http://imageshack.us/photo/my-images/594/dsc0302bk.jpg/

udało się ;p

chciałam wstawic zdj malych a nie wiem jak ;/

gratulaacje dla kolejnych Mamuś!! :)

u Nas wszystko w porządku, była położna, małe przybierają na wadze, śpią cały czas praktycznie, do jedzenia muszę budzić, w ogóle nie płaczą, co mnie bardzo cieszy :) aa i karmię butelką, na szczęście swoim mlekiem bo małe mają problem z przyssaniem się (mam za małe brodawki) i zaczyna się robić męczące to ściąganie ale lepiej swoje mleko niż sztuczne :)

3mam kciuki stokrotka i za Was oczywiście :)
Miłego dnia :)

jaka tam kolej :P ja mam jeszcze miesiąc :P
Mam tylko nadzieję, że młoda nie będzie tak rosnąć, bo bardzo nie chcę cesarki, chociaż jak znów przytyje nie cały kilogram w miesiąc, to nie będzie tragedii bo 3800 to jeszcze urodzę :P jakoś :P

Zaraz zbieram się do pracy, muszę zwolnienie lekarskie zawieźć - to chyba już ostatnie, które zawożę, następne wyślę pocztą, bo jednak coraz ciężej mi się prowadzi a i mąż się denerwuje jak jadę do Gdańska.. z moją koncentracją już też nie najlepiej..

no jeszcze dwie Majówki i na nas kolej czerwcoówki.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...